Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strzały Z Dystansu
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Kr4W!3C
Witam czy komuś z was udało się strzelić bombę z dystansu ? I w jaki sposób ??
Mecze już demko od paru dni i za cholerę nie mogę uderzyć naprawdę soczystego strzału z daleka, za każdym razem piłka leci jak balon z jarmarku ;/ już się prawie załamuje ze nie będzie pięknych bramek w nowym pesie... Próbowałem już na wszystkie sposoby ładowanie strzału w ostatnim momencie, ładowanie zaraz po przyjęciu, ładowałem się tez przy tym jak sobie gość daleko wypuścił piłkę na cały pasek na pół, na ułamek paska i po prostu już się na tyle załamałem ze szukam pomocy na forum.
Macie jakiś system na bombę z za pola karnego ? Uwielbiałem takie strzały w PES 2008 i dlatego teraz
cholernie się przez to wkur!@#@!$ piłka ma zerową dynamikę przy strzale !

Czy ktoś z was potrafi walić z dystansu ? Jeśli komuś się udało niech powie jak i najlepiej wrzuci na youtube :] Jak mi sie uda to postaram się wrzucić ale nie obiecuje bo gram na ps3 wiec może być kłopot ;]

Prosz o szybkie odpowiedzi bo jestem bliski załamania nerwowego ! ;/
JustMe1987
CYTAT(Kr4W!3C @ Oct 12 2008, 22:36) *
ładowałem się tez przy tym jak sobie gość daleko wypuścił piłkę na cały pasek na pół,

Jeblem na glebe laugh.gif

Co do strzalow to polecam nie biec sprintem, ustawic sie na dobra noge zawodnika, nie uderzac byle kim tylko uzywac do tego grajkow z kopytem, trzymac R2, uzbroic sie w cierpliwosc, uzywac worda do weryfikowania bledow w napisanym poscie oraz zastanowic sie czy nie mozna napisac tego w innym temacie zamiast zakladac kolejny cool.gif
falcon87pl
http://pl.youtube.com/watch?v=riNMI5cH-o0

nie wiem czy chodzi Ci o to ale zobacz moja kompile (pierwsza bramka Scholes'a jakies 22-24 m i przedostatnia o poprzeke Rooney'a 26-28 m). To byly zwykle strzaly, bez R2. Rudy i Rooney maja bardzo dobry strzal.
Morrison
chwila treningu i strzały wychodzą mi jak za innych PESów, oczywiście JustMe1987 ma racje, aby ustawić na dobrą nogę zawodnika i nie uderzać byle kim, ale co do trzymania R2 to nie próbowałem, mi wystarczy wywalczyć trochę wolnej przestrzeni a okienko wpadnie samo wink.gif
Kr4W!3C
ładowałem się tez przy tym jak sobie gość daleko wypuścił piłkę na cały pasek na pół,

W miare dobrze to jest napisane ;] Word tu nic nie pomoże zabrakło dwóch przecinków

ładowałem się tez przy tym jak sobie gość daleko wypuścił piłkę, (!) na cały pasek,(!) na pół,

Nie napisałes czy udało udało Ci strzelić pięknego gola z ponad 25-35 metrów ? O tym ze można strzelać z R2 to ja wiem tylko ze prędzej jest to wtedy strzał techniczny. Według mnie strzały z dystansu to jak na razie największy problem.

.

Falcon87pl

http://pl.youtube.com/watch?v=riNMI5cH-o0

nie wiem czy chodzi Ci o to ale zobacz moja kompile (pierwsza bramka Scholes'a jakies 22-24 m i przedostatnia o poprzeke Rooney'a 26-28 m). To byly zwykle strzaly, bez R2. Rudy i Rooney maja bardzo dobry strzal.

Wlasnie o cos takiego mi chodziło ! Jak bramki scholsa i rooneya wink.gif Powiedz ile mniej wiecej paska sie ladujesz i w ktorym momencie ? Bo wydaje mi sie ze w tej wersji pasek leci znacznie szybciej ;] Mowisz ze strzelasz tylko za pomoca kwadrata ? ;]
Ciekawe jutro poproboóje teraz juz troche pozno jutro trzeba wstac :] Wielekie dzieki przywrociles nadzieje biggrin.gif Teraz juz przynajmniej wiem ze sie da hehe tongue.gif PZDR
Visi0n
http://pl.youtube.com/watch?v=L446kdLtcuM

pasek ładujesz do połowy, bo powyżej to lecą straszne pudła ;] i bez jakiegoś tam R2, bo to strzał techniczny a nie bomba, podstawą jest odrobina wolnej przestrzeni i grajek z atomówką w nodze :>
falcon87pl
CYTAT(Kr4W!3C @ Oct 12 2008, 23:08) *
Wlasnie o cos takiego mi chodziło ! Jak bramki scholsa i rooneya wink.gif Powiedz ile mniej wiecej paska sie ladujesz i w ktorym momencie ? Bo wydaje mi sie ze w tej wersji pasek leci znacznie szybciej ;] Mowisz ze strzelasz tylko za pomoca kwadrata ? ;]
Ciekawe jutro poproboóje teraz juz troche pozno jutro trzeba wstac :] Wielekie dzieki przywrociles nadzieje biggrin.gif Teraz juz przynajmniej wiem ze sie da hehe tongue.gif PZDR

Pasek wg mnie laduje sie podobnie jak w PES 6. Ciezko mi powiedziec ILE ŁADUJĘ (biggrin.gif) paska bo odruchowo to robie, ale wydaje mi sie ze w wiekszosci przypadkow troche mniej niz polowa bo pudluja niezle jak sie minie polowe paska. te strzaly byly normalne na sprincie, bez zadnych dodatkowych przyciskow.
rangiz
Jaki klawisz odpowiada za to r2?
EjPii
CYTAT(rangiz @ Oct 13 2008, 13:07) *
Jaki klawisz odpowiada za to r2?

Wszystko w settings masz domyślnie "C". Zapamiętaj Right 2. Dwa czyli ten na dole guzik od pada smile.gif W wersji Xbox "RT"
Hitmanek
Tak się zastanawiam, na chuj mi ten R2? Bo z tego co poużywałem to widzę, że taki messi strzela jeszcze gorzej niż w rzeczywistości
Kr4W!3C
R2 dobre jak idziesz sam na sam laduje ci pile zaraz obok słupka ;] Strzały z ponad 30 m nadal mi nie chca siedziec bu sad.gif Chociaz od 16-30 w miare ;]
oki200x
Mi jedna weszła Messi w boczną siatkę bez sprintu sam strzał... Wystarczy odrobina wolnego miejsca i szczęścia xD
xManiu
Mnie denerwuje też to, że piłkarze usilnie strzelają z 'lepszej' nogi często ją tak dziwnie rotując :/
Ma nastawioną idelanie na lewą nogę (jeśli jest prawo nożny), że powinien chcoiaż spróbować strzelić, a mimo to jakoś się wygina i nie naturalnie strzela z prawej. To się tyczy też(a może i przede wszystkim) strzałów z dystansu.
pietja
a ja z dystansu strzelam ze sprintu, bez R2 bo oslabia moc, pasek mocy na 60% bo na 50% leci troche za nisko. pozdro.
oki200x
Nie ma przepisu na idealne strzelanie z dystansu. Każda akcja jest inna, każdy zawodnik się inaczej zachowuje...
xManiu
Tiaa, ale chodzi o ogólne ich 'nawyki' przez które trudno strzelac tak jak w 2k8.
Solid Snake
jezeli zawodnik ma duza technike strzalu mozna oddac strza z duzo wiekszym powerkiem i bedzie on mocny ale plaski, ale czy celny to kwestia accuracy ;D ale najlepsi w demku od tego sa gerrard, rooney, scholes, sneijder(moze maly power ale strzal nie jusi byc gnieciony na sile, a nim plasowańce wychodzą idealne, torresem rowniez.
oki200x
Zapomniałeś o Krystynie ;D
2pac
Moim zdaniem aby dobrze strzelić trzeba spełnić 2 warunki. Sprintować i mieć dużo wolnego miejsca, bo wśród przeciwników, piłkarzy najczęściej bierze "sraka" i pudłują, albo ich strzał jest lekki. Przydaje się jeszcze piłka lecąca w stronę zawodnika i lekko odbijająca się.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.