saluch
Sep 19 2008, 20:07
witam
jako że premiera zbliża się wielkimi krokami postanowiłem założyć temat o przedpremierowych zamówieniach PES 2009. Jest to przegląd sklepów które mają w swojej ofercie pre order w/w tytułu (przegląd polskich sklepów, pes w wersji PC).
Cena sugerowana w większości sklepów to 129,90zł
1.
http://www.3kropki.pl/p/1/5/pro_evolution_soccer_2009.phpbardzo atrakcyjna cena -98.99 zł
2.
http://www.gram.pl/sk0_9wrhHO5_Pro_Evoluti...occer_2009.html109 zł plus świetna koszulka z logiem PES2009!!!
3.
http://www.menago.com.pl/product_info.php/products_id/2772zero zniżki 129 zł
4.
http://sklep.wirtus.com.pl/produkt/324121dodany wirtus atrakcyjna cena, 99 zł
to tyle jeśli chodzi o pre ordery PC, wersji na konsole jest więcej. Jeśli ktoś coś znalazł niech pisze i daje link w tym temacie
aha, na allegro są dwie atrakcyjne oferty: 99 zł, 105 zł. Orientuje się ktoś, czy normalnie wysyłają w dniu premiery czy są z tym jakieś problemy i na paczke trzeba czekać w hu.. czasu?
Kamiloxx
Sep 20 2008, 07:00
ja kupię w empiku i tak ;p bo tutaj mnie juz 4 razy oszukali jak zamawialem gry
saluch
Sep 20 2008, 14:22
CYTAT(Sasuke_Kamil @ Sep 20 2008, 07:04)

ja kupię w empiku i tak ;p bo tutaj mnie juz 4 razy oszukali jak zamawialem gry

'tutaj' czyli gdzie? jak cie oszukali?
Ja bym radzil poczekac do dnia premiery i kulturalnie odwiedzic sklepy z grami komputerowymi np empik i nabyc egzemplarz gry;) Bo znajac zycie preorder dostaniesz kolo 2 tygodni po premierze;)
saluch
Sep 20 2008, 14:28
CYTAT(norek @ Sep 20 2008, 13:29)

Ja bym radzil poczekac do dnia premiery i kulturalnie odwiedzic sklepy z grami komputerowymi np empik i nabyc egzemplarz gry;) Bo znajac zycie preorder dostaniesz kolo 2 tygodni po premierze;)
nawet jak zamówie z przesyłką kurierem? czy media markty będą miały gre w dniu premiery?
Dawidi
Sep 21 2008, 07:14
Ja rok temu zamawiałem pre-order z Ultimy i dostałem grę dzień przed premierą...
ronaldo_9
Sep 21 2008, 07:58
CYTAT(norek @ Sep 20 2008, 15:29)

Chyba najlepsze rozwiązanie. Ale może nie empik bo tam zawsze na premierze jest cena sugerowana.
Ja zaglądnę do Media Markt, tam zawsze cena jest 10zł mniejsza niż w empiku. 119zł to bardzo dobra cena, nie trzeba za przesyłkę płacić a i bilet mam miesięczny.
saluch
Sep 21 2008, 18:11
"Zamawiając w dziale "PRZED PREMIERĄ" , możecie być pewni, że zamówiony produkt dotrze pod wskazany przez was adres zaraz po jego polskiej premierze."
tak jest na wirtusie, gdzie gra kosztuje 99 zł... co myślicie? jeśli by zamówić kurierem to przyszłoby na 17 lub dzień poźniej (piątek-sobota)?
MakssPl
Sep 23 2008, 14:39
CYTAT(norek @ Sep 20 2008, 15:29)

...
CYTAT(Dawidi @ Sep 21 2008, 08:18)

Ja rok temu zamawiałem pre-order z Ultimy i dostałem grę dzień przed premierą...
Dokładnie Dawidi, miałem identycznie... zajebista sprawa ;]
huragan666
Sep 24 2008, 07:55
Na Gram.pl pes 2009 na pc można zamówić za 109 zł plus gratis koszulka z pes 2009 !!!!!!!!
MakssPl
Sep 29 2008, 14:07
Dokładnie, jeżeli zamówie to z grama (koszulka mnie przekonała ;])
Archilus
Sep 29 2008, 19:42
Ja zamówiłem w sklepie 3kropki.pl, ale coś nie tak było z zamówieniem...nie przyjęli. A teraz dodali na gram koszulkę gratis, czym mnie przekonali

(szkoda, że nie ma transportu za wPLN) ;p
pablo TS
Sep 30 2008, 16:51
Witam po baaardzo długiej przerwie

A teraz tak gram.pl polecam, w tamtym roku zamawiałem 2008 PESa i dostałem dzień przed premierą + fajna opaska na rękę konami

Teraz chciałbym zamówić, ale miałem wybór albo gra albo nowy komputer na którym pójdzie wszystko i wybrałem to drugie, więc muszę poczekać

Ale taki prawdziwy miłośnik jak ja wytrzyma

A naprawdę bardzo chciałem tego pre ordera bo ta koszulka fajna taka, bym się lansował po szkole
Kettger
Sep 30 2008, 21:50
CYTAT(pablo TS @ Sep 30 2008, 17:55)

Witam po baaardzo długiej przerwie
A teraz tak gram.pl polecam, w tamtym roku zamawiałem 2008 PESa i dostałem dzień przed premierą + fajna opaska na rękę konami
Teraz chciałbym zamówić, ale miałem wybór albo gra albo nowy komputer na którym pójdzie wszystko i wybrałem to drugie, więc muszę poczekać

Ale taki prawdziwy miłośnik jak ja wytrzyma

A naprawdę bardzo chciałem tego pre ordera bo ta koszulka fajna taka, bym się lansował po szkole

Dokładnie, też mam opaskę. Fajny kolor, taki... Barceloniasty ;P
Tuż przed chwilą złożyłem zamówienie na gram.pl na nową odsłonę PESa ;]
falcon87pl
Oct 3 2008, 22:06
Ja zakupie najnowsza odlosne tylko pod warunkiem ze ujrze komentarze mowiace iz tryb online JAKOŚ DZIAŁA. W zeszłym roku mialem kase juz odlozona ale jak przeczytalem co sie dzieje z online to zrezygnowalem...
MakssPl
Oct 4 2008, 14:24
Ja też tak myślałem, ale i tak dałem się zrobić i dzisiaj zamówiłem na gram.pl... tak jest i będzie pewnie co roq, kocham tą atmosfere...
Ej, panowie, nie tak szybko z tymi pre-orderami na Gram.pl!
Zostawcie coś dla mnie

Ja też zamawiam na dniach, najpóźniej w przyszłym tygodniu. Koszulka z PESem 2009 w szkole (czyt. w tłumie Fifowców) to fajna sprawa
CYTAT(Credt @ Oct 8 2008, 17:58)

Ej, panowie, nie tak szybko z tymi pre-orderami na Gram.pl!
Zostawcie coś dla mnie

Ja też zamawiam na dniach, najpóźniej w przyszłym tygodniu. Koszulka z PESem 2009 w szkole (czyt. w tłumie Fifowców) to fajna sprawa

Również chciałem zamówić z gram.pl, lecz jedna pani uświadomiła mi, że "Do gry Pro Evolution Soccer 2009 dołączona jest koszulka tylko w rozmiarze L."
Jestem z deka większy niż to "L" (nie kojarzyć

)
Zamawiam teraz na wirtusie. Mam nadzieje, że szybko przyjdzie
huragan666
Oct 11 2008, 07:23
Już na GRAM.pl można potwierdzać zamówienia więc w przyszłym tygodniu będziemy dzierżyć grę w dłoniach pozdrawiam PES maniaków
MakssPl
Oct 11 2008, 09:10
Ja już dokonałem wpłaty. Ale podjara, a pewnie będzie jak rok temu, qpilem org. a piraci sie będą śmiali bo online będzie skopany...
Ale mam nadzieję że nie;]
Do Pesa sobie jeszcze zamówiłem Hitmana Krwawa forsa i mam zajebisty zestaw;]
zaplutek
Oct 11 2008, 10:40
Kurde chłopaki wspołczuje drogo ta gra w polsce , ja zaplacilem 15.93 F razem z przesyłka w anglii . Pozdro do zobaczenia w grze
Sienol
Oct 11 2008, 12:57
Ja sie wstrzymam. Dopoki nie bedzie pewne ze online jest grywalny nie zamowie.
falcon87pl
Oct 11 2008, 13:51
CYTAT(Sienol @ Oct 11 2008, 14:01)

Ja sie wstrzymam. Dopoki nie bedzie pewne ze online jest grywalny nie zamowie.
Ja tak samo(zaczekalem z PES 2008 i po komentarzach jakie zobaczylem nie kupilem w koncu). Mam pytanie odnosnie oryginalow, jak wyglada sprawa z patchowaniem oryginalu ? Mialem PES 6 oryginal ale kupilem przed pojawieniem sie PES 2008 i juz mi sie nie chcialo nic z tym bawic. Mozna normalnie patchowac i dziala online wowczas ? I jeszcze pytanie czy jak sie gra to plytka caly czas w napedzie musi byc ? Pozdro!
A i jeszcze pytanie odnosnie koszulek, czy jak sie bedzie kupowalo po premierze normalnie w empiku czy gdzies to koszulki tez sa zalaczone ? czy tylko pre-ordery ? jak to wyglada ?
saluch
Oct 11 2008, 19:12
CYTAT(falcon87pl @ Oct 11 2008, 12:55)

A i jeszcze pytanie odnosnie koszulek, czy jak sie bedzie kupowalo po premierze normalnie w empiku czy gdzies to koszulki tez sa zalaczone ? czy tylko pre-ordery ? jak to wyglada ?
TYLKO w pre-orderze i TYLKO na gram.pl
CYTAT(falcon87pl @ Oct 11 2008, 14:55)

Ja tak samo(zaczekalem z PES 2008 i po komentarzach jakie zobaczylem nie kupilem w koncu). Mam pytanie odnosnie oryginalow, jak wyglada sprawa z patchowaniem oryginalu ? Mialem PES 6 oryginal ale kupilem przed pojawieniem sie PES 2008 i juz mi sie nie chcialo nic z tym bawic. Mozna normalnie patchowac i dziala online wowczas ? I jeszcze pytanie czy jak sie gra to plytka caly czas w napedzie musi byc ? Pozdro!
Oryginalnego Pes-a można normalnie patchowac i nie wpływa to na grę online. Co do płytki to musisz ja mieć w napędzie podczas każdego uruchamiania gry( potem możesz ja wyjąć ale po co?)
falcon87pl
Oct 11 2008, 22:58
CYTAT(komes @ Oct 11 2008, 23:02)

Oryginalnego Pes-a można normalnie patchowac i nie wpływa to na grę online. Co do płytki to musisz ja mieć w napędzie podczas każdego uruchamiania gry( potem możesz ja wyjąć ale po co?)
dzieki za odpowiedz

chyba zamowie na gram.pl pre-order. Tylko mam nadzieje ze koszulki jeszcze sa bo nie jestem pewien co oznacza zapis "zapasy ograniczone" czy cos w tym stylu. Czy to tyczy sie samych koszulek czy generalnie zapasow gry.
saluch
Oct 12 2008, 08:16
oczywiście koszulek, bo egzemplarzy gry to mają pewnie nieograniczoną liczbę
falcon87pl
Oct 12 2008, 08:27
CYTAT(saluch @ Oct 12 2008, 09:20)

oczywiście koszulek, bo egzemplarzy gry to mają pewnie nieograniczoną liczbę
zamowilem dzisiaj w nocy. w potwierdzeniu mam ze koszulka jest. i mam nadzieje ze tak bedzie

to teraz tylko czekac na powrót króla...
a ja mam pytanie: czy jesli kupie oryginala pes'a to nie bedzie problemow z patchami,spolszczeniem itd? ;> bo mam przyjemnosc grac w PES'a dopiero od czesci 2008 i nie wiedzialem jeszcze czy warto kupowac oryginal,teraz demko nowe wyszlo,pogralem i sie nastawiam w sumie na kupno oryginala ;P
falcon87pl
Oct 12 2008, 09:43
CYTAT(Tari @ Oct 12 2008, 10:42)

a ja mam pytanie: czy jesli kupie oryginala pes'a to nie bedzie problemow z patchami,spolszczeniem itd? ;> bo mam przyjemnosc grac w PES'a dopiero od czesci 2008 i nie wiedzialem jeszcze czy warto kupowac oryginal,teraz demko nowe wyszlo,pogralem i sie nastawiam w sumie na kupno oryginala ;P
patrz 4 wypowiedzi wyzej:
"Oryginalnego Pes-a można normalnie patchowac i nie wpływa to na grę online. Co do płytki to musisz ja mieć w napędzie podczas każdego uruchamiania gry( potem możesz ja wyjąć ale po co?) "
zaplutek
Oct 13 2008, 09:27
QUOTE(falcon87pl @ Oct 12 2008, 11:47)

patrz 4 wypowiedzi wyzej:
"Oryginalnego Pes-a można normalnie patchowac i nie wpływa to na grę online. Co do płytki to musisz ja mieć w napędzie podczas każdego uruchamiania gry( potem możesz ja wyjąć ale po co?) "
Po co tak pisac jak sie nieznacie i chyba nigdy nie graliscie online.... jak sie uzyje patcha zeby przejsc do wersji wyzszej bedzie spoko moze byc nawet ten patch z crackiem i wtedy gracie bez plyty spokojnie ale jesli wgranie jakis patch typu orange ekstraklasa to bede juz problemy male w online poniewaz co jakis czas wogole sie mecz nie wlaczy ( powod stadion lub druzyna ktos ma innego patcha lub poprostu oryginala )
hmm z tym pre-orderem jakies problemy mam bo chociaz wczoraj kupilem i zaplacilem (zaksiegowany przelew w historii rachunku juz) to ani potwierdzenia nie mam a status zamowienia dalej "oczekuje na platnosc". oczywiscie kupowalem na gram.pl
MakssPl
Oct 13 2008, 13:52
A jaki sposób płatności?
zwykly przelew

najpierw dalem "plac z iPKO" ale ze iPKO nie dzialalo pol niedzieli to zmienilem zamowienie na przelew zwykly, dane do przelewu sie pokazaly i przelalem kase ;]
MakssPl
Oct 13 2008, 15:20
Poczekaj na zaksięgowanie wpłaty...
czekam juz prawie 24h

rano sprawdzalem dzisiaj to przelew poszedl jeszcze wczoraj i u siebie mam w historii rachunku, kwota zostala odjeta z konta co znaczy ze pieniazki sa na 100% u ludzi z gram.pl ;] rozumiem ze moga miec duzo zamowien na rozne gry i zaksieguja moja wplate np dopiero jutro ale emocje (z powodu PES'a) biora czasami u mnei gore nad rozsadkiem
Sienol
Oct 13 2008, 15:43
falcon87pl
Oct 13 2008, 18:49
CYTAT(zaplutek @ Oct 13 2008, 10:31)

Po co tak pisac jak sie nieznacie i chyba nigdy nie graliscie online.... jak sie uzyje patcha zeby przejsc do wersji wyzszej bedzie spoko moze byc nawet ten patch z crackiem i wtedy gracie bez plyty spokojnie ale jesli wgranie jakis patch typu orange ekstraklasa to bede juz problemy male w online poniewaz co jakis czas wogole sie mecz nie wlaczy ( powod stadion lub druzyna ktos ma innego patcha lub poprostu oryginala )
i o taka odpowiedz jak Ty napisales mi chodzilo, poniewaz w PES 6 gralem online ale nie patchowalem bo kupilem jakos krotko przed wyjsciem PES 2008 i mi sie juz nie chcialo( plyte bez zadnych patchy musialem miec w napedzie). Jak zadalem pytanie to jak ktos na nie odpowiadal to myslalem ze wie co pisze.
Co masz na mysli piszac "jak sie uzyje patcha zeby przejsc do wersji wyzszej " ? te patche od konami 1.1, 1.2 ... itp ?
MakssPl
Oct 13 2008, 19:07
Tak oto mu chodziło, oficjalne patche!
saluch
Oct 14 2008, 18:25
do wszystkich którzy zrobili pre order na gram.pl!!!napisałem dzisiaj maila czy jest szansa, aby grę wysłali jutro (czyli 15), a nie jak jest planowane dzień później (16).
dostałem dość dobrze prognozującą odpowiedź:
CYTAT
"Gry pre-orderowe w sklepie gram.pl wysyłane są w dniu premiery, jeżeli jednak towar otrzymamy wcześniej i w tym przypadku Pro Evolution Soccer 2009 zamówienia zostaną wysłane być może w dniu jutrzejszym."
czyli jest szansa że zagram już w czwartek, bo zamówiłem kurierem
MakssPl
Oct 14 2008, 18:30
A ja wolałem domówić hitmana i mam pocztowca ale huj 1dzien w tą czy w tą... ;]
Ale wydaje mi się że wyślą w dniu premiery... czyli tak jak było mówione, 16 według mnie to ten dzień!!;]
wy to zmartwienia macie

ja chcialbym gre do weekendu dostac to bede happy ;D zakladajac ze w czwartek wysylka, z Warszawy to kawal drogi (do Kedzierzyna-Kozla)

i moze do piatku popoludnia nie przyjsc...a nasza kochana poczta polska w soboty pewnie nie roznosi i do poniedzialku czekac? by mnie do szpitala na cisnienie 300 brali xd
saluch
Oct 14 2008, 18:42
CYTAT(m3xXx @ Oct 14 2008, 17:34)

A ja wolałem domówić hitmana i mam pocztowca ale huj 1dzien w tą czy w tą... ;]
nie do końca 1 dzien w tą czy w tą... jeśli wyślą w normalnym terminie czyli 16 w czwartek to na 90% nie dojdzie ci na piątek, a jako że w sobote poczta nie roznosi paczek będziesz czekał do poniedziałku lub wtorku. Cały myk w tym, aby mieć gre na weekend
Arek1974
Oct 14 2008, 21:31
Hejka, też zamówiłem na gram.pl i mam cichą nadzieję, że najpóxniej w sobotę zadzownią z DPD (kurier)

a tak na gorąco z gry w demo, to PES 2009 to zupełnie inna bajka niż 2008, jedyne co wkurza to ... Barcelona (i nie dlatego, że ich nie lubię, po prostu jak gram kimkolwiek z Barcą na Top Player to im wychodzi po prostu wszystko - idealne podania, co do cm, klepki, strzały, a Messi to gra jak maestro. OK, wiem że są dobrzy, ale uważam że ich staty chyb są mocno zawyżone w porównaniu do innych klubów z dema)
Oskarek_89
Oct 14 2008, 21:38
na allegro po 105 zl

tam kupilem
moje spostrzezenia sa zupelnie inne jesli juz zmieniac temat i dyskutowac o samym PES'ie a nie zamowieniach ;p ja tak mam z Man Utd: to co z nimi Konami zrobilo to mutacja jakas. Evra,Park,Kryska,Tevez z ruletka i niesamowita technika...Kryska tak wykoksowana ze na top playerze raz odebralem nim pilke pod swoim polem karnym, sprint+3 ruletki+markowanie strzalu,bramkarz lezy i strzal -> gol. Ferdinand w obronie nie do przejscia, Scholes wymiata strzalami z dystansu i psuje to troche zabawe. A za to nie uwazam zeby Liverpool byl az tak slaby jak w demku

I kolejna uwaga (jako ze nie ma tematu - dyskusja), mam nadzieje, ze w pelnej wersji sie cos zmieni jesli chodzi o balans statystyk pilkarzy. Wszystko milo ladnie i pieknie, ale w PES 2009 warto grac tylko pilkarzami-turami (jak RvN,Torres,o dziwo - Henry) albo niesamowitymi technikami (Messi,Tevez,Ronaldo,Robinho). Cala reszta calkiem niezlych przeciez grajkow jak Raul,Keane,Hleb po prostu nie ma szans w starciu z mutantami albo technikami. Troche denerwujace. No ale koncze, troche sie rozpisalem a nie tego temat dotyczy ;D
Dawidi
Oct 14 2008, 22:08
Mi się też na początku tak wydawało, ale jednak nie do końca tak jest. Nałogowo zmieniałem Raula na Robinho bo mi się wydawało tak lepiej. Ale wystarczy trochę poczekać z akcją pozwolić mu podejść bliżej pola i naprawdę jest niezły. Nie jest taki łatwy do przepchnięcia, ładnie markuje strzały, równowagę dobrze trzyma. Starcza, żeby minąć 1 obrońcę posiadając już coś na plecach i często to starcza na oddanie strzału albo ładnego podania. Wszystko zależy od stylu gry.
A co do Barcelony to tym którzy nią nie grają (tak jak ja) proponuję zagrać chociaż raz. Wydaje się wtedy jakby się grało na professional a nie na Top Player XD
CYTAT(Dawidi @ Oct 14 2008, 23:12)

Mi się też na początku tak wydawało, ale jednak nie do końca tak jest. Nałogowo zmieniałem Raula na Robinho bo mi się wydawało tak lepiej. Ale wystarczy trochę poczekać z akcją pozwolić mu podejść bliżej pola i naprawdę jest niezły. Nie jest taki łatwy do przepchnięcia, ładnie markuje strzały, równowagę dobrze trzyma. Starcza, żeby minąć 1 obrońcę posiadając już coś na plecach i często to starcza na oddanie strzału albo ładnego podania. Wszystko zależy od stylu gry.
A co do Barcelony to tym którzy nią nie grają (tak jak ja) proponuję zagrać chociaż raz. Wydaje się wtedy jakby się grało na professional a nie na Top Player XD
A z neta już można ściągnąć... ;/;/
Kettger
Oct 14 2008, 22:23
Dzieciaczki nie mogą przeżyć, że ich ulubione kluby nie mają zawyżonych statystyk? Jaka szkoda - jednak Seabass i spółka to nie tacy idioci, jak Wam się wydawało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.