Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Chello I Pes Online
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Problemy z grą online
Woo-Cash
dużo czytałem na forum w ostatnich dniach, ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
zacznę od tego że mam net od chello: ich modem, dalej router i mój komputer. niedawno się przeprowadziłem, ale poprzednio miałem taki sam układ i dokładnie ten sam problem. gdy próbuję grać w PES 4 przez np. PES Launchera (tak samo jest bez żadnego programu) to do kogo bym się nie podłączył to w grze, po zaakceptowaniu mnie przez osobę, mam 'Unable to connect'. gdy natomiast połączę się z kimś przez hamachi i w grze wpiszę te ip (5.xxx.xxx.xxx) to ładnie działa. czego to wina? da się to jakoś ominąć? z tego co czytałem wnioskuję że żeby grać to obie osoby muszą mieć zewn ip. czy to prawda?
sprawa druga: czy tak samo jest w PES 6? planuję zakup, ale jeśli będzie się dało tylko przez hamachi to mi się nie opłaca.
i sprawa trzecia: czy online w PES 6 jest w ogóle aktywny? czytałem coś że konami ma wyłączyć serwery, ale nie pamiętam szczegółów. jeśli faktycznie np. po wakacjach nie dałoby się już grać to też mi się nie opłaca.
z góry dzięki za odpowiedź na wszystkie 3 pytania.
Orange_91
CYTAT(Woo-Cash @ wto, 10 cze 2008 - 16:38) *
z tego co czytałem wnioskuję że żeby grać to obie osoby muszą mieć zewn ip. czy to prawda?

Tak.
sprawa druga: czy tak samo jest w PES 6? planuję zakup, ale jeśli będzie się dało tylko przez hamachi to mi się nie opłaca.

Nie w PES 6 nie musisz mieć zewnętrznego IP. Grasz na serwerach Konami.
i sprawa trzecia: czy online w PES 6 jest w ogóle aktywny? czytałem coś że konami ma wyłączyć serwery, ale nie pamiętam szczegółów. jeśli faktycznie np. po wakacjach nie dałoby się już grać to też mi się nie opłaca.

Ostatnio nawet grałem w PES 6 przez net więc serwery są jeszcze aktywne. Co do tego kiedy je wyłączają to sie nie orientuję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.