Euro-2008 rozegrane zostanie w dniach 7 - 29 czerwca w Austrii i Szwajcarii.
GRUPA A: 1. Szwajcaria
2. Czechy
3. Portugalia
4. Turcja
GRUPA B: 1. Austria
2. Chorwacja
3. Niemcy
4. POLSKA GRUPA C: 1. Holandia
2. Włochy
3. Rumunia
4. Francja
GRUPA D: 1. Grecja
2. Szwecja
3. Hiszpania
4. Rosja

Piszcie Wasze opinie, kto masz sznase na finał itp.
Moim zdaniem tzw. "grupa śmieci" to grupa C.
Polacy natomiast maja szanse powalczyc i 1 miejsce w grupie. Wszystki sie moze wydarzyc na tych ME.
Hmm perone TY zagłosowałeś na Hiszpanie ? Co do nich to powiem tylko jedno:
"Grają jak nigdy dotąd,przegrywają jak zawsze" Tacy są Hiszpanie na wielkich Imprezach no poza '82
KSG1946
Dec 2 2007, 16:07
I dlatego ja też myślę że Hiszpania wygra. Dawno nic nie wygrali więc najwyższy czas
chyba nie ten dzial
zaglosowalem na Chorwacje gdyz postep jaki ostatnio zrobili jest niesamowity
Eduardo da Silva- zajebisty napadzior i jeszcze dosyc mlody , strzelic 87 goli w 130 meczach w karierze to
"niezły" wyczyn
serce mowi Polska jednak rozum (po mundialach 02' i 06' ) Chorwacja / Włochy
oddałem głos na Holendrów..:

dawno nie odnieśli sukcesu więc chyba pora na nich:)
co do naszej repry ..: to grupa im sprzyja..:
coś mi mówi, że mogą sprawić niespodziankę w tym turnieju..

i aby tak było
Chciałbym żeby Włosi nie wyszli z grupy bo jakoś nie przepadam za ich futbolem ale coś mi się wydaję, że to właśnie oni zdobędą Mistrzostwo Europy... Obym się mylił.
Cytat(bilak @ Dec 2 2007, 16:13:05)

chyba nie ten dzial
zaglosowalem na Chorwacje gdyz postep jaki ostatnio zrobili jest niesamowity
Jestem tego samego zdania. Jak Chorwaci zagrają tak dobrze każdy mecz jak z Angolami to nie wykluczam, że do następnych ME Chorwacja będzie się cieszyć mianem najlepszej drużyny w Europie. Ale jak to mowią:
"Piłka nożna jest nie przewidywalna". Pozdrawiam
Damian.
Dec 2 2007, 19:18
Cytat(KSG1946 @ Dec 2 2007, 16:11:21)

I dlatego ja też myślę że Hiszpania wygra. Dawno nic nie wygrali więc najwyższy czas
Zgadzam się, ja tez na nich zaglosowałem. Pewnie dlatego, że lubię FC Barcelonę. Myślę, że zagrają w finale z Francją.
Pozdr
Mój typ to Hiszpania. IMO mają wyrównany i głodny sukcesu skład. Na bramce Casillas, w obronie Puyol i Ramos, w pomocy Xavi i Inesta, a w ataku Villa i Torres nie można również zapomnieć o Raulu, który wraca do formy. Drugą drużyną, którą typuje to Holandia ze względu na to, że zawsze im kibicowałem i mam do nich sentyment

w Barcelonie grało niegdyś wielu Holendrów

. A co do Polski to dobra grupa. Mam nadzieje, że z Niemcami remis i zwyciestwa z Austrią i Chorwacją. Jeśli Chorwacja utrzyma poziom i styl gry z meczu z Anglią, no to niestety ale szans nie ma
Ja zagłosowałem na Włochów, gdyż wg mnie mają najlepszą drużynę obecnie, a poza tym bardzo ich lubię, no i wieczna miłość do ADP... ;] Chciałbym, żeby jeszcze Hiszpania coś zwojowała (Iniesta, Xavi, a kto wie, może i Bojan), ale jak to zwykle bywa na wielkich turniejach Hiszpania zagra padake : D Co do Polaków, to gorąco wierzę, że powalczą z Niemcami i Chorwacją o punkty, i zwyciężą z Austrią.
ja glosowalem za Hiszpania poniewaz od kilku lat im kibicuje, oczywiscie oprocz Polski.
W ich zespole nie mozna IMO wyroznic lepszej formacji bo zarowno obrona&pomoc&atak moaja wspaniale.
A co do Polski-->mysle ze minimum wyjscie z grupy maja zapewnionie, moze nie z I miejsca ale przynajmniej II.
dj_adriano
Dec 3 2007, 14:56
Ja dałem na Holandie chociaż ostatnio nie udawało im się nic zwojować na większych turniejach ale w końcu czas na jakiś sukces
powiem tak: oby nie Grecja i Niemcy
Na tym turnieju wszyscy mają duże szanse.Nie ma faworytów.
Ja zaglosowalem na naszych

I oby tym razem nie przestraszyli sie publicznosci.
pozdro
no co jest?? Pisac!! Pisac!!
BTW wlasnie przeczytalem, ze trener Holandii Marco Van Basten pożegna siez funkcja trenera po zblizajacych sie mistrzostwach Europy.
Organizatorzy przyszłorocznych piłkarskich mistrzostw Europy w Salzburgu przygotują specjalne kontenery, które będą służyć jako tymczasowe areszty.
Szkoda, że te mistrzostwa będą się odbywać na początku czerwca. Myślałem, że pojadę ale buda niestety (chyba, że wezmę sobie wolne) hie hie
Czyli skoncze w kontenerze?
Ja byc moze pojade, o ile w szkole pojdzie ok.
Karol Johnn
Dec 5 2007, 12:25
Stawiam na Hiszpanow od zawsze znakomitosci w skladzie a na koncie sukcesow od dawna NIC... cos mi mowi ze teraz to beda ich mistrzostwa a Torres ich gwiazda. Po odpadnieciu Anglii z eliminacji zycze Hiszpanom wygranej i niech pomszcza anglikow deklasujac Rosje w grupie
pzdr
wojczech7
Dec 5 2007, 13:15
QUOTE(Damianinho @ Dec 2 2007, 20:22:15)

Zgadzam się, ja tez na nich zaglosowałem. Pewnie dlatego, że lubię FC Barcelonę. Myślę, że zagrają w finale z Francją.
Pozdr
Popatrz na grupy zanim wytypujesz finał... Mnie się osobiście wydaje, że nie ma takiej możliwości, aby obie drużyny zagrały ze sobą dopiero w ostatnim meczu turnieju. W 'najlepszym' wypadku spotkają się w półfinale...
Odnośnie tematu to myślę, że turniej wygra któraś drużyna z trójki: Włochy, Holandia, Portugalia... Chorwacja może być czarnym koniem, ale wygrać nie wygra, bo to za mało doświadczona drużyna i za dużo w niej słabych punktów (ich wygrana z Anglią wynikała nie tylko z dobrej gry, ale też z bardzo słabej postawy wyspiarzy...)
news:
Trener reprezentacji Chorwacji Slaven Bilić specjalnie dla "Rzeczpospolitej" o szansach w mistrzostwach Europy, radzeniu sobie z gwiazdami i wielkim szacunku dla Polaków.
Dziennik „Bild” napisał, że reprezentacja Niemiec trafiła do bardzo łatwej grupy i nie musi się niczym przejmować aż do finału. Denerwują pana takie stwierdzenia?
Slaven Bilić: Bardzo lubię takie hasła. Do turnieju zostało sześć miesięcy i to jest właśnie najlepszy czas, żeby wypisywać bzdury. Niemcy mogą budować presję, Michael Owen może mówić, że żaden Chorwat nie zagrałby w reprezentacji Anglii, a ja się świetnie bawię. Losowanie w Lucernie traktowałem jako formalność. 14 drużyn przeszło przez bardzo ciężkie kwalifikacje, dwie grają u siebie, więc zrobią wszystko, żeby nie zawieść kibiców, i dlatego mam szacunek dla każdego rywala. A jeśli Niemcy są już w finale, to gratuluję. Trzy lata temu Grecja miała nie wyjść z grupy. Im mniej się o nas mówi, tym lepiej.
W Polsce kibice oceniają reprezentację Chorwacji przez pryzmat Serbów, z którymi dwukrotnie zremisowaliśmy w kwalifikacjach. To błąd?
- To inne drużyny, ale mają wiele cech wspólnych. Opieramy grę na wyszkoleniu technicznym, gramy szybko, ofensywnie. Wasze wyniki w eliminacjach zrobiły na nas duże wrażenie. Również to, że nie przegraliście w Belgradzie, chociaż awans mieliście zapewniony wcześniej.
To prawda, że darzy pan Polaków wyjątkowym szacunkiem?
- Uważam was za wielki naród. Kiedy byłem dzieckiem, interesowali mnie Deyna, Tomaszewski czy Lato, ale mój tata powtarzał, że Polacy mają dużo większy wkład w historię świata. Papież Wojtyła to dla mnie największa postać XX wieku. Lech Wałęsa dokonał w Polsce rzeczy, o których w innych komunistycznych krajach tylko marzono. To wszystko zrobiło wrażenie na większości Chorwatów. Można powiedzieć, że za wiele rzeczy was podziwiamy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.