Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polska Liga W Winning Eleven.
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Edycja
kostek
W dniu dzisiejszym na kanale # wpadliśmy na pomysł aby ponownie zrobić patcha z polskimi drużynami do WE.
Idea zacna, ale czy wykonalna?
W pojedynkę, czy nawet przy wsparciu kilku osób patch będzie powstawał w nieskończoność.
Zapewne wielu fanów Winning Eleven jest również kibicami drużyn Orange Ekstraklasy.
Masz troche czasu, chęci i zapału? Możesz pomóc. Oczywiste, ze będąc kibicem np.
Korony Kielce jesteś w stanie lepiej ją 'odwzorować', niz ktoś inny. Jeżeli jesteś chętny to napisz posta jaką drużynę 'bierzesz na siebie.' Jednak dwa razy się zastanów zanim to zrobisz, bo jeżeli się podejmiesz to musi być 100% pewności, ze w chuja nie zalecisz.

Edytor
ppf-o-matic
Czysty rom
Patch, na którym bazujemy.

Jeżeli kibicujesz jakieś drużynie z OE i masz pojęcie na temat jej zawodników czy taktyki to pisz tutaj, albo na gg.
ArekŁDZ
Extra pomysł <piwo> ,szkoda że w ogóle z tego zrezygnowano wtedy i zamiast polskich druzyn pojawiły sie (nie obrażając tych drużyn) Galatasaraje ,Olympiakosy i inne Lille... a po co to komu i tak chyba nikt nimi nie gra. rolleyes.gif
snake
Jak nikt z jeszcze większych i jeszcze lepszych nie weźmie widzewa to ja go biorę.
lukasso
zamiast powiedzmy gornika leczna mozna zrobic przyszlego 1 ligowca czyli Jagusie
moge pomoc w tym
kostek
Dla wszystkich drugoligowców jest przygotowane miejsce. Pierwotnie zaplanowane jest dodanie zaplecza OE w update. Ale jeśli chcesz to pomyślimy o dodaniu jagi przy pierwszym podejściu.
kostek
Tak to mniej więcej wygląda.
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
E 9
NArazie ładnie to wygląda wink.gif wink.gif

Jesli mozna wiedzieć będziecie robić JAgę tak jak to lukasso pisał??I jeżeli tak to czy macie ją zrobioną(pokażcie screeny jak tak)

POWODZENIA CHŁOPAKI smile.gif
kostek
  • GKS Bełchatów (kostek)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery

*formacja
  • Zagłębie Lubin (kostek)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery

*formacja
  • Korona Kielce (kostek)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Legia Warszawa (kusik)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Wisła Kraków (kusik)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Łódzki KS (kusik)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Cracovia (Songo_Q)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Lech (Songo_Q, Depor)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski (Songo_Q, kusik)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Arka Gdynia (Depor, Songo_Q, kusik)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery

*formacja
  • Widzew Łódź (kusik)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Górnik Zabrze (Songo_Q, kostek)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Pogoń Szczecin (kusik)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Górnik Łęczna (Songo_Q)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
  • Odra Wodzisław Śląski (kostek)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd

*numery
    *formacja
  • Wisła Płock (kusik)
    *kadra
    *statystyki
    *wygląd
    *numery
    *formacja
kusik
Przed państwem wersja beta naszego dzieła. Niestety jestem na tyle słabym patchmakerem, że narazie nie wylaczylem pozostalych druzyn w grze (2 liga) lecz niebawem i to opanuje tongue.gif. Prosimy o wytykanie wszystkich bledow, wszystko wezmiemy sobie do serca.

http://rapidshare.com/files/18292675/OE.rar.html
kostek
Zagłębie Lubin 2007 - away

IPB Image
Czarny
Pomyliłeś chyba wyjazdowy strój WZL ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki laugh.gif

Looknąłem tylko na ZL w patchu - złe ustawienie, Piszczek nigdy nie był i nie będzie grał jako OH. Ustawienie odpowiednie to 4-5-1 i Piszczek na lewej pomocy wysunięty lekko lub w tym sezonie najprawdopodobniej 4-4-2 gdzie Chałbi z Piszczkiem w ataku.

W mojej ogólnej ocenie stworzyliście ligę robocopów a nie OE, która na arenie międzynarodowej wypada baaardzo słabo... Jeżeli Chałbiński=Ronaldinho to ja podziękuję. Tak naprawdę on sam nie potrafi sobie sytuacji wypracować, a najlepszy jest w dokładaniu nogi, ale las 17 ma, a nawet jedna 18 sie utrafiła wink.gif W oko wpadł mi jeszcze Grzybowski który speed i zwrotność ma na poziomie 14 w porywach 15, nie 17 jak Plizga słynący z szybkości i przyśpieszenie. Niestety obecnie ma poważną kontuzję z którą boryka się od dłuższego czasu (rok) i najprawdopodobniej nie wyjdzie na murawę do końca tej rundy. Co za tym idzie w patchu nie powinien się wcale znaleźć, a za niego mógłby wejść utalentowany Klofik, Kowbel lub Pawłowski czy Zapaśnik. Jeżeli nie wyeliminujecie takich braków i niedociągnięć w statach to może być kicha.
Z grubsza popatrzyłem, że Widzew ma lepsze staty od Korony co jest absurdem wink.gif

Moim zdaniem patch daleki od realiów OE, chyba, że nie chodziło Wam o oddanie rzeczywistości w grze?

Ocena 2+/10 (ten + za to, że chyba się staraliście rolleyes.gif )

Pozdro z Lubina smile.gif

PS. kostek jak często bywasz na meczach ZL? Z tego co widzę to chyba rzadko.
T-Mac
czarny ma duzo informacji na temat lubina - widzialem cie na forum zaglebia jak prosiles ich o podanie skladu ustawienia wykonawcow itp tongue.gif
Czarny
QUOTE(T-Mac @ Feb 26 2007, 22:58:23) [snapback]126182[/snapback]

czarny ma duzo informacji na temat lubina - widzialem cie na forum zaglebia jak prosiles ich o podanie skladu ustawienia wykonawcow itp tongue.gif

Miałem już zrobiony team (ZL zrobiłem jako pierwsze wink.gif ), ale chciałem skonsultować to z innymi "znawcami tematu" i dlatego zwróciłem się do kolegów z forum smile.gif Obawiałem się, że mogę za bardzo podrasować swoją drużynę, ale tak się chyba nie stało cool.gif Myślę, że w obowiązku twórców jakiegokolwiek patcha jest realistyczne oddanie rzeczywistości w grze. Uważam, że takie pomysły jaki zastosowałem i o którym tu wspomniałeś właśnie temu służy i sprawdza się doskonale smile.gif
kusik
QUOTE(Czarny @ Feb 26 2007, 22:42:42) [snapback]126181[/snapback]

Moim zdaniem patch daleki od realiów OE, chyba, że nie chodziło Wam o oddanie rzeczywistości w grze?

Jesli mielibysmy "oddac rzeczywistosc" to mysle ze nie ma takich statow dla niektorych zawodnikow. smile.gif a za cenne uwagi dziekuje.
gutted
Hej czarny, macisz chlopie. W patchu po to jest tylko OE zeby nie bylo nawet mozliwosci porownac jej do klubow z europy. Przede wszystkim zabawa i dlatego staty musza byc troche podciagniete.
p.s. zeby nie bylo takich rozbieznosci, opracowanie i poprawa statystyk wszystkich klubow to zadanie tylko i wylacznie dla jednej osoby, nie da sie tego dobrze zrobic w kilka osob. Ogolnie dobra robota chlopaki.
whan
QUOTE(Czarny @ Feb 26 2007, 20:42:42) [snapback]126181[/snapback]

Pomyliłeś chyba wyjazdowy strój WZL ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki laugh.gif

Looknąłem tylko na ZL w patchu - złe ustawienie, Piszczek nigdy nie był i nie będzie grał jako OH. Ustawienie odpowiednie to 4-5-1 i Piszczek na lewej pomocy wysunięty lekko lub w tym sezonie najprawdopodobniej 4-4-2 gdzie Chałbi z Piszczkiem w ataku.

W mojej ogólnej ocenie stworzyliście ligę robocopów a nie OE, która na arenie międzynarodowej wypada baaardzo słabo... Jeżeli Chałbiński=Ronaldinho to ja podziękuję. Tak naprawdę on sam nie potrafi sobie sytuacji wypracować, a najlepszy jest w dokładaniu nogi, ale las 17 ma, a nawet jedna 18 sie utrafiła wink.gif W oko wpadł mi jeszcze Grzybowski który speed i zwrotność ma na poziomie 14 w porywach 15, nie 17 jak Plizga słynący z szybkości i przyśpieszenie. Niestety obecnie ma poważną kontuzję z którą boryka się od dłuższego czasu (rok) i najprawdopodobniej nie wyjdzie na murawę do końca tej rundy. Co za tym idzie w patchu nie powinien się wcale znaleźć, a za niego mógłby wejść utalentowany Klofik, Kowbel lub Pawłowski czy Zapaśnik. Jeżeli nie wyeliminujecie takich braków i niedociągnięć w statach to może być kicha.
Z grubsza popatrzyłem, że Widzew ma lepsze staty od Korony co jest absurdem wink.gif

Pozdro z Lubina smile.gif

PS. kostek jak często bywasz na meczach ZL? Z tego co widzę to chyba rzadko.

taaa tyś był tyś widział ekspercie... Zobaczymy jaki będzie twój tajemniczy, owiany legendą patch. Jak chcesz robić zgodnie z rzeczywistością to dawaj staty zawodnikom po 13-15 bo na wyższe nie zasługują. Potem życze miłej gry na takim patchu...
Jeśli ma to być dodatek tylko z jedną ligą to mamy tutaj duże pole do popisu, bo co z tego że ty uważasz, że chałbiński czy tam inny jest tak dobry jak gnida skoro i tak nie będzie okazji skonfrontowania ich w jednym meczu. Wniosek z tego taki: przyjmujemy, że najlepsi zawodnicy z oe mają staty po 18 max i dostosowujemy reszte. I kogo wtedy obchodzi ze rgnida ma takie same w jakimś innym patchu. To nie ma znaczenia. Nie rozumiesz sensu dawania takich statów to sie nie wypowiadaj.

PS
jeśli masz dawać takie oceny tylko dlatego że robisz własną OE to daj sobie lepiej Siana.

Czarny
Spox, bez nerwów proszę smile.gif
Oceniłem to pod kątem realizmu. Jeżeli nie o to tu chodzi to myślę, że wystarczy wyeliminować błędy w statach takie jak np. taka sama szybkość Plizgi z Grzybowskim, który biega tak jak Plizga chodzi i wszystko gra wink.gif Potwierdzam słowa Gutteda, że statami musi się zająć jedna osoba, żeby wszystko traktować wedle jednakowej oceny, tylko wtedy można wyeliminować błędy.

Pozdrawiam, kusik do dzieła wink.gif
kusik
http://rapidshare.com/files/28979203/Orange_patch.rar.html

http://www.sendspace.com/file/966co0

Powiedzmy, ze patch jest gotowy, ale sam juz zauwazylem kilka bledow. Prosze wiec Was o zwrocenie uwagi jesli cos zauwazycie, przyspieszy to termin wydania patcha. Nastapi to na dniach ;]
kusik
podbijam temat do góry, bo nie widze zadnych odpowiedzi co mnie troche martwi ;/
Czarny
Widocznie nie ma zbyt dużego zainteresowania tym patchem wink.gif

Myślę, że staty zawyżona za bardzo. Rozumiem, że to patch zawierający samą OE i staty mogą być wyższe, ale kiedy się przesadzi to można zepsuć fizykę tej gry. Podam tylko jeden przykład - moim zdaniem środkowy obrońca nie powinien mieć 17/17 w speedzie wraz z 17/18 w defense bo żaden napastnik nie jest w stanie mu podołać. Poza tym logo, title i intro stare, jeszcze z patcha Gutteda wink.gif II liga wyparowała tongue.gif Auto-save włączony blink.gif

Mówiłem chyba wcześniej o tym, że nie ma większego sensu robić osobnych patchów do WE2002, bo one umierają w ciągu tygodnia (World Cup snejka) lub nawet nie zaczynają żyć (przykład tego patcha). Powód jest prosty - niska lub żadna używalność graczy. Jeżeli ten patch używany byłby w ranku czy gdziekolwiek to byłoby inaczej, ale niestety osobny patch nie daje takiej możliwości, ponieważ jest mocno ograniczony.

Servis WEOL także stworzył patcha zawierającego Orange Ekstraklasą, ale posiada także wszystkie Reprezentacje Narodowe (nawet więcej niż w podstawce, doszło przykładowo Mali, Egipt, Irlandia Północna) i najlepsze kluby zagraniczne (słabsze zostały zastąpione 16 drużynami z OE). Wszystko jest ładnie rozłożone w menu wyboru. To daje patchowi pełną używalność w Turniejach na WEOL czy Mini Ranku. Na dniach wypuszczamy FULL Wersję smile.gif

Dla osób, które chciałyby sprawdzić najnowszego patcha WEOL zapraszam do pobierania tutaj--->
http://www.rapidleecher.com/?r=1ec9
snake
Patch będzie używany, może nie na tak szeroką skalę jak napisałeś, ale będzie.
PS. Czy przy każdej okazji musisz reklamować swoją stronę? To staje się bardzo żałosne...
korzen
Cytat(Czarny @ May 7 2007, 20:49:52) [snapback]145833[/snapback]

Myś..blalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblablalblalu ha WEOL zapraszam do pobierania tutaj--->...

filozof.
snok3r
Cytat(Czarny @ May 7 2007, 21:49:52) [snapback]145833[/snapback]

Myślę, że staty zawyżona za bardzo. Rozumiem, że to patch zawierający samą OE i staty mogą być wyższe, ale kiedy się przesadzi to można zepsuć fizykę tej gry. Podam tylko jeden przykład - moim zdaniem środkowy obrońca nie powinien mieć 17/17 w speedzie wraz z 17/18 w defense bo żaden napastnik nie jest w stanie mu podołać. Poza tym logo, title i intro stare, jeszcze z patcha Gutteda wink.gif II liga wyparowała tongue.gif Auto-save włączony blink.gif

Mówiłem chyba wcześniej o tym, że nie ma większego sensu robić osobnych patchów do WE2002, bo one umierają w ciągu tygodnia (World Cup snejka) lub nawet nie zaczynają żyć (przykład tego patcha). Powód jest prosty - niska lub żadna używalność graczy. Jeżeli ten patch używany byłby w ranku czy gdziekolwiek to byłoby inaczej, ale niestety osobny patch nie daje takiej możliwości, ponieważ jest mocno ograniczony.

Servis WEOL także stworzył patcha zawierającego Orange Ekstraklasą, ale posiada także wszystkie Reprezentacje Narodowe (nawet więcej niż w podstawce, doszło przykładowo Mali, Egipt, Irlandia Północna) i najlepsze kluby zagraniczne (słabsze zostały zastąpione 16 drużynami z OE). Wszystko jest ładnie rozłożone w menu wyboru. To daje patchowi pełną używalność w Turniejach na WEOL czy Mini Ranku. Na dniach wypuszczamy FULL Wersję smile.gif

Dla osób, które chciałyby sprawdzić najnowszego patcha WEOL zapraszam do pobierania tutaj--->
XXX

ehh...tyle gadania tylko po to zeby wrzucic link do swojego pacza. to juz sie smieszne robi blink.gif
norek

blablablabla 20%.
Powód: Panowie rozmawiaja tu o nowej produkcji, Ty wrzucasz ktores to juz wywody ktore konczysz kolejnym spamem.
Czarny
Uważam, że za ten haniebny czyn powinienem dostać natychmiast 100% norek.

Filozof czy nie, ale prawdę napisał, której Wy staracie się unikać bądź nie zauważać.

Cytat
Panowie rozmawiaja tu o nowej produkcji...

Nie zauważyłem tutaj żadnej rozmowy przed moim postem, no chyba, że bierzesz pod uwagę post podbijający temat przez kusika. Jeżeli nikt z graczy, nawet nikt z Was nie zainteresował się przez te kilka dni, aby dopracować i wytknąć jakieś błędy w tym patchu, to ja to zrobiłem znajdując akurat chwilkę na sprawdzenie. Nagle znalazło się mnóstwo dyskutantów smile.gif

Cytat
Ty wrzucasz ktores to juz wywody ktore konczysz kolejnym spamem.

Napisałem o innej, moim zdaniem dużo lepszej koncepcji i podałem przykład na naszym patchu. Jakbyś jeszcze nie zauważył to już od dłuższego czasu reklama WE2002 na IO jest bezsensowna, bo przynosi praktycznie zerowe skutki, więc nie miałem tego na celu, bo snake i pozostali doskonale wiedzą o naszym patchu, więc do kogo ta reklama niby miała być kierowana? biggrin.gif

Pozdrawiam
kusik
Nie obchodzi mnie ile osob tego patcha sciagnie, o jego zywotnosc sie nie martw smile.gif Obroncy beda jacy sa, kazdy sie w koncu myli i da sie go przejsc smile.gif autosejwa wylacze a intro i reszta beda stare bo przeciez tym patchem i tak sie nikt nie interesuje. Link do swojego patcha mogles sobie darowac. Jeszcze raz powtarzam, moj patch jest raczej przeznaczony dla pewnej grupy osob, a jezeli bedzie go sciagal ktos inny to bedzie mi bardzo milo. Ostateczna wersja wyjdzie na pewno w tym tygodniu.
snake
Cytat(Czarny @ May 8 2007, 11:10:28) [snapback]145905[/snapback]
Jakbyś jeszcze nie zauważył to już od dłuższego czasu reklama WE2002 na IO jest bezsensowna, bo przynosi praktycznie zerowe skutki, więc nie miałem tego na celu, bo snake i pozostali doskonale wiedzą o naszym patchu, więc do kogo ta reklama niby miała być kierowana? biggrin.gif
Pozdrawiam

A skąd wiesz że wiem o Waszym patchu? smile.gif Skoro nie mam po co na nim grać (ban). Więc instalacja czy nawet zainteresowanie się tym patchem jest w moim przypadku znikome, być może szkoda, zobaczyłbym co tam spłodziliście i czy patch trzyma poziom tych z IO, choćby mojego i korzenia tongue.gif
Pozdro.
PS. skuś się na WEOL vs. IO, myślę że to byłby bardzo fajny, prestiżowy tur smile.gif
PS2. Jak byś chciał to ściągne patcha i możemy pyknąć sparinga, dawno Ci dupy nie skopałem smile.gif
whan
kusik jeśli chodzi o staty to powinieneś poważnie roważyc zniesienie 17 dla srodkowych obr bo to troche nierealistyczne będzie, 15/16 to max. Już nie upieraj się że to twój patch i tak zostanie... rolleyes.gif
Bushmen

zawsze marzylem o tym, zeby zagrac Mali ohmy.gif Czarny poprzeczytaniu Twojego posta pomyslalem : WEOL JOIN !!!!! ohmy.gif W sumie tez sie dziwie, ze nie zleciala sie Twoja banda Protektorow z WEOLu wink.gif Co do tematu, to o zywotnosc patcha sie nie boj. Swego czasu patchem IO z liga polska grala sama smietanka sceny (CZarny pamietasz ta lige?, czy jeszcze wtedy grales w PES SHIT smile.gif) ?. Z tym patchem\liga prawdopodobnie bedzie tak samo ;>

heh, pozdro
snake
bushmen ma racje i dostał Cracovie smile.gif Herhe

Po pewnym odkryciu które miało miejsce patch OE jak i nowy patch ligowy zapowiada się bardzo rewelacyjnie.
REWOLUCJA PANOWIE!
Bushmen
nowa jakosc patcha smile.gif) hej nozownicy wink.gif
lukasso
Cytat(Bushmen @ May 8 2007, 19:34:18) [snapback]146078[/snapback]
nowa jakosc patcha smile.gif) hej nozownicy wink.gif

...
takie z Was nozowniki jak ze mnie bandyta
PATOLOGIA SIE Z WAS SMIEJE!
TERRORYSCI I NAZISCI BKS!
...
Ty bushmenie lepiej mudl sie rzeby twuj OKSan nie spadl do 3 ligi uehehehhee

a co do patcha to ja czekam na snakowa instalke
a liga zapowiada sie obiecujaco rolleyes.gif
Bushmen
Lukassso, jakos Twoja DZAGA nie potrafila stworzyc zadnej okazji do strzelenia bramki na Oleskiej smile.gif A co do Cracovi, jakos nie jestem ich fanem, poprostu dostalem co zostalo wink.gif
snok3r
vbushmen jak chcesz to mozemy sie zamienic...ja mam arke biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.