marian
Dec 20 2004, 20:00
mam pytanie odnoscie paru rzeczy:
1. Jak mozna ustawiac sie w dogodnej pozycji gdy pilka jest w gorze. gdzies czytalem ze sluzy do tego r2 ale nie jestem pewien, moze jakies wskazowki?
2. czy jest mozliwosc wymuszania faulu, albo jakis inny sposob na to, ze kiedy lece z pilka i goni mnie przeciwnik, zaczepia mnie ja trace predkosc i gubie pilke co jakis czas
3. kiedy gram od prawej do lewej i jestem na wprost bramki to zeby strzelic w prawy rog bramki mam trzymac po strzale gore czy prawa?
gram na klawiature poki co, bo do pada nie umiem sie przywzwyczaic :?
a jak przy strzalach jestem to jak strzelic mocno po ziemi?
mam nadzieje ze ktos mi pomoze w zglebianiu tajnikow tej swietnej gry :wink:
Ad 1: Trzymajac R2, przesuwasz sie przed pilka, wtedy wali (znaczy strzela

) z woleja
Ad 2: Wymuszania nie ma, ale sa sposoby na to zeby ci sfaulowali, poprostu "merdasz" z przeciwnikiem na plecach, ew. schodzisz do srodka, a przeciwnik "haczy" ci o nogi
Ad 3: Sam nie wiem, ta gra jest dziwna jezeli chodzi o strzaly
Pisze miszcz klawiatury, nie boj i na niej mozna grac, szkoda tylko "zidane'ki" (analog)
marian
Dec 20 2004, 20:33
dzieki za wskazowki, ale odnosnie 1 pytania chodzilo mi o to ze jak np bramkarz wybije wolnego i pilka jest w powietrzu, a ja chce przyjac na klate, to jak sie dobrze ustawic, bo nierzadko wyprzedza mnie przeciwnik i bierze mi pilke, albo odbija glowa :x
ja tez mam pare pytan ;p
1. Czy mozna zrobic w pes4 strzal z tzw. krzyzaka
2. Co to jest jak naciskam chyba na R2 i np kwadrat ( kolko trojkat x ) ? pokazuje mi sie kwadrat itp. na ekranie co to znaczy ?
3. Zna ktos jakies ciekawe tricki
4. Jak sie robie strzal z wolnego po ziemi
5. Jak sie strzela z przewrotki lub z woleja
THX z GorY
marian
Dec 20 2004, 21:00
ad2 ten symbol ktory pojawia sie na dole w trakcie meczu sluzy do zmiany taktyki w trakcie gry, w zaleznosci od tego co ustawisz w strategi- manual. moze to byc np gra lewym skrzydlem, pulapka offsideowa, gra z kontrataku itp.
ad5 z woleja zeby strzelic musisz przytrzymac R2 i strzal ( u mnie bynajmniej dziala :wink: )
na reszte pytan nie znam odpowiedzi, ale 4 jest interesujace. mozna uderzyc pilke po ziemi uzywajac wrzutki, ale wtedy takie cos wogole nie ma sily i kula sie po ziemi
Odnosnie twojego pytania Marianie

to wlasnie R2 jest odpowiedzialne za ruchy pilkarza w czasie lotu pilki, wiec i pojedynki o pilke wygrasz wciskajac R2 i przesuwajac sie przed przeciwnika...
pytania stQ:
Ad 1: W jakims temacie mayor napisal ze dzieje sie tak gdy dobry pilkarz ma jedna slaba noge, i strzela tak "mimowolnie"
Ad 2: Juz znasz odp.
Ad 3: www.pesmoves.com
Ad 4: Ciezka sprawa, nie probowalem, ale wlasnie dosrodkowanie moze sie okazac pomocne
Ad 5: Zalezy od ulozenia do pilki, oraz umiejetnosci indywidualnych pilkarza, rzadko sie zdarza (przynajmniej mi)
Jasne ze mozna jebnac z krzyzaka. Jest to skomplikowane dosc ale daje kupe radosci. Do tego wymagany jest zawodnik z dobra technika. Ja to robilem Recoba i to tylko w opcji trening. W meczu mi nie wychodzilo:P
Cytat
Jasne ze mozna jebnac z krzyzaka.
Jacuś...Twoja elokwencja i dosadne konstruowanie wypowiedzi są powalające.....
Chlopak z Opola, daleko mu do Trojmiejskiej oglady
Raffels
Dec 22 2004, 18:59
A ja mam pytanie odnosnie taktyki: w menu taktyki mozna ustalic 4 przyciski odpowiadajace za np:kontratak czy zmiane stron. Jak to mozna wykorzystac podczas meczu, kiedy moge to uaktywnic i kiedy wiem ze to sie udalo??Prosze o pomoc w sprawach taktycznych - wpisujcie swoje pomysly(sensowne oczywiscie)
Jebiecie rybami wsioki z trojmiasta;P :twisted:
Drakkar
Dec 22 2004, 20:42
Raffels, warto skorzystać ròwnież z pomocy w menu taktyki.
Teraz nie pamiętam, ale chyba, podczas meczu oczywiście, L2 lub R2 + X,O... w zależności jak sobie ustawiłeś.
Raffels
Dec 22 2004, 21:10
A co oznacza auto1, auto2 itp.??
Krzysiek1989-20
Dec 23 2004, 15:32
1Jak sie sprzedaje zawodnikwò?
2Dlaczego cały czas mam breakdown jak kupuje zawodnikòw nie moge ich poprostu kupić?
3Jak sie kopie poziemi podczas meczu?
4Słyszałem że wybierają najlepszego zawodnika sezonu w master ligue wygrałem 2 lige i nic?
marian
Dec 23 2004, 15:51
Cytat
A ja mam pytanie odnosnie taktyki: w menu taktyki mozna ustalic 4 przyciski odpowiadajace za np:kontratak czy zmiane stron. Jak to mozna wykorzystac podczas meczu, kiedy moge to uaktywnic i kiedy wiem ze to sie udalo??
Drakkar dobrze mowi - L2 i X, O , [] badz / , wtedy pojawiaja ci sie w dolnym rogu te znaczki i wiesz ze jest uaktywnione. musisz jedynie ustawic przed meczem co chcesz zeby sie dzialo po aktywacji tego symbolu.
Raffels
Dec 23 2004, 17:36
To jak pojawi mi sie znaczek np: x to znaczy ze zawodnicy wykonali polecenie??A jak ten znaczek utrzymòje sie caly czas na ekranie??I co oznacza auto1, auto2 itp??
lualua
Dec 23 2004, 17:46
Co do strzału po ziemi z akcji to wychodzi sam w zależności od statòw zawodnika, aktualnej pozycji i prędkości i oczywiście siły z jaką uderzymy.
Mi sie już wielokrotnie udało tak zdobyć bramke, nawet zza pola karnego.
napisze kos kjak sie stzrela z tego krzyżaka??
Drakkar
Dec 23 2004, 19:32
Cytat
1Jak sie sprzedaje zawodnikwò?
2Dlaczego cały czas mam breakdown jak kupuje zawodnikòw nie moge ich poprostu kupić?
3Jak sie kopie poziemi podczas meczu?
4Słyszałem że wybierają najlepszego zawodnika sezonu w master ligue wygrałem 2 lige i nic?
Ad. 1. Zawodnikòw sprzedajemy podczas okna transferowego. Wchodzisz do "Negotiations" -> "My Team" i wystawiasz zawodnikòw na listę transferową (powinien pojawić się szaro-czarny kwadrat przy nazwisku zawodnika). Potem musisz czekać, bo nie wiadomo czy ktoś go kupi czy nie. Jeżeli będą chętni, zostaniesz o tym poinformowany. Wchodzisz wtedy znowu do "Negotiations" -> "My Team" i wybierasz zawodnika, ktòry jest obiektem zainteresowań (możesz przyjąć lub odrzucić ofertę). Na następny dzień dostaniesz podsumowanie: "Success" (negocjacje udane) lub "Breakdown" (negocjacje nieudane).
Ad. 2. Jeżeli grasz na poziomie trudności 1 - 3 * to masz możliwość (kursor w prawo podczas kupna zawodnika) zobaczenia jakie są szanse na to, że zawodnik przyjmie ofertę z twojego klubu. Jest to przedstawione za pomocą trzech gwiazdek. 3 * oznaczają, że raczej napewno negocjacje będą udane ("Success"). W przypadku 1 gwiazdki często będziesz widział "Breakdown".
Ad. 4. Jak to nic? Na koniec sezonu jest podsumowanie. Tabela i "Awards".
Możesz to zobaczyć samemu wciskając kwadrat, kiedy przeglądasz tabelę końcową. Ale powinno wyskoczyć Ci okno "Awards" z trzema utytułowanymi zawodnikami: "Overall Best Player", "Most Goal Scorer" oraz "Most Assists".
Ufff... That's all folks...
marian
Dec 23 2004, 23:40
Cytat
To jak pojawi mi sie znaczek np: x to znaczy ze zawodnicy wykonali polecenie??A jak ten znaczek utrzymòje sie caly czas na ekranie??I co oznacza auto1, auto2 itp??
Jesli pojawi sie X tzn ze zawodnicy graja taktyke jaka ustawiles w opcjach pod tym znakiem, i graja ja tak dlugo az znaczek jest na ekranie. zeby go wylaczyc robisz tak samo jak go wlaczyles, czyli L2 + ktorys ze znaczkow. mozna robic rozne kombinacje, np gra z kontry i lewa strona bioska itp.
a co do auto to mysle ze wowczas komputer sam dobiera odpowiednia takyke w zaleznosci od sytuacji na boisku, ale nie recze za to
pedro000
Dec 23 2004, 23:59
siema ej Kemot piszesz ze jestes mistrz klawiatury a na piasles ze szkoda myczka Zidane ... ja tez gram na klawiaturze i potrafie wykonac ten trik
Jesli komus to pomoze to ja to wykonuje tak : w opcjach na analog ustawiam na klawiaturze numerycznej -5(gora) 3(prawo) 2(dol) 1(lewo) gdy biegne to szynko przeskakuje z kursorow na numeryczne o wklepuje szybko 5-3-2-1 lub w druga strone i moj zawodnik lanie "obraca" sie nam na pilce
Pozdrawiam
Napiszcie ktos prosze !! jak strzela z "krzyżaka"
Pozwolicie ze sie obronie

Uwazam sie za mistrza klawiatury, bo od zawsze w necie pykam w lidze na klawirze, a wyniki sa jakie sa, zreszta chyba nikt z czolowki nie gra na klawiaturce(chyba ze z przymusu)
PS: Wyprobuje twoj sposob, nawet nie probowalem tego zagrania zaadaptowac na klawirke , pozdro
marian
Dec 24 2004, 01:03
LeMie --> podobno dzieje sie tak wowczas gdy pilkarz ma jedna noge dobra, a druga slabsza. najlepiej wykonuje sie to Recoba, tak gdzies czytalem. Musisz przerzucic pilke na noge slabsza i oddac strzal a wtedy pilkarz sam przelozy noge tylem i strzeli ta lepsza noga. i podobno najlepiej robi sie to tak ze lecisz pod skosem do bramki, robisz sidestep, wypuszczasz pilke do przodu i strzelasz. mi osobiscie to nie wyszlo bo specjalnie tego nie cwiczylem, ale moze kiedys... :wink:
dzieki

pròbuje pròbuje ale narazie nic z tego

ale moze wkoncu
a tymczasem mozecie sobie sciogno mojo bramke

www.djlemie.rydultowy.com tam jest Henry_okno.avi

i piszcie co o tym sądzicie
lualua
Dec 24 2004, 14:13
Skoro ròżne niuanse to tera z innej beczki. Byłem se w markecie, patrze na pòłce CD Action z recenzją PESa to biore i czytam. No po porostu jedna ściema i skandal. Ocenili że fifa jest "lekko lepsza" - czy wy to rozumiecie? Dla gościa co to pisał wadą Pesa jest to co naprawdę jest zaletą. Narzekał chłopaczyna że przy rzucie rożnym nie wie gdzie piłka poleci i cieszył sie że w fifie (nigdy z dużej litery!!!) stałe fragmenty to "mini gierki zręczniościowe" -
BUCHACHACHACHAAA!!! Prtzecież to że W Wielikim PES stałe fragmenty są w 100% manualne to oczywista zaleta. I to ma być profesjonalizm - recenzowanie gry po tygodniu grania???
Tak wogòle to nie macie czasem wrażenia że pisma o grach mają układy z dystrybutorami?
Young_KSC
Dec 24 2004, 15:20
Cd Action to wogòle lipne czasopismo komputerowe,po co wogòle czytac i przejmować się takim gòwnem eh.
marian
Dec 25 2004, 11:34
pewnie napisali tak zeby zrobic wokol swojego pisma zamieszanie, bo wszyscy wiedza ze PES jest lepszy i od razu bedzie pelno dyskusji na ten temat, a to przeciez reklama :wink:
marian
Dec 27 2004, 13:50
mam koljene pytanie ktore odnosi sie do karnych - czy wy tez macie tak ze czasem dajecie np kierunek w prawo a strzela wam w srodek?
a jesli ktos wie to moze sie podzieli wiedza jak dobrze strzelac karne i jak zrobic zeby nie przestrzelic
a poza tym czy pilkarz po upadku np przy walce o pilke wstaje sam czy mozna to jakos przyspieszyc, bo gralem ostatnio z takim kolesiem ktory upadal i podnosil sie momentalnie :roll:
in_sane
Dec 29 2004, 21:40
co do tego "krzyzaka" to ja to robie tak. Jezeli ide lewonoznym graczem to robie sidestepa z gory ekranu w kierunku dolu (jezeli jest prawonozny to odwrotnie) i naciskam strzal po prostu

testowane na adriano, recobie, zidanie i rosickim
walczu
Dec 29 2004, 22:43
Tez bym pokazal ladne bramki, ale niestety stracilem wszystkie savy, a troche tych bramek mialem. Przy okazji nie da sie jakos tego odzyskac?
Cytat
Tez bym pokazal ladne bramki, ale niestety stracilem wszystkie savy, a troche tych bramek mialem. Przy okazji nie da sie jakos tego odzyskac?
Jeśli masz zainstalowane Norton Utilities to nie jest źle. Jeśli nie masz to możesz spròbować pobawić się z przywracaniem systemu. Ewentualnie poszukać jakieś programy do odzyskiwania danych.
ogolnie chodzi o to ze w obronie im mniej uzywasz krzyzyka tym mniejsze prawdopodobienstwo ze sfaulujesz goscia na polu karnym i lepiej sie na niego tez nie pchac za bardzo
tylko czysta interwencja lub blokowanie na rzut rozny ratuje
maras807
Dec 30 2004, 01:51
Co do tego Zidane spina na klawirce to wystaczy ustawić tylko kierunek gòra i lewo lub prawo i robi go, nie trzeba ustawiać wszystkich kierunkòw.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.