Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie Lacze Do Gry W Pesa
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
burak10
Witam

Ma do was takie pytanie otoz zastanawiam sie powaznie nad kupnem orginalnej wersji PES 6 chce ja wziac bo mysle o graniu po sieci z innymi graczami i tu pojawia sie moje pytanie jak bedzie wygladala rozgrywka na moim laczu:
Siec radiowa predkosci minumalna 256kb/s przewaznie sciagam z predkoscia 70kb/s.
Zrobilem tescik na stronce numion.com
i oto wyniki:

Download speed: 290.93 (36.36) 100%
Upload speed: 7.91 (0.98) 100%
Surfspeed inside Poland: 217.90

Jak to widzicie??

had2
Minimum to 256kb\s ale lepiej mieć 512 bo niedawno przyspieszyłem i powiem duża różnica!!!!
burak10
czyli nie przeszkadza ze radiowka ale z zewnetrznym IP?? u mojego operatora duzo pykaja w Counter Strike wiec chyba PES 6 tez pociagnie??
RuDi
Miedzy Counter-Strike a PES jest wielka roznica(wiem bo sam gralem i w to i w to). W Counter-Strike bez jakis przeszkadzajacych opoznien mozesz grac na laczu 128. W PES podobno najlepiej miec 512.
pozdro
burak10
zrobilem tescik neta na stronce www.multi-ip.pl i wyszlo 577kb/s

moze byc??
czy to nie jest miarodajne?
JTK
Sprawdz jakie sa pingi na kablu wink.gif
Uruchom>cmd> ping www.costam.com.pl.eu -t
burak10
zrobilem test ping www.wevolution.org -t

i wyniki: pakiety wyslane 138 odebrane 136 utracone 2
szacunkowy czas bladzenia pakietow w ms
minimum 138ms maksimum 804ms srednio 262ms

zaraz zrobie tescik na www.onet.pl i zobaczymy co bedzie

dla ww.onet.p wynik byl:

pakiety wyslane 361 odebrane 356 utracone 5 (1 %)

szacunkowy czsas bladzenia pakietow w ms
minimum 25ms maksimum 665ms srednio 96ms

jak to widzicie?
JTK
minimum 25ms maksimum 665ms
minimum 138ms maksimum 804ms
Nieciekawie to wyglada. Granie na podzielonym necie w WE2k2 albo w PESa to naprawde ciezka sprawa (wiem cos o tym smile.gif )
Dla porownania dam ci moje obecne pingowanie:
WP max=26 min=14
ONET max=21 min=5
popiol
QUOTE(burak10 @ Sep 1 2006, 13:30:45) [snapback]87375[/snapback]

Witam

Ma do was takie pytanie otoz zastanawiam sie powaznie nad kupnem orginalnej wersji PES 6 chce ja wziac bo mysle o graniu po sieci z innymi graczami i tu pojawia sie moje pytanie jak bedzie wygladala rozgrywka na moim laczu:
Siec radiowa predkosci minumalna 256kb/s przewaznie sciagam z predkoscia 70kb/s.
Zrobilem tescik na stronce numion.com
i oto wyniki:
Download speed: 290.93 (36.36) 100%
Upload speed: 7.91 (0.98) 100%
Surfspeed inside Poland: 217.90
Jak to widzicie??

Jedno drugiemu zaprzeczam po pierwsze skoro masz predkosc 256kb/s to nie mozesz sciagac z predkoscia 70kb/s tylko z maximum 32kb/s (na 512 mozna sciagac z max speedem 64kb/s), zreszta wykazalo Ci na tescie : Download speed: 290.93 (36.36) <-- liczba podana w nawiasie oznacza z jaka predkoscia mozesz sciagac, a to pierwsze to predkosc twojego netu. Druga sprawa, to download jest znacznie mniej wazny, najwazniejszy do grania w PES przez net jest upload, ktory u Ciebie jest bardzo niski, bo zaledwie Upload speed: 7.91 (0.98), wiec mozesz wysylac z predkoscia niecale 1kb/s, czyli nie pograsz przez net, ja mam DL 512 (64kb/s), UL 256 (32kb/s) i nie jest az tak miodnie jakby sie wydawalo, szczerze mowiac to wiekszosc meczy jest na lagach (wiadomo jedna polowa, bo hostuje sie po polowie, jedna masz bez lagow, druga ewentualnie z lagami) ostatnio jak gralem pare meczy to bylo nawet dobrze, az sie zdziwilem blink.gif ale tak to lagi wystepuja czesto (na poczatku premiery jak gralem w online to prawie w ogole nie bylo lagow, a teraz...) sad.gif , nawet w menu sa parominutowe zawiechy. Szczerze mowiac odradzam Ci zakup PES 6, chyba ze masz zamiar w najblizszym czasie zmienic lacze na minimum 256 UL, to wtedy mozna pograc, bo na tym co masz teraz to nie bedzie gra, tylko pokaz slajdow, szkoda nerwow. A tak poza tematem, zastanawiam sie czy w PES 6 znow beda 3 profile, czy beda strzalki oznaczajace polaczenie (czerwona, zolta, zielona), czy zmienili cos w rankingu, czy lagi beda mniejsze, czat tez byl za krotki itd. biggrin.gif
burak10
nie ma w tym co napisalem zednej niespojnosci poporstu mam gwarantowane 256kb/s a predkosc lacza jest do 1mb/s dlatego praktycznie wiekszosc dnia mam predkosci sciagania okolo 70kb/s

JTK
QUOTE(burak10 @ Sep 3 2006, 11:00:38) [snapback]87625[/snapback]

nie ma w tym co napisalem zednej niespojnosci poporstu mam gwarantowane 256kb/s a predkosc lacza jest do 1mb/s dlatego praktycznie wiekszosc dnia mam predkosci sciagania okolo 70kb/s

KB i kb to nie to samo smile.gif Mozesz miec transfer nawet 1000 KB ale bez stabilnego i niskiego pingu nie pograsz. Amen
maciek_ssi
Łącze 128 kb/s down i 128 kb/s up wystarcza w zupełności do większości gier> Jakichkolwiek gier. Inną sprawą jest niski ping.
burak10
witam ponownie

zaczalem grac po sieci poprzez hamachi w pes 4 i musze powiedziec ze jako klient nie jest nawet tak zle sa lagi ale bez przesady i da sie grac spokojnie.
czy w wersji na pes 5 bylo to juz poprawione bo tak sobie mysle ze moze pes 6 to juz bedzie mial to zajebiscie poprawione i bedzie mi dobrze chodzic? smile.gif
had2
Po co te gadanie wystarczy te 512 i już!
burak10
Pogadalem z administratorem i spotkala mnie mila niespodzinka otoz teraz jak robie tescik na numion.com mam takie wyniki:

Download speed: 295.07 (36.88) 100%
Upload speed: 292.26 (36.53) 88%
Surfspeed inside Poland: 303.25 (37.90) 100%

Jak myslicie poradzi sobie to z PES 6?

ps. Czy jesli gram po sieci przez hamachi w WE8i i chodzi calkiem ok to podobnie by mi sie gralo gdybym mial orginalnego PES 5 czy jest jakas roznica
chodzi mi o to czy im nowsza gra tym wymagania lacza wieksze??
had2
QUOTE(burak10 @ Sep 5 2006, 12:28:50) [snapback]87911[/snapback]

Pogadalem z administratorem i spotkala mnie mila niespodzinka otoz teraz jak robie tescik na numion.com mam takie wyniki:

Surfspeed inside Poland: 303.25 (37.90) 100%
Jak myslicie poradzi sobie to z PES 6?

ps. Czy jesli gram po sieci przez hamachi w WE8i i chodzi calkiem ok to podobnie by mi sie gralo gdybym mial orginalnego PES 5 czy jest jakas roznica
chodzi mi o to czy im nowsza gra tym wymagania lacza wieksze??

To nie zależy od części gry i jej np. grafiki a o servery, które ta gra posiada!
burak10
kumam czyli teraz wszystko zalezy od tego jak nasze kochane konami to rozwiaze

dzieki
kosa
spoko zagrasz se na tym laczu.. Liczy sie UPLOAD speed, na inne wyniki nawet nie patrz ;]... jezeli masz ~256 nie bedzie zadnych problemow...

popiol, zanim cos napiszesz sprawdz jeszcze raz!!

te wyniki w nawiasach to jestnostka (kilobyte/sec), a bez nawiasow kilobit/sec
popiol
QUOTE(kosa @ Sep 8 2006, 17:39:23) [snapback]88335[/snapback]

spoko zagrasz se na tym laczu.. Liczy sie UPLOAD speed, na inne wyniki nawet nie patrz ;]... jezeli masz ~256 nie bedzie zadnych problemow...

popiol, zanim cos napiszesz sprawdz jeszcze raz!!

te wyniki w nawiasach to jestnostka (kilobyte/sec), a bez nawiasow kilobit/sec

ale koles... Znam sie lepiej od Ciebie na tym, wiec nie wciskaj tu kitu. Z tym uploadem jaki mu wyszedl na pierwszym tescie, a mianowicie: Upload speed: 7.91 (0.98) 100% To jest niecale 8 kb ! Czyli nie da sie grac. Ale koles mowi ze pogadal z adminem i ma teraz lepsze lacze:

Oczywiscie ze teraz na takim pogra, sam mam taki upload, a nawet ciut gorszy bo dokladnie 256kb/s (to jest predkosc netu lolu jakbys nie wiedzial, a zeby otrzymac predkosc transferu maxymalnego trzeba podzielic ta liczbe na 8, co daje w moim przypadku 32kb/s, a w przypadku burak'a10 36kb/s tak jak wykazalo mu na tescie). Czyli z tym wynikiem sobie pogra w miare swobodnie przez net w PES'a. Jeszcze bys cos chcial dodac czy zatkalo ? Tak apropo na przyszlosc pisz jaki twoim zdaniem popelnilem błąd, a nie sie wymadrzasz piszac "popiol, zanim cos napiszesz sprawdz jeszcze raz!!" - jesli nie masz nic na udowodnienie to sie nie wypowiadaj. Bo ja nic nie musze sprawdzac, bo w przeciwienstwie do Ciebie orientuje sie w temacie. I w tej chwili to ty wyszedles na kretyna, a nie ja, chyba ze masz mi cos do udowodnienia ze sie myle... dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.