Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Graficzny Z Pes5
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
delus
Wczoraj przeinstalowalem PESa, zrobilem od nowa facepacki, stroje, nowy OF i PESTurkey PES5 Lite Patch. Odpalam gre a niektorzy zawodnicy ( rzadko sie zdaza ) nie mają nóg a niektorzy z normalnymi wlosami wygladaja jakby mieli taką łysinę do połowy czaszki. Na replayu jak przyblize to jest ok. A z nogami to nie mam pojecia. Takze niektore druzyny maja złe stroje tzn ubranka tak dziwnie nachodzą na siebie np. znaczki nike mają na barkach etc. Nigdy nie mialem problemu, nowe stery probowalem, starsze tez. Gra chodzi na full detalach. Ktos mi moze powiedziec w czym problem? Pzdr ~~
Kriss91
Ten problem z twarzami w sumie musi zostać sad.gif A jeśli chodzi o problem ze strojami to musisz koniecznie używać Option File z Lite Patcha.
SZAKI
Wrzuciłem nowe stroje ze stronki http://www.wevolution.org/ i teraz mam taki problem
Robi się tak ze wszystkimi strojami, może mam coś zrobić w GSS??
IPB Image
delus
z twarzami sobie poradzilem, sciagnalem LOD Mixer i ustawilem wszystko na very high :] Co do strojow wlasnie niewiem. Wszystkie stroje chodzą tylko teraz np. jezeli jakis klub nie ma stroju w kitserverze to jest poprzekręcany. Natomiast stroje Realu Madrid czy w kitserverze czy nie zawsze sa poprzekrecane, a bramkarz ma takie dziwne dziury z tekstur w okolicy szyi. Ktos ma rade na to?

SZAKI moze wgrales stroje i zaladowales jakis stary save. Sproboj towarzyski. Poszukaj tez tu -->CLICK
SZAKI
Dzięki za pomoc, znalazłem ten tutorial ale miałem nadzieje że jest inny -łatwiejszy sposób na to bo troszke z tym zabawy jest. W szczególności że dodałem kilka nowych kompletów....
A w poprzednim poście zapomniałem dodać że robi się tak ze wszystkimi, nowo dodanymi strojami smile.gif
pzdro
delus
ja tak w sumie robilem i niestety nie pomoglo mi to no ale jeszcze sie z tym pobawie :]
SZAKI
Robiłem wszystko według tutoriala T-Maca i nadal nic. Zakręcone te stroje jak tampon w ........ Chyba w tym edytorze musiałbym pokolei wszystkie nr próbować. Chyba że źle robie wklejając stroje do folderu kitserver... Prosze o pomoc.
Kriss91
Musicie pozmieniać modele koszulek w DkZ Studio. A propos, jeśli ten TEAMGEIST ma teksturę 32-panelową i wygląda jak 4-panelówka do podaj mi do niego link jakbyś mógł. Z góry THX!!!
delus
mam ten problem co szaki i czekam na pomoc kogos z "goory" ^^
SZAKI
Wszystkie koszulki pobrałem z tej stronki: http://www.wevolution.org/
pozdrawiam i mam nadzieję że ktoś pomoże nie tylko mi w tym jakże trudnym do rozwikłania problemie...
Kriss91
Ściągacie sobie DkZ Studio (najlepiej wersję 0.90). Gdy już sobie go ściągniecie, uruchomcie go. Otwórzcie 0_text.afs, a następnie znajdźcie pliki unknow lub unnamed 00019, 00022, 00023, 00024, 00025 i wyeksportujcie je do jakiegoś folderu. Teraz z paska u góry wybierzcie TOOLS, a następnie DataBase Editor. Wybieracie z menu u góry File, a potem Open. W pierwszej luce wczytujecie plik Pro Evolution Soccer 5.dbl z folderu (domyślnie) c:\Program Filed\DkZ Studio\Data Base. Drugą lukę zostawiamy w spokoju. A w następnych lukach wczytujem po koleji zapisane pliki tzn. unknow 00019, 00022, 00023, 00024, 00025. Wybieracie OK. Wczyta wam się programik. Przykładowo mam problem ze strojem Niemiec. Szukam Germany w liście po lewej stronie po czym klikam na na tą drużynę. Potem przełączamy na TEAMS (tam gdzie jest Players, Register, Teams, Formation). I tam gdzie mamy 3D Model wstawiamy przykładowo 12. Tyczy się to każdego stroju. Wybieramy FILE a potem SAVE. Znów włączamy DkZ Studio po czym importujemy spowrotem niedawno zapisane pliki do 0_text.afs (unknow 00019, 00022, 00023, 00024, 00025). Klikamy PPM na przykładowo unknow 00019 a potem Import i wczytujemy zapisany wcześniej plik unknow 00019. Robimy tak samo z resztą plików. Wybieramy FILE potem SAVE. Zapisujemy gdzieś plik, nazwijmy go a0_text.afs. Czekamy aż nam zapisze i zamykamy program. Wycinamy niedawno zapisany plik a0_text.afs do folderu dat z naszą ukochaną grą biggrin.gif Nazywamy stary plik 0_text.afs jak chcemy a nowy nazywamy 0_text.afs. Uruchamiamy grę potem wchodzimy do EDIT MODE-->EDIT TEAM-->Germany-->Edit Strips (czy jakoś tak)-->
1st Strip-->wciskamy circle.gif -->Default i tyle. Powinno być dobrze. Zapisujemy plik opcji i tyle. Jak teraz nie pojęliście to się poddaję!!! wacko.gif

O w pizd... nietoperza!!!!!!!!!!!!! Nie zauważyłem, że używacie KitServera!!!!!!!!!!!!! Wystarczy utworzyć plik cfg o treści (dla Niemiec):

# Kit attributes for team 04756 (Germany)

# Currently, only "collar" and "model" attributes
# are supported.
# collar values: yes/no
# model values: decimal integer 0-255

# player home
[pa]
collar = no
model = 78

# player away
[pb]
collar = no
model = 78

# goalkeeper home
[ga]
collar = no
model = 0

# goalkeeper away
[gb]
collar = no
model = 0
SZAKI
Zrobiłem wszystko jak radził Kriss i nadal DUPA ;(
IPB Image
Nie rozumie tylko tego stwierdzenia
QUOTE(Kriss91 @ Feb 7 2006, 21:39:28) [snapback]51908[/snapback]

I tam gdzie mamy 3D Model wstawiamy przykładowo 12.

Próbowałem z 8 i 12 przy 3D model i tylko nie znacznie zmieniło się położenie "przekręcienia"
POMOCY!
SZAKI
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Feb 20 2006, 16:05:12) [snapback]53478[/snapback]

aby stroje były poprawnie wyświetlane w grze musicie edytować plik attrib.cfg przy pomocy np. notatnika, głównie trzeba się posługiwać dwoma modelami (bynajmniej ja tak mam) model 0 bądź 78, jeżeli na 0 źle wygląda, logiczne trzeba zmienić na 78 i powinno być ok...

I o to lekarstwo na całe zło!!! Dzięki Teofilowiak smile.gif
IPB Image
Lucky
mad.gif Ja mialem ten sam problem . tez sciagnalem sobie stroje (na poczatku mialem dylemat gdyz na stronie www.wevolution.org sa dwa rodzaje 3d modeli {niekumam tego} ) napierw siagalem te "szczuplejsze" no i dzialo mi sie to samo jakies dziwne te stroje wyszly mad.gif
robilem tak jak radzili powyzsi fachowcy ale i tak d---
=@CiChY@=
Szaki wiesz nie wiem gdzie to trzeba ustawic mozesz mi powiedziec bo mam taki sam problem??
Kriss91
Na pewno dobrze się napisałem. Może nie zauważyłeś, że [raktycznie to samo napisałem na samym dole:
O w pizd... nietoperza!!!!!!!!!!!!! Nie zauważyłem, że używacie KitServera!!!!!!!!!!!!! Wystarczy utworzyć plik cfg o treści (dla Niemiec):

# Kit attributes for team 04756 (Germany)

# Currently, only "collar" and "model" attributes
# are supported.
# collar values: yes/no
# model values: decimal integer 0-255

# player home
[pa]
collar = no
model = 78

# player away
[pb]
collar = no
model = 78

# goalkeeper home
[ga]
collar = no
model = 0

# goalkeeper away
[gb]
collar = no
model = 0

Zauważyłem, że jeżeli wgrywamy stroje przez GGS to wystarczy potem w grze zmienić stroje na Default. Nie trzeba kombinować z modelami (bynajmiej z drużynami nielicencjonowanymi).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.