Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 2 vs 2 - WE2002 online !!!
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Turnieje i Inne ligi > Mecze towarzyskie
kemocik
A więc:
podczas dzisiejszej dyskusji (rozmowy) na kanale polevo zrodzil się w głowach Arosa, snake'a i mojej (kemocika - dop. od red. smile.gif) pomysł sprawdzenia już po raz kolejny - czy można zagrać w we 2002 dwòch na dwòch online smile.gif ?
Odpowiedź: tak
Po kilku pròbach nareszcie nie ma OOS - ja ze snakiem kontra Aros smile.gif (dodam, że wygraliśmy).
Przejdźmy do najważniejszej częsci - jak grać, jak ustawić i co ustawić.

Potrzeba nam:
Epsxe 1.6.0 (w lidze gramy wersją 1.5.2) z pluginami (spakowałem, co trzeba), a wśròd nich ten najważniejszy plugin - PS4NET - http://rapidshare.de/files/5793690/epsxe160.zip.html
Spatchowany rom We2002 - dowolnym patchem - najlepiej najnowszy WE 2005/2006 smile.gif
Memorki do patcha

A teraz co ? smile.gif
Rozpakowujemy epsxe, dwuklik na epsxe.exe - teraz konfiguracja smile.gif. Domyślnie włączy się "Kreator ustawień" - jeśli nie wchodzimy w Config> Wizard Guide.
1. (ekran) - klikamy Config >>
2. Wybieramy bios scph1001 - USA(Recommended)| Next >>
3. Pete's DX6 D3D Driver 1.67 (ci, co wiedzą o co chodzi wybierają DarkMan's GPU Recorder) i Config. Ustawiamy jak tu
user posted image
lub inaczej (dla tych, co wiedzą o co się roschosi smile.gif) Next >>
4. No Sound - Next >>
5. ISO Image Driver (w configu oba pola odznaczone) Next >>
6. Ustawiamy pada itd - Next >>
7. Done

W Config > Memory Card - ustawiamy memorki

!!!!!!!! Config > Netplay - PS4NET beta 0.4 !!!!!!!!!

!!!!!!!! Config > Gamepad > zaznaczamy Multitap !!!!!!!!

Wyłączamy i włączamy epsxe.
Jak włączać grę nie będę tłumaczył. Tylko nie przeraźcie się jak zobaczycie tyle memorek do wyboru - bierzcie tą, na ktòrej wszyscy mają odpowiednią smile.gif

Powodzenia w WE2002-deblu - gra naprawdę jest jeszcze ciekawsza - można pięknie wychodzić na pozycje.
snake
Brawo kemocik!
Gra się cudnie, normalnie ciesze się jak głupi z bateryjki, gdyby nie mòj upòr to bysmy nie zagrali we czterech, Aros z Bakelem kiedyś już pròbowali tak zagrac ale coś im nie wychodziło..a nie doczytali że trzeba mieć epsxe1.60.
to tyle pozdro !
RuDi
no no super juz jakis czas temu sie zastanawialem czy mozna tak pograc
ps. moze liga 2v2 ? tongue.gif hehe
Czarny
zajebista robota chłopaki wink.gif jeszcze dzisiaj to sprawdze biggrin.gif już czuje smaczek takiej gry biggrin.gif tak więc moje pytanie: Kiedy będzie liga w deblu??? smile.gif
StraY
hmmm.... udalo sie wam? swojego czasu probowalismy do tego dosjsc nawet w gronie miedzynarodowym tongue.gif ale skonczylo sie tylko na tym, ze grac moglo 3 delikwentow a czwartego epsxe nie widzial :/ 2 tygodnie to ropracowywalismy, nawet tworcy emulatora i osoby z nim bardzo mocno zwiazane nie potrafily pomoc tongue.gif
dobra robota chlopaki !
snake
Jak macie problemy z japonskim kwadracikiem po prawo u gòry to wyjmijcie wszystkie memorki, bez memorke grajcie...
Bakel
QUOTE(snake @ Oct 2 2005, 18:16:27)
upur

upòr
Aros z Bakelem kiedyś już pròbowali tak zagrac ale coś im nie wychodziło..a nie doczytali że trzeba mieć epsxe1.60

Doczytali, grali. Nie publikuj niesprawdzonych informacji.
nie zagrali we czterech

Nie mòw hiphop... wink.gif Z tego co wiem to jeszcze nie zagraliście we czterech wink.gif
Czarny
a miało być tak pięknie... huh.gif
Czarny
QUOTE(tom21)
czesc tu tom21 net mi nawala dlatego Czarny za mnie wkleja
sprawdzilem na sucho: skonfigurowalem 4 pady na klawiaturze uruchomilem gre, wszedlem w game option/key config to pada D nie ma... to wyjasnia dlaczego czwarty gracz nie jest aktywny

LeMie
Zrobiłem wszystko tak jak pisze..i jak chce wlaczyc gre to mi sie pojawia te okienko epsx ale nie ma tego czarnego okienka :|
a pozniej pokazuje mi sie kailera te okienko siwe z serwerami i mi pisze blad EPSX i mi sie wylacza :| nie wiem co sie dzieje :|
prosze o pomoc :)podro smile.gif
lazy_bum
Ja poczekam na info o czterech graczach.
W trzech na pewno byłoby fajnie, ale chyba sznase byłyby nieròwne (ci co są razem mogą się lepiej "pokazywać" na pozycjach). Anyway fajne "HOW-TO". (-;
snake
QUOTE(tom21)
czesc tu tom21 net mi nawala dlatego Czarny za mnie wkleja
sprawdzilem na sucho: skonfigurowalem 4 pady na klawiaturze uruchomilem gre, wszedlem w game option/key config to pada D nie ma... to wyjasnia dlaczego czwarty gracz nie jest aktywny

[right][snapback]37849[/snapback][/right]
No to wszystko jasne dlaczego 4 pada nie widzi, bo nie moze go widziec skoro gra nie obsluguje gry we 4 graczy, teraz "wystarczy" poszukac gdzies na necie odpowiednia wersje we/iss ktora to obsluguje o ile wiem to ISS Pro Evolution obslugiwalo gre na 4 graczy, tylko gdzie to znaleźć.
Czyli miałem racje twierdząc że da sie grać na czterech, dziwiło mnie to że nigdzie na necie nic nie pisze o tym że "nie da sie grać we czterech", dlatego obstawałem przy swoim tongue.gif
Czarny
na emulu znalazłem:
[PSX-ITA] ISS PRO 3 EVOLUTION SOCCER
link:ed2k://|file|[PSX%20-%20ITA]%20ISS%20PRO%203%20EVOLUTION%20SOCCER%20clone%20cd.zip|502498165|1938EAAC642D2E2E637CADF869CB57E6|/
Snake napisz dokładną nazwe o ktòrą kopankę Konami Ci chodzi...
StraY
z tego co pamietam w kazdego iss'a mozna grac na 4 wink.gif ale sa gry ktore przez epsxe tak nie pojda, z ctr( chyba ) mialem tak samo
snake
StraY włącz opcje multitap i skonfiguruj wszystkie 4 pady i zobaczysz ze w we2002 nie wykrywa juz tego czwartego... nawet przy wyborze pada jest licząc od gòry 1-A, jakieś jap. znaczki, 1-B i 1-C czyli gdyby nie wykrywalo tego czwartego pada przez epsxe to bylby on jako ostatni a nie jako drugi, tez mi sie wydawalo ze kazdy iss obsluguje 4 graczy.
Czarny: nie ściągaj nic, ja mam ISSProEvo2 i w tej grze po wlaczeniu multitapa nie dziala wogole zaden pad :-( więc nie wiem w czym bedzie dzialal, jak znajdziesz jakiegos RIPa najlepiej ISSProEvo1 albo PES1 lub 2 to sciagnij, tylko pamietaj zeby duzo nie zajmowal bo jak bedzie zajmowal sporo to sie nie oplaca.
Bushmen
QUOTE(snake @ Oct 3 2005, 20:21:55)
jak znajdziesz jakiegos RIPa najlepiej ISSProEvo1 albo PES1 lub 2 to sciagnij, tylko pamietaj zeby duzo nie zajmowal bo jak bedzie zajmowal sporo to sie nie oplaca.
[right][snapback]37949[/snapback][/right]

jezeli chodzi o iss proevo 1 i pes 1 to ja mam ripy smile.gif ale pelne z glosem itd.(wersje na psx) czyli zajmuja okolo 200 - 250 mega. jezeli ktos chetny moge "w jakis sposob" podeslac smile.gif
snake
QUOTE(Bushmen @ Oct 3 2005, 20:07:59)
jezeli chodzi o iss proevo 1 i pes 1 to ja mam ripy smile.gif ale pelne z glosem itd.(wersje na psx) czyli zajmuja okolo 200 - 250 mega. jezeli ktos chetny moge "w jakis sposob" podeslac smile.gif
[right][snapback]37963[/snapback][/right]

Na początku spròbuj to spakowac RARem i zobacz ile zajmuje jak do 50 mega to mozesz wrzucić to na rapidshare to sie sciagnie, ale najlepiej zobacz czy dziaja tam pady po wlaczeniu multitapa.
pisz na moje GG jak coś.
lazy_bum
QUOTE(snake @ Oct 3 2005, 20:12:59)
Na początku spròbuj to spakowac RARem i zobacz ile zajmuje jak do 50 mega to mozesz wrzucić to na rapidshare to sie sciagnie, ale najlepiej zobacz czy dziaja tam pady po wlaczeniu multitapa.
pisz na moje GG jak coś.
[right][snapback]37964[/snapback][/right]

Można zawsze "rozkawałkować" go na mniejsze i wrzucić, albo mailem wysłać. Nie takie rzeczy się przerzucało. (-;
Oczywiście nie ma to sensu jeżeli nie działa na 4-ech. Co do WE/ISS to grałem kiedyś z kumplem na DreamCast'a przez Bleemcast'a w ktòrąś część i nie obsługiwała więcej niż dwòch graczy. Tyle, że to mogła być wina samego Bleemcast'a...
StraY
QUOTE(snake @ Oct 3 2005, 20:21:55)
StraY włącz opcje multitap i skonfiguruj wszystkie 4 pady i zobaczysz ze w we2002 nie wykrywa juz tego czwartego... nawet przy wyborze pada jest licząc od gòry 1-A, jakieś jap. znaczki, 1-B i 1-C czyli gdyby nie wykrywalo tego czwartego pada przez epsxe to bylby on jako ostatni a nie jako drugi, tez mi sie wydawalo ze kazdy iss obsluguje 4 graczy.

[right][snapback]37949[/snapback][/right]

kazdy iss na konsoli szedl na czterech bez objekcji tongue.gif a tu to bedzie pewno wina epsxe
LeMie
cze smile.gif
Mam problem,wczoraj sobie pogrzebalem w epsx smile.gif no i teraz jak właczam gre w kailerze i chce zalozyc gre to mi pisze PS Unknown hmmm ,cpka.dll mam skopiowane !! co to moze byc? pomozcie prosze smile.gif pozdro

ps. grzebalem oczywiscie przy ustawianiu gry na 4 pady smile.gif zeby nie bylo offtopicu tongue.gif
Czarny
wywal wszystko co masz, wyczyść rejestr z kaillery itp. i ściągnij to ode mnie wink.gif
CODE
http://rapidshare.de/files/5509443/WE2002_Patched_-we2005-06_by_Polevo-_z_tutorialem_by_Czarny.exe.html

EOT

Są jakieś inne dobre emulatory??? chłopaki pogrzebcie w tym jak się znacie to pogramy we 4 playeròw!!! wink.gif
snake
QUOTE(StraY @ Oct 4 2005, 08:00:16)
kazdy iss na konsoli szedl na czterech bez objekcji tongue.gif a tu to bedzie pewno wina epsxe
[right][snapback]38003[/snapback][/right]

Mam na kompie ISS Pro 98 i on na przykład jest tylko na dwòch. ISS 97 też.
Z tego co pamiętam bleem! na kompa nie obslugiwal wiecej niz 2 graczy...ale jak jest na dreamcasta to nie wiem, nie pròbowałem akurat tego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.