Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przedsezonowe typy: Podium,Awanse,Spadki
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 11 > Liga
WKS

Zapraszam wszystkich graczy pierwszej ligi do dyskusji.

Każdy powinien się wypowiedzieć, nawet w kilku zdaniach, o tym co zmieniło się podczas
rynku transferowego w drużynie, jak postrzegacie transfery w innych klubach (kto zaskoczył, kto dokonał najbardziej wartościowych transferów, itp.)

oraz

oczywiście o swoich celach ligowych w 11 sezonie, waszych faworytach do laurów i tym podobnych.

Zapraszamy do dyskusji, bo już niebawem start 11 sezonu smile.gif

WKS
Moje transfery:
Kupiłem wszystkich zawodników jakich sobie założyłem. Jedyne transfery, które podjąłem pod wpływem chwili to Hatem Ben Arfa oraz Jese. O ile ten drugi może być nie wypałem to ten pierwszy jeżeli się nie pokaże z takiej strony jak w Wolfsburgu lub Zenicie będzie moją sromotną porazką. Bądź co bądź 19 mln piechotą nie chodzi a pokładane są w Ben Arfie wielkie nadzieje. Kreatywność w ofensywie Chamberlain i spokój na boku obrony jaką maa dać Fernando Navarro mogą być kluczowe w meczach kiedy wynik będzie na "styku". Andre Ter Stegen nie był moim udanym transferem dlatego Jussi Jaskalainen którym byłem oczarowany w meczu z Woodim był wg mnie świetnym zastepstwem. Jednym z dwóch (Chamebrlain-Bance) transferów na których mi zależało był Aristide Bance. Jest to napastnik o wspaniałych gabarytach. Oprócz swojego wzrostu i wielkiej równowagi posiada nienaganną szybkość. Prawdę mówiąc, od początku szykowałem na niego 10 mln jednak skończyło się na 7 mln. Mam nadzieje, że on również pokaże się z dobrej strony w razie absencji swoich kolegów czy szansy jaką mu pewnie nie raz i nie dwa dam.

Transfery innych:
Dobry zakup zrobił Nicejoke Mertesacker jest zawodnikiem dość specyficznym. Od koksa nie do przejścia po zawodnika, który może zostać ośmieszony przez każdego. Niestety dla rywali Saragossy Mertesacker ma więcej tych lepszych dni i pomimo kolosalnej ceny jaką jest 14 mln na pewno opłacało się dać za tego prawie 2m zawodnika. Drugim transferem, który zrobił na mnie wrażenie to Fabio Quagiarella, którego zakupił Outqer jest to gracz niepozorny jednak jego celność strzału oraz umiejętność rozegrania są kapitalne! Kolejny transfer to Ganso. Sytuacja Blue'a zmusiła go do sprzedaży tego zawodnika a T-Mac to fantastycznie wykorzystał. Sam jakbym miał 7 mln to powaznie zastanawiałbym się nad tym zawodnikiem. Grałem z Blue nie raz ligowce i Ganso był jednym z kreatorów akcji po których padały bramki, poniewaz jesli sie ma takie staty to na pewno jest to nie byle jaki zawodnik tongue.gif.

Moje Cele:

Ostatni "sezon" był bardzo dziwny. Zakończyłem go na miejscu 4. Jestem z tego zadowolony, choć nie wiadomo jakby to się potoczyło w rundzie rewanżowej. W tym sezonie chciałbym powtórzyć to osiagnięcie ponieważ nie ma co wybiegać myślami gdzieś wyżej. Mimo,że kadre mam ułożoną to myślę, że nie uda mi się ponieważ czy to na początku mam kiepski start czy na końcu dostaje "zadyszki". Brak mi ułożenia i dobre mecze są przykryte tymi złymi dlatego już z doświadczenia wiem, ze 4 miejsce byłoby dla mnie odpowiednie, choć teraz naprawde będzie o to niesamowicie ciężko co jeszcze bardziej mobilizuje i dodaje smaczku w lidze.

Faworyci:
Chyba mamy po raz pierwszy na ISSOnline sytuacje gdzie faworytów jest więcej niż 5 czy 6. Liga prawie zawsze wybiera nowych mistrzów dlatego nie wiem czy Ferat zdoła obronić majstra z poprzedniego "sezonu". Teraz dobrym kandydatem jest nicejoke który był 2. Na pewno razem z Feratem i Nicejokiem walke o prym w lidze podejmą BlueOle, kksm, Nalep, Kubbas, T-Mac czy Witu. Jestem ciekawy nowych graczy a szczególnie starego-nowego Tsu z którym miałem okazję już grać i umiejętności ma ten gracz naprawdę wysokie. Ekspertem nie jestem a, że lubie niespodzianki to na pewno uciesze się jak czarnym koniem bedzie Goofy, Zibi, Piecia czy ktokolwiek inny!. Sezon będzie niesamowicie dlugi, najwieksza zaletą jednej ligi będzie fakt, że każdy mecz będzie hitem bo teraz to już naprawde nie będzie łatwych meczy. Mam nadzieje, że wszystkie bedą grane bez spiny i zgrzytu obiecuje, że z mojej strony sie o to postaram. Pozdrawiam.
zibii75
To i ja coś skrobnę

Co do moich transferów to chciałem jedynie kogoś zwolnić i nie miałem ochoty na żadne zakupy. Jednak aktywność na rynku trzeba było wykazać, pierwszy transfer to sprowadzenie Jelenia za 7 ml, czy się będzie opłacało nie wiem głównie chodziło o to, aby pozyskać drugiego Polaka do klubu. Kameni ma być alternatywą dla słabej formy Janota, Kuszczak trochę słabawo wypadał głównie problem jest z obroną silnych strzałów, które paruje przed siebie zamiast wybijać na boki ( kilka goli z tej przyczyny padło). Ibarbo sprowadzony, jako gracz na mijankę hehehe, po poprawieniu statów będzie miał niezłego spida, jak będzie na czerwono to będzie grał na szpicy. Ambrosini ma zapewnić spokój w środku pola, dobry odbiór piłki i skoczność ma pomóc w rozbijaniu ataków drużyn przeciwnych. Mokoena ma być zmiennikiem Silvy, jeśli nie trafi z formą na dany mecz.

Transfery innych raczej jak w każdym okienku i poszczególni gracze mają swój styl, pod który dobierali transfery. Elia, który został zakupiony przez Przemoska będzie dużym wzmocnieniem ataku ( już widzę jak dostaje podanie na dobieg i sunie na bramkę). Olic, który teraz zagra u KKSM będzie wymiatał ( myślę, że kiedyś go kupię, w 1 okienku przegrałem licytacje) Quagiarella u Outqer- a też chyba będzie rządził w ataku, z resztą każdy kupił kogoś, aby się wzmocnić z myślą o jak najlepszy wynik.

Co do swoich celów na nowy sezon to nie mam żadnych aspiracji, po prostu pograć sobie i tyle. Wcześniejsze zapowiedzi kończyły się jak zawsze środkiem tabeli i na ten sezon takie miejsce bym chciał zająć.

Faworyci?

Może BlueOle- grałem jedynie z nim w ekstraklasie, ale mecze były fajne i ma gościu możliwości.
Kubas- rozegrane jedynie 2 mecze z kolegą, ale tabela 2 ligi pokazała, co potrafi.
Nalep- zawsze mocny, ma szanse.
Z resztą zobaczymy jak będzie nikogo nie można skreślać po 1 rundzie pewnie się wszystko wyjaśni a liga podzieli się na 3 grupy, grających o mistrzostwo, Tych, co będą gonić i Tych, co zawalczą o utrzymanie.
Jason Bourne
Pisałem we własnym temacie o sobie i szansach innych. Ale w skrócie coś skrobnę. Jestem zadowolony ze swoich ruchów transferowych. Kupiłem tych, których chciałem, jedynie cyborga Bance, nie udało mi się. No cóż zobaczymy jak to będzie. Dobre transfery to Outqer i Quagliarella, Przemsoek sprowadził szybkiego Elie czy Obinne wiadomo z jakich względów ;] Co do reszty hmmmmmmmm. Goofy ma swoją wizję, która mi się podoba- wizja sprowadzanych graczy. Ale z tego powodu nigdy nie wygra ligii, to pewne.

Faworyci:

Ferat, Nicejoke. To jest dwójka uciekinierów. Za nimi grupa pościgowa, czyli KKSM, Blue, WKS, Nalep i może Kubbas. A reszta to peleton, z którego często ktoś urywa się i może wygrać wyścig ;]

Czarny koń?
Tsu

Co do moich szans. Nie będę pyszny, każde moje prorocze wizje kończyły się fatalnie. POWODZENIA PANOWIE ;]
Ferat
Transfery:

nie uczestniczylem, powodow jest kilka, ale nikogo raczej nie interesuja. obserwowac tez nie obserwowalem, tylko przelotnie , ale to wystarczylo, by dostrzec krola polowania a za tego bez dwoch zdan uwazam Zibiego, Ibarbo ma wszystko co powinien miec napastnik w pesie, moze miec problemy z wykanczaniem, ale na pewno Braga nie pozaluje ani jednego eurocenta nan wydanego.

Liga:

na pewno bedzie wyrownana, nie sadze by ktos odskoczyl na wiecej niz na przyklad 10 punktow, przy takiej mieszance stylow zawodnikow, ciezko bedzie komus sie wybic, ciekawi mnie forma rozgrywek, ale jakakolwiek by nie byla, mojego osadu sytuacji raczej nie zmieni. zastanawiam sie czy i ile a takze na jakim etapie rozgrywek, bedzie rezygnacji, 24 osoby, wsrod nich kilka nowych, niejeden sezon juz za nami, wiele widzielismy.. takze moze byc roznie, ale mam nadzieje ze te slowa podzialaja na wszystkich mobilizujaco, choc moja pesymistyczna natura nie pozwala w to wierzyc:)

chelsonik
Transfery:

Jeżeli chodzi o moje transfery, to nie ma o czym rozmawiać, bo w klubie panuję wielka bieda i nie stać było na nikogo. Myślę, że David Beckham poprawi znacznie grę ofensywną Nalepa. Ciekawym transferem okazał się Aleksandar Tonev z Lecha Poznań, gracz o dużym potencjale i umiejętnościach trafił do tak silnej ligi - ciekawe, czy da sobie radę.

Moje szanse:

W poprzednim, debiutanckim sezonie utrzymywałem się na granicy spadku II ligi. W tym sezonie mimo, że cały okres przygotowawczy BVB spędziło na urlopach chcę powalczyć o pewne miejsce nad strefą spadkową.

Faworyci:

1. Nicejoke
2. Ferat
3. WKS

Czarny koń:

Rybson

Nalep
Transfery Bordeaux:

Wszystkie moje transfery były przemyślane. Zarówne te do klubu, jak i te z drużyny. W porównaniu do poprzednich sezonów tym razem zbytnio nie szalałem na rynku transferowym. Głównie dlatego, ponieważ uważam, że mam bardzo silną drużynę. Sprzedałem Maurice-Belaya do Marsylii za 2 miliony tylko dlatego, że potrzebowałem miejsca w składzie. Może ten zawodnik nie jest jakiś znany, nie ma aż tak dobrych atrybutów, ale dysponuje ogromną szybkością i świetnym uderzeniem. Będę za nim tęsknić mimo, że u mnie grał sporadycznie. Rozwiązałem kontrakty z Jussie, Seleznevem i Miną. Pierwszy z nich - Brazylijczyk, nie miał zbyt wielu szans na grę. Zagrał sporo spotkań jedynie w pierwszej rundzie pierwszego sezonu MLO. Gdyby nie fakt, że kupiłem lepszych zawodników i mam szeroką ławkę rezerwowych to pewnie Jussie zostałby w drużynie. Seleznev to były piłkarz Szachtara. Tam się nie wykazał dlatego kupiłem go, bo myślałem, że "odpali". Myliłem się. W sumie to miał wszystko oprócz dobrego wykończenia. Wszystko oprócz najważniejszej cechy dobrego napastnika. Teraz szuka sobie nowego klubu, ale w takiej formie raczej prędko go nie znajdzie. No i ostatni - Mina. Na nim się zawiodłem. Przyszedł do zespołu z łatką zawodnika, który może stać się jednym z objawień ISS. Niestety, podobnie jak u Selezneva brakowało mu zimnej krwi pod bramką przeciwnika.

Jeżeli chodzi o piłkarzy, którzy dopiero co dołączyli do drużyny to patrząc na takie nazwiska jak Beckham czy Scholes widać, że postawiłem na doświadczenie. Sam jeszcze nie wiem czy obaj będą grać w podstawowej jedenastce. Najważniejsze jest to, że teraz w składzie będzie ogromna konkurencja, co mam nadzieję przełoży się na jeszcze lepsze wyniki drużyny. Dede i Tello to inwestycja w przyszłość. Liczę na to, że jeszcze lepiej się rozwiną. Pierwszy z nich gra w reprezentacji Brazylii, a drugi jak wiadomo jest wychowankiem słynnej La Masii. Zarząd Bordeaux podpisał też kontrakt z Borgesem. Może nie ma za sobą jakiegoś wybitnego sezonu, ale po pozbyciu się dwóch zawodników z tej pozycji (Mina, Seleznev) załataliśmy dziurę solidnym napastnikiem.

Transfery pozostałych zespołów:

Quagliarella w Aston Villi, Ben Arfa w Szachtarze, Jackson Martinez w Spartaku, Ganso w Bayerze i wiele innych. Naprawdę wielu zawodników przeprowadziło bardzo dobre transfery. Dobre jeżeli chodzi o renomę, bo jak wiadomo nie zawsze gracz musi się sprawdzić. "Musi to na Rusi, a w Polsce jak kto chce". Niemniej jednak transfery, które wymieniłem oraz te, o których nie wspomniałem, (bo po prostu zapomniałem) wydają się być bardzo trafione. Trzeba poczekać do ligi i przekonamy się na własnych skórach jak to będzie. Czy dany zawodnik wniesie dużo do drużyny, czy też będzie niewypałem.

Cele zespołu:

Mistrzostwo - kurtuazja? W żadnym wypadku. Jestem Mistrzem II Ligi. Wiadomo w jakich okolicznościach, że po jednej rundzie, ale mam aspiracje do tego, aby zostać Mistrzem I Ligi. Będzie to bardzo trudne, ale jest też jak najbardziej możliwe. Mam zgraną pakę, do tego doszło paru zawodników. Walka o pierwszy skład będzie jeszcze większa, o czym pisałem na początku. W tym sezonie będzie trzeba pomyśleć też nad inną taktyką, bo gra jedną i tą samą przez kilka sezonów staje się nudna jak oglądanie Barcelony. Wierzę w cel, który sam przed sobą postawiłem. Będę do niego dążyć, ale tutaj nie wypada robić tego po trupach xD Bo to tylko gra i to powinien być motyw przewodni dla wszystkich.

Moje typy:

Ferat - co sezon jest jednym z faworytów, teraz także. Bardzo silny skład. Włoska drużyna z angielskim - siłowym stylem gry. Do tego dodać finezję paru zawodników i Udinese nie bez powodu co roku gra o mistrza. Na pewno będą chcieli obronić tytuł wywalczony w ostatnim sezonie.

WKS - Szachtar się wzmocnił, Szachtar jest nieprzewidywalny. Potrafi rozgromić dany zespół, grać dobrze kilka kolejek pod rząd i potem tracić głupio punkty lub na odwrót. W sumie to gracze z Doniecka lubią "gonić" przeciwników. Zazwyczaj w połowie sezonu łapią zadyszkę, aby potem wygrywać mecz za meczem i piąć się w tabeli. Liczę, że drużyna WKSa będzie grać na stabilnym, wysokim poziomie, bo potrafią to robić jak mało kto.

NiCejOke - Saragossa podobnie jak drużyna Udinese co roku gra dobrą piłkę. Jestem przekonany, że na pewno włączą się do walki o mistrzostwo.

Czarny koń: Tsu - znany, solidny gracz, który będzie chciał pokazać się z dobrej strony.

Podsumowanie:

Oby liga była wyrównana. W to akurat wcale nie wątpię. Natomiast mam obawy co do kilku graczy. Oby z nami wytrwali do końca sezonu i jeszcze następne. Nie załamywać się porażkami, jeżeli przyjdą tylko grać do końca. O ile się nie mylę, będzie aż 46. kolejek. Każdy będzie miał naprawdę sporo meczów do tego, aby uzbierać wyznaczoną przez siebie ilość punktów w lidze. Do tego dojdzie Puchar Ligi, na pewno będzie ciekawie. Wszystkim życzę powodzenia, sobie także. Oby ten sezon był lepszy od poprzedniego i oby zakończył się po 46. kolejce
GooFy
Ten sezon będzie bardzo dziwny i bardzo długi. Wielka mieszanka drużyn i stylów. Będzie to także niezwykle długi sezon, więc o mistrzostwie decydować mogą drobne potknięcia czy straty punktów. Podejrzewam, że wygra osoba niekoniecznie najlepsza w pojedynczym meczu, ale osoba potrafiąca regularnie wygrywać i przezwyciężać trudne chwile. Transfery, chyba te najgłośniejsze zostały już wymienione. Gram z WKS'em i uważam, że personalnie ma prawdopodobnie najsilniejszy zespół w lidze. Co najmniej dwóch świetnych graczy na każdą pozycję. Zwykłem nazywać go Real Donieck, bo czasem kupuje graczy na pozycje którą ma już świetnie obsadzoną. Najlepszym przykładem niech będzie rezerwowy Ben Arfa kupiony za 19 mln. Mam uczucie, że wreszcie mam zespół ułożony zupełnie pod siebie. Praktycznie nie ma w nim gracza który nie pasowałby do tego co gram lub co chciałbym grać. Moim wielkim problemem od początku zmagań w tej lidze byli bramkarze, mam nadzieję, że nareszcie udało mi się rozwiązać ten problem. Oczywiście nadal będę wzmacniał zespół, bo zawsze jest miejsce na poprawę, ale chyba po raz pierwszy nie będę rozpoczynał sezonu z poczuciem braku na jakiejś pozycji lub obawą, że gdy jakiś zawodnik wypadnie nie będę miał go kim zastąpić. Let's get this party started.
Rybson
fajnie będzie zagrać tak długi sezon, oby dotarł do końca!:)
Transferów zabardzo nie robiłem, a innyh też nie śledziłem w szczególności... ale jestem bardzi Ciekawy jak rozłożą się siły w tym sezonie, jak dla mnie faworytów, jest trzech, BlueOle, Ferat i NiceJoke, reszta będzie walczyła jak równy z równym! przynajmniej tak mi się zdaje...
Co do mojej panaty... hmm wydaje mi się, że jestem nią w stanie powalczyć, mam nadzieję z każdym, zgrana paka sredniaków, niezmieniana od sezonów:) cel na ten sezon to pierwsza 5:), ale zejdźmy na ziemię, i zobaczymy jak będzie...smile.gif z niecierpliwością czekam na początek rozgrywek.

hmmm jeszcze czarny koń... może ???Nalep???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.