Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tydzień 3 | 18.05 - 27.05 | kolejki 11-15
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 9 (II sezon MLO)
Jason Bourne
[/color]

Tydzień 11
Czubinho (Toulouse) - Boby1908 (Weder) 4-3
milerinho (Mainz) - lizaku (Getafe) 4-2
WKSRKS (Szachtar) - Szymson (Wolfsburg) 3-5
Nalep (Bordeaux) - Ogryz (Stoke) 3-2
woodi (Sporting) - DonKryst (Marsylia) 3-0 (nieuprawniony Lucho Gonzalez)
BlueOle (Fener) - sylwek12b (Rangers) 6-3
lukasz44 (Zenit) - Edi092 (Everton) 4-8
Ferat (Udinese) - niCejOke (Saragossa) 6-5
Rybson (Panata) - wesoły89 (PSV) 2-0

Tydzień 12
lizaku (Getafe) - Czubinho (Toulouse) 3-0 (nieuprawniony Riquelme)
Szymson (Wolfsburg) - Boby1908 (Weder) 3-3
Ogryz (Stoke) - milerinho (Mainz)4-3
DonKryst (Marsylia) - WKSRKS (Szachtar) 1-2
sylwek12b (Rangers) - Nalep (Bordeaux) 2-3
Edi092 (Everton) - woodi (Sporting) 2-2
niCejOke (Saragossa) - BlueOle (Fener) 4-4
wesoły89 (PSV) - lukasz44 (Zenit) 5-3
Rybson (Panata) - Ferat (Udinese) 2-2

Tydzień 13
Czubinho (Toulouse) - Szymson (Wolfsburg) 0-3
lizaku (Getafe) - Ogryz (Stoke) 3-2
Boby1908 (Weder) - DonKryst (Marsylia) 5-3
milerinho (Mainz) - sylwek12b (Rangers) 6-3
WKSRKS (Szachtar) - Edi092 (Everton) 3-11
Nalep (Bordeaux) - niCejOke (Saragossa)
woodi (Sporting) - wesoły89 (PSV) 0-3 wo- brak odezwu ze strony woodiego
BlueOle (Fener) - Rybson (Panata) 2-4
lukasz44 (Zenit) - Ferat (Udinese) 1-6

Tydzień 14
Ogryz (Stoke) - Czubinho (Toulouse) 3-2
DonKryst (Marsylia) - Szymson (Wolfsburg) 3-1
sylwek12b (Rangers) - lizaku (Getafe) 2-4
Edi092 (Everton) - Boby1908 (Weder) 2-4
niCejOke (Saragossa) - milerinho (Mainz) 1-3
wesoły89 (PSV) - WKSRKS (Szachtar) 5-2
Rybson (Panata) - Nalep (Bordeaux) 2-3
Ferat (Udinese) - woodi (Sporting) 9-0
lukasz44 (Zenit) - BlueOle (Fener) 5-6

Kolejka 15
Czubinho (Toulouse) - DonKryst (Marsylia) 3-3
Ogryz (Stoke) - sylwek12b (Rangers) 1-2
Szymson (Wolfsburg) - Edi092 (Everton) 0-1
lizaku (Getafe) - niCejOke (Saragossa) 2-4
Boby1908 (Weder) - wesoły89 (PSV) 1-4
milerinho (Mainz) - Rybson (Panata) 5-4
WKSRKS (Szachtar) - Ferat (Udinese) 2-4
Nalep (Bordeaux) - lukasz44 (Zenit) 0-1
woodi (Sporting) - BlueOle (Fener) 1-4

pomarańczowo- przedłużone
czerwony - wpis niezgodny z regulaminem, brak wpisu na forum , WO (pogrubione)
zielono - mecze wpisane zgodnie z regulaminem

WYCIAGI Z REGULAMINOW:

CYTAT
* Przywileje i obowiązki gospodarza:

- pierwszeństwo założenia gry na serwerze
- wybór strojów (muszą różnić się kolorami)
- wpisanie wyniku w panelu gracza (bezpośrednio po zakończeniu spotkania)
- obowiązek umówienia się na termin rozegrania meczu
- wpisanie wyniku na forum używając szablonu, wstawienie 3\4 screenów oraz wprowadzenie opisu składającego się z przynajmniej 2 PEŁNYCH ZDAŃ !!!
- aby uniknac sytuacji z brakiem screenow: Obie strony robia je po meczu i maja obowiazek zachowac na dysku do konca sezonu w formie katalogow z kazdego meczu. (opiekunowie maja prawo kontrolowac czy kazdy ligowiec posiada takie katalogi)
- dopisanie pod screenami strzelców w takiej formie :

Messi
Ronaldo
Messi
Kaka

- niewpisanie wyniku na forum zgodnie z szablonem będzie karane ostrzeżeniem; trzy ostrzeżenia skutkują odebraniem 3 punktów; każde kolejne (czwarte, piąte) spowoduje odebranie 1 punktu za każde ostrzeżenie.

-Wprowadzamy obowiązek robienia przedmeczowych screenshotów ze składami obu ekip.
Najlepiej aby robili je obaj gracze i po meczu wstawiali na forum. Nagminny ich brak będzie karany ostrzeżeniami.

CYTAT
Kary:
5 czerwonych kartek w sezonie (kumuluje się w czasie sezonu) - -1.000,000
Umyślny faul (udokumentowany nagraniem) - - 750,000
Celowe odłączenie z meczu - -1,000,000

CYTAT
Zawieszenia za kartki\kontuzje

3 żółte kartki
skutkuja 1 tygodniem zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
1 czerwona kartka to 1 tydzien zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
Zwykła kontuzja to 1 tydzien zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
Poważna kontuzja to 2 tygodnie zawieszenia ( 8 kolejek nastepnych dwoch tygodni )
Jason Bourne
CYTAT
Zawieszeni w tygodniu 3 (kolejki 11-15)
Tuluza (Czubinho) Riquelme
Shakhtar (WKSRKS) Crusat, Srna
Marsylia (DonKryst) Lucho Gonzalez
Udinese (Ferat) Ballack
Mainz (Milerinho) Forlan
Werder (Boby) Cisse, Pizarro
Zenit (lukasz44) Bruno Alves

Niebieski - kontuzja lekka
Czerwony - kartki
Nalep
15. kolejka
NalepŁukasz44

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Bance

Opis:
Cholernie wyrównany mecz z dużą ilością sytuacji podbramkowych. Na samym początku meczu atakowali gospodarze. Jednak Żyrondyści nie mogli strzelić bramki, ponieważ GK gości Zhevnov wyciągał wszystkie piłki. Najgroźniejszym zawodnikiem w pierwszej połowie był Carlton Cole. Żeby nie było - Zenit także miał swoje sytuacje. Rajdy Landona Donovana lewą stroną boiska i dośrodkowania na wysokiego Grafite o mało co nie skończyły się zdobyciem bramki. W drugiej połowie także było bardzo wyrównanie. Walka w środku pola toczyła się do ostatniego gwizdka. Widać, że obu zespołom zależało na tym, aby strzelić zwycięską bramkę. W doliczonym czasie gry wprowadzony na boisko Bance minął Carasso i strzelił do pustej bramki z ostrego kąta. Ta bramka zadecydowała, a dla piłkarzy Girondinsu nie wyjrzało już Słońce. Bardzo wyrównany mecz toczony fair play. Dzięki i do rewanżu!

Kartki:
Brak - fair play.

Kontuzje:
Jak wyżej.

Skrót spotkania:

Bohater spotkania:

Bance - jego gol w doliczonym czasie gry zapewnił Rosjanom 3 punkty.

WKS
11 kolejka
WKSRKSSzymson
Screeny:
Znów zawaliłem sprawe. Moja wina , moja wina moja bardzo wielka wina (a raczej wina frapsa )
Strzelcy:
Luiz Adriano
Beckham
Gundogan
Adriano
Adriano
Hoarau
Pirlo
Asamoah Gyan

Kartki/Kontuzje
Czysto

Opis:
Cóż można powiedzieć. Jakoś do 60 minuty to Szachtar prowadził 3:1 i powinno tak pzoostac...zabrakło zimnej krwi i remontada rozpoczeła się na dobre. Cóż, widzę światełko w tunelu bo moi grali z pomysłem i o wiele lepiej. Coś czuje, że 2 liga mnie czeka biggrin.gif. Dzieki, powo dalej.

Man of the match:

Myślę, że Adriano z zespołu Wolfsburga. Dołożył sporo do tego aby 3 pkt pojechały do Niemiec.
WKS
13 kolejka
WKSRKSEdi

Składy:

Nie mam..znowu. Przestawiłem klawisze może juz bedzie robił screeny xD

Screeny:

Strzelcy:

Negredo
Negredo
Negredo
Negredo
Negredo
Negredo
Neves
Neves
Neves
Cahill
Zarate
Eduardo
Makukula
Samobój
Opis:
Fantastyczny mecz, zawziętość, ambicja, styl, blokowanie bramki , wychodzenie do kontry i przede wszystkim te fantastyczne bramki to cechuje to co można nazwać prawdziwym futbolem w PES 6. Lucas, Negredo i Zarate. Kocham tych graczy, jestem od dzis elitarnie ich fanem i dodam do profilu na fejsbuczku ich Fanpage'e. Lisy z klasyczną 9 dobijały gole, lisy z pomocy strzelały z daleka również. Mam nadzieje, że Edi pójdzie na mistrza bo ten futbol i ta skuteczność mogą sprawić olbrzymi tłok w czołówce i dobrze ! Od dawna mu się to należy tylko nie pokazywał swojego potencjału. Mainz, Werder, Udinese ? Who Cares ! CZas na Everton ! smile.gif A Szachtarowi pozostaje 2 liga z czego sie ciesze, poznam nowych graczy i starych wyjadaczy (Może przemossek nie awansuje to będą miedzy nami takie małe Gran Derbi :* ) . Dzięki za mecz wink.gif wynik wysoki ale myśle, że nastąpiło na mnie przełamanie i droga w góre tabeli !

Kartki:

Rakitsky
Lacazette

Obaj żółte

Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:

Edi i jego skille ! Nie codziennie pakuje sie 11 bramek, prawda ?

Edi092
14 kolejka
EdiBoby

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Cahill
Zarate

Arnautovic
Martins
Hernandez
Hernandez

Opis:
Przed rozpoczęciem meczu wierzyłem że chociaż uda się wyrwać punkty majstrowi lecz bardzo szybko obalił tą teorie Boby strzałem który ledwo się doleciał do bramki,ale był tak precyzyjny że bramkarz nie miał szans,gdy Cahill wyrównał i szansa na dobry wynik wróciła,ale ponownie na prowadzenie wyszli goście, strzał z głowki Hernandeza również ledwo co doleciał do brami,Kameni miał dziś pecha do tych strzałów, Everton do końca nie dawał się i na pocieszenie udało się zminiejszyć rezultat do 2 bramek,oby w rewanżu było lepiej,dzięki Bob za meczyk smile.gif

Kartki:
Czysto

Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:

DONE

Ferat
11 kolejka
FeratniCejOke

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Di Natale
Di Natale
Romaric
Romaric
Carew
Varela
Lafita
Lafita
Luis Fabiano
Luis Fabiano
Cassano

Opis:
Wiele bramek i to chyba najpozytywniejsze z tego meczu, dalem sie wciagnac w szalencza gre cios za cios co bylo bledem, nie potrafilem uspokoic sytuacji, dlatego wynik wisial na wlosku do samego konca a nie musialo tak byc.

Kartki:
czysto tongue.gif

Kontuzje:
czysto tongue.gif

Bohater spotkania:
Trudno kogos wyroznic, na pewno nie zostal bohaterem bramkarz gospodarzy, slaby mecz Diego Lopeza, dotychczas pewnego punktu druzyny.

Rybson
12 kolejka
RybsonFerat

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Julio Baptista
Julio Baptista

Romaric
M. B. Diouf

Opis: W tym meczu nie zasłużyłem nawet na jeden punkt, ferat dominowął pod względem fizycznym i cięzko było sklepac jakąś akcję, ale końcówka kiedy szczęscie sie do mnie usmiechneło kiedy wyszedłem na prwoadzenie po frajersku dałem sobie strzelić wyrównującego gola... mało brakowało a stracił bym kolejnego i jeszcze przegrał bym wygrany mecz... ale to u mnie standart w tym sezonie.. i trzeba w koncu ustabilizować formę, dzieki za mecz powodzenia dalej!

Kartki:
BRAK

Kontuzje: Mark Gonzalez lekkka

Bohater spotkania:

Mój Bramkarz De Sanctis oraz M. B. Diouf za uratowanie punktu

14 kolejka
RybsonNalep

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Tuncay
Samobój Carasso

Pablo Piatti
C. Cole
C. Cole

Opis: Cięzko mi opisać to spotkanie bo nie byłem poraz kolejny lepszym zawodnikiem, ale brakowało tak niewiele zeby wygrać to spotkanie. swietnie spisywala sie defensywa i bramkarz aleczegoś brakło napewno braklo koncentracji u mnie:D i dalem sobie wyrwac zwyciestwo... tzreba zmienic mentalnosc;D juz w 85 minucie witalem sie z gąską i poraz kolejny zostałem skarcony... tym razem już po maksie bo straciłem 2 decydudjące bramki w 4 minuty i dotego 4 ostatnie minuty. Malo tego jeszcze po wznowieniu gry ostatnia akcja sytuacja sam na sam bodajze Maxiego Lopeza... niewykorzystana ... i tak to z bohatera Panaty spadłem do zera...;/ bardzo ciezki mecz.. który Prawie Wygrali gospodarze....
dzieki i poowodzenia dalej!

Kartki:
Brak

Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
De sanctis i Carasso bramkarze obu druzyn pokazali klasę!

lizaku
CYTAT
12 kolejka
lizakuCzubinho

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Riquelme
Llorente
Anelka

Opis:
Wynik otworzył w 25 minucie Riquelme po ładnym strzale, co prawda w srodek bramki (bramkarz się nie popisał), ale odległość była spora. W 1 połowie wiecej bramek nie wpadło. Llorente podwyższa na 2-0 i mecz się wyrównał, z obu stron wiele okazji do strzelenia bramki i udaję sie dopiero w 87 minucie po ładnym woleju Anelce. Wiecej bramek nie wpada i goscie z 3 pkt. Dzięki za mecz.

Kartki:
Żółta Llorente

Kontuzje:

Bohater spotkania:
Riquelme za ładną bramkę.

WYNIK ZWERYFIKOWANY JAKO WALKOWER DLA LIZAKU (GETAFE) . RIQUELME JEST ZAWIESZONY.
BlueOle10
... kolejka
Blueole10Sylwek12b

Składy:
skladow niestety podac nie moge, bo podczas robienia screenow, nie chce wychodzic z gry, zeby nie padl mi monitor.

Screeny:

Strzelcy:
podolski
podolski
podolski
podolski
podolski
totti
Rodallega
Emenike
Melikson

Opis:
Mecz pod dyktando gospodarzy. Na poczatku wielkie trudy, ale z minuty na minute coraz grozniejsze sytuacje Fenerbahce, no i padlo kilka bramek. Najwazniejszy jest powrot do formy sprzed sezonu Podolskiego, ktory w tym meczu zanotowal 5 bramek i miejmy nadzieje, ze mozna uznac to za przelamanie.

Kartki:
zolta- Emenike (rangenrs)

Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Podolski- 5 bramek i swietna gra przez caly mecz.

BlueOle10
13 kolejka
BlueOle10Rybson

Screeny:

Strzelcy:
Demba Cisse
Demba Cisse
Leto
Ninis
Spolli
Owusu-Abeyie

Opis:
Od 2:0 do 2:4. Mecz, w ktorym Podolski powinen strzelic minimum 2 bramki, no ale niestety nic z tego nie wyszlo. Dwie bramki Cisse w pierwszej polowie i chyba troche za spokojna gra druzyny z Turcji. doprowadzenie do remisu i 2 szybkie bramki w koncowce daly Rybie punkty.

Kartki:
zolta- Spolli

Kontuzje:

Bohater spotkania:
Cala druzyna Grekow zasluizyla na miano bohaterow smile.gif

woodi
CYTAT
11 kolejka
woodiDonKryst

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Amfalito
Cardozo
Cardozo
Briand

Opis:
Mecz pod dyktando gości, którzy przyjechali zrobili co trzeba i pojechali do domku biggrin.gif Mecz grany na raty rozłączylo nas w 25 minucie przy stanie 0:1 dla Marsylii później gralismy cały mecz ale wynik liczył sie tylko do 65 minuty a było wtedy 1:3 smile.gif Zasłużone zwyciestwo i 3pkt , ale nie można powiedzieć ze gospodarze nic nie grali, mieli dużo sytuacji sam na sam gdzie brakowało zimnej krwi i wykończenia :/ no nic taka jest gra i z tym sie trzeba godzić, może nastepnym razem mi szczęście bedzie sprzyjało? biggrin.gif do rewanżu i powodzenia w lidze

Kartki:
czerwona: Lloris
żółta: Bassong, M"Bia

Kontuzje:
brak
Bohater spotkania:
Cardozo- strzelec 2 bramek w tym przepięknej z ok. 35 metrów w okieneczko bramki biggrin.gif ma petarde w nodze biggrin.gif

WYNIK ZWERYFIKOWANY JAKO WALKOWER DLA WOODI (SPORTING). LUCHO GONZALEZ JEST ZAWIESZONY.
sylwek12b
14 kolejka
Sylwek12bLizaku

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Helmes
Saha
--------
Barcos
Barcos
Barcos
Pedro Leon

Opis:
Przewaga zawodnikow Getafe przez cały mecz. Na uwage zasluguje fakt ze kontuzjowany Saha dał rade i strzelil gola, widac tylko w ten sposob potrafi znaleźć droge do siatki:D

Kartki:
brak
Kontuzje:
Saha - lekka kontuzja

Bohater spotkania:
Barcos - 3 gole

lizaku
15 kolejka
lizakuNiCejOke

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Giggs
Trochowski

Samobój
Elano
Luis Fabiano
Luis Fabiano

Opis:
W pierwszej połowie przeważali gospodarze, w drugiej goście. Po prowadzeniu 2-0 wydawało się że wszystko idzie w dobrym kierunku, lecz goście strzelają w odp. 4 bramki i wracają do domu z 3 pkt. Dzieki za mecz.

Kartki:

Kontuzje:

Bohater spotkania:
Luis Fabiano

Milerinho
11 kolejka
Milerinholizaku

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Opis:
Strasznie zakrecone spotkanie na wysokich obrotach sporo fajnych ladnie rozegranych akcji ale tez byl kuriozalny karny z niczego ale co konami zabralo lizakowi oddalo pozniej tez w postaci karnego. Widac ze rywal ma spory skill ciekawy sklad i spoko klimat jest w meczu z nim polecam goscia ! wynik moglby byc calkiem inny ale mecz byl swietny... sama ilosc strzalow obu ekip mowi ze dzialo sie oj dzialo.

Kartki:
zółta - Campbell

Kontuzje:
czysto tongue.gif

Bohater spotkania:

Jovetić ! 3 bramki i swietne zawody tego gracza !

GDZIE SA STRZELCY ??
Szymson
.13. kolejka
SzymsonBoby1908

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Sinclair
Asamoah Gyan
Adrian
Marko Marin
Marko Marin
Martins

Opis:
Dobre szybkie spotkanie,wiele okazji,więcej miał ich Werder ale nic nie chciało im wpadać ja kontrowałem i dawało to efekt,cieszy mnie to że chłopaki się zmobilizowali i wyrwali punkty liderowi;)
Dzięki i walcz o majstra;)

Kartki:
czysto

Kontuzje:
czysto

Bohater spotkania:

Adrian-pokazał swoim byłym kolego0m że jego wartość jest bardzo wysoka;)

15 kolejka
SzymsonEdi

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Cahill

Opis:
Super meczyk,wiele stu procentowych okazji że strony piłkarzy Wolfsburga,ale to co wyczyniał w bramce Evertonu Kameni było niesamowite,Edi grał mądrze ijedną z kontr zamienił na gola który dał 3 punkciki;)Gratki i powodzenia dalej,pozdro;)

Kartki:
Żółta- Drenthe

Kontuzje:
Czysto

Bohater spotkania:
Kameni-fenomenalny mecz tego bramkarza;)

SS mam na kompie ale nie moge ich wrzucić na żaden serwer,będe próbował jak się uda to edytuje post
Boby1908
15 kolejka
Boby1908Wesoły89

Składy:
Nie zapisał mi się screen

Screeny:

Strzelcy:
Klose
-----------
Ewerthon
Ewerthon
Demba Ba
G.Dos Santos

Opis:
Od początku meczu inicjatywa należała do gości jednak na pierwszego gola czekaliśmy do 50 minuty. Wówczas to Ewerthon pokonał Adlera. Piętnaście minut później w pole karne wszedł Demba Ba , zrobil kółko wkręcając obrońcę w ziemię i było już 0-2. Kiedy to w osiemdziesiątej minucie Klose strzelił kontaktowego gola wszyscy sypatycy Werderu wierzyli w remis.Nic bardziej mylnego.Natychmiast po rozpoczęciu z środka poszła akcja i było 1-3.W tym momencie było już po meczu. Wesoły jednak nie zamierzał poprzestać i w 87 minucie dobił Werder, który ponosi pierwszą w sezonie porażkę i od razu bardzo wysoką. W rewanżu powalcze choćby o remis tongue.gif

Kartki:
brak

Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Tutaj nie ma kogo wyróżnić.Cały zespół gości grał znakomicie.

Boby1908
13 kolejka
Boby1908DonKryst

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Biabiany
Klose
Klose
Klose
Martins
------------
Burak Yilmaz
Burak Yilmaz
Remy

Opis:
Mecz ten świetnie się rozpoczął dla gospodarzy, którzy już w szóstej minucie po strzale Biabianego prowadzili 1-0. Po kolejnych czternastu minutach zażartej walki było 1-1 za sprawą Buraka Yilmaza.Dwie minuty później Klose po indywidualnej akcji wyprowadził Werder na prowadzenie. Kolejne minuty nic nie zmieniały w przebiegu spotkania , non stop szła akcja za akcję. Kiedy to gospodarze myśleli już o przerwie Remy oddał precyzyjny strzał i było 2-2.Po przerwie na bramki przyszło nam czekać do 70 minuty kiedy to Klose trafił do siatki. kibice gospodarzy nie zdążyli się nacieszyć z gola i trzy minuty później na tablicy świetlnej znów widniał remis. W ostatnich dziesięciu minutach padły jeszcze dwa gole i mecz zakończył się wygraną gospodarzy 5-3.

Kartki:
brak

Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Adler

Nalep
11. kolejka
NalepOgryz

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Ramsey
C. Cole
Liedson
Niang
Gouffran

Opis:
Mecz fantastycznie rozpoczął się dla gospodarzy. Pierwsza akcja, rajd Clichy'ego lewym skrzydłem. Francuz wpadł w pole karne i uderzył na bramkę. Sorensen sparował uderzenie, ale piłka wpadła pod nogi Aarona Ramseya, a Walijczyk bez problemów umieścił ją w siatce. W 9. minucie było 2:0. Gouffran otrzymał podanie, wbiegł w pole karne i także uderzył na bramkę. Sorensen znowu nieszczęśliwe sparował piłkę pod nogi jednego z piłkarzy Żyrondystów. Tym razem lisem pola karnego okazał się Carlton Cole i Anglik także trafił do siatki piłkarzy Stoke City. Trzy minuty później Anglicy zdobyli bramkę kontaktową. Liedson dobrze odnalazł się w polu karnym i na raty, ale jednak pokonał Carasso. Kolejne trzy minuty później był już remis! Niang pokonał Carasso. Po prostu jak to się mówi "złapał go na wykroku" i było 2:2! 180 sekund później Carlton Cole zauważył wbiegającego w pole karne Gouffrana, a ten bez namysłu uderzył piłkę. Było 3:2. Taki wynik utrzymał się do końca spotkania chociaż okazji na jego zmianę nie brakowało zarówno po jednej, jak i po drugiej stronie. Mecz trochę popsuł serwer. Były lekkie ściny u mnie, a u Ogryza o wiele gorsze z tego co udało mi się wywnioskować. Dzięki za mecz i do rewanżu. Oby bez problemów.

Kartki:
Czysto

Kontuzje:
Joe Cole - lekka

Bohater spotkania:

Carlton Cole - gol i asysta. Czego chcieć więcej od napastnika?

DONE

lukasz44
kolejka
lukasz44Ferat

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Grafite
Romaric
Mark Gonzalez
Mark Gonzalez
Carew
Carew
Carew

Opis:
Co tu dużo mówić. Przed spotkaniem wiedziałem że będzie źle i było. Brakowało kreatora akcji w środku czyli Donovana, słabiutko grał Grafite no i porażka nie dziwi. Rywal ciągle mnie punktował, a na dodatek załapałem niepotrzebną czerwoną kartkę w 80 minucie. Nie ma co gdybać, Udinese zagrało lepiej, pozostaje pozazdrościć dobrych wyników i gry, bo jak na razie w Zenicie ten sezon jest fatalny. A przed nami jeszcze ciężkie mecze z Mainz, Evertonem czy PSV. Dzięki, powodzenia dalej.

Kartki:
Demichelis - czerwona kartka

Kontuzje:
Romaric - lekka

Bohater spotkania:

Carew - niszczyciel
czubinho
15.. kolejka
CzubiDonkryst

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Raul
Raul
Pogrebnyak
De Rosario
Remy
Cardozo

Opis:
Ciekawy mecz z wieloma okazjami. Na samym początku dwie stuprocentowe sytuacje zmarnował Raul, lecz potem skorzystał z dobrego podania Pogrebnyaka i Tuluza prowadziła. Kilka minut później De Rosario popisał się znakomitym uderzeniem zza pola karnego i było 1-1. W drugiej połowie gole dołożyli jeszcze Raul, Pogrebnyak, Remy i Cardozo. 3-3 wydaje mi się szczęśliwym wynikiem. Dzięki

Kartki:
czysto

Kontuzje:
pusto

Bohater spotkania:
Raul

Edi092
12 kolejka
EdiWoodie

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Martin Petrov
Negredo

Amauri
Ederson

Opis:
Mecz rozgrywany w dobrej atmosferze, i z której goście wyszli zwyciezko. Najpierw obroniony rzut karny po 'faulu' Lorisa na Zarate, nastepnie strzelony gol w ostatniej akcji meczu który podciął skrzydał gospodarzą. Powodzenia i zięki za dobry mecz!

Kartki:
Loris - Czerwona

Kontuzje:
Czysto

Bohater spotkania:
Ederson - dał punkt Sportingowi

Milerinho
13 kolejka
Milerinhosylwek

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Davis
Saha
Rodallega

Ronaldinho
Hernanes
Jovetic
Miccoli
+ 2 swojaki

Opis:
Pewne zwyciestwo w 13 kolejce ML odniosla lepiej rozgrywajaca pilke ekipa Mainz, do wysokiego zwyciestwa przyczynili sie tez dwaj zawodnicy Rangersow ktorzy wbili pilke do wlasnej bramki.

Kartki:

Kontuzje:
Czysto

Bohater spotkania:
Ronaldinho - caly mecz swietnie dyrygowal na boisku i zaliczyl piekna bramke.

##########

15 kolejka
MilerinhoRybson

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Tuncay
Tuncay
Tuncay
Tuncay
Yakubu
Yakubu
Yakubu
Hernanes
Ronaldinho

Opis:
Zacieta batalia, bramka za bramke, takie mecze chca ogladac kibice ! Mainz lepsze o jedna bramke od Koniczynek ! Czekamy na rewanż !!

Kartki:
czysto

Kontuzje:
Czysto

Bohater spotkania:
Tuncay- 4 bramki mowia same za siebie w dodatku krecil Campbella jak na karuzeli.

lukasz44
11 kolejka
lukasz44Edi092

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Juan Vargas
Ignashevich
Arteta
Danny
Lucas
Lucas
Drenthe
Negredo
Negredo
Negredo
Mauro Zarate
Mauro Zarate

Opis:
Widząc że nie ma form w obronie (Mexes, Bruno Alves zawieszony, Demichelis, Kolodin) postanowiłem zaryzykować i zagrać bardzo ofensywnie (wiedziałem że może to się skończyć dużą stratą bramkową, ale co tam, gra się tak aby sprawić sobie przyjemność a nie wynik)
Pierwsza połowa wręcz koncertowa w wykonaniu mojej ekipy. Świetnie grali, wręcz perfekcyjnie. Edi również starał się nawiązać do dwóch pięknych goli Zenitu z początku spotkania i sam strzelił fenomenalne bramki Drenthe i Lucasem. Druga połowa to już inna para kaloszy i nie chce mi się zbytnio o niej mówić. Bo prostu moi piłkarze nie wytrzymali tego meczu kondycyjnie i Anglicy ich zajeździli.
Teraz już wiem że bez bardzo wytrzymałych kondycyjnie obrońców niewiele można zrobić. Pod koniec meczu Lukovic, Ignashevich i Criscito po prostu człapali po boisku (a nie miałem na kogo ich zmienić...) co skrzętnie wykorzystali niesamowicie szybcy: Lucas i Zarate.
Choć chyba sam Edi przyzna że zagrał mecz sezonu smile.gif Wszystko praktycznie wpadało (był jeszcze karny Negredo który fenomenalnie wybronił Zhevnov)...
Jednak takie mecze mi się podobają, padły piękne gole i jest co oglądać a nie tylko jakieś babole po schematach.
Owszem później kuriozalnie wyglądali moi mijani jak dzieci piłkarze, ale cóż, cudów nie zrobię z rezerwowymi i zmęczonymi piłkarzami.
Dzięki za mecz, powodzenia dalej

Kartki:
Luković - żółta

Kontuzje:
Tinga (lekka)
Biyaletdinov (lekka)

Skrót spotkania:

Bohater spotkania:

Mauro Zarate - świetnie wytrzymał kondycyjnie spotkanie i w decydującej fazie meczu mijał moich jak slalomowe tyczki
Ferat
14 kolejka
Feratwoodi22

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Mark Gonzalez
Moussi
Utaka
Carew
Carew
Carew
Carew
Carew
Carew

Opis:
Pewne i wysokie zwycestwo Udinese, przeciwnicy zrezygnowali z gry po 4 czy 5 bramce, kapitalnie bronil Diego Lopez, mimo iz wynik wskazuje co innego, Sporting mial swoje okazje, ale dzisiaj w bramce mialem bramkarza przez duze "B", pod koniec meczu norweski tur przejmowal bezpanskie pilki i dobijal Portugalczykow, dzieki Woodi i do rewanzu.

Kartki:
czysto tongue.gif

Kontuzje:
czysto tongue.gif

Bohater spotkania:
Carew, strzelec 6 goli oraz Diego Lopez, ktory odebral chec do gry ofensywnej sile Sportingu.

czubinho
13. kolejka
CzubinhoSzymson

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Hitzlsperger
Hitzlsperger
Kevin Gameiro

Opis:
Tuluza atakowała, Wolfsburg strzelał. Ale z jednego jestem zadowolony po tym meczu, mianowicie koronkowe akcje Francuzów wychodzą im coraz lepiej. Barcelona teź na początku nie wygrywała ;p

Kartki:
Capoue

Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Hicylszperger wink.gif 2 bomby 2 gole

sylwek12b
12. kolejka
Sylwek12bNalep

Składy:

Ups, nie ten screen zrobilem, przepraszam
Screeny:

Strzelcy:
Saha
Saha
-------
Pires
C. Adam
Distin (samobójcza)

Opis:
1 polowa - dominacja Nalepa i prowadzenie 3-0, w 2 polowce przejalem nieco inicjatywe, ale dalem rade tylko strzelic 2 bramki. Widać nie pisane mi miejsce w tej 'elicie'

Kartki:
Brak - fair play.

Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
Może Saha - za 2 gole

wesoly89
12 kolejka
wesoly89lukasz44

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Lavezzi
Lavezzi
Lavezzi
Demba Ba
Ewerthon
Arteta
Donovan
Donovan

Opis:
Mecz ogólnie wyrównany. w drugiej połowie w miarę spokojna gra gospodarzy dzięki czemu dowieźli zwycięstwo do końca.

Kartki:
Danny - żółta

Skrót spotkania:

by lukasz44

Kontuzje:
BRAK

Bohater spotkania:

Lavezzi - autor 3 bramek

Aktualka kartek.
niCejOke
12 kolejka
niCejOkeBlueOle

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Luis Fabiano
Luis Fabiano
Luis Fabiano
Luis Fabiano

Podolski
Stoch
Totti
Ganso

Opis:
Spotkanie z Tureckim zespołem należało do jednych z najbardziej emocjonujących spotkań. Akcja za akcje gol za gol. Piękne rajdy. W tym meczu było wszystko co chcemy poczuć podczas gry. Fajny meczyk wynik odzwierciedlił boiskowe zdarzenia smile.gif. Thx i powo dalej

Kartki:
Brak

Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
Obie drużyny za stworzenie kapitalnego widowiska. Które przyćmiło nawet 4 gole Luis'a Fabiano smile.gif

niCejOke
14 kolejka
niCejOkeMillerinho

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Luis Fabiano

Hernanes
Hernanes
Yakubu

Opis:
Mecz pod dyktando gości z Main. Zaragoza nie może sprostać rywalizacji w ekstraklasie. i opada na dno jak tytanic. Nie pozostaje nic jak walka o utrzymanie. Miller zmiażdżył hiszpanów. gz i powo dalej.

Kartki:
Ronaldinho- Żółta

Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
Hernanes!

Rybson
11 kolejka
RybsonWesoły

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Maxi lopez
Julio Baptista

G. Dos Santos
Baros
Baros
Demba Ba

Opis:
zaczeło się ekstra od szybkiej bramki w 30 sekundzie meczu:) piękne podanie maxi przekłada z nogi na noge strzela i mamy gola w zerowej minucie!:D
potem było juz tylko gorzej... Wesoły zaczął przejmować inicjatywę i końcówka należała już tylko do niego, niestety poraz kolejny brakło sił na ostatnie 30 minut meczu, wynik wydaje sie byc trochę niesprawiedliwy, alem taka jest piłka dzieki i powo dalej!.

Kartki:
brak

Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Baros

wesoly89
14 kolejka
wesoly89WKSRKS

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Menez
Menez
Demba Ba
Lavezzi
Lavezzi
______

Makukula
Dentinho

Opis:
Mecz ogolnie wyrownany. Wiele sytuacji z obu stron. Druga polowa zdecydowanie dla gosci. Zadecydowala skutecznosc

Kartki:
żółta - Eduardo

Kontuzje:
BRAK

Bohater spotkania:

Wayne Hennessey - gdyby nie on wynik moglby byc zupelnie inny. Kilka swietnych interwencji i bez watpienia zasluguje na miano pilkarza meczu

czubinho
11. kolejka
CzubinhoBoby

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Raul
Raul
Llorente
Sissoko
Hernandez
Marko Marin
Martins

Opis:
Obie strony grały fajną piłkę, bardziej skuteczni byli gospodarze z Tuluzy i to tutaj zostają 3 punkty. Pod koniec upust swojej frustracji chciał dać kolega, wycinając biegnącego sam na sam Raula. Tylko żółta kartka. Niemiłe zakończenie ciekawego widowiska.

Kartki:
Godin zółta

Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Raul

lukasz44
14 kolejka
lukasz44BlueOle10

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Bance
Bance
Bance
Donovan
Zyryanov
Totti
Totti
Podolski
Podolski
Podolski
Demba Cisse

Opis:
Mecz raczej ciekawy. Dużo goli, dużo akcji, było na co popatrzeć. Rywal umiejętnie mnie punktował i mimo chęci nie byłem w stanie tego wygrać. Być może brakowało charakteru przy niektórych akcjach. Dzięki, powo dalej.

Kartki:
brak

Kontuzje:
brak

Skrót spotkania:
wrzucę jutro

Bohater spotkania:

Lukas Podolski
WKS
15 kolejka
WKSRKSFerat

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Eduardo
Eduardo
Emana
Emana
Di Natale
Mark Gonzalez

Opis:

Już wiem czemu Ferat i inni chcieli zmniejszac zawieszenia za kartki itp. I juz wiem czemu tych kartek nie dostają... Mawia sie, że preferuje agreesywną gre dlatego tyle kartek..ciekawe jak mam ich kurwa nie łapać jak widac ze sedziowie sie uczepili wlasnie mnie ? To jest jebana niesprawiedliwość. Wiem, że mogę dostać ostrzeżenie za brak kultury w opisie meczu i sie z tym zgadzam ale skoro gracz Udine fauluje mi O'Shea i NIE DOSTAJE nawet kartki mimo, że ten jest kontuzjowany to juz nerwy puszczają a zważywszy na to, że pare fragmentów meczu pozniej kartke dostaje sam kontuzjowany za o wiele łagodniejszy faul to mam ochote sobie palnąć w łeb albo napisać tutaj "Dziekuje za wspólne sezony razem, dowidzenia" o_O Gdzie tu sens ? Gdzie logika ? Pal licho wynik bo wiedziałem, że przegram i wiedziałem ze moge sobie prowadzic 1-0 , 2-0 a nawet 10 i to by nic nie zmieniło bo w końcowym rozrachynku i tak bym przegrał jak kazde spotkanie z Feratem. Mecz toczony był w szybkim tępie z duża zawziętościa i tutaj złego słowa nie moge powiedziec a czkolwiek sytacja z kartkami mnie powoli zaczyna za przeproszeniem wkurwiac. Rozumiem jeden mecz, drugi - ok , ale ilez mozna ? Niby to niczyja wina no ale kurde.. To denerwuje.
Kartki:

O'Shea...żólta.

Kontuzje:

O'Shea...lekka.

Bohater spotkania:
Sędzia

Ferat
faul byl typu obroci sie albo nie:P ryzyk fizyk, no ale bez kartki, choc sie nalezala:)
donkryst
14 kolejka
DonKrystSzymson

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Assou Ekotto (samobój)
Cardozo
Andre Ayew
Asamoah Gyan

Opis:
Mecz mimo wszystko niezbyt ciekawy, wyrównany, Szymsona zawiodła jednak skuteczność. Dzięki i powo dalej wink.gif

Kartki:
Czysto.

Kontuzje:
Czysto.

Bohater spotkania:
Nikt szczególny

Ogryz
12 kolejka
OgryzMilerinho

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Jones
Jones
Jones
Niang
---------------------------------
Jovetic
Wright-Phillips
Yakubu
Opis:
Szybko 2 strzelone bramki ustawiły wynik spotkania gdyż po 13 minutach było 2-0 dla Stoke City. Rywal od razu zmienił taktykę na 6 napastników i 3 obrońców jednak nawet to mu nie pomogło wygrać tego spotkania co prawda doprowadził do remisu z wyniku 3-1 jednak Jones był nie do zatrzymania w tym meczu i zapewnił swojej drużynie 3 punkty strzelając 3 bramki. Dzięki za mecz i powodzenia dalej.
Kartki:
Brak
Kontuzje:
Brak
Bohater spotkania:
Jones - Tur w ataku Stoke City nie do zatrzymania nawet przez Campbella i spółkę.

Ogryz
14 kolejka
OgryzCzubinho

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Jones
Jones
Diego
------------------------------------
Fofana
Fabio Simplicio
Opis:
Mase szczęścia miałem w tym meczu i nie wiem jak to się stało, że ten mecz wygrałem, a nie poniosłem klęski. Po pierwszej połowie miałem 2 strzały na bramkę i 1 celny przy 11 rywala i 7 celnych a wynik do przerwy to 1-1. Po przerwie rywal cały czas atakował a ja nie mogłem przebić się przez jego obronę. Sorensen w bramce Stoke wyczyniał cuda albo ratowała go poprzeczka. Nie wykorzystane sytuacje się mszczą i w 68 minucie Jones strzela swoją 2 bramkę i Stoke prowadzi 2-1. W 77 minucie rywali dobija Diego i Stoke City prowadzi już 3-1. W doliczonym czasie gry kontaktową bramkę zdobywa Fabio Simplicio na więcej bramek dla gości czasu nie starczyło i to piłkarze Stoke City zdobywają w tym meczu 3 pkt po niesamowicie szczęśliwym meczu dla nich. Dzięki za mecz i powodzenia dalej.
Kartki:
Brak
Kontuzje:
Brak
Bohater spotkania:
Sorensen - Piłkarzom Tuluzy będzie się śnił po nocach. Bronił piłki nie do obrony i dzięki niemu Stoke zdobyło 3 pkt.

15 kolejka
OgryzSylwek12b

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Niang
-----------------------------------
Helmes
Helmes
Opis:
Bardzo słabe spotkanie nie działo się nic ciekawego. Rywal większość meczu skupił się na defensywie zrobił 2 akcje po których padły bramki i wygrał to spotkanie. Oby jak najmniej takich meczy, bo nie ma co opisywać. Moja słaba gra w ofensywie nie pozwoliła mi wygrać tego spotkania. Dzięki za mecz i powodzenia dalej.
Kartki:
Żółta - Jones
Kontuzje:
Brak
Bohater spotkania:
Słaby mecz i nikt nie zasłużył na to miano.

Done

donkryst
12 kolejka
DonKrystWKSRKS

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Gignac
Dentinho
Mathijsen (Samobój)

Opis:
Spotkanie, które stało na wysokim poziomie, sporo sytuacji zarówno z jednej jak i drugiej sytuacji. Tym razem WKS okazał się lepszy. Dzięki i powo dalej wink.gif

Kartki:
Żółtko - Hamit Altintop

Kontuzje:
Nic.

Bohater spotkania:
Nikt szczególny.

lizaku
13 kolejka
lizakuOgryz

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Barcos
Cabanas
Barcos
Niang
Giggs
Opis:
Mecz się idealnie zaczął dla gospodarzy, po strzale w poprzeczkę Barcos dobija z głowki i od 2 min mamy 1-0.. Goście odpowiadają w 13 minucie i po pierwszej połowie mamy 1-1 mimo wielu okazji z obu stron. Druga połowa znowu lepiej rozpoczeta przez Getafe i nie zawodny Barcos strzela swoja druga bramkę, długo na odp czekać nie trzeba było i mamy 2-2. Mijają zaledwie 2 min i ostatnia bramka w tym meczu strzelona przez Giggsa daje zwycięstwo Hiszpanom (warto dodać że przy tym strzale nie popisał sie bramkarz). Okazje jeszcze były ale nic nie wpadło. Dzieki za mecz.

Kartki:

Kontuzje:

Bohater spotkania:
Barcos - napastnik za 2 bańki a kolejny mecz mi wygrał smile.gif

woodi
15 kolejka
woodiBlueOle1910

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Gargano
Podolski
Podolski
Demba Cisse
Totti
Opis:
Mecz wyrównany i wynik powinien być przynajmniej remisowy bo obie ekipy grały świetnie tylko jak zawsze kur... w bramce gości stoi jakis nadczłowiek a nie bramkarz.... 100% sytuacje wszystko wyciąga fartem 1 gol wpada a gościom wpada prawie wszystko i dziękuje po meczu... na nic moje starania jak skuteczność zerowa :/

Kartki:
brak

Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Podolski - strzelec 2 bramek

aktualka strzelcow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.