lukasz44
May 2 2011, 15:06
Wracamy do pomysłu sprzed sezonu gdy gracze będą mogli dodać swoją opinię na temat kolejnego sezonu ligi. Napewno zostaniemy przy 15 minutach i formie losowej. To Gracze decydują o kształcie ligi. Myślę, że i tym razem rozgrywki przyniosą wiele emocji. Na najlepszych jak zwykle czekają nagrody w postaci statuetki i medali, zarówno w I jak i II lidze.
Planowany start 7 sezonu Ligi ISSOnline:
9-16 Maja 2011
Liczba lig:
2 / 3, w zależności od zainteresowania. Pierwszeństwo w zapisach będą miały osoby, które brały udział w turniejach ISSOnline.
Nagrody:
I liga:
I m-ce - statuetka, złoty medal
II i III m-ce - medale
II liga
I m-ce -statuetka
Proszę o potwierdzenie wypełnienia ankiety w postaci posta na forum o treści:
( Tekst z poniższego cytatu kopiujemy i zostawiamy tylko naszą odpowiedż tak jak w poście II zrobił to kolega Ogryz.) CYTAT
Wybór drużyn:
1. Ekipy podobne jak w VI sezonie
I liga (Aston Villa, Olympique Lyon, Hamburger SV...)
II liga (Palermo, Stuttgart, PSG, Ajax...)
2. Ekipy podobne jak w V sezonie.
I liga (Benfica, BVB, Porto, Genoa...)
II liga (Twente, Auxerre, Sporting Braga...)
3. Drużyny klubowe - średnia półka
I liga (West Ham, Napoli, Lazio, Borussia Dortmund, Marsylia...)
II liga (FC Koeln, Newcastle, Hercules, Corinthians...)
4. Drużyny klubowe - niska półka.
I liga (FC Koeln, Newcastle, Hercules, Corinthians...)
II liga (Real Sociedad, Bologna, Stoke City, FC Basel...)
5. Drużyny narodowe - średnie ekipy
I i II liga (Belgia, Dania, Chorwacja, Grecja...)
Styl logosów do szablonu:
A - 
B - 
Moja propozycja:
Każdy może dopisać swoją propozycję aby liga była jeszcze ciekawsza (kasujemy ten tekst i wpisujemy swoją opinię)
Marza mi sie druzyny ligowe z najnizszej polki bo czasem mam dosc jak ktos opiera taktyke na jakims cyborgu i dwa przenikniecia decyduja o wyniku.
Logosy opcja B
JustMe1987
May 2 2011, 15:46
Tsu swietnie prawi. Polac mu
Gralismy mocnymi ekipami i srednimi w wielu turniejach i lidze. Potraktujmy kolejne rozgrywki jako rzemieslnicze wyzwanie. Trzeb sie bedzie mocno napocic zeby celnie podac, strzelic a bramki nie stracic.
Jestem wielkim fanem slabszych teamow i mam nadzieje ze ta propozycja zyska akceptacje wiekszej czesci ligowcow.
Loga A - ladny i odmienny styl.
Co do propozycji to dolozylbym jeszcze ankiete w polowie i pod koniec sezonu w ktorej gracze glosowaliby np na gracza fair play, na gracza ktory najlepiej sie broni, najlepiej atakuje i na takiego ktory gra najladniejszy dla ok football.
Nie trzeba prowadzic mozolnych klasyfikacji ani nic podliczac. Wystarczy ze ludzie sie wypowiedza a zawsze to jakis smaczek jak ktos zagosci w srodku tabeli ale uznany zostanie z wirtuoza. To bylaby fajna opcja "nagrodzenia" graczy ktorzy nie maja parcia na wynik za wszelka cene. Kategorie ktore wymienilem wyzej to tylko propozycje. Mozna ustalic co i jak jesli reszta podchwycilaby taka inicjatywe.
Jesli macie jakies ciekawe pomysly to piszcie smialo. Mozna o wszystkim podyskutowac. Sam postaram sie jeszcze czyms zaskoczyc aby liga stala sie atrakcyjniejsza.
camel11
May 2 2011, 16:00
Logosy A
Ja oddaję głos na ekipy z zeszłego sezonu. Uważam, że większości fajnie sie nimi grało, a i takie cyborgi można powstrzymać, we wszystkim można znaleźć urok gry. Wśród drużyn z niskiej półki jest większe prawdopodobieństwo niezadowolenia i frustracji graczy, a i tutaj zawsze można trafić troche lepiej i troche gorzej ;p nie ma reguły
Popieram też pomysł JustMe, zawsze to będzie jakaś motywacja do lepszej i ciekawszej gry w lidze ;]
2. Ekipy podobne jak w V sezonie.
I liga (Benfica, BVB, Porto, Genoa...)
II liga (Twente, Auxerre, Sporting Braga...)
Styl logosów do szablonu: B
Z tymi ankietami to Just świetnie wymyslil. fajne bylo by takie cos.
Logosy B
Matis08
May 2 2011, 17:12
Wybór drużyn:
Cyborg na red, i nie do zatrzymania

Fakt, słabeuszami w dogodnych sytuacjach będziemy się frustrować, że nie trafili, a takim np Hulkiem czy Mutu takiej okazji byśmy nie zmarnowali. Jednak i tu mamy mocnych zawodników, chociaż z tych wymienionych : Podolski, Novakovic, Trezeguet. Chociaż i tak mi się wydaje, że znalazłoby się słabsze ekipy

A - kółka już były:) Tego chyba jeszcze nie mieliśmy ;P
Moja propozycja:
A może zagrać tak, że II liga będzie miała mocniejsze ekipy, a I liga te słabsze?

Ciekawie byłoby w pucharach.
Za propozycją JustMe jestem za, ankiety byłyby fajnym urozmaiceniem
Taaa , powodzenia w odrabianiu strat jak ktos strzeli w 85 i Atakuj tutaj gosciem który ma 70 w ataku ;D. Cyborgi ? Osobiście jesli chodzi o ten sezon który sie skonczył to jest ich chyba z 5 . Hulk , Mutu , Gomis , Carew , Fabiano . Więc nie dużo
styl logosów : A
Co do pomysłów to mam taki jeden wymarzony ale watpie czy by sie taka dobra dusza znalazła : Jakieś co 3 tygodniowe Raporty o tym co sie dzieje w lidze. Kto sie wybił , kto zawiódł , jakas 11 piłkarzy z tych 10 kolejek w 3 tygodniach i rozne takie. Ale mysle ze sam Łukasz nie ma czasu ;] .
Co do pomysłu Justa jak najbardziej jestem za . Szybko i Prosto ;].
3. Drużyny klubowe - średnia półka
Styl logosów do szablonu: B
Opcja JustMe bardzo mi się podoba
snajper1929
May 2 2011, 19:06
Tylko dobrze trzeba je dobrać

LOGOSY : A
Pomysł JustMe na plus
craxa93
May 2 2011, 19:46
CYTAT(snajper1929 @ May 2 2011, 19:10)

Tylko dobrze trzeba je dobrać

LOGOSY : A
Pomysł JustMe na plus
podpisuję się pod tym
Matis08
May 3 2011, 00:46
CYTAT(WKSRKS @ May 2 2011, 18:22)

Taaa , powodzenia w odrabianiu strat jak ktos strzeli w 85 i Atakuj tutaj gosciem który ma 70 w ataku ;D. Cyborgi ? Osobiście jesli chodzi o ten sezon który sie skonczył to jest ich chyba z 5 . Hulk , Mutu , Gomis , Carew , Fabiano . Więc nie dużo
To graj tak, żebyś nie stracił bramki w 85

A co lepiej jest jak męczysz się całe spotkanie prowadzisz 2-1 od 85 minuty, a taki Ferat (wymieniłem Cię, bo grałeś nim w tym sezonie) strzela Ci bramkę, bo przeszedł Carew na redzie pół boiska i był nie do przepchania ?
Mi się to nie uśmiecha.
Wole stracić bramkę nawet w 90 minucie ale wiem, że w 80% zaważyły nad nią nie szczęście czy PES, lecz umiejętności gracza. Bo takim napastnikiem co ma celność <75 to tak łatwo nie trafić.
Ale patrząc na ekipy, to niektóre mają kim strzelać

Dlatego proponowałbym jeszcze obniżyć. I też trzeba przyjrzeć się dokładnie składom, bo niektóre potrafią mieć gracza z dużo wyższej półki
@Młody
Hmm w sumie masz rację ... Chodziło mi o to że jak np do 70 minuty przegrywasz 2:0 z przeciwnikiem to juz po "bólach" bo nie masz tak naprwade kluczowego zawodnika który mógłby odmienić losy meczów. Czyli można powiedziec ze jeden bład moze zawazyc o losach meczu a sam wiesz jak o nie łatwo ;] . Mimo wszystko zaczełem inaczej patrzec na te słabe druzyny.. I w sumie kto wie... moze cos fajnego z tego będzie ?
ZDECYDOWANIE
Takimi ekipami jeszcze nie graliśmy i trzeba grać coś nowego a nie w kółko to samo. Po drugie faktycznie frajda poprowadzić taką słabszą ekipę jest o wiele większa i na pewno gra jest ciekawsza bo trzeba więcej kombinować. Byłbym nawet za tym żeby było odwrotnie - ekipy z II ligi dać do pierwszej, tak jak ktoś wcześnie wspomniał byłoby to urozmaicenie w pucharach a i II-ligowcy mieliby na pewno większe szanse, a chodzi o to żeby było w miarę równo.
Logosy - A, odmienność
Dodatkowo byłbym za czymś w rodzaju Magazynu Ligowego jeśli ktoś miałby czas się podjąć tego zadania i wie że by podołał. Po każdym tygodniu podsumować 4 rozegrane kolejki, nie długo lecz rzetelnie i ciekawie.
Wybór drużyn:
B
Tomek93
May 3 2011, 12:29
Wybór drużyn:3. Drużyny klubowe - średnia półka
Na dłuższą mete słabsze drużyny zaczną frustrować. Druga sprawa, że większość z tych drużyn posiada "gwiazdę" (Podolski, Trezeguet itd.) i nie obędzie się bez gry na nią. Tak więc w I lidze takie drużyny jak BVB, Napoli czy West Ham mi pasują, tylko nie wiem co z II ligą.
Styl logosów do szablonu:A -
Moja propozycja:CYTAT(WKSRKS @ May 2 2011, 18:22)

Jakieś co 3 tygodniowe Raporty o tym co sie dzieje w lidze. Kto sie wybił , kto zawiódł , jakas 11 piłkarzy z tych 10 kolejek w 3 tygodniach i rozne takie.
- to by było dobre, tylko kto by to zrobił?
Propozycja JustMe też dobra
camel11
May 7 2011, 21:49
Dobrze by było przetestować tuż przed rozpoczęciem nowego sezonu łącza wszystkich graczy... nawet głupie administratorskie ping testy czy cos... w zeszłym sezonie zdarzało sie że ludzie grali na lagach cały czas swoje mecze i oni byli do tego przyzwyczajeni a gdy grasz w takich warunkach z przeciwnikiem to jestes od razu postawiony na gorszej pozycji... a mnie osobiście to bardzo czasem irytowało wiec zwracam uwagę ;p to juz 21 wiek, grac na 1 mbit po linii tepsy do tego to lekka przesada
CYTAT(camel11 @ May 7 2011, 22:53)

Dobrze by było przetestować tuż przed rozpoczęciem nowego sezonu łącza wszystkich graczy... nawet głupie administratorskie ping testy czy cos... w zeszłym sezonie zdarzało sie że ludzie grali na lagach cały czas swoje mecze i oni byli do tego przyzwyczajeni a gdy grasz w takich warunkach z przeciwnikiem to jestes od razu postawiony na gorszej pozycji... a mnie osobiście to bardzo czasem irytowało wiec zwracam uwagę ;p to juz 21 wiek, grac na 1 mbit po linii tepsy do tego to lekka przesada
Niektórzy maja/mieli 512 mb/s i wogóle nie lagowało wiec nie zawsze zalezy od predkosci a takze od uploadu . . Ale tutaj już Łukasz decyduje. Co do tych "ludzi któzy graja na lagach swoje mecze " to przeciez mozna sie umówic np wieczorem kiedy lagi są mniejsze . A jesli nadal beda lagi to przeciez mozna zagrać mecz na Twoim hoscie [tzn przerwac w 1 połowie i 1 połowe dograc znow na Twoim ] . No ale to taki rozwiazania

. Mi tam nie zalezy jesli Łukasz faktycznie wyrazi zgode no to i tak gitara.
ale i tak jak gramy na fivie serwie w 8 na 10 meczow sa male lagi lub opoznienia
JustMe1987
May 8 2011, 07:33
Oczywiscie ze dobry pomysl bo lacza niektorych potrafia napsuc krwi przeciwnikowi.
lukasz44
May 8 2011, 08:42
CYTAT(camel11 @ May 7 2011, 22:53)

Ja się tego nie podejmę, według mnie to jest bez sensu i tylko więcej roboty przez to będzie.
CYTAT(gapa @ May 7 2011, 23:07)

ale i tak jak gramy na fivie serwie w 8 na 10 meczow sa male lagi lub opoznienia
Hmm, ja tam mogę powiedzieć że na 10 meczów mam opóżnienia lub lagi w 1 bądż 2 spotkaniach i to też rzadko kiedy jak włączy się priorytet w zakładce...
Może mylisz opóżnienia\lagi ze ścięciami pesa, wiele osób tego nie odróżnia

Może zmniejsz wymagania kitservera i zobacz czy nadal będzie ścinać

CYTAT(JustMe1987 @ May 8 2011, 08:37)

Oczywiscie ze dobry pomysl bo lacza niektorych potrafia napsuc krwi przeciwnikowi.
Myślę że każdy już w miarę orientuje się czego można się spodziewać po łączu przeciwnika i jeżeli pojawiają się jakiekolwiek oznaki lagów bądż opóżnień należy mecz przerwać i dograć w innym terminie tak jak jest w regulaminie...
Zgadzam się z lukaszem i WKS. Zresztą większość graczy to stali bywalce i byli testowani gdy dołączali do ligi, można jedynie przetestować zupełnie nowych uczestników.
JustMe1987
May 8 2011, 11:05
Zrobienie pingtestu na jakims odleglym serwerze na stronie pingtest.net i speedtestu na speedtest.net powinno byc obowiazkowe. Mysle ze nie kazdy posiada ping w granicach do kilkudziesieciu i ocene lacza A..
JustMe1987
May 15 2011, 13:38
Lige mozna unowoczesniac na wiele sposobow ( kilka wprowadzamy od nowego sezonu ) a wiadomo ze jesli bedziemy stac w miejscu to tak jakbysmy sie cofali. Tyle tytulem wstepu.
Od pewnego czasu pozwala mi na to sprzet ( wiedza jeszcze nie do konca ) wiec postanowilem ze podejme sie nagrywnia meczu tygodnia ktory bedzie pozniej umieszczany w calosci na forum oraz okraszony kilkoma zdaniami. Zobaczymy jak wypadanie to czasowo i organizacyjnie ale pierwotny plan zaklada po jednym meczu w obu ligach na tydzien. Co do decyzji czy beda to spotkania wybierane przez nas czy tez z inicjatywy ligowcow jeszcze sie wstrzymam. Bedzie mozliwosc zapisania sie i umowienia na takie spotkanie ze sporym wyprzedzeniem. Wiadomo jak wychodzily ustawki 2vs2 wiec porzadane jest powazne podejscie do sprawy.
W wyniku ograniczen technicznych ( dlugosc filmiku ) jakie naklada Youtube wybor padl na megavideo. Jest to blizniaczy portal megaupload na ktorym zreszta polecam zalozyc sobie konto czlonkowskie (
http://www.megavideo.com/?c=signup )
Dzieki temu czas oczekiwania na pobieranie skraca sie z 45. sekund do 25. a i predkosc downloadu oraz predkosc streamingu na megavideo jest znacznie wydajniejsza.
Player tam dzialajacy bardzo przypadl mi do gustu gdyz oferuje on mozliwosc ogladania filmiku w jakosci gorszej i lepszej. Do dyspozycji mamy okna kompaktowe, normalne i pelny ekran. Zaznaczajac tez tryb kinowy zaciemnia nam sie wszystko wokol i pozwala sie skupic tylko na samym ogladanym obrazie.
Jezeli chodzi o mnie to dopiero raczkuje w montowaniu filmow z frapsa w programie sony vegas. Cel jest taki zeby wygladalo to w miare estetycznie ( dla przykladu brak koniecznosci ogladania pauzy zawodnikow przez iles sekund ) i nie zajmowalo zbyt wiele miejsca. Efekt ma byc zlotym srodkiem pomiedzy znosna jakoscia a rozsadnym rozmiarem pliku. Ograniczenia biora sie z mojego polmegowego uploadu a wiadomo ze nie w tym rzecz zebym 12 godzin uploadowal film.
Ponizej chcialem pokazac mocno roboczy material w ktorym uczylem sie sterowania kamera oraz regulacji zawartosci grafiki na ekranie podczas spotkania. Mysle ze najlepiej bedzie wygladal sam zegar i wynik z przezroczystym radarem w tle ale to juz kwestia do uzgodnienia co chcemy ogladac.
Mecz pomiedzy WKSRKS a Tomkiem93 3:0 ( w tym miejscu wielkie podziekowania dla chlopakow za poswiecenie czasu ale jak wiadomo nic o nas dla nas bez nas

)
Tak to mniej wiecej bedzie wygladac. Czekam na opinie, sugestie i wskazowki.
MECZ
lukasz44
May 15 2011, 16:35
Mi się to bardzo podoba, dopicujemy i będzie fajnie

Ludzie wypowiadajcie się
czubinho
May 15 2011, 16:39
świetny pomysl, czegoś takiego jeszcze nie było. ja jestem "za"
Jak już mówiłem jestem na tak . O ile Justme będzie miał czas [zauwazylem ze bardziej pasuje mu tryb nocny ;] ] I userzy tez sie do tego dopasują to może wyjsć genialnie .
Rybson
May 15 2011, 16:47
jestem za.... oby tylko to niebył słomiany zapał i pewnie przydał by się ktos do pomocy... nie oferuję siebie ale wiele osob jest czasowych i napewno by sie przydaało do relacji... cos w ten deseń... ogolnie fajny pomysł!
prince
May 15 2011, 16:48
Na Peslandzie ten pomysł sprawdza się świetnie, dodatkowo buduje klimat, zwłaszcza gdy dany mecz decyduje o spadku/awansie lub jest w jakimś innym aspekcie wyjątkowy

Także jeśli tylko starczy cierpliwości do obróbki filmików to będzie ekstra

btw, brak dźwięku tylko u mnie występował? Pytam bo nie wiem, czy to coś z moim sprzętem nie tak, czy też oryginał był "na głucho"
JustMe1987
May 15 2011, 17:08
Oryginal na glucho jest. Zapalu nie brakuje. Jesli tylko czas pozwoli i wiedza to bedzie to staly punkt programu ligowego. No oczywiscie zalezy na ile ligowcy beda dotrzymywac slowa w umawianiu sie z "kamerzysta na spotkanie"
Tomek93
May 15 2011, 17:32
Bardzo dobry pomysł, tylko dźwięk by sie przydał i w przerwie jakiś przerywnik (powtórki najciekawszych akcji).
JustMe1987
May 15 2011, 17:49
Jest caly mecz to highlights robic nie ma sensu. Zreszta gracze musieliby specjalnie czekac az nagram. Sa powtorki w meczu po wazniejszych strzalach i golach wiec mysle ze wystarczy. Fajna sprawa mysle byloby glosowanie na akcje meczu dajmy na to wybiera sie przedzial czasowy miedzy 3 a 5 minuta meczu i ze dwa trzy takie przedzialy w ktorych byla ciekawa klepka jakas walka o pilke czy drybling itp. Zostawiamy wtedy do wyboru 3 momenty i ankietka do tego. Jak myslicie?
Tak bedzie przebiegac przez wieksza czesc czasu relacja:
donkryst
May 15 2011, 18:22
bardzo dobry pomysł, dzięki takim nagraniom myślę, że każdy może zobaczyć jakie błędy robi, i ew. spróbuje je wyeliminować w następnych czasach. Poza tym zajmie się tym nie byle kto, a wiem, bo widziałem, że JustMe potrafi zrobić porządne produkcje
Matis08
May 15 2011, 19:37
Fajny pomysł

A próbowałeś konwertować obraz w Virtual Dub ? Przy dobrych kodekach i odpowiednim ustawieniu nie zajmuje dużo miejsca, choć nie iwem jak to jest przy prawie 30 minutowym nagraniu ;P
Najważniejszym aspektem tego będzie dogadanie się z terminem
JustMe1987
May 15 2011, 20:09
Tak jak juz mowilem wczesniej - raczkuje w temacie konwertowania jeszcze. Wykonalem kilkanscie prob w programach format factory, sony vegas 7.0 i Xilisoft Video Converter Ultimate zupelnie po omacku i jak na razie efekt jest taki ze konwertuje pliki avi z frapsa bezposrednio w sony vegas i plik 20minutowy wazy jakies 220MB przy jakosci takiej jak widac. Wiadomo ze pomysl jest zaczerpniety z pesland i wcale od tego nie uciekam. Rzecz ma sie tak ze tam czlowiek za to odpowiedzialny montuje film do rozmiaru 1gb takze z jakoscia mozna isc sporo do przodu. Ogranicza mnie wydajnosc ( a raczej jej brak ) uploadu mojego lacza.
CYTAT(lukasz44 @ May 15 2011, 16:39)

Mi się to bardzo podoba, dopicujemy i będzie fajnie
Ludzie wypowiadajcie się

Więc się wypowiem. Brawo za inwencję twórczą.
Kubbas
May 16 2011, 15:51
W Windows Movie Makerze konwertuj po zrobieniu w sony vegas, na wmv, i bedzie gitara, z 50 mega maks bedzie wazyl dlugi film. Tam nawet mozesz wybrac w jakim przedziale mega chcialbys zeby ci filmik skonwertowalo, ale wiadomo im mniej mega tym jakosc traci
JustMe1987
May 16 2011, 16:48
CYTAT(Kubbas @ May 16 2011, 16:55)

W Windows Movie Makerze konwertuj po zrobieniu w sony vegas, na wmv, i bedzie gitara, z 50 mega maks bedzie wazyl dlugi film. Tam nawet mozesz wybrac w jakim przedziale mega chcialbys zeby ci filmik skonwertowalo, ale wiadomo im mniej mega tym jakosc traci
Dzieki za rade ale niestety wmm wymusza zmiane proporcji obrazu i dajmy na to gdy mam nagrane w panoramie to po przepuszczeniu przez wmm obraz staje sie kwadratowy i nienaturalny.
a moze by rowniez jakas nagrode za PL dac ?
właśnie, za najpiękniejszą bramkę jest a za puchar nie...
lukasz44
May 17 2011, 08:54
CYTAT(ufo19 @ May 17 2011, 09:34)

właśnie, za najpiękniejszą bramkę jest a za puchar nie...
Bo tak było ustalane na początku poprzedniego sezonu, nagrody za I lige, II a dopiero potem doszedł pomysł z najpiękniejszą bramką aby was zachęcić do udziału... W tym sezonie będzie już upominek zarówno za puchar jak i najładniejszą bramkę.
Wszystko kosztuje panowie, a nikt nie będzie dokładał do tego z własnej kieszeni...
lukasz44
May 17 2011, 13:52
CYTAT(ufo19 @ May 17 2011, 14:49)

Przez V sezonów nie było nagród za puchar więc i w VI takowej nie było

A że konkurs z bramką wyszedł trochę póżniej to udało się coś na to przeznaczyć...
W tym sezonie zaczniemy również nagradzać zdobywce pucharu ligi, więc temat o tym już zamykamy
JustMe1987
May 17 2011, 17:28
W puli jest jakies 200zl z groszami minus koszty wysylania nagrod a wy obaj domagacie sie nagrod na kazdym kroku.. Zrobmy wpisowe po 10-20zl to i bedzie konkretniej. Jakos nie widzialem zeby ktorys z was wplacil chocby 1zl wiecej zeby przyczynic sie do tego aby nagrody byly atrakcyjniejsze badz bylo ich wiecej..
Kubbas
May 18 2011, 23:02
CYTAT(JustMe1987 @ May 16 2011, 17:52)

Dzieki za rade ale niestety wmm wymusza zmiane proporcji obrazu i dajmy na to gdy mam nagrane w panoramie to po przepuszczeniu przez wmm obraz staje sie kwadratowy i nienaturalny.
a mieszałeś tam w opcjach? Na bank coś musi być, ja np robiłem wszystkie swoje filmiki o PESie w ten sposób i mam panoramę, oglądałeś moje filmiki chyba z tego co pamiętam ;p
anyway powodzenia i jakbym był na gg to wal zawszę pomogę
JustMe1987
May 22 2011, 20:51
Pytanie to ligowcow. Jak odnosicie sie do wzbogacenia info o kontaktach do kazdego z nas o numery komorek? Mowie tu absolutnie o dobrowolnym ich podaniu a nie o koniecznosci podania numerow przez kazdego. Dla mnie osobiscie nie stanowi to problemu poniewaz ulatwiloby umowienie sie ze mna na mecz. Kwestia do dogadania sie. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Szymson
May 22 2011, 22:56
ja uważam że to bardzo dobry pomysł...
czubinho
May 23 2011, 06:37
to nie jest zły pomysł, kto bedzie chciał to da
prince
May 24 2011, 21:03
Osobiście uważam, że mnie łatwo można złapać na gg, ponieważ jestem dość często, także nie widzę potrzeby udostępniania swojego nr tel.
Natomiast jeśli ktoś ma takowe życzenie tudzież faktycznie rzadziej bywa online i łatwiej go złapać pod komórką to why not
JustMe1987
May 25 2011, 15:29
Mozecie mi pisac na gadu numery tel. Jak uzbiera sie pare to edytujemy temat z kontaktami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.