Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie VI sezonu Ligi ISSOnline.
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 6
lukasz44
W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.
Matis08
Może jako nowy-stary mistrz jako pierwszy napisze coś o zakończonym już VI sezonie smile.gif

Na plus na pewno stalówka smile.gif 3 miejsce to naprawdę wysoka pozycja.
Na minus z pewnością Tsu i Mani3k. Obaj grają świetną piłkę, każda akcja rogrywana w inny sposób, szeroki wachlarz sposobów na przeprowadzenie akcji. A mimo to nie zdołali odnieść więcej zwycięstw.
Na podziw zasługują również WKSRKS i dj_adriano, którzy w rundzie jesiennej zajmowali wysokie miejsca w tabeli i pokazali że będą groźnymi przeciwnikami w nadchodzących sezonach.

Sezon w moim wykonaniu...
1 runda była znakomita, tylko dwie porażki po zaciętych spotkaniach, w których zabrakło mi tylko skuteczności aby odnieść zwycięstwo. Druga runda znacznie gorzej. A to zapewne za sprawą odejścia Helmesa i strasznie zaniżonych statystyk Jorgensena, gdzie w rundzie jesiennej miałem 4 napastników na tym samym poziomie. W wiosennej już tylko dwóch. W najlepszym momencie bodajże 12 pkt przewagi, którą na szczęście udało się utrzymać do końca..

FC Porto snajpera tak jak w rzeczywistości, gromi każdego i zdobywa kolejne triumfy. Tu zabrakło tylko 1 pkt, lub jeszcze dwóm bramkom strzelonych graczom Bayeru, by ostatecznie zająć 1 miejsce.

Pewnie teraz będzie opinia szła po kątach, że wygrałem ligę przez WO.
Trudno. Tak wyszło, że Nalep olał rozgrywki w 2 rundzie, a nie w 1. Całe szczęście nie byłem jedynym, z którym nie rozegrał spotkania, co mi osobiście mniej uwłacza myśl, że zapewniłem sobie mistrzostwo właśnie przez ten felerny walkower.

Dzięki Panowie za ten sezon i mam nadzieję, że w poprzednim ani ja, ani żaden z was nie będzie otrzymywał żadnych WO smile.gif

Do zobaczenia wkrótce .! smile.gif
snajper1929
Nie masz honoru kolego ja bym się do Twojego poziomu nie zniżył ale Ty musisz wygrać za wszelką cenę smile.gif i od razu Cię uprzedzę smile.gif NIE nie złożyłbym wniosku o WO w Twojej sytuacji smile.gif każdy ma swoje priorytety dla Ciebie to wygrywanie przy zielonym stoliku więc baw się nadal dobrze smile.gif i jeszcze się głupio sam przed sobą tłumaczysz że Ci mniej uwłacza haha DOBRE smile.gif
Stawiasz chęć wygranej nawet nad honor Twoja sprawa a po kątach to faktycznie o Tobie wiele rzeczy chodzi wink.gif
Ja bym na Twoim miejscu leczył moralniaka a nie prawił wywody o tym sezonie smile.gif
aha i bym zapomniał dodać jakby sprawa tytułu rozstrzygałą się nie między mną Tobą to też bym to napisał smile.gif Ty mnie pierwszy zaatakowałeś na peslandzie i straciłeś cały mój szacunek więc się teraz tylko nie dziw smile.gif
Matis08
To załatw mi Nalepa a z nim zagram smile.gif
Nie wnosiłem o WO jakbyś nie zauważył smile.gif
Ani 26ego ani wczoraj smile.gif

Nie musisz mnie uprzedzać smile.gif Też nie wniosłem, tak jak Ty nie wniosłeś w połowie sezonu, gdzie dostałeś dwa wo z lukaszem i boro bodajże smile.gif Gdybyś nic nie pisał tak jak ja teraz , miałbyś w tym momencie 6 pkt mniej, czyli zająłbyś 2 miejsce ze stratą kilku pkt. i nie byłoby zbędnego gadania. No ale się oburzyłeś, bo nie po to płacisz 5 zł, żeby stracić 6 pkt przez WO, a Twoja strata do mnie byłaby jeszcze większa:) Też mi się to nie uśmiecha, dlatego nic nie pisałem, a wręcz przypominałem, że Nalep sobie olał rozgrywki. Każdy w tabele mógł spojrzeć, więc każdy mógł pisać do Nalepa, czemu nie rozgrywa meczy.
Ale najlepiej siedzieć z założonymi rękami, a potem oskarżać o coś, czemu samemu można było zaradzić smile.gif Taka już natura Polaka.
O każdym coś chodzi po kątach nie bój się smile.gif Nie jesteś wyjątkiem hehe smile.gif

Wiem, że nie za fajnie jest dwa razy przegrać mistrzostwo z młodym, gdzie za drugim razem było ono na wyciągniecie ręki i teraz trzeba jakoś rozładować to napięcie smile.gif
Dlaczego nikt nie przyczepi się do Stalówki, gdzie dostał dwa WO z nalepem przez co wyprzedził Ferata w klasyfikacji ?
Ciekawe czy byś się czepiał, gdybym WO dostał w 1 rundzie wink.gif Na 90% nie :]
Moja wina , że Nalep olał rozgrywki?
Moja wina, że w regulaminie najpierw liczą się bezpośrednie spotkania, a potem bilans bramkowy ?
Matis08
NIE ! JA O NIC NIE WNOSIŁEM, teksty, że wygrywanie przy zielonym stoliku możesz sobie włożyć między książki smile.gif

Czyli rozumiem byłbym baaaaaardzo wporządku, gdybym poprosił , wręcz błagał o wpisanie wyniku 0-0, bo jak to dostać WO dzięki czemu wyprzedzę snajpera, który już 6 sezon walczy o majstra :] Powodzenia.

Hmm... przypominasz sobie sytuacje na Pesland. W którym przed spadkiem uratował mnie wynik Twojego meczu z gregiem, który nie rozegraliście i Kuba wpisał 0-0. Mieliśmy z gregiem tyle samo pkt, lecz ja korzystniejszy bilans. Jakoś wtedy bardzo naciskałeś, na to że należy się wynik Wo 0-3 dla Grega :]
Widzisz. Punkt widzenia, zależy od pkt siedzenia smile.gif
Typowy Polak hehehe smile.gif

Zaatakował ? Nie pamiętam tej sytuacji, więc napisz jakbyś mógł smile.gif
snajper1929
O NIC NIE WNOSIŁEŚ? a jednak skrobnąłeś robiąc z siebie ofiarę że niestety należy Ci się WO haha jeju jaki biedaczek...
nie masz honoru bo się zasłaniasz regulaminem i jeśli CIę cieszy taka wygrana to Twój problem jest ja bym się zrzekł takiego tytułu nawet jakbym o niego walczył przez 100 sezonów... to Ty MUSISZ wygrywać a jak przegrywasz to zawsze coś a już po prawdzie przeważnie...
Powtórzę zrzekłbym się tego tytułu i wydaje mi się że większość też Ty wolisz poprzez cel uświęcać środki niech będzie na Twoje.
Sytuacji przez Ciebie wymienionej nie pamiętam smile.gif pamiętam jedynie jak czy żartem czy serio chciałeś żebym CI się podkładał na peslandzie jak walczyłeś o majstra smile.gif w zamian za punkty w następnym sezonie smile.gif pamiętam także Twój atak i jakieś pitolenie o cytuję: "snajperskich strzałach"
Chcesz mistrza masz mistrza ale to Ty jesteś tu PNG smile.gif
a Polak jestem owszem typowy i się tego nie wstydzę
Matis08
Zawsze jest archiwum sezonów można zajrzeć smile.gif Widzisz, pamiętasz to co jest wygodniejsze.

A co do tego, to sam mi pierwszy napisałeś ze możesz się podłożyć w zamian za mały przelewik wink.gif A ja byłem ciekaw czy jesteś w stanie to zrobić i zagrałem w Twoją grę smile.gif Bo po co mi takie coś proponowałeś ? : >

Hmm skoro byś się zrzekł to dlaczego tak bardzo chciałeś rozegrać mecze w których dostałeś WO ? smile.gif Też mogą mówić, że mogłeś wygrać tylko dlatego, że rozegrałeś mecze w których dostałeś WO smile.gif

To się zrzeknij 2 miejsca smile.gif A ja zrzeknę się pierwszego smile.gif

Znajdź mi Nalepa, zagram mecz i może przestaniesz się czepiać smile.gif
Nie muszę wygrywać, jakbyś nie zauważył w zeszłym sezonie zająłem 3 miejsce..

Nie pitolenie tylko o strzelanie w określonym momencie, gdzie 9/10 strzałów zawsze wpada do bramki przez błędy gry smile.gif
ufo19
Nie jestem od początku w temacie ale krótka piłka... Nalep zbanowany na koniec sezonu, reszta dostaje z nim WO i sprawa prosta, regulamin jest priorytetem, nie wiem po co to oburzenie, każdy walczył o jak najlepszą lokatę i chyba logiczne jest że skoro przeciwnik olał mecz to nie dostanie WO na swoją korzyść...

Co do całego sezonu to ja tradycyjnie już wielkie wahania formy, dwukrotna wygrana z wicemistrzem, a potem wtopa z pierwszym miejscem i takie właśnie mecze zadecydowały o dość niskiej ale nie najgorzej lokacie. Plany był o nieco wyższe miejsce ale cóż... Może byłoby lepiej gdyby nie bardzo wąska ławka rezerwowa (bardzo słaba obrona).
lukasz44
Końcowa tabela:

Podsumowanie VI sezonu pojawi się na stronie głównej w przyszłym tygodniu, gdy zostanie rozegrany finał pucharu ligi.
Tsu
Co do mojej oceny to coz kompletnie nieudany sezon przede wszystkim brak formy ale to akurat nie problem bo zawsze mozna ja dbudowac natomiast troche przejadla mi sie gra w pesa i to tez na pewno mialo duzy wplyw na moj wynik.
Co do reszy to jak dla mnie wielki plus dla Edka podobala mi sie jego gra i mysle ze ta ciekawa gra wyroznial sie.
Co do mistrza to niezle cyrki z tym kto powinien byc pierwszy akurat bilans bramkowy to nie jest moim zdaniem najlepszy pomysl na rozstrzygniecie pierwszego miejsca w tabeli po prostu za duzo kontrowersji z jednej i drugiej strony.
pozdrawiam
Mani3k
Witam
Snajper rozumiem twoją złość, ale widzisz jak to bywa z ludźmi, niektórzy są niepoważni i nic na to nie poradzisz. Takie olewanie meczy przez niektórych, psuje całą rywalizację, już nie po raz pierwszy jesteśmy świadkami cyrków w lidze, chyba nigdy nie dogramy wszystkich kolejek w niezmienionym składzie. dry.gif Zachowanie takich osób uważam za zwykłe szczeniactwo (oczywiscie nie mam na myśli osób Bakela czy Siwersa, bo każdy wie w czym była rzecz), skoro ktoś już nie ma ochoty dogrywać meczy przedstawił by sprawę jasno, a nie że brak jakiegokolwiek kontaktu z tą osobą.
Mlody słusznie domagał się WO, postąpił zgodnie z regulaminem, należało się WO na korzyść więc upomniał się o nie. Być może Snajper odebrales/uznałeś, że Mlody obawiał się tego meczu i tudzież liczył na pewne punkty, ja jednak uważam, że mecz ten by był tylko formalnością i Mlody rozegrając to spotkanie postawiłby 'kropkę nad i'.
Snajper nie teraz to może w kolejnym sezonie ustrzelisz mistrza, tym razem zaważyły detale, ale przyjmij to z honorem i pokaż klasę jak przystało na jedną z szanowanych gwiazd ligi. Podajcie sobie dłonie i na zgodę!
Mlodemu skladam serdeczne gratulacje, za zdobycie kolejnego mistrzostwa! Ale i również Snajperowi należą się brawa, bo również zrezentował w tym sezonie wielkie umiejętności. closedeyes.gif

[edit]
spotkanie jednak udało się rozegrać, czyli formalność smile.gif

Co do swojej postawy w lidze... nie wiem 'czy się już skończyłem' czy ekipa mi nie podpasowała (po raz kolejny? tongue.gif). Uważam, że zespół Villarreal nie pomagał mi czasami w zdobywaniu bramek. sad.gif
Jeżeli wielkim wysilkiem sam nic nie strzelilem to o jakiś przypadkowych golach moglem niestety pomarzyć. Ekipa kompletnie bez ławki, a w dodatku jak przystało na Hiszpanski team na pojedynki silowe zbytnio liczyć nie mogłem.
Grunt to nie przejmować się i bawić się dalej - bo to przecież chodzi. biggrin.gif (chociaż sam zawsze mówie tak, a w lidze się złoszczę hehehe).

Pozdrawiam Mani3k i do następnego sezonu!
Matis08
Sprawa załatwiona mi się wydaje, mecz rozegrany smile.gif
snajper1929
Ja nie podam mu ręki bo mnie pomawia o rzeczy o których tylko on ma pojęcie bo pytałem graczy z większym niż on doświadczeniem na scenie i nikt nie wie o co Alfie i Omedze chodzi smile.gif
Wygrał, to i gratuluję tylko nie rozumiem po co jakieś usprawiedliwianie się przed samym sobą smile.gif
a co do tamtej propozycji to ja żartowałem a Ty podklepałeś temat co szczerze zdziwiło mnie i tyle
Nie jest i nie będzie nam po drodze i koniec tematu
Matis08
Przed samym sobą? Bronić się zacząłem po Twoim ataku.
Podklepałem, byłem ciekaw co zrobisz

Ja też rozmawiałem z kilkoma osobami i mieli podobne zdanie na ten temat smile.gif

Żyć w zgodzie nie musimy ale możemy się szanować ; )
stalowka84
To może i ja dodam coś od siebie ...

Na początku chciałem pogratulować majstra Młodemu , wice majstra Snajperowi a także pozostałym graczom za ten sezon, a i jeszcze bo bym zapomniał opiekunom tych rozgrywek.

Co do swojej osoby to dość szczęśliwie udało mi się zakończyć ten sezon na "pudle". Po pierwszej bardzo słabej rundzie w której przez większość kolejek zajmowałem miejsca pod koniec ligowej tabeli, w drugiej grało mi się o wiele lepiej i na pewno duży udział w tym miała pomoc nowego napastnika którym był Mutu.
Ogólnie sezon uważam za udany.
ufo19
Kiedy wybierzemy bramkę sezonu smile.gif ?
lukasz44
CYTAT(ufo19 @ May 2 2011, 08:03) *
Kiedy wybierzemy bramkę sezonu smile.gif ?

Spokojnie, na wszystko przyjdzie pora tongue.gif
Edek
Sezon całkiem przyjemny, HSV było bardzo ciekawą ekipą. Mały niedosyt jest bo podium było na wyciągnięcie ręki. Brakło 3 punktów. Przy tej okazji należy wyróżnić Stalówkę, który tak się rozpędził, że ze strefy spadkowej zatrzymał się na podium. W sumie HSV również startował w pewnym momencie ze strefy spadkowej, a skończyło się na piątej pozycji. smile.gif
Osobiście zawiedli mnie Mani3k i Tsu bo cenię tych graczy za duże umiejętnośći, w następnym sezonie na pewno powalczą o czołówkę.

4 graczy odpadło w trakcie sezonu. Szkoda tych walkowerów, nierozegranych meczy i przepychanek między Młodym, a Snajperem.

Dzięki Panowie za te 3 sezony, za mecze w dobrej atmosferze.

Szacunek dla organizatorów za trud włożony w prowadzenie lig.

Może jeszcze kiedyś wrócę tutaj pograć.

Pamiętajcie to tylko PES, niektórzy muszą dać troszkę na luz.

Dziękuje i pozdrawiam.
dj_adriano
CYTAT(Edek @ May 2 2011, 12:15) *
Sezon całkiem przyjemny, HSV było bardzo ciekawą ekipą. Mały niedosyt jest bo podium było na wyciągnięcie ręki. Brakło 3 punktów. Przy tej okazji należy wyróżnić Stalówkę, który tak się rozpędził, że ze strefy spadkowej zatrzymał się na podium. W sumie HSV również startował w pewnym momencie ze strefy spadkowej, a skończyło się na piątej pozycji. smile.gif
Osobiście zawiedli mnie Mani3k i Tsu bo cenię tych graczy za duże umiejętnośći, w następnym sezonie na pewno powalczą o czołówkę.

4 graczy odpadło w trakcie sezonu. Szkoda tych walkowerów, nierozegranych meczy i przepychanek między Młodym, a Snajperem.

Dzięki Panowie za te 3 sezony, za mecze w dobrej atmosferze.

Szacunek dla organizatorów za trud włożony w prowadzenie lig.

Może jeszcze kiedyś wrócę tutaj pograć.

Pamiętajcie to tylko PES, niektórzy muszą dać troszkę na luz.

Dziękuje i pozdrawiam.

szkoda ze odchodzi kolejny liczacy sie w walce o najwyzsze cele i posiadajacy duze umiejetnosci gracz..
i tak z kazdym sezonem odchodzi sama śmietanka i grono klasowych graczy sie uszczupla..
mam nadzieje z Ty tak i jak i reszta jeszcze tu wrocicie wink.gif pozdrawiam..
WKS
Cóż jesli chodzi o mnie to tak :

Gratulacje dla Młodego który wywalczył mistrza , dla Snajpera za Vice i dla Stali za Trzecie .

Cóż myslę że zaskoczeniem byli szczególnie beniaminkowie gdzie właśnie Stalówka 3 i Ferat 4 . Jesli chodzi o zaskoczenie w negatywnym sensie to dziwi miejsce Manka i Łukasza gdyż obaj mają ambicje i mysle ze te miejsca ich nie satysfakcjonują. Jesli chodzi o Prince'a i Piwlaka to nie martwcie sie chłopaki ;] w nastepnym sezonie bedzie lepiej smile.gif . Innym których nie wyróżniłem to równiez zasługuja na brawa za chocby mecze fair i bez zbednych spin [z powazniejszych miaelm 1 ale co tam ;] ] i ogólnie Dzięki wszystkim :] .

Co do samego mnie to myślę że 7 miejsce jak najbardziej mnie cieszy w tym sezonie , powiedziałbym ze słabo z patrzenia na pierwsza runde gdzie zajełem 4 pozycje. MImo wszystko zawsze którąś runde mam gorszą zdecydowanie wole miec falstart niż tak konczyc ... Ale jak wspominałem na poczatku od 10 miejsca w góre będzie sukces. Mam 7 więc zadanie wypęłniłem z nadwiazka ;] .
prince
Co do mojej gry to uważam, że potrzebne są zmiany, zwłaszcza w podejściu do ustalania taktyki jak i do samego meczu. I takowe z pewnością przyszykuję na kolejny sezon, ponieważ ten pomimo niezłej pierwszej rundy i kilku dobrze rokujących rezultatów skończył się klapą. Ale nie pękamy, walczymy wink.gif

Co do pozytywnych wspomnień, to z pewnością numerem jeden dla mnie pozostanie pojedynek z JustMe1987 w Pucharze Ligi, pozdro dla Ciebie wink.gif

In minus to zetknięcie się w Elite Cup z graczem KFG. Całe szczęście, że więcej go już tu nie zobaczymy.

Wygranym tego sezonu gratuluję i życzę zarówno Wam jak i sobie mniej spin, przyjaznej atmosfery i wzajemnego szacunku w nadchodzącej 7 odsłonie tego serialu smile.gif

Pozdrawiam wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.