EbonH4wK
Oct 21 2010, 16:36
Witam,
Potrzebuję pomocy gracza którzy korzysta z tej zmiany. Ogólnie trochę jestem zagubiony w nowej odsłonie, więc bardzo bym był wdzięczny za podanie nr gg osoby skłonnej mi pomóc i odpowiedzieć na kilka pytań.
Na ten moment najbardziej potrzebuje informacji jak zmienić tę strategię podzcas gry, niby mam już wszystko poustawiane, lecz niestety jak naciskam skróty zgodnie z procedurą znaną z poprzednich wersji, nic się nie dzieje. POMOCY
Marklar
Oct 21 2010, 17:00
chodzi ci o zmiane strategi ktore przypisales pod AXBY? teraz zamiast LT + AXBY wciskasz BACK + AXBY
EbonH4wK
Oct 21 2010, 17:00
Dzięki serdeczne !
Marklar
Oct 21 2010, 17:37
to samo gdy chcesz zmienic nastawienie zespolu na obrona - atak. wciskasz BACK + RB/RT
mmaruda
Oct 22 2010, 18:17
Ja mam pytanie nieco z innej beczki, czasem jak wcisnę kombinację na zmianę taktyki, to znika mi kursor i nie mogę włączyć kontroli nad żadnym z zawodników - to jakiś bug, czy coś robię nie tak?
Marklar
Oct 25 2010, 11:24
nie spotkalem sie z czyms takim. grasz na klawie?
szymon1987w
Nov 3 2010, 14:03
Ja mam pytanie. Jak się ustawia przed meczem żeby więcej zawodników szło w pole karne przy rożnych. Jak grałem mecz bayernem to miałem tylko dwóch !!! Wogóle chciałbym żeby wysłać na różne np stoperów a jakiś niższych pomocników ustawić z tyłu. Istnieje taka opcja??? Mam wersje 1.01 i gram na patchu od pesEdid 0.3 i mam mały bug kiedy wchodzę w team style to wywala mi błąd i gra się zamyka. Czy taka opcja jest gdzieś tam???
I drugie co mnie nurtuje. Jak idę sobie bocznym obrońcą i podchodzę np. do bocznego pomocnika to ten stoi zamiast wybiec 10 metrów na wolne pole, pokazać się, a on tego nie robi. Może któryś przycisk na padzie do tego służy. Moja przygoda z pesem skończyła się na pesie 6 bo miałem za słaby komputer i dopiero teraz kupiłem nowy i mogę pograć a od pesa 6 dużo rzeczy się pozmieniało.
Pozdro
EbonH4wK
Nov 3 2010, 15:03
CYTAT(szymon1987w @ Nov 3 2010, 14:07)

Ja mam pytanie. Jak się ustawia przed meczem żeby więcej zawodników szło w pole karne przy rożnych. Jak grałem mecz bayernem to miałem tylko dwóch !!! Wogóle chciałbym żeby wysłać na różne np stoperów a jakiś niższych pomocników ustawić z tyłu. Istnieje taka opcja??? Mam wersje 1.01 i gram na patchu od pesEdid 0.3 i mam mały bug kiedy wchodzę w team style to wywala mi błąd i gra się zamyka. Czy taka opcja jest gdzieś tam???
I drugie co mnie nurtuje. Jak idę sobie bocznym obrońcą i podchodzę np. do bocznego pomocnika to ten stoi zamiast wybiec 10 metrów na wolne pole, pokazać się, a on tego nie robi. Może któryś przycisk na padzie do tego służy. Moja przygoda z pesem skończyła się na pesie 6 bo miałem za słaby komputer i dopiero teraz kupiłem nowy i mogę pograć a od pesa 6 dużo rzeczy się pozmieniało.
Pozdro
Też bym chciał się dowiedzieć jak podczas wykonywania rożnego zmienić ustawienie zawdoników podczas jego wykonywania. Będę wdzieczny.
prezes87
Nov 3 2010, 20:23
W game plan drużyny potem w set pieces i w zakładce players to join attack ustalasz0 kto ma wejsc w pole karne podczas rogów.
EbonH4wK
Nov 3 2010, 20:43
CYTAT(prezes87 @ Nov 3 2010, 20:27)

W game plan drużyny potem w set pieces i w zakładce players to join attack ustalasz0 kto ma wejsc w pole karne podczas rogów.
O tym wiedziałem, chodzi mi bardziej o to jak dynamicznie zmienić ustawienia zawodników (tak żeby np ktoś wbiegł na krótki róg) Da się w ogóle ?
CYTAT(EbonH4wK @ Nov 3 2010, 20:47)

O tym wiedziałem, chodzi mi bardziej o to jak dynamicznie zmienić ustawienia zawodników (tak żeby np ktoś wbiegł na krótki róg) Da się w ogóle ?
takie rzeczy to tylko w erze...albo w Football Manager
szymon1987w
Nov 9 2010, 18:54
CYTAT(prezes87 @ Nov 3 2010, 21:27)

Dzięki, pomogło tak że wiem już jak dać do rożnych obrońców ale i tak jest tam tylko 3 zawodników. Np grając realem kiedy na rożne dam ramosa, carvallio i pepe to ronaldo czy kaka cofają się przed pole karne. Powinno być min 5 zawodników w samym polu karnym.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.