Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: agPHANTOM Option File PES2011 (PS3)
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
agPHANTOM
agPHANTOM Option File PES2011 - PS3 (BLES01020) kompatybilne z DLC 1.01

VIDEO 1
VIDEO 2

* Liga angielska - nazwy, herby, stroje dla wszystkich nielicencjonowanych drużyn
* Liga hiszpańska - nazwy, herby, stroje dla wszystkich nielicencjonowanych drużyn
* Liga włoska - nazwa, herb, strój dla nielicencjonowanej drużyny
* Reprezentacje - stroje dla wszystkich nielicencjonowanych reprezentacji w grze
* Poprawione fałszywe nazwiska na prawdziwe
* Loga dla wszystkich rozgrywek ligowych i reprezentacyjnych w grze
* Ekstraklasa(!!!) - nazwy, herby, stroje, pełne składy, statystyki indywidualne dla każdego piłkarza

Special thanks to: JackWhoBRA, venado, husher.
Statystyki części piłkarzy w oparciu o pesstatsdatabase.com

link do pobrania >>> KLIK

================================================================================
================================================================================

AKTUALIZACJA agPHANTOM OF PES2011 PS3 - 01.06.2011 !!!

trailer - http://www.youtube.com/watch?v=xgvqRCxTi18

LINK DO POBRANIA - http://www.2shared.com/file/XSICf6dH/Aktua...OM_OF_PES2.html

Jak zainstalować Option File?
1. Ściągnij plik.
2. Rozpakuj przy pomocy WinRAR.
3. Podepnij pendrive’a pod komputer.
4. W niezmienionej formie* przenieś folder na pendrive’a.
5. Podepnij pendrive’a pod konsolę.
6. W Menu PS3 wejdź w "Gra" > "Narzędzie zapisanych danych" > "Urządzenie USB" ("Game" > "Saved Data Utility" > "USB Device"), skopiuj pojedynczo wszystkie pliki z pendrive’a na konsolę (trójkąt i kopiuj).
7. Po skopiowaniu wszystkich plików, odłącz pendrive’a i uruchom grę.
8. Życzę miłej gry .

* W niezmienionej formie – po rozpakowaniu pierwszym folderem powinien być folder "PS3", w środku "SAVEDATA", następnie "BLES01020…"
Nic tu nie zmieniaj!!!
Jeśli pierwszymi dwoma folderami nie będą PS3 > SAVEDATA, to po podłączeniu pendrive’a konsola nie odczyta jego zawartości.

W przypadku dodatkowych pytań pisz na >>>
KLIK

Adnotacje:

* OF będzie stale aktualizowany i udoskonalany.
* Ekstraklasa składa się z 18 zespołów ze względu na brak możliwości ingerowania w liczbę zespołów w poszczególnych ligach.
* Pierwsza liga (poza Pogonią Szczecin) nie została ukończona, ze względu na brak czasu.
* Kluby z Pierwszej Ligi mają wgrane stroje demonstracyjne, które przy okazji przyszłej aktualizacji zostaną poprawione.
* Aktualizacja OF-a w przyszłym miesiącu.

Wykorzystywanie niniejszego OF-a lub jego fragmentów, w innych patchach, bez zgody autora - ZABRONIONE.
prezes87
CYTAT(agPHANTOM @ Oct 16 2010, 18:32) *
agPHANTOM Option File (BLES01020).

Preview video: >>KLIK<<

No bardzo fajnie ale może bys link do downloadu podał.
agPHANTOM
CYTAT(prezes87 @ Oct 16 2010, 22:53) *
No bardzo fajnie ale może bys link do downloadu podał.

Widzę, że się nie obejrzało do końca, ani nie przeczytało opisu pod filmem.
OF jeszcze nie ukończony, ale nieprzerwanie pracuję. Już niedługo. wink.gif
77mik77
Rewelacja! Czekam czekam i jeszcze raz czekam!
prezes87
Jak idą prace? Będzie opcja pograć z tym patchem 31 paź?
agPHANTOM
OF gotowy
prezes87
Idzie to na pc odpalić?
agPHANTOM
CYTAT(prezes87 @ Oct 31 2010, 22:55) *
Idzie to na pc odpalić?

Nie za bardzo sad.gif
prezes87
Nie szkodzi. Dzięki anyway smile.gif
JnR
Rozumiem że skład Ameryki i różnych zespołów składa się z prawdziwych graczy jak napisałeś a nie jak to mnie spotkało ostatnio paru prawdziwych a reszta fake. Fajna robota , można wiedzieć czego się możemy spodziewać w aktualizacji ?

Może masz w planach Bundeslige ?
agPHANTOM
Aktualizacja - poprawione błędy, nowe stadiony, 1. liga, zaktualizowane składy i formacje.
Terminu dokładnego nie podaje, ponieważ ostatnio mam mniej wolnego czasu, ale myślę, że będzie to do połowy przyszłego miesiąca.
JnR
A nie uważasz że lepszym pomysłem niż 1 liga było by zrobienie Bundesligi ? Albo przynajmniej wciśnięcie paru ważniejszych zespołów jak Borrusia , Mainz , Leverkusen czy np Wolfsburg do others. Bo nawet patrząc z perspektywy Master Leuage można sobie wymieszać polską ligę z niemiecką , najlepsze polskie i niemieckie w 1 a gorsze polskie i niemieckie w drugiej i będzie jakaś rotacja smile.gif
agPHANTOM
CYTAT(JnR @ Nov 1 2010, 11:06) *
A nie uważasz że lepszym pomysłem niż 1 liga było by zrobienie Bundesligi ? Albo przynajmniej wciśnięcie paru ważniejszych zespołów jak Borrusia , Mainz , Leverkusen czy np Wolfsburg do others. Bo nawet patrząc z perspektywy Master Leuage można sobie wymieszać polską ligę z niemiecką , najlepsze polskie i niemieckie w 1 a gorsze polskie i niemieckie w drugiej i będzie jakaś rotacja smile.gif

Zanim pojawiła się gra, też o tym myślałem, ale jednak tak nie zrobię.

1. Gdy będziesz grał Master League zespołem z Ekstraklasy, po zakończeniu sezonu z Pierwszej Ligi awansowałyby Bayern, Werder, Borussia, Schalke czy Bayer, co byłoby trochę dziwne.
2. Konami znowu dało ograniczenie na liczbę herbów, więc drużyny z 1. Ligi nie będą ich posiadały. W przypadku polskich klubów pierwszoligowych jeszcze jakoś to przejdzie, ale Bayern z jakimś defaultowym herbem wyglądałby dosyć dziwnie.
blackramzes
Wiesz moze co robie zle,przekopiowalem wszystkie pliki jak napisales i uruchamiam gre i nadal nie mam twojego patcha,moze jestem glupi i cos robie nie tak?prosil bym o pomoc jesli to nie problem
agPHANTOM
CYTAT(blackramzes @ Nov 1 2010, 12:43) *
Wiesz moze co robie zle,przekopiowalem wszystkie pliki jak napisales i uruchamiam gre i nadal nie mam twojego patcha,moze jestem glupi i cos robie nie tak?prosil bym o pomoc jesli to nie problem

1. Sprawdź czy na pewno masz wersje BLES01020 (na grzbiecie pudełka).
2. Upewnij się czy pobrałeś ostatnią aktualizację od Konami.
3. Sprawdź czy na pewno skopiowałeś plik EDIT DATA
77mik77
Patch jest super. Działa bardzo dobrze.
Mam drobną prośbę do autora o sprawdzenie Błaszczykowskiego. Na jego twarzy mam napis "no data". Nie wiem, czy ominąłem jakiś plik czy to po prostu błąd w patchu.
blackramzes
Dzieki za pomoc,wszystko oki tyle ze mam CL02877950 wiec lipa,szkoda moje nie dopatrzenie.Przepraszam Cie za Klopot
JnR
No ok rozumiem smile.gif Ale zastanów się nad wprowadzeniem kilku drużyn z niemiec , chociażby Borussi i HSV bo ludzie znają te drużyny i pewnie by nimi częściej grali niż np Dolcanem Ząbki . Szkoda twojej ciężkiej pracy, np ja nie gram trybów wcale , gram tylko z kolegami 1 na 1 , 2 na 2 i jestem pewien że wiele osób też tak gra i wolałoby mieć takie zespoły niż przykładowo Dolcan , nie chce cię zmuszać i się wtrącać postanowiłeś ok ale skoro masz czas( w sensie że nie zacząłeś tworzyć aktualizacji) to pomyśl nad tym .
Z Masterleuage chodziło mi o wymieszanie drużyn np 1 liga składała by się z Polonii Legi Lecha Wisly Jagi Monachium Schalke Hsv Borrussi i pare gorszych drużyn a druga liga składała by się z samych gorszych z obu lig.
Ale skoro uważasz że tak będzie lepiej to rób co robisz , mi się jak narazie podoba i wielkie dzięki za ciężką prace.
LoboWazniak
Wielkie dzieki agPHANTOM, OPTION FILE jest zajebisty biggrin.gif, jetes wielki.
Twoj pomysl z 1 Liga jest bardzo dobry, bezsensowne by bylo mieszac Ekstraklase z Bundesliga. ML z Ekstraklasa i 1 Liga to bedzie to.
Czekam na update biggrin.gif
plfan
Wielkie dzieki. Patch dziala.

Mam pytanie dotyczace innych dodatkow na PS3:
Czy jest dostepny juz moze patch, ktory poprawia oprawe podczas meczow? Najbardziej zalezy mi na przyspiewkach kibicow bo tych Konami sie sluchac nie da...

Dziekuje za odp.
JnR
Czy uwas też piłkarze których twarze wgraliście nie mają oczu ? Na przykład Peszko czy Jodłowiec. Wracając do tematu 1Liga czy Bundesliga. Nie mam nic przeciwko 1Lidze ale na pewno fajnie by było jakby te 3-4 drużyny z Niemiec były(2 już są)
agPHANTOM
INFO
Podczas importowania plików z Pes2010 do PES2011 kilka z nich uległo uszkodzeniu i nie działają.
Przykład - twarz Błaszczykowskiego.
Jeśli ktoś zauważy inne niedziałające, proszę o informowanie mnie, abym mógł je usunąć przy okazji przyszłej aktualizacji.
77mik77
Ja mam jeszcze takie pytanko z innej beczki odnośnie produkcji patchów. Wydawało mi się że w menu gry w wersji na PS3 jest opcja zaciągnięcia nowych danych jednorazowo. Czy nie można w taki sam sposób generować patcha, żeby go można było importować zamiast wklejać wszystkie pliki po kolei? Zaznaczam, że nie marudzę smile.gif Patch jest super i pliki wkleja się przecież tylko raz... ale... zawsze można zapytać...
plfan
Pytanko: Czy wersja patcha oznaczona BLES22 bedzie dzialal na grze, ktora ma oznaczenie BLES01021?

Dzieki za odp.

Ps. Dla mnie te rozne wersje gier to wogole jakis chory pomysl. Skad to sie wzielo?
LoboWazniak
CYTAT(plfan @ Nov 5 2010, 10:48) *
Pytanko: Czy wersja patcha oznaczona BLES22 bedzie dzialal na grze, ktora ma oznaczenie BLES01021?

Dzieki za odp.

Ps. Dla mnie te rozne wersje gier to wogole jakis chory pomysl. Skad to sie wzielo?

Niestety nie, tylko te same wersje OF i plytki. Wszystko zalezy od lokalizacji, z tego co wiem to sa 3 wersje gry: EU 1021 i 1022, UK 1020.
czerwo123
Witam mam pytanko na temat twarzy zawodników kopiowanych : otóż nie maja oni oczu o co chodzi???
dzieki za pomoc.
fajny ogolnie patch pzdr...
CYTAT(agPHANTOM @ Nov 2 2010, 22:04) *
INFO
Podczas importowania plików z Pes2010 do PES2011 kilka z nich uległo uszkodzeniu i nie działają.
Przykład - twarz Błaszczykowskiego.
Jeśli ktoś zauważy inne niedziałające, proszę o informowanie mnie, abym mógł je usunąć przy okazji przyszłej aktualizacji.
czerwo123
Witam mam pytanko na temat twarzy zawodników kopiowanych : otóż nie maja oni oczu o co chodzi???
dzieki za pomoc
.
fajny ogolnie patch pzdr...
JnR
I jak idą prace nad tą drugą częścią biggrin.gif?
77mik77
Ano właśnie.. ja też ciągle zaglądam tutaj z myślą o kolejnych zmianach.. ciekawe czy autor jeszcze coś wypuści...

Mam jeszcze taki mały offtop.. grając na PS3 (chyba tylko mecze u siebie) słyszę w tle bardzo cicho muzykę, którą mam nagraną w jednym z katalogów na konsoli... czy macie coś takiego? czy da się coś z tym zrobić?
Kristov
Witam

U mnie również jest ten sam problem co u kolegi post wyżej.
Też mam muzyczkę w czasie gry i na wejściu, wolałbym już ciszę smile.gif
Da się to jakoś wyłączyć bo nie wiem skąd ta muzyka.

BTW Dla sprawdzenia odpaliłem mecz towarzyski ale innej ligi niż ekstraklasa.
I tam muzyki nie ma...może ta muzyka jest zamiast nazwisk piłkarzy bo jak wiadomo
wszystko tam jest robione ręcznie i nie ma skąd odtwarzać nazwisk graczy.
Tylko nie wiem co zrobić ,żeby zamiast tej muzyki chociaż była cisza...

Proszę o pomoc w tej sprawie...

EDIT: Rozwiązałem problem.
Do kolegi powyżej co pytał o to samo :
Wejdź w main menu w ustawienia i będzie tam edytor playlisty utworów które są odtwarzane w grze.
Wszystkie po kolei ustawiaj na default czyli trójkąt wciskasz.
Zrobiłem tak z każdą playlistą utworów i jest w końcu spokój z nie chcianą muzyką smile.gif
Kristov
Niestety dziś odpaliłem pes2011 i znowu to wróciło czyli muzyka podczas grania:angry:

Już nie wiem co zrobić z tym fantem...
Wykasowałem te parę utworów które w kółko grał podczas meczu to teraz w nagrodę
co jakiś czas w prawym górnym rogu mam komunikat

" jakiś błąd a potem napis.... nie ma żadnej muzyki do odtworzenia"

Wydaje mi się , że plik edit który został skopiowany coś namieszał w audio.
Zobaczymy pożyjemy co będzie dalej... :/
agPHANTOM
AKTUALIZACJA agPHANTOM OF PES2011 PS3 - 01.06.2011 !!!

trailer - http://www.youtube.com/watch?v=xgvqRCxTi18

LINK DO POBRANIA - http://www.2shared.com/file/XSICf6dH/Aktua...OM_OF_PES2.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.