czy w pełnej wersji gry da się zmienić kąt kamery? (tak by rozgrywkę było cały czas widać "z boku", a kamera się jedynie przesuwała z lewej na prawo)
rafalon92
Oct 3 2010, 18:28
Podpinam się pod temat bo też mnie to nurtuje. W grze się tego zmienić nie da ale jak macie jakiś program którym nożna to zmienić podajcie link.
wygląda na to że potrzeba odpowiedniego programu, ewentualnie kitservera. wie ktoś może coś na ten temat? programy które zmieniają kąt kamery w pes 2011? pomóżcie bo znowu ibrahimoviciem nie trafię na pustą bramkę
znalazłem sposób. ściągamy program Camera Settings v1.3 by MxSoniC, wybieramy opcję "enable PES 2010 camera" i pozbywamy siękamery pod kątem.
topeczekk
Oct 6 2010, 15:44
Potwierdzam, działa elegancko.
ftomekk
Oct 6 2010, 16:01
Świetnie.Wersja 1.2 nie działała poprawnie.
malo1717
Oct 6 2010, 18:31
Witam. Mam pytanie gdzie jest ta opcja "enable PES 2010 camera" bo jej nie za bardzo widze
PS. Mam wersje 1.3 to chyba jest najnowsza czy jest cos nowszego jeszcze

?
tylko w najnowszej wersji!
CYTAT(malo1717 @ Oct 6 2010, 19:35)

Witam. Mam pytanie gdzie jest ta opcja "enable PES 2010 camera" bo jej nie za bardzo widze
PS. Mam wersje 1.3 to chyba jest najnowsza czy jest cos nowszego jeszcze

?
http://issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1286388753
Mam problem. Robię wszystko tak jak powinno być ale nadal kamera mi się obraca. Mam piracka wersje gry Reoladed. Jakies porady?
Trzeba wybrac wersje exe(pirata 1.0) zaznaczy kat kamery i save file...
ftomekk
Oct 8 2010, 13:48
Pamiętac o tym zapisaniu .exe na koniec.
Działa pięknie, w końcu kamera taka jak w 2010.
Działa bez problemu również online.
Pazdzioch
Oct 8 2010, 16:06
100 razy juz zmienialem tym programem te parametry i caly czas kamera jest taka jak byla ??
CYTAT(Pazdzioch @ Oct 8 2010, 17:10)

100 razy juz zmienialem tym programem te parametry i caly czas kamera jest taka jak byla ??
Jeżeli masz pirata to zmień na opcje cracked/non dvd czy jakos tak i powinno działać ale na wersje 1.1
Pazdzioch
Oct 8 2010, 20:50
ktora wersje 1.0 czy 1.01 ? i potem ktoro mam zaznaczyc change camera seting manualy czy load camera seting from ini file ? I co potem ustaiwc zeby nie bylo tego kąta tylko narmalna kamera ?
a masz orginalna wersje gry czy piracką?
ftomekk
Oct 9 2010, 09:53
Panowie ,przecież macie do programu dołączone info jak go użyć.
Róbcie dokładnie tak ,jak jest napisane i będzie działać.
To Wy powinniście wiedzieć ,czy macie wersję 1.0 czy 1.1 .
CYTAT(ftomekk @ Oct 9 2010, 10:57)

Panowie ,przecież macie do programu dołączone info jak go użyć.
Róbcie dokładnie tak ,jak jest napisane i będzie działać.
To Wy powinniście wiedzieć ,czy macie wersję 1.0 czy 1.1 .
No nie koniecznie... Zadnej instrukcji tam niewidziałem. I musiałem 2 dni sam nad tym pracować :-)
ftomekk
Oct 9 2010, 10:09
CYTAT(Sebzus @ Oct 9 2010, 11:00)

No nie koniecznie... Zadnej instrukcji tam niewidziałem. I musiałem 2 dni sam nad tym pracować :-)
Pazdzioch
Oct 9 2010, 10:43
Pirata mam, robie tka jak w read me na koncu mi wyskakuje okno done i daje save i lipa kamera jaka byla taka jest !
a czym sie rozni to change camera od load camera ?
ftomekk
Oct 9 2010, 10:50
Ja wybrałem "change camera" oraz zaznaczyłem opcję "enable PES 2010 camera"
Pazdzioch
Oct 9 2010, 10:56
tez tak robie .. i nic , wybierma tez ta druga opcej i tez bez zmian !
trzeba zaznaczyć "accept" a potem "save file"
Pazdzioch
Oct 9 2010, 12:48
Naprawde myslisz ze jestem az takim idiata ze nie kliknąłem w accept ?
Dobrze wszyscy tu piszecie że wiecie jak zrobić tylk w grze jest dalej tak samo?
To niech napisze ktos komu zmieniło i gra na (normalnej kamerze jak w poprzednich wersjach) krok po kroku jak to zmienił ,że mu chodzi perfekcujnie.
Gdzie umieścił Folder z Patchem 1.3
no wszystko co zrobił!!!!!
Bo każdy drąży tu patrze temat a nikt nie napisał konkretnie co trzeba zrobic!!
Z góry Dzieki Pozdrawiam
pazdzioch - nie znam cię, nie wiem czy jesteś idiotą;
jednakże program jest łatwy do ogarnięcia i uważam, że mając plik README (w którym jest instrukcja) trzeba być idiotą, żeby nie potrafić go użyć
ODRĘBNĄ SPRAWĄ JEST TO, czy prawidłowo użyty program działa, ponieważ zawsze przeszkodzić w tym może wersja gry, ustawienia komputera, .NET Framework, itp, nie zapominajmy że każdy komputer jest inny.
nie jestem omnibusem, nie mam pojęcia jak pomóc wam w poszczególnych przypadkach - mogę jedynie napisać jak ja to zrobiłem:
1. otworzyłem program
2. zaznaczyłem PES 2011 EXE (non DVD/non cracked)
3. pojawiło się okienko; wybrałem PES 2011 EXE 1.0 non DVD
4. zaznaczyłem change camera settings manually (druga opcja nie wiem co znaczy, ale nie przypominam sobie żebym ściągał jakikolwiek INI File, z ktorego miałbym coś wczytywać, a change manually jest chyba jasną i nie wartą wyjaśniania opcją)
5. Menu > open exe > wybrałem .exe mojej gry
6. zaznaczyłem enable PES 2010 camera (która to opcja dopiero po wcześniejszych krokach stała się możliwa do wyboru).
7. pojawił się komunikat że kamera się eksportowała (czy coś w tym rodzaju)
8. accept
9. menu > save .exe
po włączeniu gry, kąt kamery jest taki jak w PESie 2010. mam piracką wersję gry - jakie macie WY, to już nie wiem, i nie wiem jak program działa przy wybieraniu innych weń opcji.
Trzymam cały folder z programem na pulpicie.
Uruchomiłem exe
Wybrałem wersje i mam ustawione "change Camera Settings manually"
Później wszedlem do menu i otworzylem exe pes2011.exe
Wybrałem kamerę Wide - bo ta mnie właśnie interesowała. Później zająłem się height, zoom.
Następnie bez zaznaczania opcji enable PES 2010 Camera kliknąłem na Accept
Później w Menu zapisałem plik EXE
Jeśli ci nie działa to prawdopodobnie wybrałeś złą wersję.
Ja mam WINDOWS7 i nie potrzebuje instalowania NET Framework 3.5, w XP chyba trzeba to robić samodzielnie.
Efekt:

PS. Jeśli chciecie mieć taki sam efekt jak u mnie to ustawcie: WIDE, height 200, zoom 200, drugi zoom 200, odznaczone PES2010 Camera i panoramiczny monitor
kondziu82
Oct 10 2010, 20:01
CYTAT(Pazdzioch @ Oct 9 2010, 12:00)

tez tak robie .. i nic , wybierma tez ta druga opcej i tez bez zmian !
Wszystko jest tak jak koledzy opisali nizej z tym programem i kamerą tyle że jesli juz wszystko pozmieniasz, to nie wchodz w gre ze skrótu na pulpicie. wejdz w gre przez dysk na którym masz ja zapisana, bedzie dobrze chodziła kamera a stary skrot na pulpicie wywal.
no bardzo ciekawe z ta kamera, bo ja wlasnie mam odwrotnie niz wy tzn. przesuwajaca sie wzdluz linii bocznej, a chce miec na srodku zeby stala w miejscu i sie obracala na bramke wraz z akcja.
Shoocik
Oct 11 2010, 01:30
Robię tak jak Wy ten program camera settings 1.3 ale kiedy chcę zapisać plik exe to wyskakuję mi jakiś błąd "Wystąpił nieobługiwany wyjatek w aplikacji.Jeśli klinkniesz przycis kontynuuj aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji" i pod spodem napis "Odmowa dostępu do ścieżki i tutaj cala sciezka podana do PES2011.exe co moze byc nie tak? NET Framework 4.0 mam wiec tu chyba nie powinno byc problelow skor w readme jest napisane ze potrzeba najswiezszy net framework i podana wersja 3.5
shoocik - zaznaczyles na poczatku złą wersję swojego pliku .exe
Mam Pesa 2011 na PS3 ver. BLES 01020.Szukam patcha zmieniającego kąt kamery.Wszystkie edytory są pod PC a na PS3 trudno jest cokolwiek znaleść. No a grać się chce.
psmaras
Oct 12 2010, 13:07
Narazie nie ma nic dla PS3. Zreszta nawet jak sie cos pojawi to potrzebna bedzie przerobiona konsola (jailbreak).
W zasadzie pozostaje tylko przyzwyczaic sie albo grac na PC ;]
tomaloo
Nov 25 2010, 21:12
Nowy PATCH wypuszczony 24.11.2011 gryzie się ze starym patchem prostującym kamerę, czy jest jakiś update tego programu od kamery?
szymon1987w
Nov 26 2010, 00:12
CYTAT(tomaloo @ Nov 25 2010, 22:16)

Nowy PATCH wypuszczony 24.11.2011 gryzie się ze starym patchem prostującym kamerę, czy jest jakiś update tego programu od kamery?
Musisz znowu zmienić ustawienie programem camera settings. Ja tak zrobiłem i mam na nowym patchu kamerkę z PES 2010
tomaloo
Nov 26 2010, 09:38
Hm no właśnie ten program camera settings nie dość , że nie zmienia ustawienia kamery na ta z PES2010 to jeszcze powoduje jakieś problemy z padem. Chyba się będę musiał przyzwyczaić to oryginalnej kamery..
CYTAT(szymon1987w @ Nov 26 2010, 01:16)

Musisz znowu zmienić ustawienie programem camera settings. Ja tak zrobiłem i mam na nowym patchu kamerkę z PES 2010
michael4321
Dec 22 2010, 11:59
Mi tez ten program ni cholery nie dzialal. Probowalem 1000 razy, instalowalem rozne dodatki, uaktualnienia. Mam viste. I tak jak pazdzioch kumam sie co nieco w kompach wiec sprawa powinna byc prosta. Ni choery nie dzialalo mi.
Patryk144
Dec 22 2010, 13:29
CYTAT(Knl @ Oct 6 2010, 15:13)

znalazłem sposób. ściągamy program Camera Settings v1.3 by MxSoniC, wybieramy opcję "enable PES 2010 camera" i pozbywamy siękamery pod kątem.
jak pobrałem ten program to gdzie to jest co się usuwa "enable PES 2010 camera"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.