Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Full Roster for ISS LEAGUE by lukasz44 v.3
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
lukasz44
Full Roster for ISS LEAGUE by lukasz44 v.1

Patch zawiera:
1. Wszystkie transfery z letniego okienka teransferowego
2. Statystyki dla graczy przepisane z PSD, evo-web i board.issonline.pl.
3. Uaktualniony wiek graczy na rok 2010
4. Wprowadzono cieszynki po golach dla wielu graczy i młode talenty w większości ekip
5. Składy reprezentacji na podstawie MŚ 2010+ reprezentacja Polski z meczów towarzyskich
6. Formacje zespołów na podstawie ostatnich kolejek ligowych (livesports.pl)
(Jedynie formacja herculesa nie działa jak należy, w paru drużynach również może być coś żle, ale to wina programu)
7. Małe loga dodane do scorboardów

Drużyny w Patchu:

Reprezentacje:

Liga Angielska:

Liga Hiszpańska:

Liga Włoska:

Liga Niemiecka:

Others:
(powstało za ligę Polską)
Zawiera mieszanke klubów z różnych krajów:

PSG, FC Szahtar Donetsk, Bordeaux, Olympique Lyon, Olympique Marsylia,
AJ Auxerre, OSC Lille, Stade Rennais FC, FC Basel 1893, Corinthians Sao Paulo,
Boca Juniors, Sporting Braga, Red Bull Salzburg, Austria Wiedeń,
Lokomotiv Moskwa, Dynamo Moskwa, FC Spartak Moskwa, Sparta Praga,
Internacional Porto Alegre, Standart de Liege.

Others A:
Anderlecht, Zenit, PSV, Twente, Ajax,
Olympiacos, Panathinaikos, Buraspor, Rubin Kazan, Benfica,
Porto, Sporting, Celtic, Rangers, CSKA,
Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray, Dynamo Kijów.

Others B
(zawiera najlepsze ekipy z ligi Polskiej)
Jagiellonia Białystok, Polonia Warszawa, Lech Poznań, Legia Warszawa, Wisła Kraków.

Osoby których wkład w powstanie patcha jest nie do przecenienia:
Orange_91(pomoc ogólna)
Mani3k (pomoc ogólna)
Kubbas (pomoc ogólna, udostępnienie ofa z Pes 6.5 v.4, upload)
JustMe1987 (wychwycenie błędów w rosterze, pomoc ogólna, stadiony,upload)
Siwers99 (pomoc ogólna)
GooFy (Uni)
Seba (loga)
Stuart17 (wychwycenie błędów w rosterze, pomoc ogólna, face&hair)
TLM (skrzypt przepisujący statystyki graczy)

Napewno o jeszcze wielu osobach nie wspomniałem, ale dziękuję wszystkim nawet jeżeli nie są wymienieni powyżej .

WAŻNE:
Każda liga która zechce użyć patcha w rozgrywkach musi otrzymać moją zgode, pisząc prośbę na GG(w profilu jest podane) lub PW. Ponieważ patch został stworzony głównie dla ligi ISSOnline.

To samo dotyczy edycji, jeżeli ktoś chce bazować na tym patchu musi się ze mną skontaktować.

Screens:

]
(każdy plik z patcha dostępny na 4 serwerach)
UNI (Stroje):
lub
F&H :
1/12
2/12
3/12
4/12
5/12
6/12
7/12
8/12
9/12
10/12
11/12
12/12

13 dodatkowy

PATCH (INSTALACJA) by lukasz44

- Pes.exe
wgrywamy do katalogu z grą, np. D:\Gry\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6
w zależności od patcha bądż czystej gry ściągamy je z odpowiedniego linku.

- Roster (pojedyńcze pliki)

1. Ściągamy pliki z wybranego żródła.
2. Rozpakowujemy ściągnięty plik.
3. Otwieramy program DKZ Studio
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz o-text w folderze dat i klikamy na niego 2 razy.
5. Nastepnie edit--> import --> import all files
6. Znajdujemy nasz rozpakowany folder "ISSROster" i wybieramy go klikając OK.
7. Patch powinien zacząć się wgrywać, i pojawić się komunikat "6 files have been imported"
8. Klikamy ok, następnie file--> save as
9. Nazywamy nasz spatchowany o-text np. "0oo_text.afs" i klikamy zapisz.
10 . Następnie wchodzimy do folderu gdzie zapisaliśmy nasz o-text z pkt.9
11. Kasujemy stary o-text
12. A nasz spatchowany wklejamy do folderu dat np. "D:\Gry\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\dat"
13. Zmieniamy mu nazwę z "Ooo_text.afs" na O_text i gotowe.
14. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
np. C:\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1
i włączamy gre.
15. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Patrząc w MUTD czy jest tam Bebe.

lub łatwiejszy sposób poprzez wrzucenie plików rostera do Kitservera 6.6.0
1.Sciągamy kitserver wersje 6.6.0 : http://www.megaupload.com/?d=J1LQM858
2.W Kitserverze, w katalogu DAT tworzymy podkatalog 0_text.afs
3. Kitserver musi znajdować się w folderze głównym gry,obok pes.exe i folderu DAT
potem wrzucamy do podkatalogu który stworzyliśmy luzem pliki od rostera
4. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
i włączamy gre.
5. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Patrząc w MUTD czy jest tam Bebe.

Roster (autoinstalator)

1. Ściągamy pliki z wybranego żródła.
2. Rozpakowujemy ściągnięty plik.
3. Otwieramy program DKZ Studio
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz
ściągnięty plik i klikamy na niego
5. Nastepnie patch-->apply patch in folder, a tam wyszukujemy nasz folder dat, najeżdżamy na niego i klikamy OK
6. Gdy wyświetli nam sie komunikat klikamy YES i znajdujemy nasz o-text
7. Patch się wgrywa, czekamy aż się załaduje i koniec.
8. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
i włączamy gre.
9. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Patrząc w MUTD czy jest tam Bebe.

STADIUMS (INSTALACJA) by JustMe1987
1. Nalezy sie rozprawic z 12 linkami pochodzacymi od Pipy (autor patcha pes7)
2. Wypakowac i wywalic map.
3. Nastepnie trzeba dziabnac 13 link ktory pochodzi ode mnie.
4. Dolozyc brakujace stadiony do foldera stadiums z pes7 wraz z mapem ktory znajdowal sie w paczce ze stadionami ode mnie.

UNI (INSTALACJA) by lukasz44
1. Ściągamy 3 linki, a po ukonczeniu downloadu rozpakowujemy w dowolne miejsce np. pulpit
2. Kopiujemy cały folder Uni(ten który nam się wypakował) prawym przyciskiem myszy i wklejamy do folderu GDB w kitserverze.
KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver\GDB
3. Czekamy aż się skopiuje i możemy cieszyć się grą
biggrin.gif

F&H instalacja
1. Ściągamy plik a, a po ukonczeniu downloadu rozpakowujemy w dowolne miejsce np. pulpit
2. Kopiujemy foldery face i hair (te które nam się wypakowały) prawym przyciskiem myszy i wklejamy do folderu GDB w kitserverze.
KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver\GDB
3. Czekamy aż się skopiuje
4. W folderze kitserver klikamy w plik setup.exe, klikamy install i już gotowe, jeżeli ta opcja jest niedostępna to najpierw remove a dopiero potem install.
4. Cieszymy się grą biggrin.gif
unikat
Szafa gra wszystko cacy 100% jak widzę ; )

ale tekstury logosów .. są słabiutkie no i herb Legii ; ) tak po za tym szacunek za pracę ; )
Kubbas
świetna robota, jeżeli wszystko zgadza się z opisem, czekam.

Jakbyś miał jakieś problemy zawsze pisz.
Edi092
no,no ekstra ! smile.gif
dj_adriano
świetna robota panowie biggrin.gif wielkie słowa uznania.. happy.gif
siwers99
graty;)
Orange_91
No super robota Łukaszu. Dla jeszcze grających w PES6 zapewne bardzo się przyda. tongue.gif Tylko czekać na download. Temat oczywiście przypinam.
kowiak
wygląda fajnie smile.gif szkoda, że nie ma Karpat Lwów i loga to aż za bardzo chyba błyszczą smile.gif
Stuart17
Dobra robota. wink.gif
WKS
Słitaśnie ;* , czekamy wink.gif
czubinho
Po skrinach widze jeden mały błąd, otóż herb Interu Mediolan jest nieaktulany. Od kilku lat noszą na koszulakch ten oto herb
deadduck
Świetna robota smile.gif
Robcio
Good work. wink.gif
missZo
czy dwonload będzie także w formie torrenta? bardzo przydatny i szybki sposób.
lukasz44
CYTAT(czubinho @ Sep 20 2010, 16:33) *
Po skrinach widze jeden mały błąd, otóż herb Interu Mediolan jest nieaktulany. Od kilku lat noszą na koszulakch ten oto herb

Dzięki Czubi, błąd poprawiony rolleyes.gif

CYTAT(missZo @ Sep 20 2010, 18:27) *
czy dwonload będzie także w formie torrenta? bardzo przydatny i szybki sposób.

Będzie kilka reuploadów f&h, uni i rostera więc będzie w czym wybierać, torrent raczej odpada. bo przecież patch online za wiele nie zajmuje .
Galaktyczny
CYTAT(lukasz44 @ Sep 20 2010, 18:33) *
Dzięki Czubi, błąd poprawiony rolleyes.gif

Będzie kilka reuploadów f&h, uni i rostera więc będzie w czym wybierać, torrent raczej odpada. bo przecież patch online za wiele nie zajmuje .

Bedzie można grać na serwerach PES6J???
unikat
a herb Legii ? ; )
lukasz44
CYTAT(Rzepa7 @ Sep 20 2010, 19:39) *
a herb Legii ? ; )

Herb Legi poprawiony w ostatniej chwili tongue.gif

PANOWIE I PANIE LINKI DO DOWNLOADU ROSTERA I EXE W 1 POŚCIE !!!

Ściągajcie, testujcie, piszcie opinie, to bardzo ważne, jak będą jakieś błędy też dajcie znać.

PES EXE będzie działac jedynie pod POWER PATCHEM, niedługo wersja która bedzie działać na ALL !!!

F&H and UNI już niebawem
Stuart17
No panie, gratulacje super roboty. wink.gif
zuraw12
Of'a tu czasem nie brakuje ?
Milerinho
W końcu ktoś zrobił porządny roster do PES6. Brawo !!!
Mani3k
Wirusy nie będą mówiły, że coś pożyczamy. biggrin.gif
Dobra robota lukasz.
Galaktyczny
Roster od Deemaza i tak jest lepszy. Więcej osób go posiada
Kubbas
CYTAT(Galaktyczny @ Sep 21 2010, 14:02) *

roster od Deemaza nie może być lepszy bo jest nieaktualny i nie ma nawet 30% tego co ten roster.
tomaj
CYTAT(Galaktyczny @ Sep 21 2010, 14:02) *

Pozatym to jest liga ISS, więc i patch jest autorstwa gracza/graczy tej ligi tongue.gif
kowiak
jak się czepiać logosów to na maksa smile.gif Parma od kilku lat jest już FC a nie AC i takie też mają logo biggrin.gif swoją drogą liczę, że zostaną bo chciałbym na nich trafić ;P
lukasz44
CYTAT(zuraw12 @ Sep 21 2010, 11:52) *
Of'a tu czasem nie brakuje ?

To jest roster do gry Online, nie offline, choć możesz utworzyć z tego Of, kasując ten z moich dokumentów wtedy utworzy Ci na podstawie patcha z O-text. rolleyes.gif Choć pewnie będą częste crashe w grze.

CYTAT(kowiak @ Sep 21 2010, 14:20) *
jak się czepiać logosów to na maksa smile.gif Parma od kilku lat jest już FC a nie AC i takie też mają logo biggrin.gif swoją drogą liczę, że zostaną bo chciałbym na nich trafić ;P

Hehe racja, malutki błąd, ale prawie niewidoczny smile.gif

Loga są według mnie świetne i wreszcie jakaś odskocznia od tych Torina z Siwersa...
Bo już sie przejadły, dziś instrukcje instalacji patch i pex.exe do innych wersji,
dzięki wszystkim za miłe słowa, choć to narazie sam roster happy.gif

Orange_91
Zagrałem parę meczy z siwersem i mam parę uwag. tongue.gif Manu w Legii jest biały i można by znaleźć Głowackiego z inna fryzurą.tongue.gif No i Jeleń troszkę przesadzony jeśli chodzi o szybkość. Wiem, że jest dość szybkim zawodnikiem, ale speed na poziomie 95 to gruba przesada, jak dla mnie 88, 89 max. byłoby odpowiednie, a tak ogólnie to dobra robota i fajnie się gra na odświeżonych składach.
snajper1929
no skoro nie ma ani face ani hair no to niedziwne że są błędy i Manu np biały
Orange_91
CYTAT(snajper1929 @ Sep 21 2010, 16:54) *
no skoro nie ma ani face ani hair no to niedziwne że są błędy i Manu np biały

Fakt. Jeśli będzie F&H to Głowacki będzie miał inna fryzurę, ale w przypadku Manu F&H nie pomoże bo ręce i nogi nadal będą białe. smile.gif
lukasz44
Starałem się jak najbardziej odwzorowywać kolory skóry, ale pare błędów napewno jest jeżeli chodzi o to.

Co do fryzur jak pojawi się f&h wszystko będzie ok biggrin.gif
jaro9
No Łukasz (i spółka smile.gif ), świetna robota wink.gif
czubinho
Super Roster biggrin.gif
Łukanio postarałeś się ^^
tomaj
CYTAT(Orange_91 @ Sep 21 2010, 16:57) *
Fakt. Jeśli będzie F&H to Głowacki będzie miał inna fryzurę, ale w przypadku Manu F&H nie pomoże bo ręce i nogi nadal będą białe. smile.gif

Z tego co wiem to kolor skóry nie wpływa na żaden z aspektów gry (oprócz wizualnego) tongue.gif
Galaktyczny
Będzie jakaś liga na ISSONLINE??? Chętnie bym zagrał na tym Patchu
lukasz44
CYTAT(Galaktyczny @ Sep 21 2010, 19:56) *
Będzie jakaś liga na ISSONLINE??? Chętnie bym zagrał na tym Patchu

Liga można powiedzieć że już się zaczęła rolleyes.gif Jedynie na ławkę rezerwową możesz sie dopisać :
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=18029

Będą też turnieje, ale to za 2 może 3 tygodnie sie zacznie rolleyes.gif
Galaktyczny
CYTAT(lukasz44 @ Sep 21 2010, 20:22) *
Liga można powiedzieć że już się zaczęła rolleyes.gif Jedynie na ławkę rezerwową możesz sie dopisać :
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=18029

Będą też turnieje, ale to za 2 może 3 tygodnie sie zacznie rolleyes.gif

ok dzięki
JustMe1987
1/12

2/12

3/12

4/12

5/12

6/12

7/12

8/12

9/12

10/12

11/12

12/12

*

XIII

JustMe1987 zrobil tak.

Ma na swoim leciwym kompiku patcha pes7 i folder stadiums z niego pochodzacy. Odpalil zatem gdb managera i poprzypisywal druzyny ktore sa w roosterze tak aby pasily im stadiony z pes7. Naturalnie lista klubow z roostera nie pokrywa sie w pelni z druzynami ktore posiadaly swoje stadiony w pes7. JustMe1987 doupal zatem paczke blisko 130 megowa z brakujacymi arenami ktore wczoraj do polnocy z rozmaitych zrodel udalo mu sie zassac. Dzis dopelnil dziela przypisujac reszte stadionow i tak oto powstal chocapic znaczy sie kompletny stadiums pod rooster lukasza44. O jakosc aren z pes7 jestem spokojny. Co do tych moich podejrzewam ze sa mocno nieaktualne i pewnie bez zadnych edycji. Jesli komus bedzie to bardzo wadzic to zawsze moze je wymienic na nowszy model.

Instalacja:

1. Nalezy sie rozprawic z 12 linkami pochodzacymi od Pipy (autor patcha pes7)
2. Wypakowac i wywalic map.
3. Nastepnie trzeba dziabnac 13 link ktory pochodzi ode mnie.
4. Dolozyc brakujace stadiony do foldera stadiums z pes7 wraz z mapem ktory znajdowal sie w paczce ze stadionami ode mnie.

Powinno banglac. Jesli nie dziala to trudno. Zawsze mozna ruszyc 4litery i pokombinowac na wlasna reke.
cool.gif
Tomek93
Kawał dobrej roboty Mazi biggrin.gif
lukasz44
Pes.exe dostępne w 3 wersjach w 1 poście:
- Power Patch
- Pes 6.5 v.5
- czysta nie patchowana gra

Oraz Instrukcja do wgrania stadionów i Rostera.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
dj_adriano
nic tylko przyklasnąć i dziękowaćhappy.gif
siwers99
z tym skryptem przepisującym ciekawa sprawa;) graty za robotę wink.gif myśle że fajnie by było jakby ktoś sie jeszcze dołączył i buciki skroił dla graczy i przyśpiewki wtedy już mega roster wink.gif
lukasz44
CYTAT(siwers99 @ Sep 23 2010, 17:03) *
z tym skryptem przepisującym ciekawa sprawa;) graty za robotę wink.gif myśle że fajnie by było jakby ktoś sie jeszcze dołączył i buciki skroił dla graczy i przyśpiewki wtedy już mega roster wink.gif

Wiem, głównie dzięki temu skryptowi roster powstał tak szybko rolleyes.gif

Dziś będą nowe linki do patcha, gdyż jest kilka błędów w statach graczy których nie powinno być i strasznie mi to wadzi biggrin.gif

Co do bucików już nad tym myślałem i jest szansa 70% że takowy folder boots powstanie rolleyes.gif
A jak znalazłby sie ktoś do przyśpiewek to i nad tym pomyślimy rolleyes.gif
Edek
Dziś będą nowe linki do patcha, gdyż jest kilka błędów w statach graczy których nie powinno być i strasznie mi to wadzi biggrin.gif

Oprócz wspomnianego Jelenia (speed 95, powinien być chyba 91), Adam Matuszczyk ma totalnie słabe staty.
Do tego dodam, że Muslera i Forlan na pewno nie mają stat zgodnych z PSD.

Edit: Arteta, Fellaini z Evertonu też ma trochę inne staty.
seba
Ja propnowałbym wcześniej przypasować flagi. Znacznie przyjemniej się gra z odpowiednim oflagowaniem, klimat od razu inny...
Doping owszem, ale pożniej. Pliki z flagami zajmują bez porównania mniej miejsca niż przyśpiewki.
lukasz44
CYTAT(Edek @ Sep 23 2010, 17:45) *
Forlan na pewno nie mają stat zgodnych z PSD.

Edit: Arteta, Fellaini z Evertonu też ma trochę inne staty.

Zanim coś napiszesz sprawdż chociaż te staty, Forlan ma identyczne, Fellani i Arteta tez jakiś bugów nie mają, więc jak chcesz pomóc pisz coś z sensem a nie pierdzielisz głupoty...
Edek
QUOTE (lukasz44 @ Sep 23 2010, 18:58) *
Zanim coś napiszesz sprawdż chociaż te staty, Forlan ma identyczne, Fellani i Arteta tez jakiś bugów nie mają, więc jak chcesz pomóc pisz coś z sensem a nie pierdzielisz głupoty...

Łukasz podziwiam wielkość pracy jaką wykonałeś z zespołem przy tworzeniu rostera, chwała Ci za to. Napisałeś, że jest kilka błędów w statach i że strasznie Ci to wadzi.
Uznałem przez to, że dażąc do perfekcji, chcesz poprawić takie różnice jakie ja wychwyciłem.

Forlan rosterowy Shot Acc 89, Shot Tech. 88 Weak Foot Acc 7 Weak Foot Freq 8, podania troszkę słabsze. Wg PSD odpowiednio 90, 92, 8 i 7.
Oczywiście, że Fellani i Arteta nie mają bugów, jedynie małe różnice.
Natomiast co do Muslery i Matuszczyka chyba się nie myliłem.

Myślę, że nie pierdzielę głupot.
Decyzja jak będą wyglądały statystyki oczywiście należy do Ciebie. Ja chciałem tylko pomóc.
Pozdrawiam smile.gif
lukasz44
CYTAT(Edek @ Sep 23 2010, 19:22) *
Łukasz podziwiam wielkość pracy jaką wykonałeś z zespołem przy tworzeniu rostera, chwała Ci za to. Napisałeś, że jest kilka błędów w statach i że strasznie Ci to wadzi.
Uznałem przez to, że dażąc do perfekcji, chcesz poprawić takie różnice jakie ja wychwyciłem.

Forlan rosterowy Shot Acc 89, Shot Tech. 88 Weak Foot Acc 7 Weak Foot Freq 8, podania troszkę słabsze. Wg PSD odpowiednio 90, 92, 8 i 7.
Oczywiście, że Fellani i Arteta nie mają bugów, jedynie małe różnice.
Natomiast co do Muslery i Matuszczyka chyba się nie myliłem.

Myślę, że nie pierdzielę głupot.
Decyzja jak będą wyglądały statystyki oczywiście należy do Ciebie. Ja chciałem tylko pomóc.
Pozdrawiam smile.gif

No z Forlanem sam widzisz jakie minimalne to było tongue.gif Matuszczyka poprawiłem i ogólnie jest teraz dużo lepiej biggrin.gif

WYSZEDŁ UPTADE PATCHA TAMTA WERSJA JEST JUŻ NIE AKTUALNA PROSZĘ ŚCIĄGAĆ PLIKI Z 1 POSTU, SĄ JUŻ NA 4 SERWERACH !!!
tomaj
Na co nam mordki i fryzy jak nie ma map'u do kitsów mad.gif
lukasz44
CYTAT(tomaj @ Sep 24 2010, 21:04) *
Na co nam mordki i fryzy jak nie ma map'u do kitsów mad.gif

Wszystko będzie, wyluzuj mellow.gif chcesz to zrób sam folder uni i sie podziel, prace są na ukończeniu i jak coś się pojawi napewno nie będe tego trzymał dla siebie <lol>

pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.