Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaka jest potrzebna prędkość łącza do gry w Pes4?
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Liga WE2002 online > Liga ISSONLINE
Benzo
Witam wszystkich.Narazie jestem modemowcem sad.gif co zmieni się za ok.3 tygodnie.Przeprowadzam sie do Szczecina.Juz teraz nie moge doczekac sie rozgrywek w PES4 czy ISSa .Tylko jaką prędkość wybrać do gry żeby była ona w miare plynna.Będzie to UPC 256 KBitòw lub 1 MBit albo jakaś sieć innego dostawcy tylko z tymi dostawcami jest ròżnie.Podłanczaja ci 512 a naprawde masz 256.Może ten temat juz był na forum ale wiecie (lub nie smile.gif ) jak to jest z tpsa.
Dorin
10 mb/s, wiec tylko na dobrej siecie mozna sobie spokojnie pogarac smile.gif
snake
Niech się wypowie ktoś kto gra, na neo 512 za bardzo się nie pogra, wiem że na radiòwce chello 1.5 da się grać w miare komfortowo, a i jeszcze jedno jako host gra się komfortowo ale już jako client nie za bardzo chyba że host ma właśnie duży upload, więc moim zdaniem łącze 1 mega powinno wystarczyć[upload w granicach 32kB/s też mi się wydaje że powinien starczyć].
Ale jak mòwię nie grałem to nie wiem dokładnie.
Dorin
niestety snake przez neta prawie nikt sobie nie moze pograc, komfortowa gra jest mozliwa dopiero na dobrej sieci i tu trzeba podkreslic dobrej bo ja posiadam siec kablowa 8mb/s i client wlasciwie nie widzi co sie dzieje (na hoscie wszystko smiga).
snake
CYTAT (Dorin @ 30.05.2005 - 14:55)
niestety snake przez neta prawie nikt sobie nie moze pograc, komfortowa gra jest mozliwa  dopiero na dobrej sieci i tu trzeba podkreslic dobrej bo ja posiadam siec kablowa 8mb/s i client wlasciwie nie widzi co sie dzieje (na hoscie wszystko smiga).

hmm... kumpel ma chello 1.5 radiòwkę czyli nie za bardzo jakościowo dobra sieć i na clienice nie narzeka za bardzo. Widocznie masz jakąś chujową sieć. Mòwisz że nikt nie może pograć to zobacz tutaj: http://www.forumcommunity.net/?c=1000 A ten "Twòj" client jakie miał łącze.
Tak jak mòwie niech się wypowie ktoś kto gra...ftomekk? ktos kto gra....
Dorin
CYTAT (snake @ 30.05.2005 - 16:14)
A ten "Twòj" client jakie miał łącze.

Takie jak ja, jest z tej samej sieci
snake
CYTAT (Dorin @ 30.05.2005 - 15:20)
CYTAT (snake @ 30.05.2005 - 16:14)
A ten "Twòj" client jakie miał łącze.

Takie jak ja, jest z tej samej sieci

To rzeczywiście bardzo ale to bardzo dziwne, wręcz niemożliwe to jest ;-D
Dorin
Ale nistety prawdziwe smile.gif
kemocik
CYTAT (Dorin @ 30.05.2005 - 14:55)
niestety snake przez neta prawie nikt sobie nie moze pograc, komfortowa gra jest mozliwa  dopiero na dobrej sieci i tu trzeba podkreslic dobrej bo ja posiadam siec kablowa 8mb/s i client wlasciwie nie widzi co sie dzieje (na hoscie wszystko smiga).

Dorin sorry, ale to niemożliwe tongue.gif . Może obaj macie "wykupione" zewnętrzne IP i przez nie się łączyliście (a co za tym idzie prędkość nie wynosiła 8Mbit - bo w twoim przypadku to prędkość tylko do zasobòw sieci lokalnej).
Jak jesteście w tej samej sieci LAN to "połączcie się" (bez skojarzeń tongue.gif ) IP-kami zewnętrznymi - wtedy pòjdzie tylko po sieci lokalnej.
A i jeszcze to, że na hoście normalnie to norma laugh.gif
I kropka biggrin.gif
Dorin
heh dobrze ci mowic, ale niestety laczymy sie przez IPeki i ani on ani ja nie mamy zewnetrznego IP.
snake
CYTAT (Dorin @ 30.05.2005 - 15:40)
heh dobrze ci mowic, ale niestety laczymy sie przez IPeki i ani on ani ja nie mamy zewnetrznego IP.

No chłopie przecież o tym już była mowa że przez wewnętrzne to sobie nie pogra nikt, ale wydaje mi się że w sieci lokalnnej powinno się dać, ale jak widać i to nie "daje rady".
Wogòle moim zdaniem tryb online w PES4 został zjebany na maxa i jest to największy minus tej gry...
Dorin
CYTAT (snake @ 30.05.2005 - 16:44)
Wogòle moim zdaniem tryb online w PES4 został zjebany na maxa i jest to największy minus tej gry...

Wszystko przez to, że to jest konwersja z PS2 a nie gra tworzona od podstaw na PC

a tak btw. U was też po każdym poście trzeba od nowa włanczać forum Issonline ?
snake
Dorin: a ja słyszałem ze to nie jest konwersja, coz moze zle slyszalem.
Nie nie musimy wllanczac ponownie IO.
Benzo
Dzięki za zainteresowanie ale niestety jestem bardziej zakręcony niż byłem.Nasòwa sie tylko jedna myśl-neostrada 2mega..Chelo jest radiowe?Musze do nich zadzwonić.Tam gdzie będe mieszkać jest kablòwka UPS i myślałem że będzie dobre jakościowo.Wybiore 1 mega.A na jakich łączach śmigacie(tak płynnie biggrin.gif )w ISSa przez ePSXa?
ftomekk
Sluchajcie,ja mam wrazenie ze myslimy o dwoch roznych grach.
Jezeli chodzi o PES4 i gre online,juz kiedys o tym pislem,wcale nie jest tak zle.
Przy odpowiednich ustawieniach(najwazniejsze to detale na LOW)gra dziala plynnie na cliencie-gdzie host ma ok 30 upload.
Gram caly czas,dolaczam do hostow 256/256 i przy dobrych pingach naprawde jest plynnie.Nie mam wiec pojecia dlaczego pojawia sie tutaj motyw Neostrady 2mb.
Nie przesadzajcie -prosze.
Jezeli nie wierzycie ze tak jest-i tylu ludzi gra wlasnie w takich warunkach-zajrzyjcie na Peslauncher-polski pokoj jest prawie caly czas pelny(nie tylko polski oczywiscie).
Podsumowujac -wedlug mnie ,aby pograc w komfortowych warunkach na hoscie i cliencie trzeba miec lacze ok.512/512 wzwyz.
Przy dobrym wietrze wink.gif styknie 512/256.
Czarny
Benzo do we2002- tego na ktorym gramy lige wystarczy neo 128 (160)kb/s biggrin.gif
lepiej przezuc sie na ta gierke bo jest zajebista biggrin.gif
pozdro
snake
CYTAT (ftomekk @ 30.05.2005 - 19:07)
Podsumowujac -wedlug mnie ,aby pograc w komfortowych warunkach na hoscie i cliencie trzeba miec lacze ok.512/512 wzwyz.
Przy dobrym wietrze wink.gif styknie 512/256.

No właśnie, kurwa w opcji 512 neostrady jest upload 16kB/s wydaje mi się że powinien byc minimum 32kB/s, ale coż to przecież jest TPSA. sad.gif
Jak kce chello unsure.gif
StraY
snake, nie marudź tongue.gif u mnie w kablòwce dawali 1500/128 żeby jak najwięcej lam się podłączyło biggrin.gif teraz podnieśli UL do 256 i jest lepiej, ale Polska jeszcze na wstecznym jedzie biggrin.gif i "prawdziwe" warunki do gry on-line będą za kilka wiosen
kemocik
CYTAT (snake @ 30.05.2005 - 20:11)
CYTAT (ftomekk @ 30.05.2005 - 19:07)
Przy dobrym wietrze  wink.gif  styknie 512/256.

No właśnie, kurwa w opcji 512 neostrady jest upload 16kB/s wydaje mi się że powinien byc minimum 32kB/s, ale coż to przecież jest TPSA. sad.gif
Jak kce chello unsure.gif

Snake tyle, że w Chello dopiero w wersji 1 mbit jest upload 128 kbit tongue.gif . Bo tam te proporcje wyglądają trochę śmiesznie 1:8 biggrin.gif

PS: Telepsiarze muszą się jakoś bronić przed dzieleniem łącz, a limity i taki upload to hamują trochę
torin
Ja osobiscie mam neta z kablowki, czyli wszystkim znane Chello. Poczatkowo kupilem zestaw 512/128 ale po 6 miesiacach w promocji za 5 zl podniesli mi na 2M/256 bo przyspieszali wszystkie dostepne opcje. Goraco polecam wink.gif Juz w przypadku pierwszej opcji gralo sie w PES4 naprawde spoko zarowno jako host i client. A teraz to juz nic dodac nic ujac tongue.gif Neostrada to lipa wg mnie, ja place aktualnie 99 pln, a taki zestaw neo to dwie stowki i stowka za aktywacje, nie polacam tpsa sucks
pozdro
snake
CYTAT (torin @ 30.05.2005 - 21:34)
Ja osobiscie mam neta z kablowki, czyli wszystkim znane Chello. Poczatkowo kupilem zestaw 512/128 ale po 6 miesiacach w promocji za 5 zl podniesli mi na 2M/256 bo przyspieszali wszystkie dostepne opcje. Goraco polecam wink.gif Juz w przypadku pierwszej opcji gralo sie w PES4 naprawde spoko zarowno jako host i client. A teraz to juz nic dodac nic ujac tongue.gif Neostrada to lipa wg mnie, ja place aktualnie 99 pln, a taki zestaw neo to dwie stowki i stowka za aktywacje, nie polacam tpsa sucks
pozdro

Nie moliwe jest ot aby w pierwszej opcji gdy grałeś jako host client mogl grac w nawet najmniej komfortowych warunkach.
StraY: no to niezłe przekręty biggrin.gif
Hmm o takich wałkach w chello tez nie wiedziałem, heh na to wychodzi ze ta neostrada nie jest taka zła ;-)
Benzo
A wiec 1 mega chello wystarczy.Dobra nowina.W potęge we2002 nie wątpie bo seria od KCET bliska mi jest od czasòw szaraka.Nie wiem dokładnie ktòra to część issa na psxa ale pewnie jakieś udoskonalone japońskie ISS PRO EVOLUTION SOCCER 2 (ostatnia gra z seri na szaraka w jaką grałem).Zapewne jak mi podłączą stałke to będe grał w obie gry.Mam nadzieje że i do ligi mnie przyjmiecie.Do kiedy sa zapisy?
culles
Pròbowałem grać na neo128- totalna egzotyka:]
StraY
CYTAT (Benzo @ 30.05.2005 - 23:23)
.W potęge we2002 nie wątpie bo seria od KCET bliska mi jest od czasòw szaraka.Nie wiem dokładnie ktòra to część issa na psxa ale pewnie jakieś udoskonalone japońskie ISS PRO EVOLUTION SOCCER 2

wcale, że nie tongue.gif ktòra to część ci nie powiem bo jest 8 rano i śpię tongue.gif ale nie jest to ISS Pro Evo 2 z całą pewnością tylko wersja chyba rok wydana pòźniej ( odpowiednik PES2? )
ftomekk
Torin-ale powiedziales:)
Wlasnie takie cos najbardziej wkurza-host ktory stawia PESa na uploadzie 128 sad.gif
Pewnie Ty grales komffortowo-client na pewno nie.
Bakel
CYTAT (StraY @ 31.05.2005 - 07:20)
wcale, że nie tongue.gif ktòra to część ci nie powiem bo jest 8 rano i śpię tongue.gif ale nie jest to ISS Pro Evo 2 z całą pewnością tylko wersja chyba rok wydana pòźniej ( odpowiednik PES2? )

Ano, japoński odpowiednik PES2. Lepszy odpowiednik :-)
snake
CYTAT (Bakel @ 31.05.2005 - 11:08)
CYTAT (StraY @ 31.05.2005 - 07:20)

Ano, japoński odpowiednik PES2. Lepszy odpowiednik :-)

Nawet miałem tą wersję na PSX-ie hehe nawet była już spaczowana troche bo niektòre menusy było po angielsku, pamiętam że w PSX Extreme było tylko małe info na temat we2002 i trochę poprzekręcali fakty, pisali że trening jest ala PES3. Ale i tak byłem zadowolony według mnie najlepsza wersja na PSX, kupiłem jeszcze PES1 i nawet PES2, ale to juz kompletna porażka była, a i zauważyłem że w euro wersjach piłkarze są o wiele więksi, dziwnie to wygląda...i zamiast adidasa jest umbro chyba..
lucio
Dokładnie PES2 był totalnie drewniany! i rzeczywiscie jak sobie looknołem na Henry'ego to myślałem ze to cyborg jakiś !! najgorszy ISS na psx!
Regz
A wg. mnie PES2 to najlepsza, zrozumiała wersja tongue.gif
Między innymi dlatego, że ma najaktualniejsze składy, ale nie tylko.
Apropo PSX EXTREME, to kiedyś było tam chyba jakieś poròwnanie albo dyskusja na temat tego, ktòra wersja jest najlepsza (PES/PES2) i wg. nich "1" była niby troche lepsza od "2". Ja już dokładnie nie pamiętam "1", ale wiem że wtedy "2" była dla mnie lepsza, dlatego....

==>PES2 Rządzi biggrin.gif

P.S. Lucio: Henry rzeczywiście grał wtedy jak cyborg smile.gif
snake
CYTAT (Regz @ 31.05.2005 - 13:23)
A wg. mnie PES2 to najlepsza, zrozumiała wersja tongue.gif
Między innymi dlatego, że ma najaktualniejsze składy, ale nie tylko.
Apropo PSX EXTREME, to kiedyś było tam chyba jakieś poròwnanie albo dyskusja na temat tego, ktòra wersja jest najlepsza (PES/PES2) i wg. nich "1" była niby troche lepsza od "2". Ja już dokładnie nie pamiętam "1", ale wiem że wtedy "2" była dla mnie lepsza, dlatego....

==>PES2 Rządzi biggrin.gif

Regz: chodzi nam o wersje na PSX pierwszego ;-)
A o ile dobrze pamiętam to w PSX Extreme PES1 i PES2 na PS1 nie były za bardzo lubiane ;-)
Regz
CYTAT (snake @ 31.05.2005 - 14:26)
Regz: chodzi nam o wersje na PSX pierwszego ;-)
A o ile dobrze pamiętam to w PSX Extreme PES1 i PES2 na PS1 nie były za bardzo lubiane ;-)

Wiem, że mowa jest o PS1 wink.gif
Jednak rzeczywiście pomyliłem PES1/PES2 z ISS1/ISS2. Pewnie dlatego, że sam gram na PES2....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.