Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Faza Pucharowa
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Turniejowe Archiwum > Liga letnia PES6 > Liga Letnia > Liga Letnia edycja I
Kubbas
CYTAT
Finał:

snajper1929 - Mani3k

Pary 1/2 finału:

snajper1929 - Milerinho
jarek - Mani3k

Pary 1/4 finału:

snajper1929 - lukasz44
jarek - dosko10
milerinho - Kubbas
Bakel - Mani3k

Wczoraj rozegraliśmy mecz z Milerinho, wystąpił problem gdyż padł wynik 2:2 a ja ustawiłem wszystko wg regulaminu czyli bez dogrywek oraz karnych. Teraz mam pytanie jak mamy grać, z dogrywkami, bez, czy remisy po prostu ignorujemy czy w serii do 3 remisy liczą się jako 1:1?

Mamy dograć dogrywkę czy jak to rozwiązać?

Oto bramki z meczu, proponuje zrobić z tego ogólny temat dla fazy pucharowej, 1szy post edytujcie jak chcecie dla potrzeb pucharu.

Click !
Bakel
Sorry za małe niedopatrzenie. Mecze rozgrywamy z włączoną dogrywką i karnymi. Ignorowanie remisów mogłoby się zakończyć niesamowicie długimi potyczkami.
Kubbas
Ok, a więc dogramy dogrywkę i ewentualnie karne, przeklepiemy podstawowy czas do dogrywki.
Kubbas
Komedia, mieliśmy dograć sobie meczyk do dogrywki i grać na serio a Milerinho gdy pozwoliłem mu wyrównać oznajmił, że gramy ten mecz na serio do ligi...

Można prosić o zmianę pary?

Kuba 10:45:49
http://board.issonline.pl/index.php?showto...mp;#entry290775
Milerinho 10:46:30
widzialem :]
Kuba 10:46:42
przeklepiemy podstawowy czas
Kuba 10:46:47
i zagramy sama dogrywke
Kuba 10:46:49

ok
?
Milerinho 10:47:09
no to ustaw na 5min i masz to samo
Milerinho 10:47:13
tylko karne dolacz
Kuba 10:47:40
2 x 15 to 30 minut pesowego czasu
Kuba 10:47:52
co nie rowna sie 2 x 45 na 5 minut
Kuba 10:47:59
wolalbym przeklepac
Kuba 10:48:02
i dograc normalnie
Milerinho 10:48:43
dobra gramy normalnie mecz z dogrywka
Milerinho 10:48:52
najwyzej po tym meczy sie przeczeka mecz
Kuba 10:48:57
pisz jak bedziesz chcial grac
Milerinho 10:48:57
i zagra dogrywke
Milerinho 10:49:13
no teraz chce grac
Kuba 10:49:23
za 10 min
Kuba 10:49:28
w sumie to mozna juz zaczac
Kuba 10:49:31
wlaczy sie i niech leci
Kuba 10:49:38
to stawiam
Kuba 10:50:32
79.186.207.74
Kuba 10:51:22
gramy
?
Milerinho 10:51:31
wbijam
Kuba 10:51:35
k

W ostatnich 30 minutach klepałem piłę między Gk a obroną, później w ostatnich 10 uciekałem graczami od akcji Milera aby walnął samobója przy pomocy R1 + R2, od początku pisałem na forum i jemu, że chcę dograć dogrywkę a on wyskakuje z nie wiadomo czym.
Milerinho
CYTAT(Kubbas @ Aug 8 2009, 10:45) *
Komedia, mieliśmy dograć sobie meczyk do dogrywki i grać na serio a Milerinho gdy pozwoliłem mu wyrównać oznajmił, że gramy ten mecz na serio do ligi...

Można prosić o zmianę pary?

Kuba 10:45:49
http://board.issonline.pl/index.php?showto...mp;#entry290775
Milerinho 10:46:30
widzialem :]
Kuba 10:46:42
przeklepiemy podstawowy czas
Kuba 10:46:47
i zagramy sama dogrywke

ok
?
Milerinho 10:47:09
no to ustaw na 5min i masz to samo
Milerinho 10:47:13
tylko karne dolacz
Kuba 10:47:40
2 x 15 to 30 minut pesowego czasu
Kuba 10:47:52
co nie rowna sie 2 x 45 na 5 minut
Kuba 10:47:59
wolalbym przeklepac
Kuba 10:48:02
i dograc normalnie
Milerinho 10:48:43
dobra gramy normalnie mecz z dogrywka
Milerinho 10:48:52
najwyzej po tym meczy sie przeczeka mecz

Kuba 10:48:57
pisz jak bedziesz chcial grac
Milerinho 10:48:57
i zagra dogrywke

Milerinho 10:49:13
no teraz chce grac
Kuba 10:49:23
za 10 min
wlaczy sie i niech leci
Kuba 10:49:38
to stawiam
Kuba 10:50:32
79.186.207.74
gramy
?
Milerinho 10:51:31
wbijam
Kuba 10:51:35
k

W ostatnich 30 minutach klepałem piłę między Gk a obroną, później w ostatnich 10 uciekałem graczami od akcji Milera aby walnął samobója przy pomocy R1 + R2, od początku pisałem na forum i jemu, że chcę dograć dogrywkę a on wyskakuje z nie wiadomo czym.

Powiem tyle przed meczem tak jak i na GG pisalem mu ze ten mecz gramy normalnie i po nim przeczekamy mecz zeby zagrac dogrywke co potwierdzil jak ustawial ustawienia meczowe....

Gdy wygrywal 1=0 gral normalnie ale gry strzelilem na 1-1 i 2-1 przestal grac ? nie wiem po co jak gralismy normalnie wstawiam screeny zeby nie bylo smile.gif

W dodatku zablokowal mnie na gg laugh.gif oj..

A tak nawiasem dlaczego nei nagrales bramek skoro uciekales obroncami ? Nie mowilem ze bedziemy sobie klepac mecz a pozniej dogrywke.

Jednak widac ze troche nie idzie ci przegrywanie..

Kubbas
Przy bramce na 1-1 wycofałem obrońce gdy wyszedłeś sam na sam jakbyś nie zauważył, od początku pisałem, na forum, i na gadu przeklepiemy mecz byle jak i gramy dogrywkę, ty sobie wymyśliłeś nie wiadomo co. Zablokowałem Cię na gg bo nie jest to warte nerwów i zadecydują Ci co od tego są.
Mani3k
O co chodzi jakby?
Zawsze w tej fazie rozgrywek gramy mecz i rewanż...
1 mecz (dom)
2 mecz (wyjazd)
w przypadku obu remisów bezbramkowych bądź bramkowych (ta sama ilość bramek w obu meczach np. 1-1, 1-1; 2-2, 2-2 itd.)
rozgrywany jest 3 dodatkowy mecz (z tym, że w ustawieniach meczu dodajemy Dogrywka + Rzuty karne) i tu wszystko powinno się rozstrzygnąć.

Milerinho
CYTAT(Mani3k @ Aug 8 2009, 10:59) *
O co chodzi jakby?
1 mecz (dom)
2 mecz (wyjazd)
w przypadku obu remisów bezbramkowych bądź bramkowych (ta sama ilość bramek w obu meczach np. 1-1, 1-1; 2-2, 2-2 itd.)
rozgrywany jest 3 dodatkowy mecz (z tym, że w ustawieniach meczu dodajemy Dogrywka + Rzuty karne) i tu wszystko powinno się rozstrzygnąć.

Ostateczne rozstrzygnięcia:
- gramy używając GoalServer6
- gramy na patchu ISS Patch: ISS Patch
- mecz będzie trwał 10 min
- kontuzje wyłączone
- forma : normalna
- nie ma żadnych zakazów poszczególnych zagrań

Podział na 2 dywizje. Są one równorzędne. Najlepszych 4 graczy z każdej dywizji rozegra ze sobą play-offy (rywalizacja do 3 zwycięstw, best of 5).

Gramy do 3 win.

1 post
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=15851
Kubbas
CYTAT(Mani3k @ Aug 8 2009, 10:59) *
O co chodzi jakby?
1 mecz (dom)
2 mecz (wyjazd)

Tak tylko, że w naszym poprzednim meczu padł remis 2:2 a nie mieliśmy ustawionej dogrywki ani karnych i dzisiaj mieliśmy to dograć.
siwers99
Miler zawsze i wszedzie nie umie przegrywac szkoda nerwow Kubbas
Milerinho
Tylko powiedz mi jak to bylo ze gdy wygrywales 1-0 broniles sie dzielnie ale jak juz strzelilem na 1-1 i 2-1 przestales grac na co liczyles ?
Skoro widzisz ze na gg i przed meczem pisalem ze ten mecz gramy normalnie i nastepny przeczekamy i zagramy dogrywke i sam poteierdziles przed meczem.

Wiec nie wiem co teraz za szopki odstawiasz.
Mani3k
To jakies nowe zasady pucharowe?
Gramy już 3 puchar i zawsze było:
1 mecz (brak dogrywki i karnych)
2 mecz (brak dogrywki i karnych)
3 mecz w przypadku remisów bez/bramkowych (dogrywka i karne)
Bakel
Kubbas, odblokuj go na GG i się dogadajcie. Z zamieszczonego loga wynika, że zaszło klasyczne niedogadanie. Jest 2-2. Jako dogrywkę możecie potraktować pięciominutowy mecz z włączonymi karnymi (bez dogrywki).
Jeżeli się nie dogadacie to będzie przyznany obustronny walkower.
Kubbas
CYTAT(milerinho @ Aug 8 2009, 11:21) *
Tylko powiedz mi jak to bylo ze gdy wygrywales 1-0 broniles sie dzielnie ale jak juz strzelilem na 1-1 i 2-1 przestales grac na co liczyles ?
Skoro widzisz ze na gg i przed meczem pisalem ze ten mecz gramy normalnie i nastepny przeczekamy i zagramy dogrywke i sam poteierdziles przed meczem.

Wiec nie wiem co teraz za szopki odstawiasz.

Tak to było, że było 1-0 dla mnie i chyba 70 minuta, więc po co miałem Ci blokować strzelenie bramki skoro itak graliśmy tylko dogrywkę? Wycofałem wyraźnie obrońcę, tylko ślepiec mógł tego nie widzieć, a że od 60 minuty klepałem między obrońcą a bramkarzem też nie widziałeś?

Na to wygląda siwers, że szkoda nerwów, więcej się namęczyłem niż przez całą fazę grupową ligi letniej.

Bakel to jak w końcu grasmy, z dogrywkami, czy bez? Maniek mówi co innego ty co innego.
Milerinho
Wychodzi na to ze gramy ten mecz co bylo 2-2 dogrywke czyli 5min + karne tak jak proponowalem ;]

I reszte meczy z dogrywka i karnymi az ktos wygra 3razy.
Mani3k
Sorki za wprowadzenie w błąd, czyli nowe zasady (o kt. się także dowiedziałem), gracie do 3 wygranych włącznie (w każdym meczu dogrywka + karne), w sumie może wyjść nawet 5 meczy.
Obecna sytuacja wygląda tak:
1:2 dla Milerinho (czyli ma 1 wygraną)
2:2 czyli musicie do tego meczu dograć dogrywkę i wyłonić zwycięzcę...
i dograć pozostałe mecze, aż kto uzyska łącznie 3 wygrane.
Pozdrawiam
Kubbas
Ten mecz nie był meczem pucharowym, to 1:2, na razie jest tylko 2:2 i dogrywamy dogrywkę.
Milerinho
CYTAT(Kubbas @ Aug 8 2009, 13:05) *
Ten mecz nie był meczem pucharowym, to 1:2, na razie jest tylko 2:2 i dogrywamy dogrywkę.

No chyba zartujesz oczywiscie ze był.

Jest dokladnie tak jak pisze Mani3k
Kubbas
To ja rezygnuje z ligi jeżeli był, Bakel napisał, że gramy tylko dogrywkę z 1 meczu.

Komedia.
Bakel
2-2 w pierwszym meczu i gracie dogrywkę. Ten drugi wynik się nie liczy. Milerinho, nie masz nie na potwierdzenie faktu, że Kubbas zgodził się grać normalny mecz. Z loga przedstawionego przez Kubbasa wynika, że chciał 90 min potraktować jako sparing, tak, aby doszło do dogrywki.
Milerinho
CYTAT(Bakel @ Aug 8 2009, 14:55) *
2-2 w pierwszym meczu i gracie dogrywkę. Ten drugi wynik się nie liczy. Milerinho, nie masz nie na potwierdzenie faktu, że Kubbas zgodził się grać normalny mecz. Z loga przedstawionego przez Kubbasa wynika, że chciał 90 min potraktować jako sparing, tak, aby doszło do dogrywki.

A ja wyraznie tam pisze w rozmowie ze ten mecz gramy normalnie i nastepny bedzie przeczekany do dogrywki. Chyba to widzisz w Logu ?????

A czy on ma potwierdzenie ze nie gral ostatnich kilka akcji jak wygrywalem ??

Moja propozycja taka zeby zagrac to wszystko od nowa!
Bakel
CYTAT
wlaczy sie i niech leci

On nie powiedział, że się zgadza na Twoją propozycję.

Jest 2-2, macie zagrać dogrywkę w tym meczu, a następnie pozostałe mecze, aż do wyłonienia zwycięzcy.

Tyle w tym temacie.
Kubbas
Finalny wynik meczu nr 1

6:4

Milerinho - Kubbas
Milerinho
CYTAT(Kubbas @ Aug 8 2009, 18:30) *
Finalny wynik meczu nr 1

6:4

Milerinho - Kubbas

Potwierdzam. Reszta spotkan w najblizszym czasie.
jarek
1/4 finału

dosko10 - jarek 3:2
jarek - dosko10 3:2
dosko10 - jarek 2:1
jarek - dosko10 1:0
dosko10 - jarek 0:1

Wynik: 3:2 dla 'jarek'

Niestety brak screenów...
Mani3k
Bakel 0-1 Mani3k

Bakel 0-4 Mani3k

Bakel 1-2 Mani3k

Wszystkie mecze zacięte, obfitujące w wiele akcji pod obiema bramkami. Szczególnie złudny może być wynik 0-4, gdyż w meczu tym statystyki były niemalże identyczne, lecz tego popołudnia to Nigeryjczycy byli ciut skuteczniejsi od rywala.
Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować Bakelowi za grę i życzyć powodzenia w następnych turniejach.
Pozdrawiam rolleyes.gif
Milerinho
Milerinho 6-4 Kubbas

Milerinho 1-0 Kubbas

Milerinho 3-2 Kubbas [ 90min obroniony karny przez bramkarza Danii biggrin.gif ]

Wynik 3-0 dla Milerinho
Kubbas
Potwierdzam

2 mecz - dwa karne nie odgwizdane gdy bramkarz Milera złapał moich graczy za nogi

3 mecz - nie trafiony karny w ważnym momencie i lama strzelona przez Milera w 90którejś

Powodzenia dalej, aczkolwiek z serii nie czerpałem przyjemności przez styl gry przeciwnika
Milerinho
CYTAT(Kubbas @ Aug 12 2009, 14:45) *
Potwierdzam

2 mecz - dwa karne nie odgwizdane gdy bramkarz Milera złapał moich graczy za nogi

3 mecz - nie trafiony karny w ważnym momencie i lama strzelona przez Milera w 90którejś

Powodzenia dalej, aczkolwiek z serii nie czerpałem przyjemności przez styl gry przeciwnika

Klucic sie nie chce ale to wlasnie Ty polowales zeby ustrzelic lame... Dobra Dunska obtona !

Nie znasz slowa lama to nie uzywaj go film z lama dawalem juz gdzies niedawno. Podalem w pole karne Bentner sie odwrocil i strzelil to jest lama ;OO

Przypominam ze przyslowiowa lame strzeliles w dogrywanym meczu dosyc ewidentna wiec nie wiem po co poruszac ten temat.

Mimo to dzieki za mecze.
Kubbas
Kłócić, ja nigdy nie strzelam lam, a ten film z lamą jest tak śmieszny jak twoje stwierdzenie, że polega ona na zamachu, na który gracz nie ma wpływu,

Oby Cię na goalserwerze nie zbanowali bo już nie będzie gdzie grać
Milerinho
CYTAT(Kubbas @ Aug 12 2009, 14:56) *
Kłócić, ja nigdy nie strzelam lam, a ten film z lamą jest tak śmieszny jak twoje stwierdzenie, że polega ona na zamachu, na który gracz nie ma wpływu,

Oby Cię na goalserwerze nie zbanowali bo już nie będzie gdzie grać

Ale przyznac sie mozesz ze strzeliles ewidentna lame ? czy bedziesz sie wypieral .. biggrin.gif

W tym meczu tez probowales lamke ustrzelic.

To podaj mi twoja definicje lamy ;oo
Kubbas
Nie strzeliłem żadnej lamy przez cały puchar, i pewnie przez cały swój pobyt w online PES'a.

Rozklepałem Ci całą obronę i dograłem do wysuniętego Arshawina, który sam stał i strzelił z pierwszej piłki to wg Ciebie lama?

Chłopie nie ośmieszaj się nikt już nie chce z tobą grać. Napisałem, że nie czerpałem przyjemności z gry z nim, a tu piana z ust.
Milerinho
CYTAT(Kubbas @ Aug 12 2009, 15:01) *
Nie strzeliłem żadnej lamy przez cały puchar, i pewnie przez cały swój pobyt w online PES'a.

Rozklepałem Ci całą obronę i dograłem do wysuniętego Arshawina, który sam stał i strzelił z pierwszej piłki to wg Ciebie lama?

Chłopie nie ośmieszaj się nikt już nie chce z tobą grać. Napisałem, że nie czerpałem przyjemności z gry z nim, a tu piana z ust.

No jak tak uwazasz ze nie strzeliles lamy to luuz laugh.gif laugh.gif

Ja juz swoje powiedzialem na ten temat. Na 2 raz nagrywaj swoje bramki i je wstawiaj laugh.gif

Koncze temat tych meczy i bramek. Pozdro wink.gif
snajper1929
snajper1929 - lukasz44

1 mecz

4:0

2 mecz

2:0

3 mecz

3:0

Dzieki
Bakel
Pary 1/2 finału:

snajper1929 - Milerinho
jarek - Mani3k

Pary 1/4 finału:

snajper1929 - lukasz44
jarek - dosko10
milerinho - Kubbas
Bakel - Mani3k
Milerinho
snajper1929 0-1 milerinho
snajper1929 2-1 milerinho
snajper1929 1-2 milerinho
snajper1929 2-1 milerinho
snajper1929 3-2 milerinho

Wynik koncowy :
snajper1929 3-2 milerinho

Dzieki za mecze smile.gif

snajper1929
Potwierdzam.
Mani3k
Mani3k 4-2 jarek
jarek 0-4 Mani3k
Mani3k 1-0 jarek

Dzięki za mecze...
jarek
CYTAT(Mani3k @ Aug 19 2009, 11:03) *
Mani3k 4-2 jarek
jarek 0-4 Mani3k
Mani3k 1-0 jarek

Dzięki za mecze...

Potwierdzam
Bakel
CYTAT
Finał:

snajper1929 - Mani3k

Niech wygra lepszy.

Proszę o rozegranie finału do końca miesiąca, aczkolwiek wskazane jest rozegranie go czym prędzej wink.gif
Mani3k
Mani3k 0-3 snajper1929

Mani3k 4-3 snajper1929

Mani3k 2-0 snajper1929

Mani3k 3-2 snajper1929

Pierwsze spotkanie - napór Nigerii i świetne trzy kontry zawodników Serbii (niemal 100% skuteczność), wynik 0:3 dla rywala.
Drugie spotkanie - pełna dominacja z mojej strony, ciągły napór i ostrzeliwanie bramki Serbskiego bramkarza, ale znowu zabójcze kontry i piłka 3-krotnie ląduje w mojej bramce... ale opłaciła się walka do końca samego końca i w 90'+ Yakubu daje pierwsze, ważne zwycięstwo Nigeryjczykom. Wynik 4:3.
Trzecie spotkanie - po kilka dogodnych sytuacji po obu stronach boiska, ale w 2 sytuacjach zachowałem więcej zimnej krwi, zasłużone zwycięstwo i wynik 2:0.
Czwarte spotkanie - trudne spotkanie dla nas obu, nikt łatwo nie oddawał pola, do przerwy wynik remisowy 1:1, druga połowa także bez zmian... po kilka groźnych akcji z obu stron i jednej bramce. Po 90' wynik 2:2. Zwycięzca został dopiero wyłoniony pod koniec 1 połowy dogrywki, w 99' Martins strzela zwycięską bramkę i daje jakże cenne 3 zwycięstwo 'moim' graczom.

Wielkie dzięki za wszystkie rozegrane mecze w lidze letniej.
Pozdr
Kubbas
Gratulacje Maniek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.