Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES6 - Liga letnia
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Turniejowe Archiwum > Liga letnia PES6 > Liga Letnia > Liga Letnia edycja I
Stron: 1, 2
Bakel
Witam

Chciałbym zaprosić graczy do udziału w Lidze Letniej IO w PES6. Wielu ligowców wyjeżdża na jakiś czas i nie ma dostępu do komputera (jakiś odwyk wskazany;) przez co regularna liga się dezorganizuje. Formuła Ligi Letniej jest dobrze dopasowana do wakacyjnych wojaży. Mianowicie, w czasie 3 tygodni gracz będzie musiał rozegrać jedną rundę spotkań, po jednym meczu z każdym rywalem. Następne 3 tygodnie to runda rewanżowa.

Pierwszeństwo w zapisach będą mieli gracze, którzy posiadają konta gracza ISSOnline i uczestniczyli w rozgrywkach Ligi PES6 IO.

Ostateczne rozstrzygnięcia:
- gramy używając GoalServer6
- gramy na patchu ISS Patch: ISS Patch
- mecz będzie trwał 10 min
- kontuzje wyłączone
- forma : normalna
- nie ma żadnych zakazów poszczególnych zagrań

Podział na 2 dywizje. Są one równorzędne. Najlepszych 4 graczy z każdej dywizji rozegra ze sobą play-offy (rywalizacja do 3 zwycięstw, best of 5).

[code="nieaktualne"]Mecze będą rozgrywane na pośrednictwem PES6J. http://www.pes6j.net/forum/ <- należy się tu zarejestrować i przed każdym wejściem w tryb Network/Sieć należy się zalogować na tejże stronie.
Obowiązywać będzie patch autoryzowany przez twórców sieci PES6J czyli KTM's Patch: http://www.pes6j.net/downloadsx/4-7-09_Ktm...ansferpatch.dkz (instalujemy za pośrednictwem DKZStudio http://www.sendspace.pl/file/184cfe05a75d4a83fbfb335
Jak to zrobić? http://www.youtube.com/watch?v=yIwHjgFn6M0[/code]

Proponuję utworzyć 2 dywizje po 12 graczy. Da to rozsądną liczbę meczów do rozegrania - 11 spotkań / rundę

W zapisach proszę umieścić:

nick: Bakel
#GG: 4191885
mail: bakel (at) issonline.pl

W rozgrywkach obowiązują postanowienia regulaminu ligowego ISSOnline.

Zapisani:

Bakel
lukasz44
MM
PiotrArci
d-note
dosko10
Miler
Czubinho
Kubbas
siwers99
Orange91
lowrider89
jarek
Mani3k
snajper1929
lukasz44
nick: lukasz44
#GG: 286124
mail: [email protected]
MM.
nick: MM
GG: 3838005
PiotrArci
nick: PiotrArci
gg: 11470396
siwers99
myślę że lepiej przez hamachi bo nie każdemu działa ten serwer...
d-note
nick: d-note
#GG: 6992454

Nie wiem jednak czy ten sposób łączenia będzie mi działał...
Bakel
Jeżeli chodzi o graczy, którym PES6J nie będzie działał, będzie możliwość skorzystania z tradycyjnego GoalServera.
dosko10
nicK dosko10
gg: 2570791
e-mail: [email protected]
Milerinho
Jezeli jest mozliwosc grania na GoalSerwerze to chętnie zagram z wami.

nick.Miler
gg:2912327
czubinho
nick.Czubinho
gg:5885642
Kubbas
nick - Kubbas
gg - 6104027
mail [email protected]

siwers99
gram ale jedynie na Goalserverze
nick: Siwers99
gg:8995443
Orange_91
nick: Orange_91
gg: 9270871
e-mail: [email protected]
lowrider
lowrider89
1487643
[email protected]

gra tylko przez GS
jarek
jarek

9577656

[email protected]
Mani3k
Mani3k
2036428
[email protected]
snajper1929
snajper1929
2387633
[email protected]
Bakel
Nastąpiła aktualizacja patcha KTM. Proszę graczy o zainstalowanie update'a.

Dzisiaj kończymy zapisy do ligi letniej i ruszamy z rozgrywkami. O 20.00 temat zostanie zamknięty.
siwers99
jeszcze wprowadził bym zakaz lamowania i lagdetector v14
lukasz44
+1 z zakazem lamowania . . .
similo14
nick: similo14
GG: 6794732
mail:[email protected]
snajper1929
zakaz lamowania jak najbardziej a co do KTMa to zalezy jakimi teamami chcemy grać bo ten patch to w przypadku niektórych zespołow nieporozumienie TOTALNE.
Bakel
CYTAT(snajper1929 @ Jul 13 2009, 13:44) *
zakaz lamowania jak najbardziej a co do KTMa to zalezy jakimi teamami chcemy grać bo ten patch to w przypadku niektórych zespołow nieporozumienie TOTALNE.

A sprawdzałeś ten update patcha, który zamieściłem? Liga letnia będzie eksperymentem przed właściwą ligą.
A jak chciałbyś czy gracze respektują "zakaz lamowania"?
Kubbas
Jakiś rok, dwa temu robiłem ligę na pro-evo, i dałem zakaz cutowania, gracze jako tako go respektowali na 20 meczy chyba był 1 przypadek grania na lame, wtedy wystarczyło aby przeciwnik tej osoby oskrinował odpowiednio akcje z powtórki i przedstawił na forum

Jak najbardziej zakaz lam powinien obowiązywać
lukasz44
dokładnie jak kolega wyżej dobry screen albo szybkie włączenie Frapsa w powtórkach pomeczowych, gra z lamami nie ma sensu . . .
siwers99
i program lagdetector obowiazkowo uchronil by przed lagowaniem...
Bakel
Ok, jestem otwarty na sugestie.
lowrider
1. grać z losową formą i włączonymi kontuzjami - trochę realizmu nie zaszkodzi. Kontuzje IMO koniecznie, forma juz nie tongue.gif
2. zmienić patcha - nie ma to jak kadra Polski z Niedzielanem, Kosowskim i Szymkowiakiem w składzie ;]

pozdro
siwers99
CYTAT(lowrider89 @ Jul 13 2009, 18:19) *
1. grać z losową formą i włączonymi kontuzjami - trochę realizmu nie zaszkodzi. Kontuzje IMO koniecznie, forma juz nie tongue.gif
2. zmienić patcha - nie ma to jak kadra Polski z Niedzielanem, Kosowskim i Szymkowiakiem w składzie ;]

pozdro

+1
forma losowa i kontuzje wlaczone i czas trwania meczu 15 minut.
aktualka iss jak najbardziej;)
Bakel
CYTAT(siwers99 @ Jul 13 2009, 18:27) *
+1

Na to jestem w stanie przystać pod warunkiem, że większość graczy to poprze. Co do banowania niektórych zagrań. Hm, jak zdefiniujecie lamy? Przy dobrej jakości połączeniu gracz jest w stanie obronić się przed wejściami z boku pola karnego. Zakazywanie zagrań nie jest dobrym rozwiązaniem. W WE2002 zagranie 1-2 zostało zbanowane, ale jest to na tyle wyraźne zagranie, że każdy może je łatwo wychwycić. Co do "cutback'ów"- nie jest to zagranie łatwe do precyzyjnego określenia.

d-note
CYTAT(siwers99 @ Jul 13 2009, 18:27) *
+1

Też takie opcje proponuje tongue.gif Będzie bardziej realnie.
Orange_91
CYTAT(lowrider89 @ Jul 13 2009, 18:19) *

pozdro

1. Nie. Forma na pewno nie bo mogą zacząć się różne żale, że w tym akurat tak ważnym meczu miałem taką formę a nie inną i nie mogłem wygrać. Poza tym jak wiadomo drużyny będą wybierane losowo i niektórzy gracze dostaną gorsze drużyny, niektórzy zaś troszkę lepsze. W przypadku formy losowej gracz, z gorszą drużyny będzie miał np. pecha i wylosuje w większości strzałki w dół i akurat będzie grał z graczem posiadającym lepszą drużynę, któremu akurat los będzie sprzyjał i wylosuje w większości strzałki w górę bądź zielone, wtedy przewaga gracza z lepszą drużyną powiększy się jeszcze bardziej niż w przypadku formy zwykłej. Do włączonych kontuzji też bym nie podchodził zbyt entuzjastycznie.
2. Tak. Zdecydowanie na ISSPatch, sprawdził się w lidze i jest o wiele lepiej wykonany.

Co do 15 minut, to jest mi obojętne byle nie było to 5 minut albo 30.

CYTAT(Bakel @ Jul 13 2009, 18:35) *
Na to jestem w stanie przystać pod warunkiem, że większość graczy to poprze. Co do banowania niektórych zagrań. Hm, jak zdefiniujecie lamy? Przy dobrej jakości połączeniu gracz jest w stanie obronić się przed wejściami z boku pola karnego. Zakazywanie zagrań nie jest dobrym rozwiązaniem. W WE2002 zagranie 1-2 zostało zbanowane, ale jest to na tyle wyraźne zagranie, że każdy może je łatwo wychwycić. Co do "cutback'ów"- nie jest to zagranie łatwe do precyzyjnego określenia.

Również bym nic nie kombinował, moim zdaniem zakazywanie jakichkolwiek zagrań jest co najmniej dziwne. W końcu dojdzie do sytuacji, że dojdzie do samych kłótni o to czy była "lama" czy jej nie było. Potem trzeba będzie zakazać kolejnych zagrań, bo jak "lamy" zakazano to trzeba też np. wślizgi zakazać, w końcu również mogą komuś przeszkadzać.
Mani3k
- forma: zwykła (w 100% popieram Orange'a)
- kontuzje: brak (chytry przeciwnik mógłby wymuszać zmianę gracza z typem kontuzji 'C')
- czas gry: 10 min (turnieje - 15 min owszem, liga - mogłoby to być męczące ze względu na ilość rozgrywanych spotkań)
------------------------------------------------------------
- co do schematów itp. niech każdy gra jak potrafi, mi osobiście to nie przeszkadza, wiązało by się to z wieloma sporami na forum
- ISS Patch jak najbardziej
Kubbas
ISS Patch jak najbardziej

Forma losowa, zdecydowanie nie.
lowrider
raczej nikt sie juz nie zglosi...
proponuję rozpoczęcie w takim składzie jaki jest
Bakel
Ostateczne rozstrzygnięcia:
- gramy używając GoalServera
- gramy na patchu ISS Patch
- mecz będzie trwał 10 min
- kontuzje wyłączone
- forma : normalna
- nie ma żadnych zakazów poszczególnych zagrań

Więcej w pierwszym poście.
Kubbas
Bakel przecież możemy spokojnie między sobą na PES6j grać na patchu ISS, nikt tego nie sprawdzi jeżeli będziemy grać między sobą, inne patche do online w ogóle nie mają porównania.
lukasz44
+1 , według mnie kto może niech ma możliwość grania na tych serwerach . . .
Bakel
Spoko, w tym względzie jest duża dowolność. Kto będzie chciał grać za pomocą PES6J to oczywiście może grać.
Wyniki losowania drużyn dostępne w ligowej zakładce.
Kubbas
Czyli rostera używamy tego ISS?
Bakel
CYTAT(Kubbas @ Jul 13 2009, 22:53) *
Czyli rostera używamy tego ISS?

Tak
siwers99
i czemu forma normalna i tylko 10 minut?? ;/
Bakel
Na pewno zostawimy formę normalną, a grać możemy na 15 min. Jaka jest Wasza opinia na ten temat?
lowrider
Granie meczy na 15min będzie się ciągnąć...
snajper1929
1 mecz sezonu rozegrany graliśmy 10 min więc niech już tak zostanie wink.gif aczkolwiek jeśli zmieni się na 15 to zagramy 2 raz tongue.gif
lowrider
gramy bez terminarza jak nam się podoba ma się rozumieć
druga sprawa jakiś przybliżony ostateczny termin rozegrania wszystkich meczy
Kubbas
10 min jest ok, proponuje tak zostawić
lukasz44
+1 , i jak można już grać ???
siwers99
ale zakaz lamowania powinien byc jak najbardziej..
lowrider
ustal sobie przed meczem z graczem i problem z głowy...
kiedyś miałem tak z Czubinho ze lama mi wpadla i odjąłem tą bramkę od końcowego wyniku...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.