Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PILNE!! PROBLEM Z PADEM!! POMOCY!!
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Koziou
No wiec chodzi o to, ze mam pada Apollo z dual shockiem i od 2 dni nie dziala to znaczy zapalam diode i za jakies 5 sekund sie wylancza... Sterowniki jeszcze raz zainstalowalem ale dalej problem sie pojawia. Napewno USB jest sprawne bo sprawdzalem za pomoca aparatu i bez problemu "ładzia". Nastepnie przeszedlem do KONTROLERY GIER i dalem dodaj moj typ pada i co wyskoczylo?! : "PORT GIER LUB STEROWNIKI PORTU GIER NIE S
Dr@gon
No wiec chodzi o to, ze mam pada Apollo z dual shockiem i od 2 dni nie dziala to znaczy zapalam diode i za jakies 5 sekund sie wylancza... Sterowniki jeszcze raz zainstalowalem ale dalej problem sie pojawia. Napewno USB jest sprawne bo sprawdzalem za pomoca aparatu i bez problemu \"ładzia\". Nastepnie przeszedlem do KONTROLERY GIER i dalem dodaj moj typ pada i co wyskoczylo?! : \"PORT GIER LUB STEROWNIKI PORTU GIER NIE S
Koziou
Tak dzialal. Moj pad u kumpla dziala tylko u mnie nie.
Rządło
Odinstaluj sterowniki jeszcze raz zainstaluj i musisz dokładnie wszystkie opcje zobaczyć czy się zgadzają w opcjach kontroleròw gier. Albo jeszcze zobacz na stronie producenta może będzie jakaś porada, itp.
Dr@gon
W akcie desperacji możesz zawsze zrobić formata biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Koziou
Rządło thx za porade bede probowac...

Te Dr@gon jestes przezabawny, buahahahahaha :? Twoj humor pewnie wszystkich poraza...
verelad
Śmieszne czy nie może okazać się najprostszym rozwiązaniem.
Dr@gon
Rządło thx za porade bede probowac...  

Te Dr@gon jestes przezabawny, buahahahahaha :?  Twoj humor pewnie wszystkich poraza...

Nie tyle poraża co elektryzuje :twisted:
onix_the_chosen
W akcie desperacji możesz zawsze zrobić formata biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

To nie smieszne, ja mialem podobny problem z moim logitechem i tylko format pomogl (dobre i to) ;D
Dr@gon
Widzisz Koziou - format "twardziela" to czasami osteczne wyjście, ale w końcu skutkuje laugh.gif
Raffels
Ja mam podobny problem. Kupiłem pada manty właśnie tego. Podłączam go pod USB włączam analoga świeci się przez kilka sekund i lampka gaśnie. Instaluje sterowniki ale mojego pada nie ma wśròd kontroleròw gier w panelu sterowania. Wsadzałem do innych gniazd USB i nadal nic. Nie wim co mam robić czy zgłosić reklamację czy co. Jest ktoś kto może mi pomòc??
Tomak
Ja mam podobny problem. Kupiłem pada manty właśnie tego. Podłączam go pod USB włączam analoga świeci się przez kilka sekund i lampka gaśnie. Instaluje sterowniki ale mojego pada nie ma wśròd kontroleròw gier w panelu sterowania. Wsadzałem do innych gniazd USB i nadal nic. Nie wim co mam robić czy zgłosić reklamację czy co. Jest ktoś kto może mi pomòc??

Raffels, mam IDENTYCZNEGO pada .. ale w przeciwieństwie do Ciebie , u mnie wszystko działa :!: Wszystko poprawnie zainstalowałem , skonfiguro
wałem i jest cacy poprostu ...
Raffels
Tomak a jakiego masz Windowsa??
Tomak
Tomak a jakiego masz Windowsa??

Windows XP Professional
Raffels
Ja mam 98 SE moze to cos z tym jest zwiazane??(chociaz na instrukcji jest napisane ze pad dziala pod 98 SE). Sam już nie wiem co mam robić nie chce robić formata bo nie mam gwarancji że to pomoże a wgrywać od nowa te wszystkie programy - koszmar sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif Może zrobić reinstalke??
Tomak
Ja mam 98 SE moze to cos z tym jest zwiazane??(chociaz na instrukcji jest napisane ze pad dziala pod 98 SE). Sam już nie wiem co mam robić nie chce robić formata bo nie mam gwarancji że to pomoże a wgrywać od nowa te wszystkie programy - koszmar sad.gif  :(  :(  :(  :(  :(  Może zrobić reinstalke??

Hm... no nie wiem ... może najpierw zobacz u jakiegoś kumpla czy tak samo będzie :?: Jeśli tak , to chyba nie masz innego wyjścia niż wgranie XP ...
qazwsx
Mam też xp professionala i też mi niedziała mòj skarb do pesa sad.gif to napewno niejest związane z winem

ps: wcześniej nomalnie grałem na nim a teraz kupa laugh.gif może format by pomògł ale narazie sobie pykam na klawirce i to mi starczy :wink:
Dino
A ja spytam tak czemu nie mam wibracji O_o
Raffels
Sprawdzałem u dwòch kumpli i działa (w Windowsie XP i 98 SE) więc nie wiem czemu u mnie nie a USB mam wporządku. Chce ktoś kupić za 50 zł???? ;D ;D ;D ;D
Koziou
No ja mam pada APOLLO. Przez jakies 3 miesiace dzialal. Pozniej wlaczam pesa i "jeb ciul dup" !!nie ma!! Nawet w akcie desperacji zrobilem : Formac c:/ I nic to nie dalo!! Oczywiscie ten pad dziala u kumpla a specjalnie pozyczylem od niego, zainstalowalismy jego stery i to samo co z moim!! Juz nie wiem co robic?! Teraz przez to ze pada nie mam to musze na klawirze grac i dostaje juz na 5 gwiazdce polska z anglia!!

Jak ktos ma jakis sensowny pomysl poza FORMATEM to prosze bardzo o swoja wiedze na temat w tym temacie:D
SZAKI
Tomak mam także pada Manty i czy mògłbyś mi krok po kroku powiedzieć jak mam skonfigurować pada żeby mi działały analogi tak jak trzeba,bo jak wyłączoną mam diode to na strzałkach biegam i na lewym analogu biegam,a jak włącze ANALOG to strzałkami nic nie moge robić a analogiem się poruszam!
Raffels
Widzę że nie tylko ja mam problem. Ale kupuje DS2 i przejsciowke i po klopocie. Jak ktos chce kupic tego mojego pada manty(sprawny jest sprawdzalem u kilku kumpli i chodzi) to się zgłaszać na gg.

ŚPIESZMY SI
Szeryf
Windows bez problemu wykrywa takie 12 przyciskowe pady. Pròbowaliście nie używać sterownikòw dostarczonych przez producenta i podłączyć go z poziomu windowsa (traci się tylko wibracje) ?
Raffels
Oczywiście ale to nie pomagało!!!!
Tomak
Tomak mam także pada Manty i czy mògłbyś mi krok po kroku powiedzieć jak mam skonfigurować pada żeby mi działały analogi tak jak trzeba,bo jak wyłączoną mam diode to na strzałkach biegam i na lewym analogu biegam,a jak włącze ANALOG to strzałkami nic nie moge robić a analogiem się poruszam!

U mne jest tak samo ... Ale wiem , ze ten problem był już opisywany gdzieś na forum ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.