Pro-Evo-S
Jun 12 2008, 22:07
Kilkudziesięciu sekund zabrakło reprezentacji Polski do odniesienia historycznego zwycięstwa w finałach mistrzostw Europy. Austriacy uratowali remis w trzeciej minucie doliczonego czasu gry.
Bohaterowie meczu:
Artur Boruc (Polska): Gdyby nie bramkarz Celticu Glasgow to Polska zapewne przegrałaby i to dość wysoko z reprezentacją Austrii. Boruc cztery razy wyszedł zwycięsko w konfrontacji z zawodnikami reprezentacji Austrii. Tak jak dwa lata temu popularny "Arczi" został bohaterem z jedną puszczoną bramką, tak teraz zostaje bohaterem z puszczonym golem.
Roger (Polska): Po raz pierwszy strzeliliśmy gola na mistrzostwach Europy za sprawą Rogera. Zawodnik Legii przez całe spotkanie biegał, walczył, wykazywał się ambicją.
Tak padły bramki:
0:1 - Smolarek ładnie przerzucił na prawą stronę do Saganowskiego, ten ograł jednego rywala uderzył, do piłki doszedł Roger, który z najbliższej odległości zdobył gola.
1:1 - Vastić pewnie z rzutu karnego pokonał strzałem w prawy róg bramki Boruca.
AUSTRIA - POLSKA 1:1 (0:1)
0:1 Roger Guerreiro 30 min
1:1 Ivica Vastic (k) 90+3 min
Żółte kartki: Umit Korkmaz, Sebastian Proedl - Marcin Wasilewski, Jacek Krzynówek, Jacek Bąk
Miejsce: Ernst Happel (Wiedeń)
Widzów: 51 428
Sędzia: Howard Webb (Anglia)
Austria: 21. Juergen Macho - 14. Gyoergy Garics, 15. Sebastian Proedl, 3. Martin Stranzl, 4. Emanuel Pogatetz - 8. Christoph Leitgeb, 6. Rene Aufhauser (74 min - 19. Juergen Saeumel), 10. Andreas Ivanschitz (64 min - 7. Ivica Vastic), 11. Umit Korkmaz - 20. Martin Harnik, 9. Roland Linz (64 min - 18. Roman Kienast)
Trener: Josef Hickersberger
Polska: 1. Artur Boruc - 13. Marcin Wasilewski, 6. Jacek Bąk,
2. Mariusz Jop (46 min - 4. Paweł Golański), 14. Michał Żewłakow - 7. Euzebiusz Smolarek, 18. Mariusz Lewandowski, 5. Dariusz Dudka, 8. Jacek Krzynówek - 20. Roger Guerreiro (85 min - 19. Rafał Murawski)- 11. Marek Saganowski (83 min - 17. Wojciech Łobodziński)
Trener: Leo Beenhakker
==============================
Ludzie skanadal
Ten sędzia nas okradł
Nadal nie mogę się otrząsnąć :/
Komentujcie. Co sądzicie o domniemanym faulu?
F.C. Barcelona
Jun 12 2008, 22:11
Ile ci dali?! Ty k***o ile ci dali?!
Każdy widział co było...przypomina mi się MŚ 2002 i Hiszpania jak ich pięknie wywalili noo bo Korea Gospodarz i kolejna impreza i znów to samo. aż żal było na to patrzeć...
Krzysiu12
Jun 12 2008, 22:20
decyzja sędziego = skandal!!! no kur*a mniało być!? co!?
Pro-Evo-S
Jun 12 2008, 22:23
CYTAT(Teco @ czw, 12 cze 2008 - 23:21)

Każdy widział co było...przypomina mi się MŚ 2002 i Hiszpania jak ich pięknie wywalili noo bo Korea Gospodarz i kolejna impreza i znów to samo. aż żal było na to patrzeć...
też pamiętam tamten mecz :/
Ale to nie była hiszpania tylko chyba włochy. Przynajmniej ja pamiętam to tak

A co do dzisiejszego spotkania to niby oliwa sprawiedliwa, ale gol stracony w ostatnich sekundach meczu w tak kontrowersyjnej sytuacji to po prostu żenada. Sędzia wg mnie powinien zostać odsunięty od tego zawodu...
nie zapomnijcie ze ten mecz gralismy na bardzo niskim poziomie, karnego nie bylo to napewno (unas tez nie powinno byc bramki) ogolnie to sedziowanie na tych mistrzostwach to parodia, sytuacja z meczu holandia - wlochy VanNi.. strzela gola ze spalonego a uefa mowi ze prawidlowo bo zawodnik lezal za boiskiem obok bramki LOL, Fabregas gol ze spalonego. A czerwonych kartek to chyba zapomnieli wziasc ze soba bo np taki faul na Nanim w meczu z czechami gdzie normalnie prawie go polamal ehh
nie wspominajac juz o sytuacjach z meczu Polska - Niemcy
Krzynowek - co z nim sie stalo ;/
ronaldo_9
Jun 12 2008, 22:38
W 2002r. to były i Włochy(1/8) i Hiszpania(1/4)
Co do dzisiejszego meczu to cud żeśmy gola do tej 30min nie stracili, niby gol ze spalonego ale 30 i 93 minuta robi różnice. Szkoda bo w drugie połowie nawet Krzynówek coś zaczął grać. No i ta ruletka Roger'a.
szołpas
Jun 12 2008, 23:02
1 dupna żenada

mieli grac w meczu a nie na łysego zwalać , poprostu Polacy dali dupy
oprócz Boruca,Rogera i Sagana
Nie oszukujmy się - remis to dla nas bardzo korzystny wynik w tym meczu. Austria jest ekipą zdecydowanie lepiej przygotowaną, zwłaszcza kondycyjnie. Polacy w pierwszej połowie zagrali bardzo słabo, zwłaszcza w obronie. Gol dla nas nie powinien paść. Szkoda mi było Austriaków. Ciesze sie jednak, że gola dla nas nie strzelił Polak, bo po prostu oprócz Boruca żaden z naszych na to nie zasługiwał. Krzyniu już nas przyzwyczaił do swojej ograniczonej inteligencji na boisku, ograniczającej się do walenia na pałe. W drugiej połowie nieco lepiej, ale karny dla nich był równie niesprawiedliwy jak gol dla nas, strzelony ze spalonego. Tak więc Austria ma prawo żałować niewykorzystanych sytuacji z początku meczu, a my musimy się pogodzić z tym, że Polacy mistrzostw nie wygrają prawdopodobnie przez długi czas, bo najlepiej nam idą mecze o pietruszkę. Mam tylko nadzieję, że nie zwalą wszystkiego na LeoWhyForMoney Beenhakkera, bo on zawinił najmniej w moim przekonaniu. Pozdrawiam wszystkich kibiców, którzy nie tracą wiary w awans, bo ja ją już straciłem
kostek
Jun 12 2008, 23:05
Gra Polski = żenua...
Poziom sędziowania = żenua.
wynik?
1:1
Nasz ze spalonego? Nawet jeżeli tak to gol zdobyty z chęci walki i z akcji, a nie z pomocą sędziego.
1. Gospodarz mistrzostw przegrywa 0:1 do 90 + minuty i w konsekwencji odpada
2. Austria może strzelic nam gola tylko ze stałych fragmentów gry.
3. Rzut wolny, 90+ min.
4. Piłke łapie Boruc, jak wybije to koniec meczu. Trzeba reagowac.
5. Powtórzony rzut wolny.
6. Znowu ci cholerni Polacy wychodzą z opresji. O...tam się ktoś przewrócił! Koniec czasu. Nie ma wyjścia. Rzut karny. Może teraz będzie gol.
7. Gol...udało się. No to teraz po pieniążki.
CYTAT
Nie oszukujmy się - remis to dla nas bardzo korzystny wynik w tym meczu.
Hm?
Mani3k
Jun 13 2008, 07:40
Srutu tutu majtki z drutu, slabi jestesmy i tyle, przygotowanie fizyczne chyba najgorsze z wszystkich ekip na tych mistrzostwach. To co robiła z nami Austria do momentu gola wołało o pomstę do nieba. Cieszmy sie z 1 pkt bo na niego rownież nie zasłużyliśmy. (:
zig777
Jun 13 2008, 10:26
Szkoda tego meczu ale prawda jest taka że nasi nie zasłużyli na wyjście z grupy nawet jeżeli by roznieśli Chorwację. Przypominam, że ma ona już zapewniony awans i na pewno trener wystawi kilku rezerwowych. Co prawda karny w takiej sytuacji to absurd najłagodniej mówiąc. Jeb.. sędziego itp. itd. , odebrał nam nadzieję w najbardziej perfidny sposób jaki tylko można wymyślić, ale na co możemy liczyć z taką grą w meczu z Chorwacją. Chorwacja i Niemcy w ćwierćfinale. Swoją drogą zasady awansu z grupy najprościej mówiąc są troche denne. Nie lepiej by było gdyby o awansie decydował w pierwszej kolejności bilans bramek? Dziwi mnie postawa Benhakkera, który na każdym kroku mówi jak to Polacy są świetnie przygotowani - jakoś tego nie widać. W meczu z Austrią można tylko pochwalić Sagana - ambicja, wola walki,rajdy prawą stroną boiska; Rogera - potrafi zrobić coś z niczego, jedyny, który umie utrzymać się przy piłce i zrobić z nią coś pożytecznego; Boruca - światowa klasa. Poza tym dlaczego wszyscy mówią o bramce Rogera ze spalonego. On nie otrzymał podania od Saganowskiego, piłka poszła po rykoszecie, można więc przyjąć, że otrzymał piłkę od przeciwnika.
Jacmen
Jun 13 2008, 13:28
Powiem wam jedno: Na bramce stał Bóg, Orły na boisku a kurwa przy gwizdku, więcej już chyba mówić nie trzeba. To prawda 30 minut było bardzo słabe ale reszta świetna, grali ładny football, najbardziej wyróżnił się nasz czarny reprezentant z Saganem chwała im za to że są . Króla Boruca wymieniać nie będę bo nie mieści się nawet w skale

Jego gra to 10000/10
Ten sędzia to chuj, cwel, skurwiel etc. Sorry ale taka prawda... Gdybym go spotkał we Wrocławiu to bym mu wyjebał za przeproszeniem !
Orange_91
Jun 13 2008, 13:41
Faktycznie sędzia podyktował niesłusznego karnego na korzyść gospodarzy i przypominają sie finały MŚ 2002 i Kore Płd. Ale nie oszukujmy sie na Euro z taką grą nic byśmy nie zwojowali, poza Borucem i Rogerem to nie mieliśmy jakichś szczególnie wyróżniających sie piłkarzy. Kolejny turniej skończyliśmy bardzo wcześnie ale nie ma sie co oszukiwać jesteśmy europejskim średniakiem.
Boruc ma jaja ze stali.
tyle na ten żenujący temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.