Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co Z 12 Sezonem Ligi We2002 ?
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Liga WE2002 online > Liga ISSONLINE
kristo2323
Wiem że są poważniejsze problemy w życiu i na tym forum jak i na stronie zapewne. Tyle że mnie akurat tu na tej stroni interesuje tylko i wyłącznie WE2002 , odwiedzam stronę jak i forum tylko i wyłącznie dla tej gry. Nie wiem czy tutaj dobrze o tym pisze bo tak szczerze to jedyny dział który odwiedzam na tym forum trochę tematów czytałem gdzie napisać i postanowiłem założyć temat aby przekazać co umyśle jak to odbieram wszystko.

Bez reformy liga WE2002 zaniknie tak mi się wydaje.
11 sezonów co by nie było to się już kręci , ma tradycje i poziom nawet jest nie najgorszy w tej lidze o czym mogłem się przekonać sam na własnej skórze. Najlepsi gracze w winninga tu grywają . Pytanie czy jeszcze długo pograją ? Nie dlatego że zakończą karierę czy zrezygnują dobrowolnie nie o to chodzi . Tylko czy będą mieli z kim rywalizować kolejnych edycjach tej ligi ? Nowych wybitnych graczy nie napływa za wielu a sam osobiście mógł bym tu wymienić z 10 ników graczy nowych którzy spokojnie powalczyli by o pudło.

Z tego co się zdążyłem zorientować , choć bardzo mało przebywam na tym forum jak na stronie http://issonline.pl/ . Jest to zrobione pod PESa a WE2002 jest dodatkiem i to bardzo dobrze widać że jest tylko dodatkiem.

Jak to wygląda z punktu widzenia nowego gracza lub osoby nie grającej w lidze.
Wasza stronę odnalazłem już dawno w 2006 roku wlazłem tu przypadkowo i sobie po oglądałem poczytałem newsy zapisałem w ulubionych jako strona PES i nawet nie zwróciłem uwagi że tu można pograć w WE2002 onnline a co dopiero w lidze czy turach. Nieświadomy tego nawet grałem w kolejna zrypana edycje PES z bratem i Hunterem w domu na Pleju turnieje.
Pewnego razu już tak zdesperowany i masakrycznie wkurzony na konami i jej tandetny produkt postanowiłem znaleźć grę NHL na torrentach bo ta produkcja jest nie śmiertelna i po WE2002 to NHL jest nie do pobicia. No i co znalazłem znalazłem NHL i przypadkiem trafiłem na WE2002online i tak trafiłem na WEOL a tam dopiero od graczy dowiedziałem się o lidze rozgrywanej tutaj i waszym Ranku. Do czego zmierzam, ano do tego że większość nowych graczy nie jest zachęcona do rywalizacji w lidze bo po prostu znaleźć ją tu w gąszczu nowinek , newsów i 100 paczek kolejnych koszulek , korków i kolorów murawy czy grzywek graczy do gry PES.
Może PES komuś się podoba to extra i niech ta strona będzie o PES – super bo jest naprawdę bardzo dobra jeżeli chodzi o tą grę to wszystko można znaleźć jak już pisałem od koloru sznurówek w korkach do naprawdę super rzeczy jakimi są komentarze czy patche z ligami. To wszystko jest robione na poziomie najwyższym nikt nie zaprzeczy tak umyśle .

Liga w WE2002 tez była robiona na wysokim poziomie.

Samo losowanie to super pomysł bo każdy sam sobie wylosuje i 0 grymaszenia że niesprawiedliwie dostał taką czy siaką drużynę , newsy z podsumowaniami pewnego etapu rozgrywek nadawały smaczku i chęci do dalszej rywalizacji. ( choć pod koniec zanikły albo ja przeoczyłem je).. Puchar ligi super sprawa zwłaszcza w tym sezonie jak to się toczyło równocześnie i newsy po każdym etapie. Samo dostanie się do ligi która składała się aż 3 lig było już sukcesem Ale to już historia bo teraz do ligi zapisać się można z „ulicy” a awans dostaje połowa 2 ligi o olewaniu i WO nawet nie wspominam bo to jest temat rzeka. Jak się na to wszystko patrzy teraz to wygląda delikatnie mówiąc mizernie żeby nie powiedzieć jak nasza OE . A tradycja 11 edycji ligi i możliwości takiego serwisu jak ten z pomocą dzisiejszej techniki naprawdę pozwalają na dużo więcej niż na egzystencje ligi . Ktoś mądry powiedział : „Bo jak się nie rozwijasz - to się cofasz .. Nawet gdy wydaje Ci się , że stoisz w miejscu - to cofasz się, bo inni idą do przodu”

Co można zrobić ?
Wymagania są coraz większe a takie przestarzałe zasady i forma tej ligi w moim przekonaniu nie urozmaica jej a wręcz przeciwnie. Z mojego punktu widzenia są tylko 2 rozwiązania. Pierwsze drastyczne ale proste banalne nie wymagające wiele zachodu zamknąć ta przerdzewiałą karuzele i kłopot z głowy. Drugie to totalna rewolucja całej ligi od podstaw zaczynając od regulaminu poprzez cięci liczby graczy w danej lidze do większej informacji o rozgrywkach i nadaniu im atmosfery . Ta druga wymaga naprawdę dużego nakładu pracy jak i czasu ale nic nie ma za darmo „ robić coś aby tylko było to lepiej wcale nie robić” takie jest moje zdanie.

Nie napisałem tu tego żeby się żalić czy wytykać to i tamto tylko jako uczestnik tej ligi wyrażam zdanie na ten temat. Nie wiem może po przeczytaniu ktoś się obrazi a może właśnie to w czym pomoże szczerze to jest tylko i wyłącznie jego sprawa ja tu przedstawiłem swój punkt widzenia tej ligi. Myślę że większość uczestników, graczy , użytkowników forum ma podobne odczucia , a jeśli nie to też gitara . Najważniejsze że każdy to widzi inaczej . jeżeli myślicie inaczej to przedstawcie swój punkt widzenia
Przemo
CYTAT(kristo2323 @ May 11 2008, 12:21:23) *
A tradycja 11 edycji ligi i możliwości takiego serwisu jak ten z pomocą dzisiejszej techniki naprawdę pozwalają na dużo więcej niż na egzystencje ligi . Ktoś mądry powiedział : „Bo jak się nie rozwijasz - to się cofasz .. Nawet gdy wydaje Ci się , że stoisz w miejscu - to cofasz się, bo inni idą do przodu”

tu chyba chodzilo Ci o slowo wegetacja. ale masz racje. Trzeba zebrac grupe ludzi ktorzy mysla tak jak Ty i trzeba sie wziac za prace

zgadzam sie z Toba w zupelnosci
Czarny
Kristo co sezon piszesz prawie to samo tongue.gif

Napisałeś, że tutaj istnieje przede wszystkim PES, jak dla mnie 10 z rzędu news o nowym facepacku by X składającego się z 6 twarzy to żenada. Liczy się scena gry online, która tutaj nie istnieje jeśli chodzi o PES. Kiedyś WE2002 dodawało tutaj smaczku, ale obecnie zniknęło całkowicie ze względu na WEOL. Marazm panuje tutaj od bardzo dawna, dlatego zdecydowałem się założyć nowy serwis, a nie wchodzić w grono IO i wykonywać syzyfową pracę na własną rękę, na czyjeś konto, bez jakiegokolwiek docenienia.

Moim zdaniem IO pod względem WE2002 już umarło, natomiast pod względem PES żyje tylko dodatkami, które obecnie przy poziomie edycji PES2008 nie zdają zbytnio egzaminu, natomiast scena online nigdy nie istniała i raczej nie będzie, bo konkurencja zgarnęła wszystko.

Ja odwiedzam IO z ciekawości, np. żeby poprawić sobie humor czytając piękne newsy Giggsego lub pośmiać się z drewnianego PES2008.
kristo2323
CYTAT(Przemo @ May 12 2008, 14:40:10) *
tu chyba chodzilo Ci o slowo wegetacja. ale masz racje. Trzeba zebrac grupe ludzi ktorzy mysla tak jak Ty i trzeba sie wziac za prace

zgadzam sie z Toba w zupelnosci

Doskonale to wychwyciłeś tak wegetacja , taka mała gafa.

Czarny masz zapewne racje bo ja napisałem że jest to strona o PES dlatego że wszędzie tylko dokładnie dodatki i bajery sam w to nie gram już od 2 lat kiedy znalazłem WE2002online. Też nie zagłębiam się w to co tu jest o PESie więc nie komentuje tego lubią ludzie to niech sobie grają tylko tyle mogę powiedzieć.

CYTAT(Czarny @ May 14 2008, 17:17:54) *
Kristo co sezon piszesz prawie to samo tongue.gif

Bo to samo jest tylko coraz gorzej tak to wygląda. Jak co sezon dopiero 2 gram rolleyes.gif W sumie masz racje czas dać sobie spokój bo: jednemu wystarczą 2 zdanie a innemu referatu mało

"Nie czas żałować róż kiedy lasy płoną"

Pozdrawiam wszystkich maniaków WE2002 tongue.gif
whan
Co by nie mówić macie całkowitą rację. Żadne wielkie wywody tego nie zmienią. Ludzie, którzy kiedyś na IO zajmowali się WE po prostu zaczęli żyć, pracować itd... 12 sezon zależy w zasadzie tylko od dobrej woli Bakel'a.

Natomiast jeśli chodzi o PES'a to się nie martwcie, wkrótce wiele się zmieni.
Czarny
CYTAT(whan @ May 14 2008, 20:20:19) *
Co by nie mówić macie całkowitą rację. Żadne wielkie wywody tego nie zmienią. Ludzie, którzy kiedyś na IO zajmowali się WE po prostu zaczęli żyć, pracować itd... 12 sezon zależy w zasadzie tylko od dobrej woli Bakel'a.

Natomiast jeśli chodzi o PES'a to się nie martwcie, wkrótce wiele się zmieni.

Rozumiem to odkąd sam zacząłem pracować i poświęcam WEOL 1h dziennie, a nawet nie...
whan co ma się zmienić? Konami robi coraz to większego gniota, moim zdaniem wszystko idzie w gorszym kierunku i nawet cudowne mordki norka, czy super patch Timaka nie są w stanie tego zmienić. PES to syf, w dodatku płatny.
kemocik
CYTAT(Czarny @ May 14 2008, 17:17:54) *
(...)
Marazm panuje tutaj od bardzo dawna, dlatego zdecydowałem się założyć nowy serwis, a nie wchodzić w grono IO i wykonywać syzyfową pracę na własną rękę, na czyjeś konto, bez jakiegokolwiek docenienia.
(...

KOD
Praca syzyfowa «praca ciężka, bezcelowa, skazana na niepowodzenie, idąca na marne (od imienia mitologicznego Syzyfa)»

Raczej syzyfowa to ona nie była ;P
____

A co do tematu to nie będę setny raz powtarzał tego samego [;
burza-lukas
Moim zdaniem potrzebna jest tutaj całkowita modernizacja forum. Tak aby przyciągnąć ludzi. W końcu to na forum odbywają się turnieje WE2002 a niestety trzeba to przyznać że forum iss słabiutko sie prezentuję w porównaniu do forum WEOL. Niczym trzecioligowy stadion w lidze polskiej. Tematy z turniejami też robione są tak aby były...notatki mało estetyczne. Dlatego nie ma co się dziwić że jest coraz mniejsze zainteresowanie. Wszystko stoi w miejscu jak na początku kiedy zagrałem tu po raz pierwszy. Zobaczcie co się dzieje na WEOL. Jak przez ostatni rok wszystko poszło do przodu, może nie maja za sobą 12 sezonów ligi ale każda rzecz przygotowana i zapięta na ostatni guzik przez ludzi którzy mają wielkie serce do tego. Ciągle to nowe pomysły, weszły newsy w turniejach których sam byłem pomysłodawcą i które rozwinęły się naprawdę kapitalnie, teraz już wprowadzane są wiadomości telewizyjne na WEOL....a na ISS ciągle wszystko jak stało tak stoi w miejscu. Dlatego właśnie WE2002 umiera tutaj. Ludzi przyciąga nie tylko gra ale profesjonalizm wykonania, wizualne przygotowanie danego tematu jak i tematyczne. Piszę to jako zwykły gracz, który wyraża swoją opinie jak powinno wyglądać miejsce w którym najczęściej przebywa w ciągu dnia. Dla mnie było to forum WEOL...jeżeli chcecie przyciągnąć ludzi to zmodernizujcie ISS. Powinno się wyznaczyć jakieś konkretne osoby które poświęciłyby czas na to. Jakiś czas temu styczeń może luty kemocik proponował taką operację mi żeby zamiast zakładać własny serwis pomóc wskrzesić WE2002 na ISS. Nie dałem chyba wtenczas żadnej odpowiedzi...
Bakel
Niestety, ja nie mogę ze swej strony poświęcić czasu, bo po prostu cierpię na jego chroniczny niedobór. Bardzo chętnie przekazałbym pieczę nad rozgrywkami oraz działem WE2002 na IO kompetentnej osobie, która zadbałaby o dobry wizerunek i prestiż ligi. Zawsze jesienią oraz zimą mam więcej czasu i wówczas chętnie pomogę w organizacji rozgrywek.

Przez całe wakacje plus wrzesień nie będzie mnie w Polsce, zatem sezon XII Ligi IO wcześniej się nie odbędzie. Chyba, że znajdzie się ktoś będący na siłach przeprowadzić te rozgrywki.

Z budżetu ISSOnline, oraz ze zwerbowania potencjalnych sponsorów można ufundować nagrody dla najlepszych. Dotychczas była to statuetka oraz medale. Potrzeba jednak ludzi pełnych zapału i zaangażowania, by odbudować scenę WE2002 na IO. Być może czas tej gry w naszym serwisie już minął, gdyż wychował się godny następca - WEOL. Nie należy jednak zapomnieć o tym, że gdyby nie IO, WEOL mógł nie powstać. Od Ligi WE2002 zaczęła się historia tej strony i szkoda byłoby nie uszanować tradycji.

Czarny
CYTAT(kemocik @ May 16 2008, 15:58:01) *
KOD
Praca syzyfowa «praca ciężka, bezcelowa, skazana na niepowodzenie, idąca na marne (od imienia mitologicznego Syzyfa)»

Raczej syzyfowa to ona nie była ;P
____

A co do tematu to nie będę setny raz powtarzał tego samego [;

Mi tam idealnie pasuje ten termin - praca bezcelowa na marne wink.gif

CYTAT(burza-lukas @ May 19 2008, 01:06:20) *
Jakiś czas temu styczeń może luty kemocik proponował taką operację mi żeby zamiast zakładać własny serwis pomóc wskrzesić WE2002 na ISS. Nie dałem chyba wtenczas żadnej odpowiedzi...

Dobrze wiedzieć wink.gif Burza dlaczego nie chciałeś?

CYTAT(Bakel @ May 19 2008, 19:00:09) *
Być może czas tej gry w naszym serwisie już minął, gdyż wychował się godny następca - WEOL. Nie należy jednak zapomnieć o tym, że gdyby nie IO, WEOL mógł nie powstać.

Zgadzam się, z WE2002 pierwszy kontakt miałem na IO. Jak tylko poznałem magię WE2002 Online to tamtejszy PES4 poszedł w odstawkę i zaprzestałem całkowicie grać w nowe produkcje Konami, czego nie żałuję wink.gif Od dawien dawna uważałem, że WE2002 Online potrzebuje własnej sceny, osobnego portalu. Tak się stało i okazało się, że to strzał w 10.
burza-lukas
CYTAT(Czarny @ May 19 2008, 20:06:48) *
Dobrze wiedzieć wink.gif Burza dlaczego nie chciałeś?

Nie powiedziałem nie, byłem po prostu niezdecydowany i pochłonięty pracą nad swoim forum. Jakby padła jeszcze raz taka propozycja to na pewno przemyślałbym to dokładniej. W sumie to chciałbym nad czymś popracować bo się nudzę. Moje wszelkie plany związane były z WEOL i wspomaganie tego serwisu ale niestety ostatnio małe spięcia są między mną a kilkoma osobami na WEOL co odbiera chęci do jakichkolwiek działań.
Czarny
Burza mi sporo osób odbierało chęci, ale jakoś sobie poradziłem, za szybko się poddajesz wink.gif
Z kim masz na WEOL te spięcia?
Bart0o0sh
Jak mnie tu dawno nie bylo chcialem po paru latach wrocic i zagrac w lidze a tu ma jej nie byc sad.gif loguje sie patrze a tu nawet moje konto na forum jeszcze dziala hehe smile.gif ale widze ze juz resztki graja w we2k2 , gra umiera no ale kiedys to musialo nastapic niestety:)
Aros
CYTAT(Bart0o0sh @ sob, 31 maj 2008 - 05:50) *
Jak mnie tu dawno nie bylo chcialem po paru latach wrocic i zagrac w lidze a tu ma jej nie byc sad.gif loguje sie patrze a tu nawet moje konto na forum jeszcze dziala hehe smile.gif ale widze ze juz resztki graja w we2k2 , gra umiera no ale kiedys to musialo nastapic niestety:)

Bart0o0sh, bo tak się jakoś potoczyło, gdy podejmowałem decyzję o odejściu z IssOnline, że na rzecz serii PES chłopaki porzucili WE2002.
Teraz cała zabawa w WE2002 jest w serwisie weol.pl

Z jednej storny mi szkoda, bo na IssOnline.p pozycja była wielka swojego czasu i można było panować na scenie, z drugiej strony, skoro już zdechło, to się cieszę, że mogę zajmowac się rankiem na weol.pl.

Pozdr.!
Aros
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.