Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Facelister, Hairlister
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > Nasze produkcje
spinus
witam,

zrobilem taki maly programiki, tworza one plik z lista twarzy (map.txt) ew wlosow (map.txt tongue.gif) dla PES5 do kitservera.
nie trzeba recznie dodawac plikow i odszukiwac w Playerlist.txt id pilkarza, program zrobi to za nas.

==========================================WERSJA DLA KITSERVER 5.2.1 i 5.2.0
Wymagania
1.plik trzeba wgrac do katalogu z kitserverem
2.musi byc w nim plik Playerlist.txt - generuje sie go wlaczajac pesa5 z kitserverem
3.nazwa pliku dla pilkarza to np dla c. ronaldo = c. ronaldo.bin albo c. ronaldo.str ale nie ronaldo.bin czy c.ronaldo.bin, tak jak np zle jest ze smith.bin nie bedzie przypozadkowany do a. smith. nazwa pilkarza musi odpowiadac nazwie pliku + jakies rozszerzenie.
4. program oparty o net framework 1.1 wiec trzeba miec wgranego smile.gif

wszelkie sugestie i uwagi pisac na JabberID : [email protected] lub na gg:6433341.
zycze milego uzytkowania

http://rapidshare.de/files/24887244/facelister.exe.html
http://rapidshare.de/files/24887262/hairlister.exe.html

===========================================WERSJA DLA KITSERVER 5.2.2
http://rapidshare.de/files/26594447/facelister.exe.html
http://rapidshare.de/files/26594612/hairlister.exe.html

zmiany w stosunku do wersji :
1.poprawka ktora umozliwia dzialanie z nowym kitserverem, nie zapewnia kompatybilnosci wstecznej
2.poprawilem kod odpowiadajacy za przyporzadkowywanie pilkarzy do pliku,
teraz plik dla pilkarza C. Ronaldo moze sie nazywac C. ronaldo.bin(ze spacja) jak i C.ronaldo.bin (bez spacji) w poprzedniej wersji tylko 1 mozliwosc byla dopuszczalna

Piszcie czy wam sie przydaje tongue.gif bo nie wiem czy wogole korzysta ktos z tego smile.gif
whan
hmmmm
Albo coś źle robie albo nie wiem...
wrzucam te 2 progsy to folderu kitserver i takie coś sie pojawia po naciśnięciu go:
http://img212.imageshack.us/img212/565/untitleddy6.png
Opisz może działanie tych programów dokładniej wink.gif

PS
Znasz może dobrze php? (bo widze, że masz go w zainteresowaniach) smile.gif
dawdi17
Niestety mam ten sam problem co whan. Usunąłem stary Playerlist.txt, zrobiłem nowy, ale problem nadal występuje.
Jeśli dobrze zrozumiałem to ten prog robi za nas map.txt, a my tylko musimy wrzucić dobrze nazwane twarze i włosy. Byłoby fajnie, bo np. teraz mam option file watson v.3, ale za dwa tygodnie ma wyjść v.4 z beniaminkami poszczególnych lig i byłoby nie fajnie pisać od nowa map.txt, a wtedy ten programik zrobił by to za mnie w ciągu paru sekund. Dobrze zrozumiałem?
spinus
tak jest, po to on jest wink.gif

co do bledu, na pewno macie plik Playerlist.txt ?
sprawdze jeszcze raz u siebie i kod zrodlowy dla pewnosci, ale u mnie dziala.
dam znac co i jak
--------------
widze ze to jakis nowy kitserver tongue.gif, bo kolo naziska pilkarza jest nawias a w nim skincolour tongue.gif, pewnie to dlatego sie wali, w poprzedniej wersji tego nie bylo, poprawie zeby dzialalo z nowa wersja

-----------------
ja mam wersje kitserver 5.2.1 a faceserver 5.2.0 i dziala wysmienicie,
brat ma 5.2.0 i 5.2.0 i tez dziala, dajcie link do nowej wersji kitservera bo nie moge znalesc i postaram sie dopasowac program do tego
dawdi17
Na stronie pro-evo.pl jest już dostępny Kitserver v 5.2.2.
spinus
upgrade
spinus
QUOTE(whan @ Jul 15 2006, 20:52:43) [snapback]78338[/snapback]

PS
Znasz może dobrze php? (bo widze, że masz go w zainteresowaniach) smile.gif

moze nie jakos super wybitnie ale zle znam, zbudowalem sobie galerie w php+mysql i pare mniejszych stronek, raczej uczylem sie to co mi bylo do wlasnego uzytku potrzebne
dawdi17
Kurde nadal lipton z tym progiem... Nie występuje ten błąd co ostatnio, ale teraz wogóle nie mogę użyć opcji "Save map.txt". Mam t nową wersję pod kitserver 5.2.2. Sorry wiesz nie mógłbyś mi zrobić albo ktoś udostępnić map.txt włosów i twarzy do PowerPatcha i OrangePatcha od PolEvo? W sumie to robota jednorazowa, a z proga nie mam porzytku...
spinus
hehe, spoko, nie wiem jak to robisz, oby dwie wersje u mnie u brata i kumpli dzialaja.
co do map.txt to nie mam tych patchow o ktorych mowisz, ja sobie sam transfery robie z podstawowego pliku od poczatku pesa tongue.gif a mordki i reszta tym wgrywam i tyle wiec na nic ci moj map.txt, programik jest po to by go generowac, to ze ci nie dziala to naprawde dziwne, testowalem go wiele razy jak juz mowilem nie tylko u siebie.

pozdro
dawdi17
No szkoda stary. Też kiedyś sam robiłem transfery, ale brakowało mi drużyn z Mundialu nieobecnych w PES'ie, jak i beniamików, no i nowych piłkarzy (chodzi o statystyki).
lash
QUOTE(spinus @ Jul 4 2006, 05:14:33) [snapback]76056[/snapback]

Piszcie czy wam sie przydaje tongue.gif bo nie wiem czy wogole korzysta ktos z tego smile.gif

stary, genialny program! rolleyes.gif

nie wpomniales jedynie, ze nazwy binów muszą byc identyczne jak nazwy zawodników w grze,
i pliki maja znajdowac sie w głownych katalogach smile.gif

fajnie by bylo, jakbys dar dade zrobic, aby programy czttaly tez pliki w podkatalogoach rolleyes.gif
Kormoran
QUOTE(lash @ Aug 5 2006, 14:53:29) [snapback]82759[/snapback]

[...]
fajnie by bylo, jakbys dar dade zrobic, aby programy czttaly tez pliki w podkatalogoach rolleyes.gif

Mhm, tego brakuje. Aplikacja bardzo użyteczna.

rede
Prosze o re-up bardzo prosze o re-up ten program jest mi cholernie potrzebny a linki wygasły
Jacmen
Teraz jest nowszy program do przypisywania stadionów, mordek, włosów butów itp itd. Player GDB Menager 1.7.0.0
rede
CYTAT(Jacmen @ nie, 01 cze 2008 - 11:09) *
Teraz jest nowszy program do przypisywania stadionów, mordek, włosów butów itp itd. Player GDB Menager 1.7.0.0

mógłbyś wrzucić najlepiej na rapida albo odsiebie.com
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.