Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szmateks (lumpeks), Czyli W Co Ubrac Pokemona...
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Kits Edit
Stron: 1, 2, 3, 4
torin
Poniewaz bylem zasypywany pytaniami jak stworzyc stroj, zamieszczam tutaj prosty tutorial (2 link). Chcialbym zebyscie w tym temacie prezentowali swoje dokonania. W miare mozliwosci bede to ocenial i staral sie udzielac wam porad co poprawic i w jaki sposob. Jesli temat nie chwyci skasuje. Pozdrawiam i zycze owocnych prac tongue.gif
piotrek3
Mi wyszlo cos takiego:)

IPB Image
torin
QUOTE(piotrek3 @ Feb 8 2006, 09:56:21) [snapback]51950[/snapback]

Mi wyszlo cos takiego:)

IPB Image

Troche zle proporcje jesli chodzi o wszystkie loga. Generalnie jak dla mnie sa one za duze, nike na getrach powinno byc troche splaszczone, a znaczki na spodenkach sa chyba troche w zlych miejscach. Sprawdzales w ogole jak to w grze wyglada?. No i herb arsenalu bardzo niewyrazny tongue.gif

Linki, ktore moga sie przydac:
best brands...
gettyimages

Paczka szablonow (nie mojego autorstwa):
szblony
korzen
Dobry temat, chyba cos dzis wyskubie wink.gif
Kriss91
Szczerze mówiąc niezbytnio mi się udał, ale:
IPB Image
zizek
Ej torin ja mam takie pyrtanka:
1. Skąd bierzesz te wszystkie znaczki herby itd. na koszulki i jaką ich wielkość tak w przybliżeniu
2. Jak robisz te wszystkie wzorki na koszulkach spodenkach np. 3 paski adidasa lub w twoich ostatnich dziełach na koszulkach polski tego husarza??
3. Jakim programem odtworzyć twojego touriala bo przez allplayera się niechce odtworzyć???

Pozdro. Może kiedyś będę robił takie koszuki jak ty ale na początek muszę się dowiedzieć od ciebie odpowiedzi na te pytania smile.gif Pozdro
qazwsx
Zizek nie jestem Torinem ale odpowiem ci na pytanie 3 bo wiem o co biega :
RMVB czyli format w ktorym jest tutorial potrzebuje specjalnego kodeka. Ja znalazlem caly program Real Alternative ktory zawiera ten kodek i jego waga wynosi cos niewiele ponad 9 mega. Wpisuj najlepiej o googli ( google.pl ) nazwe "codec rmvb" (bez pazurkow ktore oznaczaja wyszukanie calej frazy ) i znajdziesz chyba na stronie nowosci.net ale nie jestem pewien czy tam wiec poszukaj

Myśle ze wyczerpujaca odpowiedz z wytlumaczeniem smile.gif
torin
QUOTE(Kriss91 @ Feb 8 2006, 19:29:34) [snapback]52032[/snapback]

Szczerze mówiąc niezbytnio mi się udał, ale:
IPB Image

Od czego by tu zaczac unsure.gif :
1. zly kolor wg mnie (zolty)
2. niewyrazne loga, strasznie kanciaste, "O" chyba za grube wink.gif
3. jaskrawe fragmenty troche krzywo poustawiane
4. wzorek na getrach do bani

QUOTE(zizek @ Feb 8 2006, 19:37:18) [snapback]52036[/snapback]

Ej torin ja mam takie pyrtanka:
1. Skąd bierzesz te wszystkie znaczki herby itd. na koszulki i jaką ich wielkość tak w przybliżeniu
2. Jak robisz te wszystkie wzorki na koszulkach spodenkach np. 3 paski adidasa lub w twoich ostatnich dziełach na koszulkach polski tego husarza??
3. Jakim programem odtworzyć twojego touriala bo przez allplayera się niechce odtworzyć???

Pozdro. Może kiedyś będę robił takie koszuki jak ty ale na początek muszę się dowiedzieć od ciebie odpowiedzi na te pytania smile.gif Pozdro

W poscie wyzej dalem link do dobrej stronki na ktorej mozecie znalezc wiekszosc "znaczkow". Pamietajcie jednak ze sa one zapisane w formacie gif, co oznacza tzw. indexed color. Zanim zaczniecie wycinac znaczki i zmieniac ich rozmiar, zmiencie palete kolorow na RGB. A co do rozmiarow to roznie, trzeba kombinowac i patrzyc jak dany herb itp. wyglada w grze wink.gif
@zizek nie wszystko naraz, sprobuj najpierw zrobic, w dobrej jakosci, jakis prosty stroj na gotowym szablonie. A co do husarza to juz pozostanie moja slodka tajemnica wink.gif Trzeba miec dosc sporo doswiadczenia w photoshopie.
Pozdro i czekam na dalsze prace, nie zniechecajcie sie moimi uwagami, niech was mobilizuja. Spedzcie troche czasu nad strojem wink.gif
P.S thx @qazwsx
norek
No i ja coś zrobiłem....
Prosty strój treningowy...
IPB Image
SOLIDUS
QUOTE(norek @ Feb 8 2006, 22:04:24) [snapback]52047[/snapback]

No i ja coś zrobiłem....
Prosty strój treningowy...
IPB Image

Norek za jaki numer w GGS moge to wlepic zebym mial je w GRZE ??
torin
QUOTE(bartosz05 @ Feb 8 2006, 21:31:01) [snapback]52053[/snapback]

Wwali ktos mi te szablony na inny link, bo nie moge sie nikogo doprosic... smile.gif

Ps.Norek, strój bardzo ładny, ale troche chyba koszula za ciemna... tak mi sie bynajmniej wydaje tongue.gif

prosze bardzo szablony
Panowie zwroccie uwage na jakosc znaczkow u @norka, bardzo dobra, tak to powinno wygladac wink.gif
@norek zakladam ze ktos tak wprawiony jak ty robil ten stroj gora 5 min laugh.gif Wszystko fajnie tylko pytanie: czy linie wokol nike 90 (te szare) to zamierzony efekt? Bo jesli chciales obwodke zrobic polecam dodac drop shadow to danej warstwy wink.gif

P.S. Tak oto wygladal moj pierwszy stroj:
IPB Image
Fatalny, prawda tongue.gif To tak dla zachety wink.gif
norek
Poprawiony stroj:
IPB Image
wystarczy podmienic w pliku unknow_08996
a tak wyglada w grze:
IPB Image
(przed podmiana radze zrobic kopie bina w przypadku zlego zainstalowania)
rav
5 minut posiedziałem i nie mam pojęcia co dalej. Po prawej na dole szablonu są plecy, prawda? Stroje atletico z tyłu nie mają jednolitego koloru, są takie jak z przodu, gdzie więc mam umieścić na szablonie pleców białe pasy ( tak jak na tym zdjęciu - http://editorial.gettyimages.com/source/se...=56750797&cdi=0 ). Z góry dzięki za pomoc smile.gif

IPB Image

Atletico Madrid wersja 5-minutowa
norek
QUOTE(rav16 @ Feb 9 2006, 00:44:21) [snapback]52069[/snapback]

5 minut posiedziałem i nie mam pojęcia co dalej. Po prawej na dole szablonu są plecy, prawda? Stroje atletico z tyłu nie mają jednolitego koloru, są takie jak z przodu, gdzie więc mam umieścić na szablonie pleców białe pasy ( tak jak na tym zdjęciu - http://editorial.gettyimages.com/source/se...=56750797&cdi=0 ). Z góry dzięki za pomoc smile.gif

IPB Image

plecy sa tam gdzie ta mala 90 w koleczku w tym stroju....
IPB Image
zmniejsz loga na spodenkach...
qazwsx
To ja sie juz wstydze pokazac moj stroj
IPB Image
tongue.gif
Norek, rav16 jak dla mnie bardzo fajne stroje

a tu dla porownania stroj z rana
IPB Image

Jak tak dalej pojdzie to moze za miesiac bede klasy torina laugh.gif

Rav - plecy sa tam gdzie :
-ja mam obszar na numer (brazowa ramka )
-biala rameczka z napisem masters
-czerwona krzywa biggrin.gif ala Wisla K. laugh.gif
saviolka
QUOTE(norek @ Feb 8 2006, 22:26:03) [snapback]52063[/snapback]

Poprawiony stroj:
IPB Image
wystarczy podmienic w pliku unknow_08996
a tak wyglada w grze:
IPB Image
(przed podmiana radze zrobic kopie bina w przypadku zlego zainstalowania)

no Norek narazie po Torinie jesteś najlepszy.. świetne te stroje treningowe
torin
QUOTE(rav16 @ Feb 8 2006, 22:44:21) [snapback]52069[/snapback]

IPB Image

odp. na twoje pytanie:
IPB Image

jak juz ktos napisal wyzej herb na spodenkach za duzy, reszta calkiem, calkiem...

QUOTE(qazwsx @ Feb 8 2006, 23:04:11) [snapback]52073[/snapback]

To ja sie juz wstydze pokazac moj stroj
IPB Image
tongue.gif
Norek, rav16 jak dla mnie bardzo fajne stroje

a tu dla porownania stroj z rana
IPB Image

Jak tak dalej pojdzie to moze za miesiac bede klasy torina laugh.gif

Rav - plecy sa tam gdzie :
-ja mam obszar na numer (brazowa ramka )
-biala rameczka z napisem masters
-czerwona krzywa biggrin.gif ala Wisla K. laugh.gif

no duzo pracy przed toba:
1. przy wypelnianiu daj multiply, to nie moze wygladac tak jak na ajaxie, czerwony fragment, poza tym jest nierowny, zamaluj czesc a pozniej np. line tool koryguj krawedzie
2. logo adidas mniejsze
3. abn amro fatalnej jakosci
4. a to logo ajaxu na plecach czemu ma tlo tongue.gif zmieniaj sposob krycia danych warstw
zizek
QUOTE(rav16 @ Feb 8 2006, 22:44:21) [snapback]52069[/snapback]

IPB Image

Ej rav16 jak zrobiłeś te białe pasy z przodu na koszulce bo chcę zrobić stroje Kororny??
calwin
IPB Image

a co myślicie o tym stroju
torin
QUOTE(calwin @ Feb 9 2006, 09:46:03) [snapback]52093[/snapback]

IPB Image

Jesli to twoja pierwsza proba, to calkiem udana wink.gif Wrzuc jakis screen z gry, ciekaw jestem czy linie na ramionach i rekawach sie lacza tongue.gif Na herbie korony chyba niepotrzebnie dany jest blur. Na plecach nie ma pasow czerwonych?
calwin
poprawiłem stroj korony

IPB Image

IPB Image
zizek
QUOTE(calwin @ Feb 9 2006, 09:46:03) [snapback]52093[/snapback]

IPB Image

Ej calwin a jak robisz te pasy czerwone bo też chcę zrobić stroje Korony??? a ten twój calkiem całekiem smile.gif

rav
IPB Image

Atletico Madrid wersja poprawiona

Nie wiem ponownie co wcisnąć w białe miejsca po prawej u góry wink.gif Mógłby ktoś objaśnić, oczywiście jeśli ma czas.
Teraz się głowię jak to wcisnąć do PESa. Tyle kombinowania z tym pieprzonym KitServerem i innymi gównami. W FIFA odpalasz KitRaptora i wgrywasz wink.gif Hehe.

zizek - robisz po prostu prostokąt i nadajesz mu 'wartość' - Multiply.
calwin
IPB Image

torin co sądzisz o tym znaku wodnym
wojtuslodz
To jest moj pierwszy post na tym forum i od razu zaczne takim glupiutkim pytaniem rolleyes.gif A wiec skad wziasc ten szablon do tych koszulek?? Bo ja na photoshopie sie prawie wogole nie znam. Pomozcie przy tym zapewne skaplikowanym problemie rolleyes.gif
kostek
oj stary teraz to dowaliłeś wink.gif ale jako że jesteś nowy to masz:
http://rapidshare.de/files/12796294/Template.rar.html

a tak apropo to wystarczyło przejżeć temat (a sa tylko 2 stronki wink.gif pzdr powodzenia na forum
torin
QUOTE(rav16 @ Feb 9 2006, 14:22:58) [snapback]52119[/snapback]

IPB Image

Atletico Madrid wersja poprawiona

Nie wiem ponownie co wcisnąć w białe miejsca po prawej u góry wink.gif Mógłby ktoś objaśnić, oczywiście jeśli ma czas.
Teraz się głowię jak to wcisnąć do PESa. Tyle kombinowania z tym pieprzonym KitServerem i innymi gównami. W FIFA odpalasz KitRaptora i wgrywasz wink.gif Hehe.

zizek - robisz po prostu prostokąt i nadajesz mu 'wartość' - Multiply.

Popracuj troche nad tymi bialymi liniami a dokladnie nad krawedziami, nierowe i troche kanciaste, ale calkiem niezle. Filtr troche niepotrzebny wink.gif

QUOTE(calwin @ Feb 9 2006, 15:09:10) [snapback]52126[/snapback]

IPB Image

Moge powiedziec ze kolega wiedzie tu prym tongue.gif Hehe, troche juz siedzial w photoshopie. Stroj Korony niezly, aczkolwiek przydalo by sie kilka korekt. Co do znaku wodnego dobra proba, ale kiepsko komponuj sie z calym strojem, zle odcienie szarosci, nie pasuje do reszty cieniowania. Poza tym troche za szeroki, zauwaz ze w modelu wide-back, przod koszulki jest zawezony (sorki moj blad to stary model, nie wideback wink.gif) @calwin odezwij sie do mnie na gg, cos wykombinujemy rolleyes.gif Pozdrawiam
..::SHADOW::..
Mam pytanie do wyjadaczy którzy zajmuja sie strojami
Czy możliwe jest wyciągnięcie długich spodni z gry.
Chodzi mi o te które bramkarz ma na treningu i
czy dało by sie je wrzucic dla jakies druzyny i żeby były na normalnym meczu
Pozdro smile.gif smile.gif
Dorin
QUOTE(calwin @ Feb 9 2006, 17:09:10) [snapback]52126[/snapback]

IPB Image

nie wiem jak torin ale ja już z niecierpliwościączekam na pikne stroje pepiczków.... tongue.gif
Kriss91
Oto mój kolejny strój. Robiony w Gimpie 2.2 dry.gif
IPB Image
Prosiłbym o ocenę w procentach i ewentualne porady(jeśli to możliwe, bo jak napisałem korzystam z Gimpa 2.2). Pozdro dla innych uczniów i samego MISTRZA biggrin.gif
kemocik
QUOTE(Kriss91 @ Feb 9 2006, 17:44:28) [snapback]52163[/snapback]

(...) Robiony w Gimpie 2.2 dry.gif
Prosiłbym o ocenę w procentach i ewentualne porady(jeśli to możliwe, bo jak napisałem korzystam z Gimpa 2.2). Pozdro dla innych uczniów i samego MISTRZA biggrin.gif

Kriss91 - ja teksturki do twarzy też robię w GIMP-ie. smile.gif Przynajmniej używasz legalnego programu, bo myślę, że około 90% sigo-, twarzo-, kit- (itd.) -makerów ma nielegalnego Photoshopa. :]
rav
IPB Image

Atletico Mardid preview z gry

Niedługo wersja finałowa, sorka, że aż tyle strojów Atletico pokazywałem, ale co chwile były na mej drodze jakieś przeszkody wink.gif W końcu udało się wgrać trykocik.
Kriss91
Rav16 według mojego skromnego zdania kit 8/10. A propos oceni ktoś mojego kita??
piotrek3
Ja mam 3 pytanka:)

Pierwsze: Ktora czesc teksturki odpowiada za tyl getr:)

Drugie: Jak zrobic taka obwodke na okolo herbuIPB Image

Trzeci: Jak zrobic takie proste linie
IPB Image
Chodzi mi o te na getrach:)

Prosze o odpowiedz:) Narka:)
torin
Mozna mowic ze maly collab, dostalem od @calwina teksturke i troche popracowalem nad jakoscia:

IPB Image
Kriss91
Piszę jeszcze raz bo chyba nawet nikt nie zauważył sad.gif

Piszę jeszcze raz, bo chyba nawet nikt nie zauważył.
IPB Image
Lanek
Kriss 91 wydaje mi się że na stroju są złe proporcje loga i emblematów.
Kriss91
Mały update:
IPB Image
torin
QUOTE(Kriss91 @ Feb 9 2006, 20:09:15) [snapback]52193[/snapback]

Piszę jeszcze raz bo chyba nawet nikt nie zauważył sad.gif

Piszę jeszcze raz, bo chyba nawet nikt nie zauważył.
IPB Image

Zle proporcje emblemantow to sie zgadza, poza tym bardzo "poszarpane", czyli tak jak ostatnio. Poprawiles co prawda krawedzie tych czerwonych wstawek, sa bardziej gladki, ale wyglada to nienaturalnie bo sa obrysowane innym odcieniem czerwieni.

@piotrek3:

1.IPB Image
2. obwodke albo recznie (line tool) albo stroke na warstwie
3. takie proste to one znowu nie sa tongue.gif , ponownie line tool sie klania
Kriss91
Ten inny odcień czerwonego to był zamierzony efekt. A nie wiem czy zauważyłeś ale zmieniłem trochę proporcję napisu "vodafone"(jest na poprzedniej stronie). Niestety, ale mój programik to GIMP 2.2 a chyba nie da się w nim robić cudów sad.gif
kemocik
QUOTE(Kriss91 @ Feb 9 2006, 21:16:03) [snapback]52204[/snapback]

Ten inny odcień czerwonego to był zamierzony efekt. A nie wiem czy zauważyłeś ale zmieniłem trochę proporcję napisu "vodafone"(jest na poprzedniej stronie). Niestety, ale mój programik to GIMP 2.2 a chyba nie da się w nim robić cudów sad.gif

Da się da smile.gif, wszystko praktycznie, co możesz zrobić w PS - w tym celu (kitsy) - możesz również zrobić w GIMP-ie.
QUOTE(kemocik @ Feb 9 2006, 18:00:13) [snapback]52167[/snapback]

Kriss91 - ja teksturki do twarzy też robię w GIMP-ie. smile.gif Przynajmniej używasz legalnego programu, bo myślę, że około 90% sigo-, twarzo-, kit- (itd.) -makerów ma nielegalnego Photoshopa. :]
Kriss91
Może i się da, ale trzeba mieć albo dobre doświadczenie albo dobry poradnik.
korzen
kemocik..100% uzywa nie legalnego PSa smile.gif Jestem o tym swięcie przekonany tongue.gif
zizek
Torin mam takie pytanko:
Wyciągnąłem numery umbro Lyonu z kitservera tylko że one są białe na czarnym tle a ja chce zrobić z nich czarne numery na białym tle czy jest jakaś taka opcja w Photoshopie że za jednym zamachem zamienie kolory tła i numerów??? Photoshopa mam w wersji angielsekiej jakby co wink.gif
calwin
czechy preview

IPB Image
Dorin
QUOTE(calwin @ Feb 10 2006, 13:47:23) [snapback]52236[/snapback]

czechy preview

IPB Image

genialne, ale nie wiem czemu caly strój jest troche "pixelowty'.....ale ogulnie spoko nawet bardzo spoko wink.gif
kostek
stroje czechów całkiem fajne wink.gif ten znak wodny też...ale nie tak dobry jak u torina wink.gif possdro

ps.
ogulnie

Ó hehe wink.gif
=@CiChY@=
czechy nawet spoko ale troche dziwnie wygladaja te spodenki tongue.gif moze bys je troche poprawil smile.gif
calwin
IPB Image
=@CiChY@=
owiele lepszy stroj od poprzedniego smile.gif ale wciaz mnie irytuja te spodenki tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.