Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 5 Talenty
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Stron: 1, 2
Doberman90
Jakie odkryliście Talenty w pes 5 smile.gif
Rivaldinho
middle shoting-eleganckie uderzenie z daleka
tactical dribble-no jescze nie zaczaiłem ale ma go Robinho
RuDi
chyba chodzilo o utalentowanych mlodych pilkarzy ktorym szybko rosna statsy
Ole-j
No, tutaj chyba chodziło koledze o konkretnych piłkarzy, a nie umiejętności smile.gif

Zauważyłem, że tutaj tacy piłkarze jak Rooney czy C. Ronaldo rozwijają się przez ponad 5 lat mimo tego, iż mają już naprawdę ogromne umiejętności. W czwòrce tacy piłkarze szybko zaczynali je tracić. Jeszcze nie testowałem ich rozwoju względem meczòw, ale patrząc na wykres rozwoju w Develepoment Shift (czy jakoś tak - sorry za błędy) to pòki co wyczaiłem takich piłkarzy:
- wcześniej wspomnianych smile.gif (czyli Rooney oraz C. Ronaldo)
- Robinho
- Sneijder
- Heitinga
- De Song (nie wiem czy dobrze napisałem, ten z Ajax'u)
- Adriano
- Martins
- Robben
- Joe Cole

Wyżej wymienieni mają już spore umiejętności, a jeszcze rozwijają się przez wiele lat (tylko dwaj ostatni trochę kròcej)

Potem coś jeszcze tu dopiszę :-)

PS. A co do tych umiejętności to dodam tylko, że dribble i tactical dribble mają znaczenie jak graczami gra komputer. Jeżeli zawodnik ma dribble to wiadmo, lubi grać 1 na 1 w ofensywie, a jeżeli dobrze rozkimałem to tactical dribble powoduje, iż zawodnik przetrzymuje piłkę i czeka aż ktoś mu się pokaże do podania.
Rivaldinho
De Jong - to ten piłkarz z Ajaxu
myśle że statystyki powinny rosnąć dla gościa o nazw
Quaresma-FC Porto
saper
- Zokora
- Malouda
- Diarra
- Messi
- Rossi
- Pique
- De Jong
- Babel
- Rosenberg
- Roo & Ron
- Kone
- Richardson
- Bardsley
- Yakubu
- Downing
- Heitinga
- Nakamura
- Maloney
- Robinho
- Tevez
- Stekelemburg
Ole-j
Dodam jeszcze Sergio Ramosa smile.gif
Dajcie kogoś na obronę, skrzydło i def. pomocnika proszę smile.gif tylko jakis sprawdzonych (najlepiej żeby na wykresie dochodziło powyżej 90 smile.gif

Jak się bierze swoją drużynę z ML w match mode to zawodnicy mają statystyki takie, jakie mieli na początku gry, a nie takie do jakich się rozwineli. Można to jakoś zmienić?

PS. PILNE !!! Czy Brolin, Schuster i Bos to legendarni zawodnicy? Bo ja mam w grze dostępnych legendarnych chociaż ich wcale nie odblokowywałem. :/
onix_the_chosen
Senderos (Arsenal FC) - u mnie po zremisowanym mecz wszystko poszlo prawie o jeden w gore (ok 90% umiejetnosci na +) cool.gif
Andzi
Rasiak!! laugh.gif Juz po pierwszym sezonie miał noty na 95 biggrin.gif
Lanek
Brolin, Schuster i Bos to legendarni zawodnicy futbolu.
P.S. Polecam De Jonga z Ajaxu. Młody,utalentowany obrońca, warto na niego postawić wink.gif
Doberman90
Ja odkryłem
bramkarz : Timo Hildebrand (Sttutgart)
Obrońca : Sergio Ramos ( Real madryt)
Pomocnik : Messi ( Barcelona )
Napastnik : Lukas Podolski (Fc Koeln )
owenik
Ja osobiście polecam koreańskiego bramkarza Hong Yon Nam'a. Bardzo dobry bramkarz, stosunkowo niski (180 cm), bardzo młody (przy starcie gry 17 lat)

Gwiazdki "Penalty stopper" i "1-on-1 stopper" i niemałe statystyki, co czyni go jednym z najbardziej rozwijających się graczy w grze. Oto development sheet po pierwszym sezonie:
Hong Yon Nam
greenrizla
2 pytanka:

1. Czy zeby zawodnik sie rozwijal trzeba nim grac, czy tezmoze siedziec na lawce rezerwowych?

2. Czy Orellano to byl jakis legendarny zawodnik? W grze ma 18 lat, nigdzie nie gra i pensje 1100.

Oto pare talentow:

Farfan
Park Ji Sung
Heitinga
De Jong
Lisandro Lopez
Robihno
Mathieu
>Kornel<
no dzieki bartosz05 wreszcie ktos napisal kilka konkretnych "talentow"! bankwo ich kupie ! ale oni jacys malo znani sa biggrin.gif
torin
Ja moge polecic napastnika Sunderlandu: Stephena Elliott'a. Moze strzelec nie jest z niego, wyborowy ale za to swietnie wypracowuje sytuacje. Dodatkowo ciekawym rozwiazaniem jest skrzydlowy Nasri (Francja) i Kaebi (Iran). Osobiscie kupilem jeszcze dwoch srodkowych pomocnikow:
- Nuri Sahin (Dortmund) - niezly rozgrywajacy
- Joey O'brien - defensywny pomocnik
Sa to naprawde tani i mlodzi zawodnicy. Mysle ze bez problemu zakupicie ich do kazdego klubu. No i jeszcze Vanden Borre, ale to zadne odkrycie, poza tym nie jest taki tani.
Riki101
Ja polecam
Pazzini-Fiorentina
Baumjohann-Schalke
Nzogbia-Newcastle
Zabaleta-Espanyol
Bozinow-Fiorentina i to chyba tyle
AFC
Babel z ajaxu jest Super polecam [QUOTE]
klejoo
De Ridder
Adu
Iniesta
Cech
Kaabi
Fernando Torres
Boijnov

jakiś tam Bolmik(nieważne ale jest z Polski) ->to Boniek ;P

siara_acm
Witam. Jeśli znacie to podajcie mi jakiś talent na pozycję środkowego pomocnika (CMF). Gram teraz Newcastle i zawodnik Clark ma już 35 lat i słabo gra, mam teraz okno to chcę go wymienić. Jeśli znacie talent na tą pozycje to napiszcie. Nie musi mieć oszałamiających notek, pensja 0-850 pts.
torin
QUOTE(siara_acm @ Dec 8 2005, 22:33:35)
Witam. Jeśli znacie to podajcie mi jakiś talent na pozycję środkowego pomocnika (CMF). Gram teraz Newcastle i zawodnik Clark ma już 35 lat i słabo gra, mam teraz okno to chcę go wymienić. Jeśli znacie talent na tą pozycje to napiszcie. Nie musi mieć oszałamiających notek, pensja 0-850 pts.
[right][snapback]44849[/snapback][/right]

Polecam Barreto z NEC'u (tam gdzie gra Niedzielan) wink.gif
Rivaldinho
ja bym dał Nakamure za tego Clark`a
klejoo
Jacy te ludzie so naiwni.Ty też masz fajne talenty Fernando Torres , Adu, Iniesta, Cech.Mówie wam napeno nikt o nich nie słyszał i odkryliście je sami.

Tu nie chodzi o nazwiska, tylko o 'linię' rozwoju zawodnika. Nie każdy zawodnik powszechnie uważany za talent, w PES5 takowym jest.
Maesky
Fabregas- Arsenal
Kompany- Anderlecht
Wspomniany już Nasri- z Ol. Marseille
Giuseppe Rossi- MU
SWiergi
Bardzo dobry jest Babel z Ajaxu on jest fenomenalny ma 17 lat na poczatku gry. Gram na 6 gwiazdkach i gram tymi wymyslonymi (np. Burchet heh) i kupilem se Babela, Djemba Djemba, Van Persie, Jenas. I tylko tych dobry i Babel strzela mi na 3 mecze 6 bramek no mowie wam on jest dobry i umiejetnosci tez rosna mu niezle duzo bramek strzela z glowy ma jump ok90 a headera ok 85. Jest bardzo szybki i wysoki. Jest poprostu fenomenalny najwieksza ocene dostalem wlansie 8.5 tym zawodnikiem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
qazwsx
Odkryłem dosyć dobrego napastnika, którego atutami są prędkość, technika, a także zdolność lubienia bramki przeciwnika, czyli dobra umiejętność dostania się pod bramkę przeciwnika w odpowiednim czasie.
Ziom sie nazywa Arshavin.
ma 24 lata. 178 cm i jest lewonożny. ma niezły dryblig bo acc. ma 83 a speed 81. Kosztuje mało, a rówież łatwo go zdobyć. To tyle. Polecam, i lece dalej strzelac nim brameczki równie piękne jak Henry(k) i reszta elity napadu
Levuss
Siemka!
Moze i troche głupie pytanie ale do tego tematu.W jakis sposób okdrywacie te taleny tz. gracie jaąs lige czy Master Liga??w jakis sposób to mozna robic?
lukasso
a ty wgole masz PES-a?
moze gramy nie w te same gry
w menu głownym napisane jak wół
MASTER LEAGUE
Lanek
Levuss co to w ogóle za pytanie? I nie na miejscu, i głupie. Skoro ktoś gra w pesa to wydaje mu się oczywste gdzie może odkryć talent
Falcon
Isaksson- bardzo dobry bramkarz biggrin.gif

Kallstrom-środkowy pomocnik (ale ma kopyto) biggrin.gif
lukasso
QUOTE(bartosz05 @ Dec 16 2005, 19:28:28)
dobra dobra
Ps.polecam Matheu, chyba nie był wymieniany.A jeszcze jendno Babel był wymieniany już 3 razy smile.gif
[right][snapback]45634[/snapback][/right]

mathieu jak cos

lell DF
basta DF
obinna CF
Mass_86
Ja nie polecam Fernando Torresa, kupiłem go za niemałą kase i zamiast rozwijać chyba się uwstecznia, jeśli była by możliwość to bym go oddał spowrotem do Atletico mad.gif
Falcon
Ja nie polecam Fernando Torresa, kupiłem go za niemałą kase i zamiast rozwijać chyba się uwstecznia, jeśli była by możliwość to bym go oddał spowrotem do Atletico

U mnie dokładnie tak samo jest
Maesky
Fernando Torres u mnie sprawuje się bardzo dobrze, jest królem strzelców wszystkich rozgrywek w ML- zarówno ligi, pucharu i LM. Dodam, że chłopok się rozwija cały czas, wiec nie wiem co u was jest nie tak.
>Kornel<
ja staram sie nie kupowac tych w ogole nie znanych zawodnikow bo to jakos kijowo wyglada ! polecam : Mutu,Cisse,Kuijt,C.Ronaldo biggrin.gif , Ledley King,Reina na brame,Mancini z Romy ..... sorry jak sa jakies "powtorki" biggrin.gif pzdr
lala6000
niedrogi, dobry, zajebiscie sie rozwijajacy, jest....YESTE(athletic de bilbao)...zagra kilka meczy i od razu statsy jak szalone rosna !! warto go zatrudnic,naprawde warto !!:D
lukasz0
polecam z Arsenalu
- Senderos
- Reyes
albin99
ja polecam yeste i obinnia młodzi i dobrzi polecam nie zawiedziecie sie na nich i jeszcze tuncay
lala6000
M'BAMI........trzeba go miec !! cool.gif
dj_adamus
Oto lista talentów, które wam polecam:
Bramkarze:
-Solimar, Schmeichel
Obrońcy:
-Kobayashi (super obronca środkowy i lewy), De Jong, Gunther, Soler, Fischer, Gonzalez
Pomocnicy:
-Yussuf (dobry def. pomocnik), J. Cole, Gambino, Baumjohann, N'Zogbia, Bradley, Marchand, Yamada
Napastnicy:
- Chapi, Eliakwu, Babel, Schwarz, Rachmane Barry, Vonlanthen, Farfan

Wiekszość tych zawodników to zawodnicy bardzo młodzi i perspektywiczni. Prawie wszyscy też grają u mnie w ML w Realu smile.gif Część z nich jest już wam na pewno znana.
Pozdrawiam.
siara_acm
Według mnie jednym z najlepszych talentów na pozycję CF jest Sverkos
Koleś jest zajebisty cool.gif
Nie pamiętam gdzie dokładnie gra bo zauważyłem go grając Newcastle, gdy wielokrotnie jako zawodnik B.M'gladbach pokonywał mojego bramkarza, a kupiłem go grając FC Porto z Sparty Praga. Szukajcie go w Advenced. Polecam go każdemu, na starcie ma niewiele ponad 20 lat. Narodowość... chyba Pepiczek biggrin.gif Świetny snajper, naprawdę polecam.
rafios
Na GK w moim zespole gra wspanialy bramkarz Ramon. Ma tylko 180cm ale jest bardzo dobry.
to jest wlasnie jego probka umiejetnosci, a to sa jego statsy po bodajze 1,5 sezonu, nie pamietam dokladnie kiedy go kupilem, ale jestem z niego zadowolony. aha warto jeszcze dodac, ze gra co drugi mecz, gdyz troszeczke slabo u niego z kondycja, dlatego tylko tyle urosly jego statsy po 1,5 sezonu, gdyby gra kazdy mecz, na pewno mialby i pare punkcikow wiecej smile.gif
AdrianJ
Ja polecam Jana Huntelaara z Ajaxu bodajże,a także D.Carvalho(pomocnik def i lewy),Hokkaibaike(Def pomocnik),(Mendonca-RMF,AMF),oraz jak ktoś wspominał Matheu oraz Baumjohann
KuNA
Nie wiem czy już była o ty mowa ale Quincy Owusu-Abeyie jest znakomitym młodym talentem. Co prawda na początku trudno się nim gra i trzeba conajmniej 2 sezonów aby zrobić z niego piłkarza ale później to już młoda gwiazdka z nieg jest... Najmniej polecam Lupoliego. Dobry jest Djouru i Senderos... Dobrego piłkarza można zrobić z Obodo. Jest to def. pomocnik lat 22(w PES'ie bo naprawde ma 23 już). A z tych wcześniejszych to Reyes, Fabregas i Hleb się dobrze rozwijają i Clichy ale to już o tym była mowa...

PS: Gram tylko Arsenalem bo kocham ten klub więc znam głównie młode talenty z tej drużyny ale często sprowadzam bardzo młodych graczy do siebie i robię z nich gwiazdki( później ewentualnie sprzedaję). Jak kogoś wyczaje to dam znać... Jak najbardziej polecam Owusu Abeyie... Nie zawiedziecie się...
Bojinov
To ja wam polecam:

- Eusabio
- Kempes
- C. Ronaldo
- Maradona biggrin.gif
- Messi

Ja ich posiadam w ekipie i sprawuja sie doskonale biggrin.gif
Poczes
M'Bami- moim zdaniem najlepszy def pomocnik w grze. Jest maly, ale bardzo skoczny, ma niesamowita sile, niestety czesto fauluje ale umie bardzo dobrze odbierac pilki, ma dobre podania, praktycznie wogole sie nie meczy, ma bardzo mocny ale tez bardzo niecelny strzal. Moze takze wystepowac na poz. cmf ale zdecydowanie lepiej sie sprawuje jako dmf. Acha dla scislosci gra w jakims francuskim klubie (bodajze PSG)
Tavano- bardzo dobry napastnik. Jesli mialbym go do kogos porownac to tylko do Savioli. Gra w empoli
Squlilaci(czy jakos tak)- dobry talent na srodkowa obrone (gra gdzies we francji)
Walcott- jak sie razwinie to przypomina maradone tongue.gif gra w arsenalu
Piecia
Bramka: Rensing, Schmeichel, Issakson
Obrona: Lahm
Pomoc: Schweinsteiger, Kallstroem, Wilhelmsson (ale on 26 lat smile.gif)
Atak: Podolski, Huntelaar, Rosenberg

Hayalet
Bramkarze:
-Yohan Pele, Steckelemburg, Hong Yon Nam,
Obrońcy:
-Mathieu (zaczepisty koleś), Heitinga, A. Hughes, De Jong
Pomocnicy:
-Sneijder, Kallstrom (krótko sie rozwija ale i tak dobry), Barretto, N'Zogbia, Masherano
Napastnicy:
- Babel, Vonlanthen, Farfan, Rosales (długo w kija sie rozwija)
Maharadza
generalnie to najlepiej rozwija sie rooney typ pod koniec kariery ma same czerwone statystyki,jest kozacki max,robinho tez niezle wymiata ,tevez ,ale bardzo dobrze rozwija park ji sung,z obroncow to Kolo Toure ,Mathieu,jako bramkarz to kameni jest niezly,a propo napastnikow to jeszcze Torres jest niezly tongue.gif .Pozdro
Miecho
ja po 6 sezonach odkryłem takich graczy:
-Rooney
-C.Ronaldo
-Joe Cole
-F.Torres(z młodzika wyrósł mi na gwiazde)
-Robinho
Tym najszybciej rosną staty.
Co do Robbena to nie do końca jestem do niego przekonany,siedzi u mnie na ławie.
BiG
Stary jak ty ich odkryłeś.Pierwszy raz o nich słysze.Mógłbyś mi owiedzieć gdzie grają.
P.S
Powinieneś zostać poszukiwaczem talentów!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.