Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES5 demo/pc
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
niewiem
mam problem z demkiem
otòż wszystko jest dobrze, gra działa idealnie nic sie nie tnie itd.

problem pojawia sie dopiero gdy zawodnik z przeciwnej druzyny zostanie zfaulowany przeze mnie i ulegnie jakiejś kontuzji (dotyczy to tylko tej kontuzji gdy gosc 'leży na trawie' =PP a takiej zwykłej ze sam schodzi z boiska czy nic mu nie jest juz nie :/)
wtedy pojawia sie filmik jak tam podchodzą do poszkodowanego, sędzia mnie woła i... zwiecha pojawia sie ciemny ekran i nic opròcz restartu nie pomaga :?
i tez sie zdarzylo podczas pauzy gry... wracam po dłuzszym czasie kontynuowac gre i co widze? oczywiscie czarny ekran. jednak było słychać kopaną piłke i wiare na trybunach

to bardzo wqrzające i nie wiem jak sobie z tym poradzic
w PES3 i 4 nie było takiego problemu
wie jak to naprawić? moze przyczyną tutaj jest trailer przedłuzający czas gry (zresztą w zmodyfikowanym pliku PES5 exe. hexedytorem i po podmienieniu go z oryginalną ikonką problem nadal występuje) a może demo jest cos walnięte?
chce tego uniknąć w pełnej v. sad.gif
inne gry mi działają dobrze i nie było podobnych problemòw

w razie czego mòj config:
a2500+ barton (max podkręcony)
1giga ram
radeon9800pro
ac 97 :/
xp pro sp2

dzieki za pomoc
Viperdiesel
"Szukaj, a znajdziesz..." tu i naucz sie korzystac z wyszukiwarki smile.gif
saper
QUOTE(niewiem @ Sep 19 2005, 18:37:24)
mam problem z demkiem
otòż wszystko jest dobrze, gra działa idealnie nic sie nie tnie itd.

problem pojawia sie dopiero gdy zawodnik z przeciwnej druzyny zostanie zfaulowany przeze mnie i ulegnie jakiejś kontuzji (dotyczy to tylko tej kontuzji gdy gosc 'leży na trawie' =PP a takiej zwykłej ze sam schodzi z boiska czy nic mu nie jest juz nie :/)
wtedy pojawia sie filmik jak tam podchodzą do poszkodowanego, sędzia mnie woła i... zwiecha pojawia sie ciemny ekran i nic opròcz restartu nie pomaga :?
i tez sie zdarzylo podczas pauzy gry... wracam po dłuzszym czasie kontynuowac gre i co widze? oczywiscie czarny ekran. jednak było słychać kopaną piłke i wiare na trybunach

to bardzo wqrzające i nie wiem jak sobie z tym poradzic
w PES3 i 4 nie było takiego problemu
wie jak to naprawić? moze przyczyną tutaj jest trailer przedłuzający czas gry (zresztą w zmodyfikowanym pliku PES5 exe. hexedytorem i po podmienieniu go z oryginalną ikonką problem nadal występuje) a może demo jest cos walnięte?
chce tego uniknąć w pełnej v. sad.gif
inne gry mi działają dobrze i nie było podobnych problemòw

w razie czego mòj config:
a2500+ barton (max podkręcony)
1giga ram
radeon9800pro
ac 97 :/
xp pro sp2

dzieki za pomoc
[right][snapback]35905[/snapback][/right]

Tez mialem cos takiego od tamtego momentu nie gram w pesa, bo mialem formata a niechce mi sie sciagać, tez mam radka9800 tongue.gif dziwne
niewiem
QUOTE(Viperdiesel @ Sep 19 2005, 15:42:32)
"Szukaj, a znajdziesz..." tu i naucz sie korzystac z wyszukiwarki smile.gif
[right][snapback]35907[/snapback][/right]

ja mam tego trailera i na nim występował ten sam problem...
a moze mam odznaczyc jakąś opcje? przestawiam jedynie długość meczu i poziom ale nic więcej.. nie wiem co jest z tą grą rolleyes.gif
saper
QUOTE(niewiem @ Sep 19 2005, 20:29:02)
ja mam tego trailera i na nim występował ten sam problem...
a moze mam odznaczyc jakąś opcje? przestawiam jedynie długość meczu i poziom ale nic więcej.. nie wiem co jest z tą grą rolleyes.gif
[right][snapback]35927[/snapback][/right]

niewiem - moze to tylko problem w demie ( tak mi sie zdaje) ale chyba tak, oby! smile.gif zobaczymy jak bedzie pelna laugh.gif
TeDi
to jest błąd dema! Jak chcesz tego uniknąć tam gdzie ustawiasz czas meczu wciśnij F8 czyli wyłączenie kontuzji i po kłopocie smile.gif trzeba mieć oczywiście trailera tongue.gif
Viperdiesel
A więc tak, to jest problem dema, wersja jest dopiero początkowa i dlatego takie cyrki się dzieją. Żòłte ludziki jeszcze mają sporo czasu na poprawienie błedòw, ale w pełnej wersji na 99,9% (bo kto wie co im odbije) będzie już wszystko OK, przecież nie wypuściliby gry z taką niedoròbą. Wyobrażacie sobie finał CL na 6* wygrywacie 5-0, aż tu przychodzi 90 minuta i kontuzja zawodnika = zwiecha + nieźle wkurwiony grający; trzeba zaczynać wszystko od początku... smile.gif

PS. Ja też miałem taki problem...
Radarek
Taka mala uwaga. Nie trailer (co znaczy m.in. - zwiastun, np filmu czy tez gry) a trainer.
smile.gif
niewiem
fakt smile.gif

a jeszcze 2 pytania ;P

1. dlaczego w zaròwno 4 jak i 5 pojawia sie taki jakby 'niewidoczny' pasek ktòry se jedzie od dołu ekranu do gòry ? podobno jest to wina konwersji nie da sie tego jakos usunąć? wink.gif
2. wie ktos co to za muza w głòwnym menu PESa5 bo nawet fajna ? laugh.gif
Radarek
QUOTE(niewiem @ Sep 20 2005, 14:28:01)
fakt smile.gif

a jeszcze 2 pytania ;P

1. dlaczego w zaròwno 4 jak i 5 pojawia sie taki jakby 'niewidoczny' pasek ktòry se jedzie od dołu ekranu do gòry ? podobno jest to wina konwersji nie da sie tego jakos usunąć? wink.gif
2. wie ktos co to za muza w głòwnym menu PESa5 bo nawet fajna ?  laugh.gif
[right][snapback]36023[/snapback][/right]

Jaki pasek? Pierwsze slysze:)
Tymi
QUOTE(niewiem @ Sep 20 2005, 12:28:01)
fakt smile.gif

a jeszcze 2 pytania ;P

2. wie ktos co to za muza w głòwnym menu PESa5 bo nawet fajna ?
niewiem
hm.. trudno to określić a na zrzucie tego praktycznie nie widac :|
jest to poziomy pasek, przeźroczysty i co jakiś czas przewija sie od dołu do gòry ekranu huh.gif zaròwno na meczach jak i filmikach, czasem w menu
da sie z tym życ i własciwie podczas gry raczej nie zwraca sie na to uwagi, ale jezeli jest taka mozliwosc to wole sie tego pozbyć tongue.gif
a to wyłączenie synchr. nie odbije sie na innych grach? ;]
stQ
QUOTE(niewiem @ Sep 20 2005, 16:40:18)
hm.. trudno to określić a na zrzucie tego praktycznie nie widac :|
jest to poziomy pasek, przeźroczysty i co jakiś czas przewija sie od dołu do gòry ekranu huh.gif  zaròwno na meczach jak i filmikach, czasem w menu
da sie z tym życ i własciwie podczas gry raczej nie zwraca sie na to uwagi, ale jezeli jest taka mozliwosc to wole sie tego pozbyć  tongue.gif
a to wyłączenie synchr. nie odbije sie na innych grach? ;]
[right][snapback]36054[/snapback][/right]

Wylacz w ustawieniach karty graficznej synchronizacje pionową jak to jest to...
mihalo
wyłaczenie synchronizacji nie pomaga sad.gif
Bakel
To nieoficjalne demo panowie.
Wyłącz kontuzje, nie odpalaj opcji typu Snow itd.
Będzie dobrze.

Premiera już za miesiąc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.