Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OFF-Topic | I liga
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 10 (III sezon MLO)
Jason Bourne

Piszemy o wszystkim i o niczym - Hyde Park smile.gif

Szymson
Witam,wszystkich.chwilowo nie mam internetu,ale w srode sie przeprowadzam i juz bd mial,wiec, zapewne od czwartku bede rozgrywal swoje mecze,wolfsburg ciezko trenuje wiec nie myslcie ze wogole sa poza gra
Jason Bourne
Mam wielką prośbę do wszystkich z któymi mam mecz. Od następnego tygodnia prawdopodobnie będę bardzo rzadko dostępny, zaś w środę wyjeżdzam na studia. Mamy zaległy egzamin, więc już od 18/19 nie będę dostępny. Do kiedy? Ten kto był na studiach wie, że trochę musi minąć. Czyszczona baza danych, podawanie na nowo swoich adresów fizycznych etc. Na internet trzeba czekać kilkanaście dni, niekiedy tydzień. A więc nie będę mógł korzystaćze swojego laptopa, co za tym idzie nie będę mógł grać. Przerwa może potrwaćod 18/19 nawet do myślę 3 tygodni. Co prawda jest biblioteka, tam jest net, więc pewnie w okienku transferowym będę być może mógł uczestniczyć. Jeśli nie to wybaczcie- pisze tu na forum, żeby nie było później czegoś takiego, że "Opiekun miałw tyłku arkusz i nie ma żadnych konsekwencji". Nie. Piszę na forum, aby każdy wiedział. Gdyby nie ten przełożony egzamin miałbym czas na grę i wyjechałbym na studia później. Stąd moja prośba: Do Lizaku, Czubinho, Kksm'a, Witu. Wierzę że macie dobre serca i zlitujecie się nade mną, rozgrywając jak najszybciej mecze smile.gif Będę stokrotnie wdzięczny. Nauka, zakupy (Wyprawka) etc zabierają mnóstwo czasu, którego jest bardzo mało. Nie chcę rezygnować z ligii. Dlatego proszęo wyrozumiałość. A i jeszcze jedna prośba. Pisałem już gł. adminowi Ligii- L44 na jeszcze jeden temat- Jest nim mecz w ostatniej kolejce z Kubą12-15. Zapytałem, czy mógłbym go rozegrać teraz jak najszybciej, bo jak wyżej napisałem nie będę dostępny do gry przez najbliższy czas. Dostałem pozwolenia. No bo po co zatrzymywać rozgrywki, przedłużać etc z powodu jedego meczu. A więc mam nadziej, że i Kuba znajdzie czas na rozegranie spotkania. Bardzo dziękuję za wyrozumiałość. Apropo zawodników na sprzedaż to dam dziś wieczorem/ jutro listę na forum. Wszyscy prawdopodobnie prócz Keżmana, Bramkarzy i obrońców będą na sprzedaż. Jeśli ktoś jest chętny, niech piszę mi priv na forum, nie na gg! Bo w bibliotece jest tak szybki net, że nawet gg nie ściągnę ;p. Danke Panowie smile.gif

PS Przepraszam również, jeśli będę Was nawiedzał na gg w sprawie meczów, ale jestem zmuszony zagrać jak najszybciej, czas mnie goni.
lizaku
Mam już tego dość. Po co było te gadanie że gramy bez mijania bramkarza, pytam się po co? Widzę że ja frajer tylko do tego się przystosowałem. Najpierw mecz z nicejoke, ostatnio z edim, a teraz ferat. Wszyscy są uważani za super graczy, no i teraz wychodzi. Z każdym z tych graczy miałem szanse do mijania bramkarza, nie zrobiłem tego i co w zamian mam? Z feratem to już był przekręt sezonu. Dokładnie min przed tym jak mi minął bramkarza, ja miałem identyczną sytuację i oczywiście nie minąłem. Wielki żal mam, bo jakbym wiedział tez bym minął i by mi się inaczej mecz ułożył. Nie wiem czy opiekunowie coś z tym zrobią czy po prostu tez mam tak zacząć grać, bo naprawdę odechciewa się grać. Nie dość że jestem jednym z słabszych graczy, a mimo to gram fair, to Ci ponoć najlepsi gracze mnie tak frajerują. Żal, naprawdę żal...
WKS
Dla mnie to jest bezsensowna niepisana "zasada". Rozumiem jeżeli ktoś mija bramkarza raz w meczu. Ale jeżeli ktoś opiera się tylko na tym to wtedy gra traci urok i oponent wkurwia swoim lamerstwem. Ja jakoś nie mijam ale i mi się zdarzy. nie widziaąem w tym nic złego i nie widze. Z mijaniem jak z alkoholem jeżeli "korzysta sie z rozumem" to nie ma problemu. Wszystko jest dla ludzi. Jezeli chodzi o "regulaminowy" wgląd w tą sytuacje to dopuszczane jest wszystko oprócz hiddenów ale jeżeli ktoś chamsko wykłada na 5 m czy mija na 5 bramek cztery razy to już lekkie przegięcie
lizaku
No to zaczynamy grę na mijankę, nie ma problemu. W każdym meczu się zdarzy raz i zobaczymy kto będzie płakał.

W każdym jednym meczu jak grałem miałem przynajmniej jedną okazję do mijania, jedziemy z tym koksem laugh.gif
Ferat
stary ale teraz dales, zaczne od tego iz uwazam cos takiego za absurd i powoduje to u mnie napady smiechu, kiedys juz sie wypowiedzialem na ten temat, nie bede powtarzal.. nie obchodzi mnie kto jak gra, wiadomo ze czasem puszcza nerwy, ale czlowieku w 50 minucie pierwszy raz mijam CI bramkarza (tylko i wylacznie dlatego ze nic innego nie moglem zrobic chyba ze oddac Ci pilke, bo bramkarz juz byl przy mnie) a Ty cisniesz tekst "na mijanki grasz?", "lamerski styl".. akurat na to jest zapis w regu wiec opiekunowie tutaj powinni zwrocic swa uwage.. zakazanymi zagraniami w lidze sa HIDDENY, amen. gdy zmieni sie regulamin, wtedy Ci ktorzy zdecyduja sie grac w lidze bez mijania bramkarza, strzelania karnych i z dystansu zawodnikami z "gwiazdka" oraz podawania wzdluz pola karnego, bedziemy rozmawiac..
lizaku
Każdy ma swoje zdanie, dla mnie i dla wielu innych graczy takie granie to lamerstwo laugh.gif i tyle w tym temacie, powodzenia w mijaniu biggrin.gif
Kubbas.
Rozmowa bez sensu, wiadomo, że jeżeli ktoś się napracuje stworzy piękną klarowną sytuacje, i jedyną opcją będzie minięcie bramkarza to to zrobi.
Ferat
skoro tak Ci do smiechu i nie jestes skory do jakiejs ugody to prosze opiekunow o ukaranie gracza za teksty typu: "lamerski styl" itp.. ja nie dam z siebie robic cioty, na chamstwo trzeba dzialac chamstwem...
niCejOke
fiu fiu nie kojarzę lizaku żebym ojechał Ci GK. Mam te bramki z tego meczu i żadna nie padła po okiwaniu GK .....
lizaku
Odnośnie sytuacji z nicejoke to dobrze wiesz o jaka sytuację mi chodzi, ale mniejsza z tym, tylko wspomniałem o tym, bo w opisie meczu było po opisane dokładnie. Jeżeli decyzja opiekunów będzie upomnienie to przyjmę to na klatę bez problemu, a do śmiechu dalej mi będzie i to z ciebie w dalszym ciągu laugh.gif
Jason Bourne
Każdemu można coś zarzucić. A problemy przede wszystkim nasilają się kiedy się przegrywa. Wiem coś o tym wink.gif Nie zakarzemy mijania bramkarza. Można temu przeciwstawić się. W zależności czy jest to chamskie, natarczywe mijanie 3,4 razy w meczu, jak niegdyś były gracz ML, czy minięcie raz w meczu lub też po zamarkowaniu strzałem. Jednemu to można zarzucić, kolejnemu, że gra schematem- bieg do linii i dorzucenie, czy też ciągła wymiana piłek w polu karnym rywala i szukanie lepszej nogi. Jeszcze innemu pernamentna gra na jednego zawodnika. Każdy ma coś na sumieniu, każdy. Nikt nie jest święty.
lizaku
W takim razie trzeba było nie robić wogóle afery w mijaniem bramkarzy, skoro każdemu można coś zarzucić. Wiem jak teraz wygląda sytuacja i napewno wezmę to pod uwagę. Nie mam zamiaru więcej robić afer skoro tak wygląda sytuacja. Wiem co zmienić, a co zostawić po staremu. Na tym temat kończę.
Ferat
CYTAT(lizaku @ Sep 16 2012, 10:14) *
a do śmiechu dalej mi będzie i to z ciebie w dalszym ciągu laugh.gif

powstrzymuje sie od riposty, choc powinien pojsc mega pocisk, bo ja na pewno nie pozwole aby ktos mnie obrazal, nie jestem gowniarzem, nie mam 14 lat.. tak tez sie zachowuje, jesli ktos ma z tym problem powinien zostac ukarany. prosze o stosowna reakcje opiekunow (teskty typu "lamerski styl" + obraza na forum), chyba ze zalezy wam na tym aby wymieniac inwektywy, nie ma sprawy, tez potrafie.
lukasz44
Lizaku trochę się chyba zagalopowałeś, rozumiem że mogłeś powiedzieć coś w nerwach, ale jednak trochę to już się zrobiło niesmaczne.
Zwłaszcza że Tylko opisujesz te sytuacje, pisząc że panowie ciągle Cie mijają, a nie masz żadnych filmików czy screenów. Natomiast Ci których oskarżasz mówią coś zupełnie odwrotnego, więc coś tu się nie zgadza.

Każdy gra jak chce, jeżeli chcesz się bawić w mijanie czy schodzenie na lame nikt Ci nie broni. W regulaminie mamy zakazane tylko "hiddeny", natomiast to o czym tu mowa to są tylko nasze niepisane zasady których Ci którzy chcą przestrzegają. Jak już kiedyś mówiłem każdy pracuje na postrzeganie swojej osoby i swój nick. Jeżeli ktoś chce być typowym walczakiem o trzy punkty niech takim będzie, jeżeli ktoś chce pograć i pokazać coś fajnego też niech takim będzie, każdy wie do której grupy należy.

Ostrzeżenia ligowe + 10% forumowego ostrzeżenia.

Odchodząc od tematu:
Widziałem że nawet na innej stronie ktoś mówił o lamerskim graniu i że ta tendencja wyszła z naszej strony, owszem wyszła z tej strony i dzięki temu sporo osób potrafiło się zmienić, oraz pomyśleć trochę o tym czy ważniejsze jest walczenie jak lew o punkty czy też miłe wspomnienie za parę miesięcy czy lat tych fajnie spędzonych chwil z pesem. Rozumiem że gdzieś indziej panują "inne zasady", i że tam mało kogo obchodzi pokazania fajnej piłki (poza paroma wyjątkami) ale nas to nie obchodzi.
Nikomu nie każemy przenosić żadnych priorytetów z naszej strony, NIKOMU. Każdy ma swój rozum i pisze to co uważa za słuszne.
My nie obrażamy nikogo, każda liga ma swoją "famę", a my z tej naszej jesteśmy dumni, bo chcemy zaszczepić w graczach to czego brakuje im w innej lidze. Choć bardzo to nas cieszy że nawet poza ISS ktoś nie toleruje lamerstwa, schemaciarstwa i perfidnego zdobywania punktów widocznie jednak "coś" w tym jest. Bo sprzeciwiali się temu zawsze Ci którzy mają za uszami najwięcej.

Dyskusja skończona. kopete016.gif
Jason Bourne
Żeby nie było. Za niedługo wyjeżdzam, więc postanowiłem to napisać Mecz z Edim rozegrany, kolega jeszcze nie wrzucił.
niCejOke
CYTAT(piecia1990 @ Sep 16 2012, 12:42) *
Każdemu można coś zarzucić. A problemy przede wszystkim nasilają się kiedy się przegrywa. Wiem coś o tym wink.gif Nie zakarzemy mijania bramkarza. Można temu przeciwstawić się. W zależności czy jest to chamskie, natarczywe mijanie 3,4 razy w meczu, jak niegdyś były gracz ML, czy minięcie raz w meczu lub też po zamarkowaniu strzałem. Jednemu to można zarzucić, kolejnemu, że gra schematem- bieg do linii i dorzucenie, czy też ciągła wymiana piłek w polu karnym rywala i szukanie lepszej nogi. Jeszcze innemu pernamentna gra na jednego zawodnika. Każdy ma coś na sumieniu, każdy. Nikt nie jest święty.

Wybaczcie, że pociągnę dalej. PES to gra piłkarska ja od gry oczekuję jakiegoś tam odzwierciedlenia z realnego świata. Piecia wypisał tutaj "sposoby: rozgrywania czy kończenia akcji. I wszystkie z tych są i w prawdziwym i wirtualnym świecie. Ludzie...dajcie na luz. Hidden i lama. To są bugi gry owszem. Ale reszta bramek to norma. W prawdziwym świecie też tak strzelają i nikt nie płacze. Że w Realu graja na Krystynę, że Rooney 3 razy położył bramkarza. No kurde taka gra... Dyskusja bezsensowna.
Jason Bourne
Nice jak można porównać grę robioną 7 lat temu do realnego świata? Ila ta gra ma bugów. Niektórzy je wykorzystują do maksimum. Jeśli oczekujesz jakiegoś dobrego odzwierciedlenia to szóstka jest niczym Terminator z 2 części. A najnowsza to T 1000 (II częśc). Ja się przerzucam na najnowsze, bo tam są bardzo realne ruchy zawodników, a nie to co w 6.
PS Ale tak nawiasem chyba coś nie tak mijać 4x w meczu i wygrać ten mecz np 4-3. Chodzi po prostu o grę fair. Bo przeważnie jest tak- gra człek normalnie jak jest pozytywny wynik, przegrywa dana osoba i przerzucenie przerzutek na grę a'la Barca. Doskonalsza wersja, bo tam jest piękno gry z wejściem do bramki, a nie to co w 6........ Szczerze nie widziałem, żeby w realnym spotkaniu z mijanek wpadły więcej niż 2 bramki tongue.gif A o lamach i hidenach nie wspomnę tongue.gif
Ferat
w normlanym meczu piecia nie wychodzi sie 5-6 razy sam na sam (a w pesie zdarza sie i wiecej), podobienstw i diametralnych roznic mozna wymieniac bez liku, wiec nie ma to kompletnie sensu..
Jason Bourne
No tak ferat a czy za każdym z tych 5, 6 razy trzeba mijać? Nie. Można lobnąć, uderzyć na siłę, uderzyć finezyjnie, przejść bramkarza markując strzał. Już 4 pomysły tongue.gif A i tak ludzie idą na wygodę i priorytet to nawalić 4,5 bramki w takim samym stylu.
Dokładnie nie ma sensu. Dlatego tak jak ktoś gra, tak jest postrzegany przez innych. Jeśli komuś przynosi przyjemność i podniecenie mijanie ciagłe bramkarza, szukanie lepszych nóg piłkarza w polu karnym, granie na 1 gracza itp to niech tak gra. Ja tam już się do tego przyzwyczaiłem, dlatego z jednymi nei lubię grać przez taką grę, a z drugimi wręcz przeciwnie.
niCejOke
napisalem że oczekuje jakiegoś odzwierciedlenia a nie idealnego odbicia biggrin.gif
Jason Bourne
Jak już wcześniej wspomniałem, od dziś jestem niedostępny do gry przez najbliższe hmmm ok lub ponad 3 tygodnie. Wyjeżdzam na studia, neta na swoim laptopie będę miał pewnie gdzieś w najgorszym wypadku w połowie miesiąca, może nieco wcześniej. Będę miał dostęp do neta tylko w bibliotece, więc jeśli wszystko dobrze pójdzie to wezmę udział w okienku transferowym. Bardzo proszę o przedłużenie wszelkich ligowych meczów. Spotkania rewnżowe pucharu ligii rozegrałem ze wszystkimi oponentami, za co im bardzo dziękuję smile.gif

PSJeśli ktoś jest zainteresowany jakimś zawodnikiem z mojej ekipy, proszę pisać pw na forum, nie na gg, bo nie mam możliwości odpisania na gadu. Postaram się w miarę możliwości odczytywać na bieżąco message.

Na sprzedaż: Sergio Garcia 2 mln, Santa Cruz 4 mln, J. Pereira 5 mln, Guerrero 6 mln, Borriello 5 mln, Verdu 3 mln, Weiss 2.5 mln, Diouf 7.5 mln, Makoun 8 mln (Kupiony za 16!), Willian 5-6 mln, Datolo 2 mln, C. Delgado 4 mln, Ziani 4- 5 mln, Adriano 2 mln, Vila 0.5 mln, Engelaar 3.5 mln
czubinho

Dziękuję za te kilka lat wspaniałej gry w Pesa. Moja kariera dobiega końca. Ze starej gwardii został jeszcze Łukasz, mam nadzieję, że w tym sezonie uwieńczy karierę majstrem. Mam taką cichą nadzieję, że jak mnie wyrzucą ze studiów, wykopią na bruk z pracy to tu wrócę wink.gif
Jeszcze raz dzięki wszystkim za dziesięć sezonów. Powodzenia i dobrej zabawy wink.gif
Edi092
z przyczyn w duzej mierze niezalezynych ode mnie (zmiana otoczenia) jestem zmuszony zawiesić/zakończyć swoją blisko 3 letnią przygode z pesem online. Poznałem tutaj kilku ciekawych ludzi i nigdy nie przypuszczałem że gra w pesa 6 z ludzimi z Polski może przynieść taka radoche na długie wieczory i nietylko. Dużo zawdzięczam tej witrynie jak i ludizą z którymi utrzymawałem kontakt. Mam nadzieje że to co tu powstało nie zostanie zniszczona i dobra akmosfera bedzie panować zawsze. Dzieki wszystkim za tą świetną zabawe i przepraszam za utrudnienia spowodowane moim odejściem w połowie sezonu. DZIĘKI CHŁOPAKI !
lizaku
Miałem to zrobić po sezonie, ale z powodu braku weny już w tym momencie rezygnuję z ligi i z pes-a 6 dożywotnio (może i to dobrze, bo i tak słaby byłem tongue.gif). Dzięki za wszystko, powodzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.