Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PES4] wielki blad?
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Radarek
Ostatnio gralem z qmplami w pesa przeciwko sobie i wyszla taka dziwna sprawa. Qmpel ktory wygrywal zaczal rozgrywac pilke miedzy 2-3 obroncami blisko swojego pola karnego i wychodzilo na to ze drugi kolega (ten przegrywajacy) nie byl w stanie odebrac mu pilki bo byl w stanie podejsc tylko 1 zawodnikiem (a jak wiadomo grac w dziadka 3 na 1 nie jest trudna sztuka). Czy mozecie z wlasnego doswiadczenia (chodzi mi gre gracz vs gracz) potwierdzic ta teze? Czy jednak jest sposob na to? Bo jesli nie ma to wychodzi ze jest dosc duzy bug w pesie - wygrywajac mozna utrzymac wynik po prostu rozgrywajac pilke w obronie. Co o tym myslicie?
Kjs
Hmm, zawsze mozna zmienic ustawienie druzyny i przesunac pilkarzykow do przodu. Oczywiscie nie mozesz zapominac o tym ze jak w obronie trzymasz [] - kwadrat to podchodzi takze drugi z kolegow w kierunku pilki, tzw "podwojenie". Ewentualnie w strategy/manual probowac cos z Zone Press albo All Attack. Pozdrawiam
TeDi
Też to zauważyłem. Jak przeciwnik się z tobą bawi to naprawdę jest trudno odebrać mu piłke, bo można iść dwoma piłkarzami trzymając kwadrat, ale pozostali gracze stoją jak kołki i nie atakują. Kilka razy tak się kumple ze mną bawili to aż mnie kur**ca brała. Zawsze na nich wyzywam, że to gra nie fair play. Jedyną radą jest strzelenie szybciej bramki, albo znalezienie przeciwnika, ktòry takich sposobòw nie stosuje.
BartekRym
Niestety to prawda. Napastnicy powinni sami kierowani przez AI iść w stronę zawodnika z piłką, aby jak się na niego prałączy to nie trzeba było dobiegać.
Radarek
Wniosek z tego taki ze tak sie grac nie powinno :-). Jest to jawne wykorzystywanie bledu w grze i tyle. A pytalem dlatego ze prowadze lige w pes'a (mam nadzieje ze sezon 2 ruszy pelna para jeszcze w pazdzierniku:-)) i bede musial ropisac w regulaminie ze tak grac nie wolno :-). Dzieki za pomoc.
Pablo_el
jak ktos tak robi dajecie pressing, atak na full i po klopocie - chyba ze pojdzie kontra wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.