Radarek
Sep 5 2005, 18:34
Ostatnio gralem z qmplami w pesa przeciwko sobie i wyszla taka dziwna sprawa. Qmpel ktory wygrywal zaczal rozgrywac pilke miedzy 2-3 obroncami blisko swojego pola karnego i wychodzilo na to ze drugi kolega (ten przegrywajacy) nie byl w stanie odebrac mu pilki bo byl w stanie podejsc tylko 1 zawodnikiem (a jak wiadomo grac w dziadka 3 na 1 nie jest trudna sztuka). Czy mozecie z wlasnego doswiadczenia (chodzi mi gre gracz vs gracz) potwierdzic ta teze? Czy jednak jest sposob na to? Bo jesli nie ma to wychodzi ze jest dosc duzy bug w pesie - wygrywajac mozna utrzymac wynik po prostu rozgrywajac pilke w obronie. Co o tym myslicie?
Hmm, zawsze mozna zmienic ustawienie druzyny i przesunac pilkarzykow do przodu. Oczywiscie nie mozesz zapominac o tym ze jak w obronie trzymasz [] - kwadrat to podchodzi takze drugi z kolegow w kierunku pilki, tzw "podwojenie". Ewentualnie w strategy/manual probowac cos z Zone Press albo All Attack. Pozdrawiam
Też to zauważyłem. Jak przeciwnik się z tobą bawi to naprawdę jest trudno odebrać mu piłke, bo można iść dwoma piłkarzami trzymając kwadrat, ale pozostali gracze stoją jak kołki i nie atakują. Kilka razy tak się kumple ze mną bawili to aż mnie kur**ca brała. Zawsze na nich wyzywam, że to gra nie fair play. Jedyną radą jest strzelenie szybciej bramki, albo znalezienie przeciwnika, ktòry takich sposobòw nie stosuje.
BartekRym
Sep 5 2005, 20:26
Niestety to prawda. Napastnicy powinni sami kierowani przez AI iść w stronę zawodnika z piłką, aby jak się na niego prałączy to nie trzeba było dobiegać.
Radarek
Sep 7 2005, 08:32
Wniosek z tego taki ze tak sie grac nie powinno :-). Jest to jawne wykorzystywanie bledu w grze i tyle. A pytalem dlatego ze prowadze lige w pes'a (mam nadzieje ze sezon 2 ruszy pelna para jeszcze w pazdzierniku:-)) i bede musial ropisac w regulaminie ze tak grac nie wolno :-). Dzieki za pomoc.
Pablo_el
Sep 16 2005, 06:51
jak ktos tak robi dajecie pressing, atak na full i po klopocie - chyba ze pojdzie kontra
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.