Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Newsy, wywiady
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 11 > Liga > HamburgerSV
Sieron94
Znamy nazwisko nowego szkoleniowca drużyny z Hamburga!

W piątek o godzinie 14:00 świeżo upieczony prezes D. Sieroń zwołał konferencję na której mieliśmy poznać nazwisko nowego szkoleniowca drużyny HSV. Wybór padł niespodziewanie na trenera z Polski, a zaszczyt prowadzenia drużyny z Niemiec przez najbliższy czas będzie miał Czesław Michniewicz.

Oto co o nowym trenerze powiedział prezes D. Sieroń: " Znamy się z "Cześkiem" już bardzo długo, chociaż nie było nam dane pracować w jednym klubie. Jest to bardzo pracowity i inteligentny mężczyzna, nie ma dla niego straconego czasu, nawet gdy nie pracował w klubie doszkalał się na stażach w zagranicznych renomowanych drużynach. W Polsce uznawany jest z jednego z lepszych szkoleniowców w kraju, mimo młodego wieku ma wiele sukcesów jako trener. Szanuję go przede wszystkim za to ile serca i zdrowia oddaje piłce, liczę na to że zarazi tym swoich chłopaków i po sezonie będziemy się cieszyć z wysokiego miejsca w tabeli."

Imię i nazwisko: Czesław Michniewicz
Data i miejsce urodzenia: 12 lutego 1970, Brzozówka
Pozycja: bramkarz
Wzrost: 188cm
Kariera seniorska:
1978-1985 Ossa Biskupiec Pomorski
1985-1993 Bałtyk Gdynia
1993-1996 Polonia Gdańska
1996-2000 Amica Wronki

Kariera trenerska:
2003-2006 Lech Poznań
2006-2007 Zagłębie Lubin
2008-2009 Arka Gdynia
2010-2011 Widzew Łódź
2011 Jagiellonia Białystok
2012 Polonia Warszawa

Sukcesy:

Drużynowe:
  • 2006/2007 - Mistrzostwo Polski (Zagłębie Lubin)
  • 2004 - Superpuchar (Lech Poznań)
  • 2003/2004 - Puchar Polski (Lech Poznań)
Indywidualne:
  • 2004 i 2005 - tytuł najlepszego trenera Wielkopolski (Gazeta Poznańska)
  • 2005 - nominacja tygodnika Piłka Nożna na najlepszego trenera polskiej ligi
Już wkrótce wywiad z nowym trenerem HSV!
Sieron94
Czesław Michniewicz-"Spełniło się moje jedno z największych marzeń"

Redaktor: Witam i serdecznie gratuluję stanowiska trenera drużyny HSV Hamburg.
Czesław Michniewicz:
Witam i bardzo dziękuje za te gratulacje. Spełniło się moje jedno z największych marzeń, aby objąć którąś z drużyn Bundesligi. Nigdy nie ukrywałem, że jest ona najbliższa mojemu sercu.
Redaktor:
Czemu akurat Bundesliga?
Czesław Michniewicz:
W Niemczech widać jak cały kraj żyje piłką i bez wątpienia jest to sport numer jeden. Szczególnie urzeka mnie tutejsza infrastruktura, kluby grające nawet w V, VI lidze mają duże stadiony zawsze zapełnione do ostatniego miejsca, a także wiele boisk treningowych co w naszym kraju jest nie do pomyślenia.
Redaktor:
Obawia się pan, że sekcja piłki ręcznej, która w Hamburgu jest najlepsza na świecie będzie górowała nad sekcją piłkarską która ostatnio nie odnośni znaczących sukcesów.
Czesław Michniewicz:
Nie mam w ogóle takich obaw, jak już mówiłem piłka nożna to w Niemczech sport numer jeden. Oczywiście nic w tym nie chce umniejszać piłce ręcznej w Hamburgu która jest na bardzo wysokim poziomie. Jestem pewny, że kibice znajdą czas aby kibicować moim chłopakom, a także drużynie piłki ręcznej. To jest jeden klub więc nie ma żadnej rywalizacji. Sam na pewno przejdę się na niektóre mecze na halę o ile czas na to pozwoli.
Redaktor: Jakie cele postawił pan przed sobą i swoimi podopiecznymi na ten sezon?
Czesław Michniewicz:
Przede wszystkim zgarnąć 3 punkty w każdym najbliższym meczu i nie patrzeć się na innych. Nie znam do końca potencjału naszego zespołu jestem po ledwo dwóch treningach, ale widzę u chłopaków duże zaangażowanie wiedzą bowiem, że wszyscy u mnie mają czystą kartę i na pierwszą "11" muszą zasłużyć ciężką pracą.
Redaktor:
Drużyna będzie wzmacniana?
Czesław Michniewicz:
Dostałem od prezesa zielone światło jeżeli chodzi o dokonywanie potencjalnych transferów, już od tygodnia jestem w kontakcie z dyrektorem sportowym i mniej więcej wiem jakie pozycje wymagają wzmocnienia i zwiększenia rywalizacji.
Redaktor:
O jakie pozycje chodzi?
Czesław Michniewicz:
Przede wszystkim linia obrony która w poprzednim sezonie szwankowała, i skrzydła które potrafiłyby popędzać nasze akcje ofensywne.
Redaktor:
Co chciałby pan powiedzieć gdy sezon się skończy?
Czesław Michniewicz:
To, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, że daliśmy z siebie wszystko, aby nie mieć po sezonie do siebie żadnych prentensji.
Redaktor:
Dziękuję za wywiad panie trenerze i życzę samych sukcesów osiąganych z naszą drużyną.
Czesław Michniewicz:
Również dziękuję i pozdrawiam fanatyków HSV!
Sieron94
Podsumowanie okienka transferowego HSV Hamburg

W piątek na oficjalnej konferencji prasowej na stadionie Imtech Arena przedstawił nowo pozyskanych zawodników, letnie okienko transferowe było bardzo intensywne dla niemieckiej drużyny, bowiem klub pozyskał aż siedmiu graczy. O każdym z nich kilka słów powiedział trener HSV Czesław Michniewicz, który miał duży wpływ na pozyskanie właśnie tych zawodników.

Oto co powiedział trener na samym wstępie: " Przede wszystkim chciałbym podziękować włodarzom klubu którzy ufają mojej wizji budowania dobrej drużyny, dostałem bowiem od nich zielone światło na transfery i wielki komfort w podejmowaniu decyzji kogo mamy pozyskać"

#1 Christian Alvarez (BR) - 10 000 z Espanyol Barcelona

Co o tym piłkarzu sądzi Czesław Michniewicz?

"Pozyskanie bramkarza nie było naszym priorytetem, jednak tak niska cena bardzo nas skusiła. Nie mówię, że od razu Christian wygryzie ze składu Drobnego, jednak jest to bardzo doświadczony i bardzo dobry bramkarz. Cieszę się, że wzmocni rywalizację na tej pozycji w naszym zespole."

#5 Issac Vorsah (ŚO) - 3 100 000 z TSG Hoffenheim 1899

"Moi poprzednicy bardzo narzekali na linię obrony w poprzednim sezonie, Issac ma być receptą na te problemy. Vorsah posiada bardzo dobre warunki fizyczne jak na środkowego obrońcę, jego wielkim atutem jest gra głową rzadko przeciwnik z nim może wygrać pojedynek główkowy."

#33 Ismail Koybasi (LO) - 2 500 000 z Besiktas Stambuł

"Prawdziwa perełka tych letnich transferów, bardzo chciałem osobiście pozyskać tego piłkarza i udało się. Jest to prawdziwy człowiek orkiestra świetny w destrukcji a także w ofensywie, świetnie ułożona lewa noga, znakomity drybling. Myślę, że jego rajdy przyniosą nam wiele bramek, według mnie może być gwiazdą całej ligi."

#28 Seamus Coleman (PP) - 2 000 000 z Everton

"Świetny skrzydłowy, mogący grać zarówno na lewej i prawej stronie. Posiada atuty najważniejsze dla skrzydłowego a więc umiejętność świetnego dryblingu, zawodnik potrafiący dokładnie dorzucić piłkę w pole karne a również duża szybkość"

#14 Dean Whitehead (ŚP/DP) - 2 500 000 z Stoke City

"O takim piłkarzu mówi się, że jest o tzw."czarnej roboty". Nie jest to piłkarz którego gra rzuca się bardzo w oczy, ale on jest wszędzie tam gdzie trzeba przerwać akcję przeciwnika i w jakiś sposób odciążyć linię obrony. Potrafi również mądrze rozpoczynać akcje ofensywne."

#10 Tim Cahill (ŚP/DP) - 5 000 000 z Everton

"Chyba tego piłkarza nie trzeba przedstawiać, nie przez przypadek został przeze mnie mianowany na kapitana a także otrzymał najbardziej prestiżowy numer #10 na koszulce. Jest to fenomenalny, doświadczony piłkarz który potrafi połączyć cechy defensywnego pomocnika przerywającego akcje przeciwników i cechy typowego playmakera który potrafi obsłużyć kolegów z przodu świetnym podaniem."

#9 Dentinho (N) - 3 000 000 z Szachtar Donieck

"Gdy przychodziłem do zespołu mieliśmy wielu napastników jednak z Mounirem El Hamdaoui i Romeo Castelenem się rozstaliśmy więc poszukiwaliśmy szybkiego i zwrotnego napastnika który zwiększy rywalizację w naszym zespole i udało nam się dopiąć ten transfer.

Transfery z klubu:

Romeo Castelen (N) - 1 500 000 do Wolfsburg

Mounir El Hamdaoui (N) - 2 000 000 Borussia Dortmund

HSV Hamburg w letnim okienku transferowym wydał na siedmiu zawodników 18 110 000, zaś za dwóch zawodników otrzymał 3 500 000.
Sieron94
Podsumowanie zimowego okienka transferowego HSV Hamburg

W czwartek na stadionie Imtech Arena przedstawiono nowych zawodników, którzy zasilą drużynę z Hamburga w najbliższej rundzie rozgrywek II ligi. W tym okienku HamburgerSV pozyskał mniej zawodników w niż poprzednim, bowiem "zalewie" 3. Nowymi zawodnikami zostali: Armand Traore (boczny obrońca), Wilian (boczny pomocnik), Marco Boriello (napastnik).

"Dziękuję już po raz kolejny włodarzom, a w szczególności prezesowi D. Sieroniowi, który jest głodny sukcesów i wie o tym, że aby zespół grał lepiej i zdobywał więcej punktów potrzeba nowych lepszych graczy którzy zdecydowanie zwiększą rywalizację. Pozyskaliśmy w porównaniu z poprzednim okienku mniej zawodników jednak nazwiska muszą robić wrażenie." - trener HSV Hamburg Czesław Michniewicz

#16 Willian (BO POM) - 6 000 000 z Espanyol Barcelona

" Jednym słowem piłkarz kompletny, posiada znakomitą szybkość, jest świetny w pojedynku jeden na jeden, umie obsłużyć kolegów z ataku świetnym podaniem. Jestem pewien, że jest to gracz który nie uzupełnia składu tylko być może pierwszoplanowa postać w naszym zespole w zbliżającej się rundzie"

#11 Marco Boriello (NAP) - 2 000 000 z Espanyol Barcelona

"Niemal całą rundę Welliton musiał grać w pierwszym składzie jako jeden napastnik, bo był do tego zmuszony wąską kadrą w lini ataku, Marco jest receptą na te problemy i myślę, że razem z naszym snajperem mogą stworzyć najlepszy atak w lidze. Welliton niebywale szybki i skuteczny, Marco świetnie grający głową i skuteczny"

#77 Armand Traore (LO) - 1 500 000 z WBA

"Myślę, że może stać się objawieniem naszego zespołu piłkarz grający w obronie jednak nie wyobraża on sobie nie uczestniczyć w akcjach ofensywnych swojego teamu. Piłkarz który robi różnicę na skrzydle szybkimi rajdami, ale również pamięta o zadaniach defensywnych "
Sieron94
Czesław Michniewicz: "Liczę na to, że uda się nam ugrać coś fajnego."

Redaktor: Witam panie trenerze. Za panem półmetek ligowych zmagań w II lidze, jak Pan oceni wyniki swojego zespołu?

Czesław Michniewicz
: Witam również. Nie mogę jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. 7 miejsce w tabeli na półmetku i strata 5 pkt do 4 miejsca premiowanego awansem do I ligi, myślę że nie jest najgorszym wynikiem. Początek zmagań był na prawdę obiecujący w 4 meczach, aż 10 pkt. Mówiłem, mimo wszystko chłopakom, aby twardo stąpali po ziemi bo w mgnieniu oka, następni rywale mogą wylać na nas kubeł zimnej wody i niestety tak się stało. Nie mogę powiedzieć, że w kolejnych kilku meczach gdzie przegraliśmy 3 mecze z rzędu nie walczyliśmy bo nie jest to prawdą. Myślę, że ciążyła na nas coraz większa presja wyniku, bowiem byliśmy wysoko w tabeli. Na szczęście jakoś wybrnęliśmy z tego kryzysu i zdobywaliśmy punkty, ale nie tak regularnie jak na samym początku.

Redaktor
: Żałuję Pan jakiegoś meczu lub meczów, w którym poczuł Pan, że można było wyciągnąć więcej.

Czesław Michniewicz
: Było takich meczy kilka, nie trudno zauważyć, że zdecydowaną większość meczy przegranych przegrywaliśmy 1 golem po bardzo wyrównanych spotkaniach. Czułem po nich zawsze wielki niedosyt, mimo że punkty były na wyciągnięcie ręki nie udało się zgarnąć ani jednego. Kilka razy niestety zdarzało się przez dłuższy fragment meczu prowadzić by ostatecznie dać sobie strzelić szybko bramki i przegrać.

Redaktor
: Teraz przewrotnie spytam, po jakich meczach był Pan wyjątkowo dumny z zespołu?

Czesław Michniewicz
: Po każdym zwycięstwie byłem dumny nawet po wywalczonych w ostatnich fragmentach gry remisach. Jednak mecze ze Spartakiem Moskwa i z Bragą były na prawdę świetne w naszym wykonaniu. Było realizowane wszystko to co zakładałem. Bardzo solidna gra w defensywie i skuteczne wyprowadzanie akcji.

Redaktor
: Przed sezonem, mówił Pan dużo o grze obronnej zespołu która za czasów Pana poprzedników szwankowała, jak ją oceni Pan za swojej kadencji.

Czesław Michniewicz
: Nasza obrona jest 3 obroną w lidze, więc myślę, że nie jest najgorzej. Boli mnie jednak, że sporo bramek dla drużyn przeciwnych padało po naszych błędach w wyprowadzaniu piłki. Bowiem obrona to nie tylko czwórka z tyłu z bramkarzem, ale również mądrze zagęszczony środek pola.

Redaktor
: Kogo Pan chciałby wyróżnić ze swojego zespołu po 1 rundzie zmagań.

Czesław Michniewicz
: Nie chciałbym oceniać pojedynczo, tworzymy przecież kolektyw razem wygrywamy razem przegrywamy. Nie ma u nas świętych krów.

Redaktor
: Jednak popisy strzeleckie Wellitona nie ulegają Pana uwagi.

Czesław Michniewicz
: Oczywiście, jest to piłkarz o nietuzinkowych umiejętnościach strzela jak na zawołanie. Potrafi często podnieść zespół z kolan, gdy jest na prawdę ciężko. Pamiętać należy, że wykorzystuje on okazje wypracowane również przez kolegów z linii pomocy.

Redaktor:
Transfery powoli się spłacają?

Czesław Michniewicz:
Tak, nowo pozyskani w każdym meczu udowadniają, że warto było ich kupić i na nich stawiać. Koybasi, Cahill, Coleman, Vorsah, Whitehead bardzo często występują w pierwszym składzie to znak, że były to na pewno wzmocnienia, a nie uzupełnienia.

Redaktor
: Przed HSV kolejna runda, jaki cel sobie stawiacie?

Czesław Michniewicz
: Pozostaje przy tym co mówiłem w ostatnim wywiadzie, celem jest zdobycie trzech punktów w kolejnym meczu. Nie chcę składać jakichśkolwiek deklaracji, aby nie budować presji wyniku z którą często sobie nie radziliśmy. Takie nastawienie myślę, że jest najlepsze i nie zamierzam go zmieniać. Jesteśmy beniaminkiem i chcemy się po prostu jak najlepiej spisywać. Dokonaliśmy kolejnych transferów w postaci Williana, Boriello i Traore, co pozwala patrzeć pozytywnie w przyszłość, bowiem są to piłkarze gotowi do gry w pierwszym składzie, a nie na ławkę. Zdrowa rywalizacja to recepta na sukces i liczę na to, że uda się nam ugrać coś fajnego.

Redaktor:
Chciałby Pan coś powiedzieć kibicom Hamburgera?

Czesław Michniewicz
: Gorąco Was pozdrawiam i dziękuję Wam za wsparcie jakie otrzymujemy dzięki Waszemu żywiołowemu dopingowi. Dziękuje Wam, że jesteście z Nami na dobre i na złe. Tak trzymać!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.