Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie II sezonu ISS Polskiej Ekstraklasy
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > ISS Polska Ekstraklasa - Archiwum > T Mobile Polska Ekstraklasa - Sezon 2
lukasz44

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego II sezonu polskiej ekstraklasy.

Kto was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.

Końcowa tabela:

Jason Bourne
Słabe 15 miejsce, słaba gra, słabe wyniki, wszystko słabe. Szkoda, że nie czułem kompletnie tego teamu, no ale na usprawiedliwienie dodam to, że w rzeczywistości Łodzianie mają same problemy i raczej spadną. Więc niech będzie takie moje głupkowate wytłumaczenie, słabego wyniku. Na plus Zagłębie i Bogdanka. Nice na początku nie szło nic, a później ta maszynka zatrybiła, a Edi to naprawdę osiągnął sukces- z taką ekipą 7 miejsce. Na minus- hmmmmmmmm oczywiście Ja smile.gif
WKS
Tak jak mówiłem. Ten sezon nie należał do moich udanych. W ekstraklasie również nie było fantastycznie. Gdyby nie kiepski początek, to zapewne byłbym wyżej jednak niestety tak się nie stało. Przeplatałem gorsze mecze, dobrymi i ten brak stabilizacji powoduje właśnie taką a nie inną pozycje. Myślałem, że będzie lepiej no ale może na zimowej akutalce gdyby doszedł Niedzielan itp spełniłbym swoje oczekiwania tongue.gif w każdym bądź razie patrząc na poprzednie miejsce a na teraźniejsze to zdecydowanie wychodze na minus tongue.gif. Co do innych to na plus na pewno Don i Łukasz. Witu mógłby być nieco wyżej zważywszy na drużyne jaką dostał. Stalówka złapał chyba zadyszke pod koniec bo utrzymywał się w rejonach 2-5 a teraz nagle 8 pozycja. Nalep będąc czerwoną latarnią nagle zacząl coś grać i wyszedł ze strefy spadkowej wink.gif Szymson również coś nisko.. Czyli tak jak w realnej ekstrklasie niespodzianki są smile.gif Dzięki za sezon. Pozdrawiam
zibii75
Co do Ekstraklasy to w pierwszych słowach chcę podziękować wszystkim za sezon i mam nadzieję, że kolejny się odbędzie smile.gif

Jeśli chodzi o moje poczynania w tej edycji to skończyło się jak zawsze, czyli doły tabeli haha, w 1 sezonie Łks w tym Podbeskidzie, więc szału nie ma.

Jaki i jednej tak i drugiej drużynie brakuje techniki, szybkości no i siły fizycznej. Grając Podbeskidziem można powiedzieć, iż gra była fajna i na wiele nie liczyłem, choć kilka meczy z lepszymi ekipami udało się wygrać czy zremisować, co cieszy, przegrane???? No cóż jak pisze wyżej przeważnie zabrakło siły fizycznej i szybkości pod koniec meczy, bo początek każdego meczu i 1 połowa zawsze była wyrównana a kilka meczy prowadząc w 1 połowie przegrywałem w końcówkach meczy, trudno życie. Sezonu nie uznaje za przegrany, choć takie słabe miejsce no, ale więcej nie dało się ugrać Janosikami. Tyle o sobie, co do innych to skupie się na pierwszych 3 miejscach; Milo, czyli podwójny MAJSTER, ekipa Widzewa raczej średniak, ale dodać umiejętności Milera i mamy Mistrza Ekstraklasy, Jeden mecz nawet prowadziłem z kolegą, ale jak zawsze zabrakło sił w ogonach meczu i pozamiatane. Milo jak Niemcy gra do końca każdy mecz i pewnie nie raz przechylał szalę w końcówkach na swoją korzyść. 2 Miejsce Don i jego Wisełka, każdy wie, że Don to solidny gracz, lecz kilka meczy zawalił, patrząc na potencjał kadrowy to chyba jednak za duża strata do 1 miejsca, to samo tyczy Łukasza, którego upatrywałem w roli faworyta Ekstraklasy. Kadra Lecha to jeden z najsilniejszych ekip w ekstraklasie i choć podium jest to wydaje się te 3 miejsce chyba za niskie a sam Łukasz pewnie miał aspiracje na Mistrza, ( jeśli nie tym zespołem to, którym?).

Ty tyle w tym podsumowaniu, jeszcze raz Wszystkim Panom wielkie DZIĘKI za sezon i może w końcu przy następnym losowaniu szczęście będzie po mojej stronie smile.gif
lukasz44
A więc i ja dodam coś od siebie odnośnie II sezonu polskiej ligi:

O swojej postawie:

Trafiając na Lecha wiedziałem że sezon będzie bardzo trudny gdyż raczej nigdy nie szło mi najlepiej mocnymi drużynami. Jednak z biegiem czasu znalazłem optymalne ustawienie w którym czułem bardzo dobrze tą ekipę. Chyba żaden z graczy mnie nie zawiódł, wszyscy pokazali się z dobrej strony. Świetnie przez cały sezon grał Vojo Ubiparip i to on był dla mnie numerem jeden. Podsumowując ten sezon był dla mnie na pewno udany, gdyż poprawiłem osiągnięcie z poprzedniego gdzie wywalczyłem Arką tylko 4 miejsce. Tym razem udało się wskoczyć na podium a było blisko osiągnięcia wyższej lokaty.

Najlepsi strzelcy w Lechu:

Ubiparip 34
Rudnev 30
Stilic 11
Slusarski 11
Tonev 4
Kiełb 4

O innych:
Milerinho grał swoje od początku rozgrywek, skuteczny w swojej taktyce do bólu gromił rywali i chyba nikogo nie zdziwiło zbytnio zdobycie tytułu przez Widzew, bynajmniej nie mnie.
Don przez długi czas był w środku tabeli ale jednak zdołał wywalczyć srebro dzięki fenomenalnej drugiej rundzie.
Z innych graczy na pochwały na pewno zasługują: niCejOke, witu i Edi. Zwłaszcza gra Bogdanki mogła się podobać.
Zawiódł trochę JustMe1987 i Szymson, no i może Tomek93 który mógł ze Śląskiem być zdecydowanie wyżej.

Sezon był ciekawy i fajnie że udało się zebrać grupę ludzi którzy potrafili dograć mecze do końca bez rezygnacji i masy walkowerów. Teraz trzeba odpocząć od polskich ekip, być może na wakacje lub po wznowimy rozgrywki w III sezonie smile.gif
JustMe1987
Na wstepie chce przeprosic za ulotnienie sie po angielsku z rozgrywek ale sytuacja w zyciu prywatnym okazala sie sila wyzsza. Dogralem co bylem w stanie w tempie mocno ekspresowym.

Nie spodziewalem sie jakiejs super lokaty i wyszlo w zasadzie jak zawsze - dobry start i gorsza koncowka. Wazne ze byla przyjemnosc z gry i chemia z zespolem ktory prowadzilem. Traore <3

Reszta ludzi wedlug wlasnego potencjalu badz tez sily ekip usadowila sie na miejscach bez niespodzianek. Juz nie moge sie doczekac ewentualnego kolejnego sezonu bo jak dla mnie frajda z gry naszymi druzynami przebija swietna zabawe z ML.

Dzieki wszystkim za mecze i jeszcze raz sorrki za te dwa wo ktore musialem dziabnac..

cool.gif
Nalep
Na samym początku dziękuję za fajny sezon, który został rozegrany do końca. Czasami były trudności, ale wszystko nadrobiliśmy i moim zdaniem ogólnie atmosfera była bardzo dobra smile.gif

Chciałbym także pogratulować wszystkim, którzy wzięli udział w tych rozgrywkach. Jeszcze większe gratulacje należą się tym, którzy do samego końca dzielnie walczyli o mistrzostwo.

Początek rozgrywek, a właściwie większość meczów u mnie to ciągłe szukanie tej odpowiedniej formacji. Nie wiem dlaczego tak późno trafiłem z ustawieniem zespołu, ale przyniosło to efekt w postaci uniknięcia "spadku". Dwoma piłkarzami, na których dobrą dyspozycję mogłem liczyć przez cały sezon byli Sebastian Przyrowski oraz Edgar Cani. Ta dwójka prowadziła zespół do zwycięstwa. Pierwszy bronił fenomenalnie, a drugi strzelał ważne bramki. W końcu Albańczyk został najskuteczniejszym zawodnikiem Czarnych Koszul. Oczywiście oczekiwałem więcej od samego siebie, ale mimo wszystko mogę uznać ten sezon za udany. Bardzo dobra końcówka i awans do finału Pucharu Ekstraklasy to także jakiś sukces.

Teraz jeszcze trochę o klubach, które walczyły o najwyższe cele. Łukasz, Don i Miler. Zacznę od Madridisty smile.gif Jego ekipa, czyli Lech Poznań to silna drużyna, a znając umiejętności Łukasza ta pozycja na pewno nie jest dla niego spełnieniem marzeń. Liczyłem na to, że to właśnie Łukasz wygra Ekstraklasę, ale tak się nie stało. Stracił parę punktów z takimi drużynami jak moja Polonia i chyba głównie to zadecydowało o trzeciej pozycji. W każdym bądź razie Łukasz rozegrał dobry sezon i mimo wszystko może być z siebie zadowolony. Natomiast Don i jego Wisełka... Tutaj także liczyłem na więcej biggrin.gif Chociażby to, aby zrzucić z piedestału Milera. Jednak to się nie udało. Drużyna krakowskiej Wisły to podobnie jak Kolejorz bardzo mocny team. Skille DonaKrysta znamy wszyscy i tutaj także liczyłem na to, że jak nie Łukasz to właśnie Don wygra E-klasę. Pora na Mistrza Ekstraklasy, którym został Miler. Wraz z Widzewem, za którym chyba za bardzo nie przepada wygrał ligę i należą mu się gratulacje. Ekipa nie była najsilniejsza, ale nie była też słaba. Typowy średniak + gra Milera = Mistrzostwo z przewagą 17 pkt nad drugą Wisłą. To zrobiło na mnie wrażenie, jak i na wszystkich. Miler zagrał fenomenalny sezon i wycisnął z Widzewa co tylko mógł. Po trupach doszedł do celu i należą mu się gratki.

Dziękuję wszystkim raz jeszcze za sezon, który był emocjonujący nie tylko u góry tabeli, na dole także. smile.gif Do zobaczenia w następnym. Mam nadzieję, że trafię na moją Lechię ;]
Edi092
Sezon dla mnie jak najbardziej na PLUS,dostałem personalnie słabą Bogdanke,ale jakoś udawało się pograć z teoretycznie lepszymi na papierze eikpami. Dzięki temu myślę,że skill troche podskoczył bo zawsze się trudniej gra słabszymi ekipami,trudniej o dobre sytuacje.Cieszy również druga pozycja zaraz za Donem w ilościach straconych bramek,zawsze traciłem ich spro. Nildo i Paluchowski jakby byli w dobrej formie to raz co raz stwarzali sobie groźnie sytuacje. Co do graczy to gratulacje dla Millera który nie mial aż tak silnej ekipy za to zdecydowanie wygrał lige z dużą przewagą i z najlepszą ofensywą. Just mimo umiejetności poniżej oczekiwań,napewno w dużym stopniu wpłynął na to jego przeprowadzka i przyspieszony termin meczy. Dzięki wszystkim za ten sezon i z niecierpliwością czekam na kolejny sezon bo zabawa jest przednia,a o to chodzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.