lukasz44
Dec 2 2011, 19:33
Stuart17
Dec 2 2011, 19:38
To dziś grupy losowali ? W gazetach były tylko informacje na temat 6.5.

A tak na poważnie, to los na razie nam sprzyja. Chociaż teraz odpowiedzialność jest jeszcze większa, bo nie wyjść z takiej grupy, to jednak będzie większa porażka niż z grupy uznawanej za grupę śmierci. Z jednej strony to dobrze, ale tak jak mówię, żeby ta stosunkowo "łatwa" grupa nie wpłynęła źle na naszych grajków, bo wtedy w kraju nie będzie za wesoło.
Orange_91
Dec 2 2011, 19:55
Lepiej być nie mogło, aż sam się dziwiłem jak Zizou wyciągał kolejne drużyny i na koniec Mario też postawił piękną kropkę nad i. Jednak zgadzam się z Jerzym Engelem, który powiedział, że to nie grupa marzeń (bo takiej Polacy nie mogli wylosować, ze względu na to, że wszystkie drużyny są mocniejsze) a grupa nadziei. Oczywiście życzę naszym Orłom jak najlepiej. Jeszcze tak na marginesie, to te stadiony we Lwowie i Charkowie są strasznie brzydkie...
Stadiony są strasznie brzydkie a kraj jeszcze bardziej. W dodatku losowanie było u nich, finał będzie u nich, większość świetnych drużyn zagra u nich. Przeciętny zjadacz chleba z zachodu pomyśli, że Polska organizuje Euro na doczepkę...
A grupa, jak grupa. Dla nas nie ma grupy łatwej. Radzę się tak nie zachwycać, bo prędzej Ukraina awansuje niż my. Na Faworytów grupy obstawiam Czechów i Rosję. Wszystko będzie zależało od pierwszego meczu, jeśli chłopcy podejdą na luzie i wygrają, będzie łatwiej. Jeżeli wyjdą spięci i przegrają to po turnieju. Potem presja będzie już tylko narastać, będziemy grali "mecz o życie" co zapewne zakończy się "meczem o honor" z Czechami. Podkreślam - Kluczem pierwszy mecz.
jastrzab
Dec 3 2011, 00:13
Statystycznie mamy szanse wyjsc, ale zawsze trafialismy na łatwą grupę ze (znow) statystycznymi szansami na wyjscie , na ostatnich mitrzostwach w XXI w., rownież statytycznie przepierdalalismy, ze zawsze zostawały matematyczne szanse na awans, wiec zasrane statystyki mowią, ze przejebiemy 2 pierwsze a pozniej ostatni wygramy, i tyle z mistrzostw, przynajmniej ludzie na bazarach zarobia, nie ma sie czego wstydzic jak nie wyjdziemy z grupy, przypal przynosza te nedzne maskotki skserowane od austiakow i szwajcarow, pilka rowniez nic specjalnego, bezguscie totalne, gdzie polska i jej oryginalnosc, polska jest najslabsza druzyna na mistrzostwach, to nie ulega watpliwosci, wiec mozna z gory zalozyc przegrana, kierujac sie zdrowym rozsadkiem to grekom dojebiemy, a od rosji i czechow dostaniemy po pizdzie pozostaje nic innego jak tylko dobry doping
Cóż mogę powiedzieć, jeżeli chodzi o naszych grajków jestem dość pesymistyczny i wielu ludzi popada już teraz w hurra optymizm i są pewni iż jezeli zagramy na powaznie to z palcem w nosie wyjdziemy z grupy. Niestety Rosja, Czesi i Grecy też zagrają na poważnie i to bardzo i jak tak patrze na naszą kadre to obecnie wygląda ona tak :Grupa z Dortmundu i Szczesny oraz 7 koszulek. Franz mając 2 lata i ogromny komfrot nie spełnił nawet planu minimum i szczerze mówiąc nie daje im zbytnich szans niż 3 miejsce. Choć oczywiście można było trafić sto razy gorzej. "Więcej szczęscia niż rozumu"
jastrzab
Dec 3 2011, 00:21
syf zrzygac sie mozna juz mnie zemdlilo na widok tych maskotek, wyglada na to ze mistrzostwa maja zostac odklepane i po sprawie, przeciez mamy do cholery szanse sie wykazac, jaka nigdy nie mielismy
CYTAT(jastrzab @ Dec 3 2011, 00:25)

syf zrzygac sie mozna juz mnie zemdlilo na widok tych maskotek, wyglada na to ze mistrzostwa maja zostac odklepane i po sprawie, przeciez mamy do cholery szanse sie wykazac, jaka nigdy nie mielismy
Dokładnie. Maskotki z du*y, w dodatku Polska maskotka nazywa się Slavek... Piłka którą będą rozegrane mecze to odgrzewany kotlet z lat 90 plus barwy gospodarzy "żeby się nikt nie czepiał". Nazwa piłki Tango 12. Ja się pytam się co to ma wspólnego z Polską czy Ukrainą ?! To jest nazwa piłki z Argentyny i do nich pasuje. Tak, mistrzostwa mają zostać odklepane, ale maskotki i piłka to chyba zasługa mędrców z Uefa, którzy pewnie myślą, że Polski, Ukraiński i Rosyjski język jest taki sam.
Można podsumować to tak:
Polakom UEFA zapewniła świetną grupę, natomiast Ukraińcom zapewniono świetną zabawę przez większą cześć turnieju. Wszystko co najlepsze w grupach odbędzie się u nich.
Orange_91
Dec 3 2011, 10:53
Fakt, te imiona maskotek to nieporozumienie, nie jestem w stanie pojąć czemu jedna z nich nie może mieć polskiego imienia? Za maskotki, piłkę, logo (swoją drogą też takie jakieś wiejskie) odpowiada UEFA i Polacy nie za bardzo mają coś do powiedzenia w tej sprawie. My tylko mamy zbudować stadiony, zapewnić bezpieczeństwo, rozbudować infrastrukturę (która miała być na turniej nie wiadomo jak rozbudowana, a jak jest sami wiemy) a za resztę odpowiada UEFA. Piłka jak piłka, chyba już ze 100 podobnych wydawał Adidas, ale z drugiej strony co można wymyślić? Nazywa się Tango 12 bo chyba wszystkie piłki do któregoś tam turnieju miały w nazwie Tango o ile się nie mylę. Maskotki mogli wykazać się zdecydowanie większą inwencją twórczą a nie przemalować Trixa i Flixa z Euro 2008. Tych grup faktycznie szkoda, zamieniłbym osobiście B <-> C i byłoby ok. Miejmy nadzieję, że w dalszej fazie turnieju trafią się jakieś fajne mecze w Polsce. Jakbyśmy sami zorganizowali Euro to nie musielibyśmy narzekać, że mamy słabe grupy.

Ale nie wiem czy dalibyśmy radę samemu, chociaż jak tak myślę o Portugalii, która dała radę i wybudowała 10 stadionów (fakt, że spora część świeci pustkami) i zorganizowała samemu turniej a nie jest wcale jakąś potęgą gospodarczą. Dołożylibyśmy Kraków (do dziś się zastanawiam czemu nie organizuje Euro np. zamiast Poznania) Łódź, Szczecin i Chorzów.

Ale nie ma co narzekać ważne, że taki turniej zorganizujemy bo to i tak spora promocja dla kraju i ogólnie jeśli chodzi o przygotowania to myślę, że poradziliśmy sobie średnio/dobrze i turniej będzie udany.
W to, że sami dalibyśmy radę nie wątpię. Wybudowaliśmy stadiony na Euro, stadiony rezerwowe i stadiony dla klubów typu Legia, Cracovia. Myślę jednak, że samej Polsce nie przyznano by organizacji. A maskotki i piłka tak jak mówisz, ignorancja UEFY. Widać, że traktują ten turniej w stylu "Niech już się odbędzie i niech nie płączą. Zorganizujmy to potem w jakimś normalnym kraju."
Orange_91
Dec 4 2011, 09:47
Jeszcze tak sobie przypomniałem i muszę napisać. Czy wy też uważacie, że UEFA na wszelkiego rodzaju losowaniach itp. powinna zrezygnować z części artystycznej?
czubinho
Dec 4 2011, 10:18
Orange, czyżby nie podobała Ci się piosenka "gol"

?
Jestem za, te przerywniki w postaci piosenek, tańców są bez sensu. Nie po to ludzie przed telewizorami czekają, żeby popatrzeć na okropne wykonania, tylko po to żeby zobaczyć losowanie, mecze itd.
ronaldo_9
Dec 4 2011, 12:00
Akurat ten pierwszy taniec ludowy był zajebisty, ukazujący kulturę, tradycję i umiejętności.
Ta śmieszna piosenka była już kopią kopii z "Zachodu", typowe gówno, które serwują nam również nasi rodzimi "artyści".
Polakom będę do kibicował do końca, najważniejsze że nie ma w naszej grupie drużyny która zazwyczaj z nami wygrywała(Anglia, Niemcy, Szwecja).
Będzie dobrze!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.