Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WE9LE/PES5 Option File 2011/2012
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
kajoj20
WE9LE/PES5 Option File 2011/2012

Pierwsza próba wydania OF-a jakiś czas temu skończyła się niepowodzeniem z racji złego nadpisania pliku option.
Teraz po ok. 2-3 miesiącach pracy trzeba spróbować jeszcze raz wink.gif

Co będzie zawierać OF:

Ligi: Premiership, Ekstraklasa, Serie A, Bundesliga, La Liga oraz różne drużyny z całej Europy.
A co za tym idzie:
* aktualne składy klubów i reprezentacji
* zaktualizowane statystyki graczy
* zaktualizowane formacje zespołów
* poprawne nazwy zawodników i wszystkich drużyn w grze

Wszystkie te dane pochodziły z różnych źródeł: pesstatsdatabase.com, football-lineups.com, transfermarkt.de oraz oficjalnych stron klubów.

Przykładowe screeny:

Proszę was tylko o nie zadawanie głupich pytań "Kiedy?"

Odpowiem na niektóre nurtujące was pytania już teraz:

1. Czy wszyscy gracze mają swoje prawdziwe numerki na koszulkach ?

Nie, nie mają. Nie miałem na to czasu aby przepisywać jeszcze każdy numerek. Poza tym nie jest to ani priorytetem, ani kwintesencją tej gry.

2. Czy będą do tego jakieś kits and faces, hair ?

Jest to czysty OF bez dodatków typu faces, kits, itd. Trochę szkoda, ale nie jestem grafikiem. Na chwilę obecną nic mi o tym niewiadomo aby takowe dodatki miały dołączyć do tego projektu. Chyba żeby zgłosił się ktoś chętny do pomocy w tej kwestii ale wątpię bo jak wszyscy wiemy kilka innych projektów powstaje.

3. Kiedy będzie wydany OF ?

Jak zostanie ukończony. Obecnie jestem na etapie ostatnim, aktualizowania drużyn narodowych z Ameryki i Azji. The end. wink.gif

Jeśli macie jakieś inne pytania i/lub sugestie proszę pisać.

PS. Ja mam pytanie również do was.
Jak wiemy Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra i Estonia będą brać udział w barażach o EURO. Tak się głowię nad jedną rzeczą - czy da się jakoś podmienić flagi w miejsce zespołów CLASSIC? Gdyby się okazało że któraś z nich awansuję, albo co ciekawsze awansują wszystkie trzy - trzeba będzie zrobić dla nich miejsce. rolleyes.gif biggrin.gif

DOWNLOAD:
OF for PES5
http://www.megaupload.com/?d=5AIPED1E
or
http://x7.to/mgndzx

OF for WE9LE
http://www.megaupload.com/?d=MTXCE7DH
or
http://x7.to/lm35xv

Jest to sam Option file do czystej gry wink.gif nie jest to element żadnego Patcha. Przenies Option file i zamien do: C: -> Documents and Settings -> Your username -> My documents -> KONAMI -> WE9LE (lub PES5) -> save -> folder1 -> KONAMI-WIN32WE9KOPT (lub KONAMI-WIN32PES5OPT)

HAVE FUN !!!
Jeśli zauważycie jakiś błąd, pomyłkę proszę zgłosić w tym temacie smile.gif jestem tylko człowiekiem wink.gif pracowałem nad tym sam więc mogłem sie pomylić. smile.gif
naczelnik5
super smile.gif a jesli chodzi o dadatki graficzne to wszelkie facey kitsy itp robione do pesa 6 powinny pasowac do pesa 5 smile.gif
El Polacco
Bardzo miła informacja, czekam z niecierpliwością. Flagi klasyków można podniemić w PES6, więc w PES5 też pewnie się da, ale o to trzeba spytać patchmakerów.
kajoj20
CYTAT(naczelnik5 @ Oct 18 2011, 14:48) *
super smile.gif a jesli chodzi o dadatki graficzne to wszelkie facey kitsy itp robione do pesa 6 powinny pasowac do pesa 5 smile.gif

Możliwe, tylko do tego przydałaby się jakaś pomocna dłoń. Byłoby to o tyle dobre gdyż kilka zespołów 'odziedziczyło' kitsy po jakimś innym zespole z oryginalnej wersji gry. A jak wiadomo nie wszystkie stroje da sie tam zedytować w edytorze wink.gif

CYTAT(El Polacco @ Oct 18 2011, 18:04) *
Bardzo miła informacja, czekam z niecierpliwością. Flagi klasyków można podniemić w PES6, więc w PES5 też pewnie się da, ale o to trzeba spytać patchmakerów.

Tak w Patch-ach można było wielokrotnie zauważyć inne flagi (a co za tym idzie drużyny) w miejsce np. Łotwy. Tylko ja nie wiem czy da się to zrobić bez ingerencji w jakieś pliki. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi. rolleyes.gif
El Polacco
Patchując grę czy nawet instalując kitserver zawsze ingerujesz w jakieś pliki, inaczej się nie da. Do PES5 wyszedł niedawno nowy patch, trzeba tam sprawdzić czy są drużyny klasyczne czy podmienione.
Orange_91
CYTAT(kajoj20 @ Oct 18 2011, 21:15) *
Tak w Patch-ach można było wielokrotnie zauważyć inne flagi (a co za tym idzie drużyny) w miejsce np. Łotwy. Tylko ja nie wiem czy da się to zrobić bez ingerencji w jakieś pliki. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi. rolleyes.gif

Trzeba zaingerować w plik 0-text.
kajoj20
CYTAT(Orange_91 @ Oct 19 2011, 15:36) *
Trzeba zaingerować w plik 0-text.

Jakim programem można tego dokonać ? rolleyes.gif
El Polacco
CYTAT(kajoj20 @ Oct 20 2011, 21:41) *
Jakim programem można tego dokonać ? rolleyes.gif

DKZ Studio i/lub Game Graphic Studio (GGS)
kajoj20
CYTAT(El Polacco @ Oct 21 2011, 00:50) *
DKZ Studio i/lub Game Graphic Studio (GGS)

Dzięki wink.gif

W bólach ukończyłem Azję rolleyes.gif Pozostało 10 drużyn z 'działu' Ameryka. Brazylię i Argentynę dało się zrobić w miarę szybko z wiadomych względów wink.gif
El Polacco
A więc rozumiem, że kluby już gotowe? smile.gif
kajoj20
CYTAT(El Polacco @ Oct 25 2011, 20:25) *
A więc rozumiem, że kluby już gotowe? smile.gif

Tak, napisałem o tym w pierwszym poście - vide
CYTAT
Obecnie jestem na etapie ostatnim, aktualizowania drużyn narodowych z Ameryki i Azji.

Na chwilę obecną Azja i Brazylia, Argentyna, Kostaryka ukończone. wink.gif
El Polacco
No to pracuj spokojnie, ja gram na Twoim wcześniejszym OFie, trochę go aktualizuję itd. głównie mi chodzi o dobrze zrobione kluby.
kajoj20
CYTAT(El Polacco @ Oct 26 2011, 13:49) *
No to pracuj spokojnie, ja gram na Twoim wcześniejszym OFie, trochę go aktualizuję itd. głównie mi chodzi o dobrze zrobione kluby.

Ok, rozumiem. Masz jakies sugestie jeśli już wspominasz o wcześniejszym wink.gif
El Polacco
Nie mam, oprocz tego, że nr na koszulkach mogłby być zrobione, ale jak coś to sam to jakos ogarnę
kajoj20
CYTAT(El Polacco @ Oct 27 2011, 10:12) *
Nie mam, oprocz tego, że nr na koszulkach mogłby być zrobione, ale jak coś to sam to jakos ogarnę

Numerki nie są najważniejsze wink.gif

PS. Czy mnie się wydaje czy zainteresowanie tym tematem jest niewielkie rolleyes.gif
Orange_91
CYTAT(kajoj20 @ Oct 29 2011, 14:39) *
PS. Czy mnie się wydaje czy zainteresowanie tym tematem jest niewielkie rolleyes.gif

Nie wydaje Ci się. smile.gif
Może zamieść to też na evo-web. Tam na pewno spotkasz się z większym odzewem, bo IO dzisiaj to już nie to co kiedyś.
kajoj20
Linki dodane w pierwszym poście smile.gif Have fun wink.gif
El Polacco
No trza pobierać i testować rolleyes.gif
kajoj20
Mały update of-a i świeże linki w pierwszym poście wink.gif

PS. żadnych opinii ? huh.gif
El Polacco
OF bardzo dobry, dopracowane staty, jedynie formacje kilku włoskich klubów trochę inne, ale jakoś sobie poradziłem i pozmieniałem.Ogólnie bardzo dobra robota, mam nadzieję, że za jakiś czas pojawi się update.
kajoj20
CYTAT(El Polacco @ Nov 11 2011, 10:59) *
OF bardzo dobry, dopracowane staty, jedynie formacje kilku włoskich klubów trochę inne, ale jakoś sobie poradziłem i pozmieniałem.Ogólnie bardzo dobra robota, mam nadzieję, że za jakiś czas pojawi się update.

Wiesz kiedy robiłem pewnie były jeszcze aktualne, ale z czasem się mogło zmienić a raczej zmienilo na bank wink.gif Jeśli możesz powiedz co trzeba poprawic - ktore wloskie kluby mialy zle ustawienia smile.gif bede wdzieczny za pomoc biggrin.gif

PS. El Polacco, nie wiesz moze jak wyciagnac z tego pliku stadion ?

http://www.megaupload.com/?d=YE5QH7RDb Tylko +/- 63 MB

W DKZ mi wywalalo błąd...

El Polacco
Link nie działa. Może spróbuj to wyciągnąć przez GGS.
kajoj20
http://www.megaupload.com/?d=YE5QH7RD

Tak jedna literka więcej w adresie smile.gif ten działa

PS. Jeśli możesz powiedz co trzeba poprawic - ktore wloskie kluby mialy zle ustawienia bede wdzieczny za pomoc
kajoj20
Option files poprawione again i odświeżone w pierwszym poście.

El Polacco, czekamy na twoje sugestie apropo ligi włoskiej i ustawień.
Link do stadionów poprawiony wiec jesli mozesz sprobuj podpowiedziec jak je z tego pliku wyciagnac.

PS. Baraże bez sensacji a wiec zestaw Narodówek nie ulegnie zmianie wink.gif

kajoj20
Zaktualizowano OF-a po okienku zimowym + Zawisza Bydgoszcz za Polonię Bytom
pszemoo
można reup linku bo nie działa smile.gif
Perlitto
Ja tez poprosze o reupa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.