Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes6j a rozgrywki na ISS
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 8 (I sezon MLO)
lukasz44

Jak wszyscy wiemy w poniedziałek wprowadzono " Server Side Patch Check" czyli narzędzie które sprawdza nasz O-text i wykrywa patche inny niż Deemaz lub podstawowa baza gry.
Wiele osób pytało się mnie co dalej z ligą, czy zmieniamy na Deemaz ?

Spokojnie panowie. Pes6j zdechło, ale pozostał GS, ewentualnie PSL Host na których proszę narazie dogrywać mecze ISS CUP i Ligi Mistrzów tongue.gif

Nawiązałem również kontakt ze znajmomym administratorem ligi z Rosji, którym też nie podoba się obecna sytuacja i szukają jakiejś alternatywy dla GS. Obecnie czekamy na odpowiedż od bardzo znanego programisty, który wyraził chęć pomocy przy stworzeniu NOWEGO serwera do gry online wink.gif

Także proszę o cierpliwośc, nie wycofywanie się z rozgrywek i żadnych podobnych pochopnych decyzji.

O każdym newsie w sprawie nowego serwera będę informował w tym temacie.

Cierpliwości.
dj_adriano
wazne info, dobra robota jak zwykle, dzi?ki Lukasz i czekamy z niecierpliwoscia na wiecej szczegolow wink.gif
lukasz44
Nie myślcie że pomysł upadł wink.gif nie nie

Programista musiał skonsultować parę rzeczy z innym fachowcem z branży i 14.01 ma się odezwać z konkretami. Zobaczymy co to będzie, ale liczymy że jakaś dobra nowina wink.gif Gdy będę coś wiedział napewno dopiszę kolejnego posta.
lukasz44
Coś więcej chyba tongue.gif

JustMe1987
Piekny widok. Z niecierpliwoscia czekam na finalizacje projektu i zycze sasiadom zeby unikneli wszelkich bugow tongue.gif

cool.gif
czubinho
Trzymajmy kciuki do konca projektu, a wtedy pesj moze sie schowac ze swoim "wspanialym patchem" xd
Milerinho
Oby tak dalej !
dj_adriano
pieknie! nic tylko zacierać rączki happy.gif dobra robota jak narazie byle do końca się powiodło i wszystko wypaliło wink.gif
lukasz44
Przed chwilą dostałem e-mail od Juce, w którym jeszcze raz spytałem czy My (Polscy użytkownicy) będziemy mogli grać na fiveserverze.

Powiedział że na 99% nie będzie z tym problemu więc wystarczy już tylko czekać na otwarcie i kolejną wiadomość rolleyes.gif
lukasz44
CYTAT
Juce
I think we need another two weeks of development before the first version that supports PES6 can be released. So, if all goes well, that's the earliest when pes6-club will have the server running. If you want, i can let you know when it's ready.

Tłumacząc potrzebują jeszcze około 2 tygodni na skończenie prac.

Tak więc sprawa serwera jest już praktycznie załatwiona. Sezon zaczynamy na GS i psl host a potem przesiądziemy się zapewne na fivesever.
lukasz44
E-mail który dziś dostałem:

Tłumacząc:

Wersja beta jest już prawie gotowa. W ten weekend serwer powinien już być otwarty i testowany.

Więc wszystko idzie zgodnie z planem, jeszcze trochę cierpliwości i powinniśmy sie cieszyć bezproblemową grą biggrin.gif

Rybson
tak się wtrące skoro taka współpraca między włodarzami ISS a kolegami z Rosji to moze jakas międzynarodowa liga:)
Edi092
i eleganckoo ! smile.gif
Matis08
CYTAT(Rybson @ Jan 25 2011, 18:06) *
tak się wtrące skoro taka współpraca między włodarzami ISS a kolegami z Rosji to moze jakas międzynarodowa liga:)

Świetny pomysł biggrin.gif

Tylko ciężko byłoby się dogadać co do grania meczy ; P
dj_adriano
Polska - Rosja coś w stylu Pucharu Davis'a w tenisie tongue.gif
czubinho
a od czego jest angielski, przecież po cos sie go uczymy w szkole biggrin.gif
lukasz44
Grałem z 2 graczami z Rosjii na GS, lagi wcale nie były duże o dziwo.

Bez problemów dałoby się coś takiego ugadać, jak powstanie serwer pomyślimy ;]
dj_adriano
CYTAT(lukasz44 @ Jan 25 2011, 23:42) *
Grałem z 2 graczami z Rosjii na GS, lagi wcale nie były duże o dziwo.

Bez problemów dałoby się coś takiego ugadać, jak powstanie serwer pomyślimy ;]

no bo tak, po pierwsze ja mieszkam na wyspach czyli duzo dalej niz rosja i problemów podczas gry ze mną nie ma, a po drugie wszędzie w tych bogatszych krajach poza polską(no i krajami zbliżonymi do polski) najwolniejsze łącza domowe to 8mb/s więc dlatego lagi nie stanowią problemu.. happy.gif
WKS
Hahah ;d . Damy rade panowie ! biggrin.gif POkażmy im że bez Stalina są tylko robaczkami xDD . Ja w to wchodze i a jak trza bd to bede romansował z translatorem biggrin.gif
lukasz44
Jeżeli wszystko będzie OK z serwerem to się pomyśli.
U sąsiadów bardzo popularna jest Master Liga Online w PES 6 być może na ISS też się pojawi cool.gif Byłaby to chyba pierwsza taka inicjatywa w Polskich ligach pes6.

laugh.gif
siwers99
już kiedyś Kubbas chyba miał taki projekt ale nici z tego wyszły ale można spróbowaćwink.gif
Nalep
CYTAT(lukasz44 @ Jan 25 2011, 23:15) *
Jeżeli wszystko będzie OK z serwerem to się pomyśli.
U sąsiadów bardzo popularna jest Master Liga Online w PES 6 być może na ISS też się pojawi cool.gif Byłaby to chyba pierwsza taka inicjatywa w Polskich ligach pes6.

laugh.gif

Myślałem nad tym i nawet kiedyś składałem taką propozycję.To byłby prawdziwy hit i ze słabej drużyny można byłoby stworzyć dream team itd smile.gif
gapa
cos sie dluza te prace nad serwem
lukasz44
CYTAT(gapa @ Jan 30 2011, 16:55) *
cos sie dluza te prace nad serwem

Cieszcie się żę wogóle takowy powstanie a że nie wyszedł dziś to chyba nie jest tragedia ...

Od razu mówie że na pytania na gg w stylu : siema, kiedy będzie serwer itp. nie będę odpowiadał, a po prostu je olewał.

Jak będzie trzeba poinformuję w tym temacie.
ufo19
lukasz wiara sie niecierpliwy bo wielu nie moze sie polaczyc na gs-ie ;p takie to gowno ;/;/;/ ja na szczescie daje rade poki co wink.gif ten tworzony serwer jest bardzo potrzebny i w ogole mega szacun ze ktos sie za cos takiego wzial smile.gif
lukasz44
CYTAT(ufo19 @ Jan 30 2011, 17:58) *
lukasz wiara sie niecierpliwy bo wielu nie moze sie polaczyc na gs-ie ;p takie to gowno ;/;/;/ ja na szczescie daje rade poki co wink.gif ten tworzony serwer jest bardzo potrzebny i w ogole mega szacun ze ktos sie za cos takiego wzial smile.gif

Spoxo, może i sie niecierpliwi, ale oni nie robią tego za kase tylko z własnej inicjatywy, więc trzeba CZEKAĆ CIERPLIWIE.
lukasz44
Nowa wiadomość:

Tłumacząc:

Większość rzeczy już działa, mecze, statystyki, brakuje tylko "trybu obserwatora" który staramy się poprawić. Mam nadzieję, że jeszcze 2-3 dni i wszystko będzie gotowe.

Myśle że serw może przebić nawet pes6j. Czekamy rolleyes.gif
JustMe1987
Swietne wiesci. Zacieram raczki na komfortowe granie bez lagow. cool.gif
dj_adriano
no przydało by się już, ale 2-3 dni to nie wieczność, wytrzymaliśmy już tyle to wytrzymamy jeszcze te pare dni, ale z dużą niecierpliwością.. tongue.gif
kfg.
Już nie mogę się doczekać smile.gif
gapa
mam nadzieje ze ruszy juz dzis smile.gif
michel000
Też mam taką nadzieje, iż będzie dziś, i w końcu będzie można zagrać spokojny mecz.

A ja mam takie pytanko, czy wiecie czy na tym serwerze będzie tak, że będzie trzeba się na stronie logować i potem dopiero na serwa, czy to będzie serw taki, że bedzie tylko trzeba IP dać, i gitara. (PES6J mi nie działał, ponieważ miałem inne IP w pesie anieżeli w przeglądarce)
lukasz44
Nowa wiadomość:

Tłumacząc:
Naszym celem jest dopracować wszystko i ruszyć w weekend.
Wyślę do Ciebie wiadomości tak szybko, jak to działa.

Wszyscy piszecie: kiedy? czemu nie ma go dziś? Jak długo można jeszcze czekać? i różne podobne.

Ale panowie nikt nie robi tego za pieniądze, więc czekajmy cierpliwie bo napewno to się opłaci. Chcą wszystko dopracować i ja osobiście wolę trochę poczekać i mieć serwer tip-top niż drugi GS. Proszę o nie zasypywanie wiadomościami ani na GG ani tu w temacie (nawet jeżeli nie wyjdzie na weekend !) to nic nie da, gdy serwer ruszy juce da znać i wtedy ja napiszę to w tym temacie. rolleyes.gif wink.gif
michel000
hmm.. Weekend sie kończy, ciekawe czy serwer dziś ruszy, czekajmy wink.gif
dj_adriano
CYTAT(michel000 @ Feb 6 2011, 17:13) *
hmm.. Weekend sie kończy, ciekawe czy serwer dziś ruszy, czekajmy wink.gif

cierpliwości troche, będzie to będzie, a jak będzie to lukasz poinformuje nas o tym tak jak napisał wyzej tak samo jak prosil o nie pisanie zbędnych postów tutaj bądz na gg..
WKS
Nie powiem Ci to co Ci powiezda wszyscy czyli "Jak zrobia to bedzie " bo sam czkeam z niecierpliwoscia. Mam rozegrane tylko 3 mecze . I jest kaszana.. mam nadzieje ze bedzie jakos w przeciagu 2-3 dni bo jak nie to lipa.. A mecze sie nawarstwią jeszcze bardziej ;/
michel000
Hoho, mamy Poniedziałek i nadal nic, z leksza to sie przedłuża, bo wstępna jak najbardziej realna data miała być już dawno. No ale trudno, miejmy nadzieje że ten czas sprawi to że będzie mniej bugów itd.
lukasz44
CYTAT(michel000 @ Feb 7 2011, 21:39) *
Hoho, mamy Poniedziałek i nadal nic, z leksza to sie przedłuża, bo wstępna jak najbardziej realna data miała być już dawno. No ale trudno, miejmy nadzieje że ten czas sprawi to że będzie mniej bugów itd.

Nie kojarze Cie z ligi ISSOnline więc nie wiem czy Twoja obecność w formie postów w tym temacie jest wogóle potrzebna...
michel000
CYTAT(lukasz44 @ Feb 7 2011, 21:51) *
Nie kojarze Cie z ligi ISSOnline więc nie wiem czy Twoja obecność w formie postów w tym temacie jest wogóle potrzebna...

Grałem w Pucharze Ligi, lecz zrezynowałem z tego względu że pes6j nie chodziło mi. Dlatego tak mi "zależy" na tym serwerze, żeby wznowić rozgrywki. wink.gif
Matis08
A ja jestem na wyjeździe i wracam dopiero jutro ;D
I całe szczęście, bo nie przejmuję się tym czy jest już, czy go nie ma ;P
gapa
moze raczej trzeba przestawic sie na czysta gre i grac na pes6j
gapa
i slyszalem ze zrobili jakiegos nowego patcha bardzo dobrego nie to co deemaz
ufo19
Powodzenia na czystej składami sprzed 5-lat hahaha...
gapa
jest jeszcze ten nowy patch w ktorym sa nowe druzyny i zmienione skille
WKS
No są ale trzeba by rozpierdzielać w tym momęcie całą ligę , ponieważ chyba myślę ze druzyny by się mogły nie zgadzać... jesli sie myle to sorry ; d. Co do serwera no to cóż nam pozostało...czekamy smile.gif
lukasz44
CYTAT(WKSRKS @ Feb 9 2011, 18:57) *
No są ale trzeba by rozpierdzielać w tym momęcie całą ligę , ponieważ chyba myślę ze druzyny by się mogły nie zgadzać... jesli sie myle to sorry ; d. Co do serwera no to cóż nam pozostało...czekamy smile.gif

Najpierw włączcie tego patcha deemaz i zobaczcie czy jest naprawdę taki super wink.gif Wiele niekompletnych statów, brak takich graczy jak Ali Karimi w Schalke czy Rothen nadal w PSG mimo że odszedł. A to tylko 5 minutowa obserwacja smile.gif

Serwer już od dawna stoi, ale że Juce chce zrobić coś porządnie to musi to potrwać, sam czekam aż będzie można tam grać ale możemy tylko czekać...
lukasz44
Wieczorem założę nowy temat z opisem jak grać na five-serverze smile.gif

biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.