Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie V sezonu Ligi ISSOnline.
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 5 > Sezon 5 - II liga
lukasz44
W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.
dj_adriano
no więc może ja zaczne..smile.gif największym zaskoczeniem moim zdaniem jest moja postawa w lidze.. w przed sezonowych prognozach zapowiadałem walke o pierwszą 6 i gdzieś tam pocichu liczyłem że może uda się awansować,a jak się później okazało szybko wdrapałem się na pozycje lidera i nie oddałem jej już do końca sezonu.. nie jest dla mnie zaskoczeniem reszta graczy którzy awansowali gdyż całą trójke typowałem przed rozpoczęciem sezonu właśnie do awansu.. cieszy fakt że udało mi się ukończyć sezon właśnie przed nimi gdyż znam tych graczy tj Ferat,Stalówka czy WKS juz od jakiegoś czasu i wiem ,że kazdego z nich stać na zwycięstwo w każdych rozgrywkach w których biora udział dlatego też dużym osiągnięciem dla mnie jest ukończenie sezonu właśnie przed tymi graczami.. małym zaskoczeniem jest dla mnie dosyć niska jak na umiejetnosci pozycja JustMe , niezła pierwsza runda ,która pozwalała myśleć mu o ewentualnym awansie,ale kluczowa była runda 2 gdzie przytrafiały sie seryjne porażki i to przekreśliło jego szanse na awans..szkoda mi również osoby Nalepa który dzielnie i ambitnie walczył do końca sezonu o miejsce premiowane awansem,ale w ostateczności zabrakło mu 2unktów na "finiszu"..na największy plus jeśli chodzi o postawe fair play w moich oczach zasłużyło kilku graczy, na pewno wyżej wymieniony JustMe(bardzo przyjemna pozytywna atmosfera w każdym meczu który z nim grałem) ,Ferat(również zero zastrzeżeń, zadnej chamskiej gry, duża kultura osobista) no i Prince z którym jako jedynym przegrałem oba swoje mecze ligowe:D ale również interakcja z tym graczem wyglądała bardzo pozytywnie ,tak samo gra była fair bez żądnych niepotrzebnych spięć.. wink.gif gratuluje wszystkim udanego sezonu myśle dla jednych troche bardziej dla innych nieco mniej,ale najważniejsza była dobra zabawa i wytrwałość większości graczy.. pozdrawiam wink.gif
Ogryz
To ja zacznę podsumowanie 5 sezonu w II lidze. Gdy zobaczyłem, że wylosowałem Sampdorię w sumie się ucieszyłem ponieważ Pazzini i Cassano zapewniali mi spokój w ataku i tak też było, ale niestety obrona spisywała się katastrofalnie i drużyna Sampdorii straciła najwięcej goli w lidze. Sezon uważam za nie udany ponieważ gram już trochę w PES-a Online i oczekiwałem od siebie miejsca w pierwszej 10 może 8, a sezon skończyłem tuż nad strefą spadkową na 15 miejscu co uważam za wielką porażkę. 15 miejsce zawdzięczam mojemu napastnikowi Giampaolo Pazzini który w tym sezonie zdobył powyżej 50 bramek i myślę, że byłby królem strzelców w 2 lidze. Pazzini zdobył 50% bramek dla Sampdorii. Mam nadzieje,że VI sezon będzie znaczniej udany niż ten. Gratulacje dla zawodników którzy uzyskali awans.
WKS
No i nareszcie !!!!!!!! Czas na starego wyjadacza jesli chodzi o 2 lige ;D 

Najpierw o sobie :

A więc propozycje druzyn...wtedy wiedziałem ze musze byc aktywny  i wybrac najrówniejsze bo i tak coś czułem że wybiore ogórów.Jak się okazało losowalem 4. Los nie zabardzo mi dopisał poniewaz nie zabardzo mi pasowało Dynamo nawet z trio Voronin,Kuranyi,Jakubko. Po pierwszych sparingach , naprawde , skakałęm z radośći. Nie ze zwycięstw lecz ze stylu gry. Każda piłka adresowana do napastnika , praktycznie znajdowała się w siatce. Jednak nadszedł pierwszy ligowy mecz. Formy...dobijajace (nawet zaczelem oskarzac patch xD Dajcie spokoj 11 na niebieskiej i wystawilem sama rezerwe praktycznie).Mecz wtedy o ile pamiętam do przerwy 3:0 i potem sie stało... 3 Bramki po katastrofalnych błędach w obronie.. Z meczu na mecz było coraz gorzej , rozgroczenie rosło. I nawet po chwili zaczełem wątpić czy zdobęde przynajmniej  6-7 zwycięstw. Nadszedł mecz ze Stalówką , tu również nie dawałem sobie szans. Jednak system z 4-3-3 którym gram pratkczynie od zawsze przestawiony na 4-4-2 dał znakomite warunki . I wtedy zaczeła sie gra i pierwsze zwycięstwo. Później znowu to samo.. Przegrana , Remis, Przegrana ... I to z zawodnikami  "tereotycznie słabszymi odemnie "  ( ofc szacuneczek dla wszystkich wink.gif ).Tak jak i przypuszczałem młode talenty jak Dj_Adriano eksplodowały.. Coraz większe rozgoryczenie i wstyd gdyż leżałem z Tą drużyną i robiłem pod siebie. Nastepnie znowu przebudzenie ! Pare meczy wygranych i oczywiscie efekt Jojo ... Już nie dawałem sobie szans.. Sezon dla mnie tragedia i miałem rezygnowac w trakcie sezonu gdyż nie wyrabiałem nerwowo również .. Jednak "dał mi po ryju"  Łukasz w jednej z rozmow (i chwała mu zato xD) i odrazu cofnełem to co mówiłem i zrobiłem sobie przerwe. Grajac w Master Lige , zaczełem testowac nowe ustawienia. Jak sie okazało to był strzał w 10 !! Kapitalna passa ponad  15 meczów bez porażki i fuksiarskie wygrane z Newcastle czy z Drużyną Tomka Olympiaqosem były to mecze za 5 pkt. Jeszcze scigająć pozostałych... Udało Się ! Jestem dumny że po 2 pechowym sezonie (Byłem na miejscu Nalepa i też mi brakowało pkt do awansu ) . Nadeszła chwila przezemnie wyczekiwana a więc zawitanie w progi pierwszo ligowców naprawde myśle że zasłużyłem może nie koniecznie zachowaniem ( nieraz dawałem dupy na całej linii ) ale myśle że jakieś tam umiejętności mam.Co więcej... chyba nic.. teraz przejde do innych ogolnie Dynamem nie grało się najlepiej pomimo końcówki Rewelacyjnej. Teraz na bank w 1 lidze będe miał przynajmniej jednego cyborga którego sie bede trzymał ^^. 

Teraz coś o reszcie :

Jak już mówiłem doszło do 2 Ligi wielu graczy jak Stalówka , Nalep , Vivec , Ferat , Hyoga,Justme  (o tych których zapomnialem przepraszam biggrin.gif) oraz rozwineli nam sie chłopaki typu dj_adriano , Tomek , Ogryz.  No cóż będe ukrywał ... w jednych widzialem wiecej zagrożenia w innych mniej.. Najbardziej obawiałem Sie Tomka i Ogryza bo z jednym mialem problemy jeszcze w 2 lidze w tamtym sezonie w 2 rundzie. A z Ogryzem z kolei w lidze wakacyjnej. Więc zaczne od Mistrzunia. A więc DJowi wróżyłem czołówke ale nie  koniecznie miejsca 1-4. Jednak od początku pokazywał że Newcastle jest bardzo groźny . Doskonale przyodział do nich taktyke i widać że wyniki są . Łoił każdego aż miło (Sam dostałem 4:2). Naprawde , DJ , ostatnio mielismy małe spinki  w wiekszosci dzieki mnie po czym ty sie odgryzales  i na odwrót ale fantastyczny sezon miałeś. Chyba wszystko Ci wychodziło , jeszcze pamietam jak pisales o spara . Gdzie jak odpoweidzialem nie napisales ze sie boje . Wtedy mi nawet myśl o tym nie przeszła a teraz.. pełna koncentracja tongue.gif. Mam nadzieje ze w 1 lidze też pokażesz klase i jako "Beniaminkowie" pokazemy im że 2 Liga to też klasowe rozgrywki i wcale nie odstają poziomem od 1 . Dalej Ferat ! Kolejna sensacja ! Pamiętam gośćia jeszcze z innej ligi. Z poczatku mielismy dobry kontakt jednak potem jakos przestalismy gadac. Również zadziwił Sunderlandem z poczatku zgrywajac "niewiniątko" a jak się wszystkim nogi potykały to wbijał noże w plecy biggrin.gif . W każdym bądź razie również Feracie zasłużyłeś na pierwszą lige . Następnym graczem jest user którego nie powinienem lubic ponieważ jest ze Stalowej Woli jednak jest on sympatycznym graczem smile.gif Stalówka ! On już raczej sprawił mniej sensacjii wg mnie należał on do grona faworytów jeśli chodzi o 2 lige. Znam go z kilku lig , sam grał na mojej pamietam ze wtedy Nigerią i bił na głowy Włochy , Brazylie itp . Więc szczerze mówiąc żadne zaskoczenie.. Ahhhhh 5 miejsce Nalep ;] . Mój naj ziomuś oprócz Łukaszka  z Ligi wink.gif .  Znamy sie długo ba ! Ponad Rok bedzie , jednak niedawno dolaczyl do tej ligi. Wiedzialem o umiejętnościach Nalepa , ale żeby 5 miejsce ?? Zadziwił mnie ;d. Stawiałem ze będzie to 7-8 miejsce i w nast sezonie będzie rządził ;]. Ale jest inaczej i się z tego Ciesze. Walka do samego końca , niestety szkoda że nie awansowales jednak wszystko jest mozliwe także wierz do końca smile.gif. Reszte już tak podsumuje ogólnie. Zawodnicy Typu Boro,Hyoga,Piwlak,Prince - To oni bedą ustalali warunki za sezon , ponieważ rozwijanie umiejetności w online to kwestia sezonu a już w tym pokazywali pazury. Jednak czegoś im brakowało , na bank sobie wszystko poukładają  i ruszą do boju ! Nastepnie Justme,Tomek,Vivec,Syberian : Pierwszy dwóch mi bardzo ale to bardzo szkoda. Naprawde , Justme to bardzo fajny gość. Kapitalna atmosfera w meczach , zawsze gdy gram z nim lige czuje klimat jakbym grał jakiś finał ...naprawde Amazing.. Bardzo szkoda jednak że tak nisko wylądowałeś...licze że w nast sezonie jeśli nie będziesz w czołówce to przynajmniej na miejscu godnym Twoich umiejętności. Bo uwierz 10 miejsce w Twoim przypadku to wstyd ;D.Tomek mój faworyt.... cóż , w meczach z nim nie odstawał umiejętnosciami odemnie , 2 mecze i 2 mecze na remis , w 2 mi sie pofarciło i wygrałem ale w 1 remis w pełni zasłuzony. Myślę ze w nast sezonie będzie z Tobą lepiej. Vivec człowiek zagadka . Raz gra tak że nie ma na niego mocnego , każdy dostaje od niego po pare bramek i odchodzi smutny.. Jednak ja k nie ma formy to jest jak jest.. Licze że nast sezon będzie dla Ciebie lepszy i "oswoiłeś" się już  z ligą smile.gif . Syberian , Mati13 , Ogryz... Więc Syberian... dla mnie to jest jeszcze młody nie oszlifowany Talent tej ligi.. Jestem tego bardziej niż pewny że będzie z nim to samo co z Dj'em . Czyli ten sezon Cicho i ponuro a w nastepnym eksplozja talentu smile.gif. Mateusz , dołączyłeś niedawno , napewno będzie jeszcze troche meczów "pokory" jednak spokojnie , podłapiesz gre od tych bardziej doświadczonych i sam będziesz ustalał warunki meczów :].Ogryz.. Ogryzie ty juz masz doswiadczenie..baa grasz na 123 ligach na raz biggrin.gif . Ten sezon jak trafnie stwierdziłeś nie poszedł Ci jednak , mam nadzieje ze w nastepnym będzie lepiej .Craxa , Seba i Waldi..  Z Craxą grałęm straszsnie mało meczów.. i nie zbyt wiele pamietam ale również nie zycze Ci w nast sezonie tak niskiej pozycji...Seba...kolejny ze Stalowej Woli , kolejny ziomek z którym grać mecze to przyjemność. Sprawiedliwie komentuje poczynania jak nie moich to swoich zawodników . Oczywiscie wszystko w formie atmosfery i zabawy. Mam nadzieje że jeszcze się kiedyś spotkamy (Take It Easy , za sezon kiedy spadne  ) i pogramy jeszcze lige w takiej samej swietnej atmosferze. Wogole nie wiem dlaczego ty tak nisko...Masz umiejętnośći chłopie tylko tak jakby Cię coś blokowało ;[.Waldi.. też zawiódł , niby drużyna też nie najlepsza ale myśle że wyżej spokojnie mógłby być..Ufff sie rozpisałem , jesli Wszyscy przeczytaliscie to w całosci i nie usneliscie , to naprawde moje gratulacje  . Ogolnie nie zycze nikomu ostatnich miejsc  . Dziękuje za ten sezon w który dla mnie będzie dobry w aspekcie awansu i troche mniej w postaci sumienia i zachowania w niektorych sytuacjach. Narka 
Ferat
to i ja coś naskrobięsmile.gif przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim rywalom a także organizatorom za cały miniony sezon, gratuluję czołowej czwórce awansu, reszcie życzę zaś powodzenia w następnym sezonie:) to był mój pierwszy sezon w lidze ISS i jestem bardzo zadowolony z jej organizacji, jako że niesnaski i utarczki słowne między zawodnikami na polu rywalizacji w grze online to naturalna sprawa, jestem szczęśliwy że pod tym względem rywalizacja ligowa przebiegła w moim przypadku niemal idealnie, pozostaje życzyć sobie by w 1 lidze było równie bezkonfliktowo:)

jeśli chodzi o aspekt czysto "piłkarski", dołączając do ligi nie miałem styczności z połową graczy, ale mimo wszystko liczyłem na miejsce w górze tabeli, tym bardziej wylosowując Sunderland, za kandydatów do awansu uważałem WKSRKS i Stalówkę (który nie wiedzieć czemu notorycznie myli mi się z Ziewcem:P), no i okazało się że wytypowałem trafnie, dj zaskoczył mnie swoją grą, a przede wszystkim dużą regularnością, analizując wyniki doszedłem do ciekawego wniosku, z graczy którzy awansowali tworząc małą tabelę okazałem się najgorszy, co nie podobne do mnie, bo przeważnie urywam punkty "lepszym" a tracę tam gdzie nikt by nie pomyślał, ale być może jest to wyjątek potwierdzający regułębiggrin.gif

podsumowując, rozgrywki uważam za bardzo udane, raz kolejny podkreślę, że niemal wszystkie mecze rozgrywane były w miłej atmosferze, a to jest chyba najistotniejsze.. mam nadzieję, że wraz z WKSRKS, Stalówką i dj-em nie przyniesiemy wstydu 2-ligowcom:P pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuje za gręsmile.gif
prince
To ja przeto krótko o tym sezonie w punktach wyłożę natenczas chwile ważne lub mniej dla mnie hej! wink.gif

Pozytywy:

• Szczęście w losowaniu, myślę, że PSV prezentuje się okazale w tym zestawieniu ekip, Issakson w bramce, duża wymienność pozycji zawodników zarówno w defensywie jak i w pomocy, a duet Koevermans-Dzsudzsak w ataku...no jak dla mnie rewelacja
  • Wygrany dwumecz z dj_adriano...fart? możliwe, ale jakoś dziwnie dobrze mi się z Tobą gra wink.gif w każdym razie gratulacje dla Ciebie! Zasłużone 1 miejsce, wymiotłeś wszystkich smile.gif
  • Progres w stosunku do poprzedniego premierowego sezonu online w którym byłem w strefie spadkowej...WKS masz tutaj rację, trzeba się oswoić ze specyfiką gry, nieprzewidywalnością graczy, z każdym kolejnym sezonem powinno być lepiej wink.gif

Negatywy:

• Cholerna nieskuteczność, którą trafnie zauważył Edek. Jak mi nie wchodzi to nie wchodzi, ale jak już zaskoczy to...Cel na następny sezon: koncentracja, żeby "zaskakiwało" jak najczęściej, bo tym razem było z tym średnio.
  • Problemy z połączeniem i walkowery z niektórymi graczami - na szczęście w porę rozwiązane, chociaż ile nerwów na tym straciłem to tylko ja wiem.
  • Bolesna porażka z Syberianem 2:7...bo na wtopy z Feratem i WKSem (jak już ogarnął skład) byłem prawdę mówiąc przygotowany, ale przyjdzie taki dzień... wink.gif
  • zbyt wiele remisów, gdyby połowę z nich zamienić na zwycięstwa to byłoby 6 miejsce.

Awansującym, życzę powodzenia w 1 lidze, dacie radę! wink.gif

Adriano jeszcze raz szacunek dla Ciebie, taka metamorfoza, po prostu miazga...pamięta ktoś że on był ostatni w poprzednim sezonie?
Ferat, nie dałeś pograć skubańcu, nie to co Stalówka, który podzielił się punktami jak człowiek ;D
Nie mógłbym nie wspomnieć o WKSie - jakoś tak mam pecha bo co turniej to trafiam na Ciebie w grupie, czy to Champions League czy to mundial RPA i do tej pory tylko raz wygrałem wink.gif

Pozostałym dzięki za wspólną rywalizację, mam nadzieję, że się spotkamy w podobnym zestawieniu w styczniu. Szkoda mi Nalepa który już był w ogródku, już witał się z gąską...a tu klops...w każdym razie życzę już Wam Wesołych Świąt i bierzmy przykład z JustMe1987, gdybyśmy wszyscy reprezentowali taką kulturę i podejście do gry jak on to nie byłoby żaaaadnych zgrzytów i problemów z rozgrywaniem spotkań.

Pozdro miśki! smile.gif
craxa93
To i ja również napiszę coś od siebie.
Oczywiście na początku jak wszyscy zacznę od podziękowania wszystkim za udane 2 ligowe rozgrywki i za to że nie spotkałem się z chamstwem, wszyscy gracze byli na prawdę ok wink.gif To tyle wstępu.
Bardzo żałuje że uciekł mi finisz sezonu, ale siła wyższa poważne problemy techniczne uniemożliwiły mi grę przez co 8 WO i wylądowałem tuż przed strefą spadkową ale mówi się trudno i mam nadzieję że w przyszłym sezonie pokaże pełnie swoich umiejętności bo wiem że mnie stać, gdyż z zawodnikami z "Wielkiej czwórki" toczyłem wyrównane pojedynki, szczególnie w pamięci zapadły mi mecze ze Stalówką według mnie były to mega widowiska w bardzo przyjemnej atmosferze w których niestety 2 krotnie nieznacznie lepszy był przeciwnik.
Tak jeszcze do wspomnianej czwórki dla mnie byli to pewniacy którzy całkowicie zasłużyli na awans i spokojnie powalczą w 1 lidze.
Co do reszty graczy a za razem przyszłego sezonu szczerze powiem że nie mam pojęcia kto może się wybić uważam że umiejętności są na prawdę wyrównane choć wiadomo dojdą jeszcze spadkowicze i wiadomo że będą chcieli pokazać że ta 1liga im się należy.
I na koniec zostawiłem sobie Majstra, Dj'a który wpadł w świetny rytm i w tym sezonie nie przytrafiały mu się wahania formy i praktycznie od początku przodował rozgrywki nadawając im wysoki poziom.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za bardzo emocjonujące mecze i za udział w tych bardzo profesjonalnych rozgrywkach aloha!!
A i pozdrawiam moją drużynę Palermo (a w szczególności Miccoliego) byli na prawdę ok.
Hyoga
O mojej formie:
Różnie z tym bywało, ale ogólnie jestem zadowolony. Gdy po raz pierwszy zobaczyłem, jaką drużyną przyjdzie mi grać, pomodliłem się kilka razy, ale później, już podczas rozgrywki, zaczęło mi się podobać. Lokomotiw ma naprawdę dobrych graczy, trzeba ich tylko poustawiać. Forma raz była lepsza, a raz gorsza, tak zawsze jest. Pod koniec sezonu miałem okres naprawdę dobrej gry, szczerze mówiąc w głowie miałem nawet marzenia o awansie, ale przegrałem wszystkie kluczowe, bezpośrednie starcia z czołówką. Rywale gubili punkty z pozostałymi, ale ze mną odrabiali straty. Z tego jestem właśnie nie zadowolony, choć ogólnie, jak pisałem, sezon oceniam na plus.

Najlepsza chwila:
Zdecydowanie zwycięstwo z liderem, który stracił bardzo mało punktów podczas całych rozgrywek. Moim piłkarzom wychodziło wszystko, dosłownie.

Najgorsza chwila:
Przegranie czterech z rzędu meczów ligowych. To był cios, nie wiedziałem już, co zmienić, co robić. Następne mecze były jednak lepsze.

Wyróżnienia:
Na pewno Adriano, mistrz drugiej ligi, lepszego nie było. Świetnie grał także Ferat, który perfekcyjnie przygotował do rozgrywek Sunderland, a także WKRKS. Ta trójka, według mnie, zasługuje na największe oklaski.

Na koniec:
Dzięki wszystkim za grę i dobrą zabawę, każdy dawał z siebie maksimum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.