Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z nowym pesem!
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
luki431
Nie chce sie włączyć...problem pojawił sie już w pierwszym dniu.Gre zainstalowałem i działała prawidłowo do momentu jej wyłączenia.Gdy chciałem włączyć ponownie na pulpicie ukazywało sie tylko puste czarne okno a gra nie wczytywała sie...gdy zamknąłem to okno pojawił sie komunikat "wystąpił błąd".Początkowo restart komputera na krótko pomagał jednak później gra nie chciała sie wczytać nawet po restarcie.Zaktualizowałem direct nie pomogło,sterowniki karty graficznej mam aktualne,wymagania 4x "good".
Dodam że sciągnąłem patcha od "maserati" i myślałem że wina lezy po stronie patcha gdyż podmieniłem sava'a i wkleiłem do katalogu z grą kitserver.Więc usunąłem patcha i odinstalowałem gre na nowo ją instalując (już bez żadnych dodatków) i problem powrócił.Po kliknięciu w ikonke pesa pojawia sie czarne okno i nie chce przejść do menu...
Czy może to jest uszkodzony egzemplarz.Napisze ktoś coś bo nie wiem.
ruud10
CYTAT(luki431 @ Nov 4 2010, 20:07) *
Nie chce sie włączyć...problem pojawił sie już w pierwszym dniu.Gre zainstalowałem i działała prawidłowo do momentu jej wyłączenia.Gdy chciałem włączyć ponownie na pulpicie ukazywało sie tylko puste czarne okno a gra nie wczytywała sie...gdy zamknąłem to okno pojawił sie komunikat "wystąpił błąd".Początkowo restart komputera na krótko pomagał jednak później gra nie chciała sie wczytać nawet po restarcie.Zaktualizowałem direct nie pomogło,sterowniki karty graficznej mam aktualne,wymagania 4x "good".
Dodam że sciągnąłem patcha od "maserati" i myślałem że wina lezy po stronie patcha gdyż podmieniłem sava'a i wkleiłem do katalogu z grą kitserver.Więc usunąłem patcha i odinstalowałem gre na nowo ją instalując (już bez żadnych dodatków) i problem powrócił.Po kliknięciu w ikonke pesa pojawia sie czarne okno i nie chce przejść do menu...
Czy może to jest uszkodzony egzemplarz.Napisze ktoś coś bo nie wiem.

Rozumiem ,że nie używasz płytki do odpalenia gry ? Jeśli tak to spróbuj ściągnąć cracka, może pójdzie. Wydaje mi się,że być może wystąpił jakiś błąd z kopiowaniem plików podczas instalki...Skoro zainstalowałeś najnowsza wersje Directa, pozostaje zaktualizować biblioteki Visual C++.
luki431
CYTAT(ruud10 @ Nov 4 2010, 21:25) *
Rozumiem ,że nie używasz płytki do odpalenia gry ? Jeśli tak to spróbuj ściągnąć cracka, może pójdzie. Wydaje mi się,że być może wystąpił jakiś błąd z kopiowaniem plików podczas instalki...Skoro zainstalowałeś najnowsza wersje Directa, pozostaje zaktualizować biblioteki Visual C++.

Zawsze używam płyty do odpalenia gry,płyta jest w napędzie,próbowałem bez to nie pójdzie.Po drugie jakby gra chodziła bez płyty to by było za proste bo każdy by kupił tylko do instalacji a za chwile odsprzedał nie tracąc na cenie.

Jak zaktualizować biblioteki Visual C ? I czy jest gwarancja że to pomoże...
ruud10
CYTAT(luki431 @ Nov 4 2010, 20:37) *
Zawsze używam płyty do odpalenia gry,płyta jest w napędzie,próbowałem bez to nie pójdzie.Po drugie jakby gra chodziła bez płyty to by było za proste bo każdy by kupił tylko do instalacji a za chwile odsprzedał nie tracąc na cenie.

Jak zaktualizować biblioteki Visual C ? I czy jest gwarancja że to pomoże...

Musisz ściągnąć instalke ,najlepiej z tej strony Visual c++ ,potem sprawdzasz czy poszło
Marklar
zamknij windowsowy proces ctfmon.exe i PES powienien ruszyc.

tutaj masz podobna dyskusje. polecam google nastepnym razem.
http://forums.pesfan.com/showthread.php?t=234154

edit: jestes pewny ze nie masz kitservera podlaczonego pod pes'a? w moim przypadku kitserver nie lubil sie z oryginalnym exekiem. pomoglo wywalenie z katalogu kitservera biblioteki odpowiedzialnej za mod speedgame czy cos w ten desen.

po drugie. nie wiem czy patch 1.01 rozwiazuje ten problem ale oczywiscie masz go zainstalowanego?
luki431
CYTAT(Marklar @ Nov 5 2010, 14:06) *
zamknij windowsowy proces ctfmon.exe i PES powienien ruszyc.

tutaj masz podobna dyskusje. polecam google nastepnym razem.
http://forums.pesfan.com/showthread.php?t=234154

edit: jestes pewny ze nie masz kitservera podlaczonego pod pes'a? w moim przypadku kitserver nie lubil sie z oryginalnym exekiem. pomoglo wywalenie z katalogu kitservera biblioteki odpowiedzialnej za mod speedgame czy cos w ten desen.

po drugie. nie wiem czy patch 1.01 rozwiazuje ten problem ale oczywiscie masz go zainstalowanego?

Nie można usunąć tego pliku,pojawia sie komunikat "odmowa dostępu".Nie mam kitservera połączonego z grą bo go usunąłem.Nie mam zainstalowanego patcha 1.01
kristof26
CYTAT(luki431 @ Nov 5 2010, 22:18) *
Nie można usunąć tego pliku,pojawia sie komunikat "odmowa dostępu".Nie mam kitservera połączonego z grą bo go usunąłem.Nie mam zainstalowanego patcha 1.01

Zrob tak.Wysun plyte i wlacz gre.Pojawi sie okienko z informacja ze nie ma orginalnej plyty w napedzie dvd.Daj retry i wsun plyte do napedu.Powinno zadzialac.ja tez tak mialem i kilka innych osob.Proponuje sciagnac sobie cracka i bez problemow bedziesz gral.Zawartosc folderu CRACK skopiuj do glownego folderu z gra.Link tutajtutaj
Marklar
CYTAT(luki431 @ Nov 5 2010, 22:18) *
Nie można usunąć tego pliku,pojawia sie komunikat "odmowa dostępu"

Nie napisalem zebys go skasowal tylko zamknal proces w Manadzerze Zadan.
Poza tym zainstaluj patcha. Po to sa wydawane zeby naprawic bledy. Nie gwarantuje ze ten akurat rozwiarze twoj problem ale nie masz nic do stracenia.
luki431
Zrobiłem tak jak sugerowaliście i nadal nie działa.Z tym że po wklejeniu cracka do głównego folderu z grą nie pojawia sie już czarne okno tak jakby pes miał za chwile odpalić tylko symbol płyty po czym komunikat "pes 2011 already running" .Czyli już całkiem nie wiem o co chodzi.Komunikat oznacza że pes już działa a jest cały czas pulpit bez przeniesienia do menu gry.
Prawidłowo poszło tylko pierwszy raz od momentu instalacji,za drugim razem nie moge odpalić.
Patcha teraz nie instalowałem bo poprzednio jak zainstalowałem patcha było to samo czyli pierwszy raz od instalacji ok potem zawiecha.
luki431
Problem z uruchomieniem pesa rozwiązany! Temat zamknięty!
r.a.j.a.n
CYTAT(luki431 @ Nov 14 2010, 23:08) *
Problem z uruchomieniem pesa rozwiązany! Temat zamknięty!

To chociaż zdradź co było nie tak. Pytam się z czystej ciekawości...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.