Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES vs FIFA recenzje
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Rasialdinho0
http://uk.ps3.ign.com/articles/112/1123658p1.html FIFA 8.5/10

http://uk.ps3.ign.com/articles/112/1124752p2.html PES 9/10

I to wersje konsolowe cool.gif
UnibaxToruńFan
CYTAT(Rasialdinho0 @ Oct 6 2010, 12:01) *

No i chyba wszystko jasne rolleyes.gif
ruud10
CYTAT(UnibaxToruńFan @ Oct 6 2010, 12:25) *
No i chyba wszystko jasne rolleyes.gif

Chyba nie do końca,Serwis IGN reklamuje świadomie Pesa,co przekłada się na wyższe oceny dla tej gry,mają to zapisane w jakimś kontakcie z Konami (przynajmniej tak słyszałem).Tak samo było z wcześniejszymi częściami,nic nowego...
prezes87
CYTAT(ruud10 @ Oct 6 2010, 14:59) *
Chyba nie do końca,Serwis IGN reklamuje świadomie Pesa,co przekłada się na wyższe oceny dla tej gry,mają to zapisane w jakimś kontakcie z Konami (przynajmniej tak słyszałem).Tak samo było z wcześniejszymi częściami,nic nowego...

A to dobre laugh.gif Jakby mieli jakis kontrakt podpisany z konami to by im dali 10/10 a fifie 5/10 biggrin.gif Zastanów się trochę biggrin.gif

Poza tym to już jest wszystko jasne. Było mnóstwo dyskusji na temat pes vs fifa i prawie wszyscy forumowicze się zgodzili, że obie gry są super ale pes ciut lepszy. Identycznie ocenił te gry serwis IGN. Koniec. Kropka. Nie wypowiadam się już na ten temat.
psmaras
CYTAT(ruud10 @ Oct 6 2010, 14:59) *

A fifa to nie ma sponsorowanych recenzji ?laugh.gif
Zreszta PES 2010 vs fifa 10

http://uk.ps3.ign.com/objects/143/14338554.html

http://uk.ps3.ign.com/objects/143/14333489.html

Nie widze tu jakiegos faworyzowania PESa. W tym roku pilka od Konami dokonala wiekszego skoku jakosciowego i jest zwyczajnie lepsza od produktu EA...
Derinho
No tak, fanatyk pesa zalozyl temat, ktory i tak byl walkowany juz w 2 innych. Wiadomo, ze kazdy opowie sie za tym co mu bardziej pasuje... Nie mialem jeszcze przyjemnosci zagrac w nowego PESa na konsoli oczywiscie ale FIFA mi sie spodobala, genialna sprawa z wylaczeniem wspomagania przy podawaniu, strzelaniu itp... to sprawia ze gra jest niesamowicie ciezka :DAle dobra bo sie zacznie bezsensownie rozpisywac, ocenie pesa i zrobie porownanie dopiero wtedy gry zagram w obydwie gry. Tymczasem prosilbym aby moj komentarz nie stal sie powodem bezsensownej klotni. Dziekuje.
Pozdro
ruud10
CYTAT(psmaras @ Oct 6 2010, 15:08) *
Nie widze tu jakiegos faworyzowania PESa. W tym roku pilka od Konami dokonala wiekszego skoku jakosciowego i jest zwyczajnie lepsza od produktu EA...

HAHAHA nie dla psa kiełbasa,co im ze skoku jakościowego skoro gra prezentuje się tak mizernie jak Pes 2010. Konami jest żałosne ze swoimi ostatnimi tworami pod nazwą PES NG dry.gif

oczywiście FIFA 11 > PES 2011
prezes87
CYTAT(ruud10 @ Oct 6 2010, 15:37) *
HAHAHA nie dla psa kiełbasa,co im ze skoku jakościowego skoro gra prezentuje się tak mizernie jak Pes 2010. Konami jest żałosne ze swoimi ostatnimi tworami pod nazwą PES NG dry.gif

oczywiście FIFA 11 > PES 2011

Wbij sobie w końcu do łba że to jest tylko twoje zdanie, nie mówisz za wszystkich graczy. 99% osobom pes 2011 się podoba. Ty jestes w tym 1% i wierz lub nie albo twoje narzekanie i jeżdzenie po pesie nie zmieni tego że ta gra jest swietna. A tym bardziej nie zrazisz nikogo do niej więc po prostu daruj sobie bo się tylko osmieszasz biggrin.gif
who_me
Przeciez ign to zwyczajny ,,szmatlawiec''

Pes2008 dostal u nich 9.2 / 10 laugh.gif laugh.gif laugh.gif

http://uk.xbox360.ign.com/articles/828/828666p2.html

Fifa 11 na konsole dostaje wwyraznie lepsze oceny w tym roku w wiekszosci pism i jedna ocena z takiego pisemka nawet nie jest przez graczy brana pod uwage.

Pozdrawiam
Bakel
Sugerowałbym się raczej zbiorczymi ocenami zamieszczanymi na metacritic.com.

Panowie/młodzieży/gimbusy nie widzę sensu w tym fanbojstwie, które tutaj tak ochoczo praktykujecie. Obie gry są dobre, mają swoje wady i zalety. Rozumiem zarówno głosy poparcia dla PESa, jak i głosy poparcia dla FIFY. Po co na siłę kogoś przekonywać do swojego gustu? A tak właśnie robicie. Staracie się przekonać oponentów, że powinni jeść wyłącznie lody truskawkowe, a nie czekoladowe. Czemu truskawkowe? Bo mi takie smakują. Dziecinadobłazenada.
ruud10
CYTAT(prezes87 @ Oct 6 2010, 16:00) *
Wbij sobie w końcu do łba że to jest tylko twoje zdanie, nie mówisz za wszystkich graczy. 99% osobom pes 2011 się podoba. Ty jestes w tym 1% i wierz lub nie albo twoje narzekanie i jeżdzenie po pesie nie zmieni tego że ta gra jest swietna. A tym bardziej nie zrazisz nikogo do niej więc po prostu daruj sobie bo się tylko osmieszasz biggrin.gif

Tja jasne rolleyes.gif ,takie bzdury to każdy może powymyślać. Wierzę,że jest dużo więcej osób z negatywnym nastawieniem do najnowszej części Konami, zresztą mówię tu o całej tej generacji.Gra jest do du**,takie jest moje zdanie ,przynajmniej ja w przeciwieństwie do ciebie nie mam jakiś śmiesznych kompleksów .Grasz w ścier** chłopcze, nic tylko ci pozazdrościć...
ruud10
CYTAT(prezes87 @ Oct 6 2010, 15:05) *
A to dobre laugh.gif Jakby mieli jakis kontrakt podpisany z konami to by im dali 10/10 a fifie 5/10 biggrin.gif Zastanów się trochę biggrin.gif

Poza tym to już jest wszystko jasne. Było mnóstwo dyskusji na temat pes vs fifa i prawie wszyscy forumowicze się zgodzili, że obie gry są super ale pes ciut lepszy. Identycznie ocenił te gry serwis IGN. Koniec. Kropka. Nie wypowiadam się już na ten temat.

CYTAT(who_me @ Oct 6 2010, 16:30) *
Przeciez ign to zwyczajny ,,szmatlawiec''

Pes2008 dostal u nich 9.2 / 10 laugh.gif laugh.gif laugh.gif

http://uk.xbox360.ign.com/articles/828/828666p2.html

Fifa 11 na konsole dostaje wwyraznie lepsze oceny w tym roku w wiekszosci pism i jedna ocena z takiego pisemka nawet nie jest przez graczy brana pod uwage.

Pozdrawiam

I wszystko jasne happy.gif ,zresztą widać,że serwis IGN ma tajne porozumienie z Konami, bo ewidentnie zawyża jej tworom oceny,i nie mowa tutaj o jednej grze tylko o przynajmniej czterech,to jest fakt...

PS: PES 2008 ocena 9.2/10 laugh.gif laugh.gif bardzo wiarygodny ten wasz serwis laugh.gif
don rxf
CYTAT(ruud10 @ Oct 6 2010, 17:38) *
I wszystko jasne happy.gif ,zresztą widać,że serwis IGN ma tajne porozumienie z Konami, bo ewidentnie zawyża jej tworom oceny,i nie mowa tutaj o jednej grze tylko o przynajmniej czterech,to jest fakt...

PS: PES 2008 ocena 9.2/10 laugh.gif laugh.gif bardzo wiarygodny ten wasz serwis laugh.gif

Idź graj w fife, ale się tutaj nie udzielaj.
Proszę Cię.
mogwil

ty jestes glupi czy tylko udajesz ?! fifa ma 9.5 a nie 8.5 http://img291.imageshack.us/img291/7944/fifaf.jpg
rangiz
Po co ta kłótnia? Im dłużej się gra w 2011, tym bardziej wciąga, LM ma swój klimat. FIFA w tym roku lepsza gameplayem, bardziej naturalna, ale z kolei LM nie zagramy, tylko jakieś dziwne kariery.

Osobiście 8,5 dla FIFY, 8 dla PESa, wyłapałem w nim więcej bugów.

Obie gry zrobiły postęp, FIFA robi większy przeszkok, miazga byłaby, gdyby była konwersją 11-tki z PS3, a nie wersji 10-tej, więc PESowcy nie mają co płakać, bo koniec jeszcze nie w tym roku. W tym roku palma pierwszeństwa dla EA, ale bez wielkiego nokautu, na jaki się zapowiadało przy nowym engine'ie FIFY.
unikat
śmieszne oceny .
każdy widzi i powinien wiedzieć co jest lepsze.
rafios

CYTAT(mogwil @ Oct 6 2010, 18:27) *
ty jestes glupi czy tylko udajesz ?! fifa ma 9.5 a nie 8.5 http://img291.imageshack.us/img291/7944/fifaf.jpg

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif rozjebalo mnie to teraz po prostu laugh.gif laugh.gif laugh.gif

brawo mogwil biggrin.gif
prezes87
CYTAT(ruud10 @ Oct 6 2010, 17:38) *

Ja pitolę to idź graj w fifę i się nie udzielaj. To jest forum pesa. Fani pesa nie wchodzą na forum fify i nie psioczą na nią biggrin.gif Tajne porozumienie to ty chyba masz z fifą, płacą ci od posta czy od słowa? laugh.gif Kolejne dziecko neo które nie ma gdzie swoich żali wylać tylko na forum biggrin.gif
prezes87

Ta tylko sprawdź sobie mosku na drugiej stronie na samym dole jak jest podsumowanie wszystkich cech.
psmaras
CYTAT(Bakel @ Oct 6 2010, 16:36) *
Sugerowałbym się raczej zbiorczymi ocenami zamieszczanymi na metacritic.com.

Panowie/młodzieży/gimbusy nie widzę sensu w tym fanbojstwie, które tutaj tak ochoczo praktykujecie. Obie gry są dobre, mają swoje wady i zalety. Rozumiem zarówno głosy poparcia dla PESa, jak i głosy poparcia dla FIFY. Po co na siłę kogoś przekonywać do swojego gustu? A tak właśnie robicie. Staracie się przekonać oponentów, że powinni jeść wyłącznie lody truskawkowe, a nie czekoladowe. Czemu truskawkowe? Bo mi takie smakują. Dziecinadobłazenada.

Panie "wielki medrzec" to jest generalnie Pana wina. Po co bylo dodawac dzial o fifie? Strona powinna byc tylko poswiecona serii Pro Evo i odrazu by sie tu spokoj zrobil. Ale nie, lepiej dolewac oliwy do ognia.
Ile bylo do tej pory ciekawego metarialu o fifie? Liczba odwiedzi wzrosla?

Kazdy widzi to co chce ;D

http://images38.fotosik.pl/345/64a69af3796efe19.jpg
ruud10
CYTAT(prezes87 @ Oct 6 2010, 20:15) *
Ja pitolę to idź graj w fifę i się nie udzielaj. To jest forum pesa. Fani pesa nie wchodzą na forum fify i nie psioczą na nią biggrin.gif Tajne porozumienie to ty chyba masz z fifą, płacą ci od posta czy od słowa? laugh.gif Kolejne dziecko neo które nie ma gdzie swoich żali wylać tylko na forum biggrin.gif

Żal mi cię dziecko,siedź sobie i graj dalej w swojego GENIALNEGO Pesa 2011,powodzenia obyś się wysr** closedeyes.gif
mogwil
tylko ciekawe ilu z was bedzie mialo oryginalnego pes w tym roku i ciekawe czy dalej bedzie taki boski jak wlaczycie online i bedziecie srali ze zlosci tak jak ja przy edycji 2010 jak nie bedzie mozna zagrac jednego meczu dobrze tongue.gif
aha http://uk.ps3.ign.com/articles/112/1123409p2.html w dol wink.gif
psmaras
CYTAT(mogwil @ Oct 6 2010, 21:11) *
tylko ciekawe ilu z was bedzie mialo oryginalnego pes w tym roku i ciekawe czy dalej bedzie taki boski jak wlaczycie online i bedziecie srali ze zlosci tak jak ja przy edycji 2010 jak nie bedzie mozna zagrac jednego meczu dobrze tongue.gif
aha http://uk.ps3.ign.com/articles/112/1123409p2.html w dol wink.gif

Sa dwie recenzje... http://uk.ps3.ign.com/articles/112/1123658p2.html

closedeyes.gif
JnR
Jak to czytam to ciągle myślę że jebne w czoło....
Wszyscy jesteście żałośni Ci co bronią PES'a i Ci co bronią Fifa 11. Zastanówcie się co ma wasze zdanie do tego jak ktoś będzie postrzegał grę ? Piszecie że Konami kupuje recenzje.. a co niby Fifa nie ? Nie chce jej atakować ale PODOBNO ogromne pieniądze idą na reklamę i na recenzje gry w sieci ( dla przykładu portal gram.pl "tydzień z grą Fifa11" - dziwnie to wygląda)
Ja osobiście gram w Pes od 4 i w Fifę też grywam od 98 chociaż teraz częściej wybieram PES bo po prostu mi bardziej pasuje i nie mam zamiaru nikomu wyjaśniać czemu i co jest fajnego w tej grze , mi się po prostu podoba. Wam też podoba się to albo to , na co te kłótnie ,spory i wyzwiska ?
Nie wiem kto to pisał a nie chce mi się za bardzo szukać bo ciężki dzień na uczelni miałem , ale ktoś napisał że PES to już nie to i nie wciąga jak kiedyś. Nie trzeba się długo zastanawiać że nie jesteś już 14 letnim gnojkiem tylko 20 lub więcej letnim facetem który ma lepsze zajęcia niż katowanie Fify czy Pesa. Te gry to jest coś w co można zagrać sobie ze znajomymi , ja nie rozumiem po co te napinki na Master Leugae czy te tryby dla osób starszych niż 15-17 latkowie którzy ( nie wszyscy) nie mają lepszych zajęć. Jesteście dorośli , idzcie do klubu , pubu umówcie się z kimś a nie cieszcie się trybami w Fifie czy PEsie , te gry nie są waszym całym życiem , a bronicie z taką zażartością że szkoda na to patrzeć

PS : piszę to w oparciu o wasze słowa w które wierzę że nie macie mniej niż 18 lat.
ruud10
CYTAT(JnR @ Oct 6 2010, 21:42) *
Nie wiem kto to pisał a nie chce mi się za bardzo szukać bo ciężki dzień na uczelni miałem , ale ktoś napisał że PES to już nie to i nie wciąga jak kiedyś. Nie trzeba się długo zastanawiać że nie jesteś już 14 letnim gnojkiem tylko 20 lub więcej letnim facetem który ma lepsze zajęcia niż katowanie Fify czy Pesa. Te gry to jest coś w co można zagrać sobie ze znajomymi , ja nie rozumiem po co te napinki na Master Leugae czy te tryby dla osób starszych niż 15-17 latkowie którzy ( nie wszyscy) nie mają lepszych zajęć. Jesteście dorośli , idzcie do klubu , pubu umówcie się z kimś a nie cieszcie się trybami w Fifie czy PEsie , te gry nie są waszym całym życiem , a bronicie z taką zażartością że szkoda na to patrzeć

PS : piszę to w oparciu o wasze słowa w które wierzę że nie macie mniej niż 18 lat.

Troszeczkę chyba przesadzasz,oczywiście ,że każdy ma ważniejsze sprawy na głowie niż nowe wydania Pro Evo,ale zauważ,że my oceniamy najnowszą część tej serii.Każdy ma swoje zdanie i go broni zaciekle,czy to coś dziwnego ? Mi osobiście wystarczyłby taki pes na kompa ,bo więcej mi do szczęścia nie potrzeba,nie siedzę jak głupi przed monitorem,mam swoje obowiązki. Problem polega na tym,że szkoda mi nawet 15 minut czasu na nowe gry piłkarskie,człowiek od czasu do czasu chce sobie pograć jakiś meczyk lub z kolegami zorganizować turniej ,tylko pytam się z czym do ludzi,gry już z tej serii mnie nie bawią. W moim przypadku wszystko wskazuje na to ,że pozostanę z "szóstką" przez najbliższe lata,i to trochę paradoksalnie mnie denerwuje...
prezes87
a ruud 10 na każdego posta zażarcie odpisuje biggrin.gif serio nie masz ciekawszych zajęć? biggrin.gif
ruud10
CYTAT(prezes87 @ Oct 6 2010, 22:01) *
a ruud 10 na każdego posta zażarcie odpisuje biggrin.gif serio nie masz ciekawszych zajęć? biggrin.gif

Czyżby ,popatrz na moją liczbę postów,w porównaniu do ciebie jestem słabiutki,to ty chyba raczej nie masz innych zajęć,bo ostatnio bardzo często odpijesz ripostą na moje posty closedeyes.gif
JnR
ruud10 - to co pisałem bardziej niż obrazę kogokolwiek albo zarzucenie komuś czegoś miało na celu uspokojenie wszystkich , taki apel o spokój. Możliwe że przesadziłem ale spójrz na ostatnie strony co tu się dzieje ( też brałeś w tym udział ) , poczytaj to na spokojnie i zobaczysz że to naprawdę jest żałosne wink.gif
ruud10
CYTAT(JnR @ Oct 6 2010, 22:07) *
ruud10 - to co pisałem bardziej niż obrazę kogokolwiek albo zarzucenie komuś czegoś miało na celu uspokojenie wszystkich , taki apel o spokój. Możliwe że przesadziłem ale spójrz na ostatnie strony co tu się dzieje ( też brałeś w tym udział ) , poczytaj to na spokojnie i zobaczysz że to naprawdę jest żałosne wink.gif

To zależny dla kogo,to ja z reguły byłem atakowany przez zagorzałych fanów NG Pesów.Zresztą jeśli ostry spór w dyskusji jest dla ciebie żałosny ,to cienki z ciebie bolek happy.gif
JnR
No taki cienki to nie jestem smile.gif
Ale obrażanie kogoś w internecie jest żałosne i jestem pewien że nie zaprzeczysz.
A tym bardziej jeżeli chodzi o to która gra jest lepsza co jest bezsensowną dyskusją. A jeżeli łatwo dajesz się prowokować , to cienki z ciebie bolek wink.gif
Tomak
Zamykam ta piaskownice
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.