1st roundSnajper1929 vs JustMe1987
SCORE
HT
1:1
FT
3:2
SCREENS:tactics
overal standings
goalscorers
FEW WORDS ABOUT THE GAME:
OPIS REWANZU JUTRO
2nd roundJustMe1987 vs Snajper1929
SCORE
HT
1:0
FT
1:3
overal standings
goalscorers
Wstep:
Kilkudniowy rozbrat z PESem podczas weekendu mial przyniesc mi swiezosc. Przyniosl ale...
Spotkanie:
1st half
Pierwsza polowa to w zasadzie cos jak bokserska wymiana w ringu. Cios za cios. Akcja za akcje. Punktowal bardziej moj przeciwnik ale to mi udalo sie raz pod sam koniec pierwszej polowy poslac go na deski dzieki Di Natale. Po kombinacyjnej akcji zachowal zimna krew i wytrzymujac do samego konca polozyl bramkarza strzelajac mu "po dlugim"
Koniec polowy.
2nd half
Druga polowa zaczela sie od szczelnej gry w srodku pola. Jednak bardzo zmotywowani pilkarze pod wodza Snajpera1929
nokautuja pierwsi w drugiej polowie. Jak sie potem okazalo - nie byl to ostani "gong"

Mocno wysuniety Roberto Carlos dostaje pilke przed polem karnym i wybiera prawy rog bramki Handanovica. Pilka grzeznie w siatce. Mamy remis i tak tez sytuacja wyglada na boisku przez ladnych pare minut po bramce Carlosa. Potem gore wziela sila wyzsza i z nieznanych mi przyczyn faulu w obrebie jedenastki w 74 minucie dopuscil sie Coda. Wyrok mogl byc tylko jeden... czerwona i karny. Pewnie na bramke zamienil go Alex a gospodarzom przyszlo grac w 10 z 3 obroncami. To nie moglo sie inaczej skonczyc jak tylko kolejnymi straconymi bramkami. W 83 dziela zniszczenia dopelnil raz jeszcze Alex wychodzac sam na sam poprzez zdekompletowana obrone Udine i w podrecznikowy sposob "objezdzajac" bramkarza gospodarzy umiescil pilke w siatce. Koniec spotkania.
Wrazenia po meczu:
Szkoda ingerencji cpu w tym spotkaniu gdyz do momentu utraty zawodnika gralismy jak rowny z rownym. Gratuluje przeciwnikowi pewnej gry.
3rd roundBeniou vs JustMe1987
SCORE
HT
FT
SCREENS:
+ mnostwo sytuacji w ktorych utrzymalem sie przy pilce wiec sedzia nie odgwizdal przewinienia..
Nie chce mi sie gadac o tym czego bylem swiadkiem w tym meczu. Beniou faulowal przez wiekszosc czasu co bylo niesamowicie irytujace... Odradzam wszystkim granie z nim bo to co gral z kubbasem nie bylo dzielem gorszego dnia. Ten gracz kompletnie myli football amerykanski z europejska odmiana footballu. Screeny dodam pozniej a opisywac przebiegu spotkania nie mam zamiaru bo opisac mozna mecz a nie takie barachlo ktore zafundowal mi moj przeciwnik....
4th roundJustMe1987 vs Beniou
SCORE
HT
FT
2:2
SCREENS:
+ mnostwo sytuacji w ktorych utrzymalem sie przy pilce wiec sedzia nie odgwizdal przewinienia..
Nie chce mi sie gadac o tym czego bylem swiadkiem w tym meczu. Beniou faulowal przez wiekszosc czasu co bylo niesamowicie irytujace... Odradzam wszystkim granie z nim bo to co gral z kubbasem nie bylo dzielem gorszego dnia. Ten gracz kompletnie myli football amerykanski z europejska odmiana footballu. Screeny dodam pozniej a opisywac przebiegu spotkania nie mam zamiaru bo opisac mozna mecz a nie takie barachlo ktore zafundowal mi moj przeciwnik....
5th roundKubbas vs JustMe1987
SCORE
HT
1:2
FT
1:5
overal standings
goalscorers
Wstep:
Inauguracja rozgrywek w grupie drugiej. Pierwsze spotkanie jakie przyszlo mi rozegrac bylo meczem wyjazdowym przeciwko Kubbasowi. Zdajac sobie sprawe z mozliwosci ofensywnych Benfici oraz umiejetnosci rywala bylem pelen obaw przed spotkaniem...
Spotkanie:
1st half
Oba zespoly zostaly ustawione bardzo ofensywnie przez swoich menedzerow co zwiastowalo ze zobaczymy w tym spotkaniu football na tak i wiele bramek. Pierwszy gwizdek sedziego i zaczelo sie! Druzyna prowadzona przez Kubbasa rozpoczela mecz i praktycznie przez pierwsze 30 minut dytkowala warunki gosciom. Juz w 6 minucie Suazo zdołal sie wedrzec w pole karne Udinese i bez namyslu huknal na bramke Handanovica. Gol! Benfica pozwalala gosciom jedynie na krotkie epizody zwiazane z przejeciem pilki ktore natychmiastowo byly tlamszone przez defensywe gospodarzy okolo 30 metrow przed bramka Moreiry. Wszystko wskazywalo ze w pierwszej polowie nic nie zdola zmienic losow tego spotkaniu poniewaz Benfica od zdobycia gola grala spokojnie i kontrolowala przepieg spotkania. Goscie jednak z kazda minuta coraz bardziej odczuwali preseje odniesienia korzystnego rezultatu na wyjezdzie. Pod koniec pierwszej polowy Udinese jakby zaczelo podnosic sie z kolan. Ataki byly coraz odwazniejsze i coraz liczniejsze. Wkoncu po jednej z kontr obrona gospodarzy popelnia blad. Mamy 44 minute spotkania kiedy to Quagliarella na 5 metrze przejmuje pilke i z najblizszej odleglosci pakuje ja do bramki. Remis! Gospodarze rozpoczynaja od srodka i strata.. Doliczony czas gry. Pilkarze Udinese zdaja sobie swietnie sprawe ze to ostatnia akcja tego meczu i ruszaja cala druzyna w strone bramki Moreiry. Po szybkiej wymianie pilek sam na sam wychodzi 19letni skrzydlowy Sanchez. Zimna krew i.. gol! Sedzia odgwizduje koniec pierwszej polowy.
2nd half
Pilkarze Benfici schodzac do szatni mieli spuszczone glowy. Kiedy po przerwie pojawili sie na murawie mozna bylo spodziewac sie tylko jednego. Szturmu na bramke Handanovica bo przeciez przegrywali na wlasnym stadionie 1:2.
Majac to na uwadze zespol gosci postanowil sie nieco cofnac i szukac swojego szczescia w kontrach. Jak sie okazalo pozniej bylo to najlepsza z mozliwych decyzji. Benfica probowala uwazniej rozgrywac pilke w srodku pola co zaowocowalo jej dluzszym posiadaniem ale kiedy tylko zblizala sie w poblize bramki Handanovica pressing gosci okazywal sie skuteczny i po dwoch kolejnych kontrach zrobilo sie 1:4 za sprawa mlodziutkiego zdobywcy gola w pierwszej polowie i rutynuowanego napastnika Di Natale. Taki rozwoj wydarzen ewidentnie podcial skrzydla gospodarzom ktorzy na stojaco starali sie doczekac koncowego gwizdka. Goscie kontrolujac spotkanie do konca przypieczetowali zwyciestwo trafieniem Quagliarelli. Koniec meczu.
Wrazenia po meczu:
Nie spodziewalem sie takiego wyniku. Dziekuje Kubbasowi za wyrownana walke i wspaniale widowisko. (zadnych lam ani hiddenow w tym ani rewanzowym spotkaniu nie bylo) Mysle ze kolege ponizej poniosly nieco emocje i na chlodno by tak nie zareagowal.
6th roundJustMe1987 vs Kubbas
SCORE
HT
FT
overal standings
goalscorers
Wstep:
Wynik pierwszego spotkania nieco mnie uspokoil. Pelen wiary w dobra passe namowilem Kubbasa na rewanz. Wiedzialem ze napewno wyciagnie on wnioski z pobszedniego spotkania i poprzeczka zostanie ustawiona duzo wyzej. Nie mylilem sie...
Spotkanie:
1st half
Jak widac zespol gospodarzy bez zmian w skladzie i taktyce. Zwycieskiego skladu sie nie zmienia
Druzyna prowadzona przez Kubbasa po sporych korektach w ustawieniu z nadziejami na rewanz. Jak widac Benfica odeszla od filozofii zageszczania srodka pola i postanowila cofnac obrone wysuwajac takze bardziej na szpice srodkowego napastnika oraz przemeblowujac ustawienie w srodku pola. Rozpoczecie spotkania i w zasadzie przez wieksza czesc pierwszej polowy nic ciekawego poza walka w srodku pola na placu gry sie nie dzialo. Obie druzyny bacznie strzegly swojej bramki i niesmialo zapuszczaly sie pod pole karne przeciwnika. Po mimo lekkiej przewagi w posiadaniu pilki przez druzyne gospodarzy to ataki gosci byly grozniejsze i to oni wydwali sie druzyna lepsza w pierwszej polowie. Stwarzali sobie grozniejsze sytuacje ale Handanovic spisywal sie bez zarzutu popisujac sie parada przy kazdym strzale druzyny gosci. Udinese nie bylo by tego wieczora soba gdyby nie postanowilo przeprowadzic jednej skladnej akcji i sprobowac ukasic spieta druzyne gosci. Szybka wymiana pilki miedzy zawodnikami w srodku pola. Rozrzucenie na skrzydlo i gra "po obwodzie" az wreszcie D'Agostino ma miejsce do oddania strzalu.. i nie myli sie. Gol! Pierwszy strzal i bramka. Po objeciu prowadzenia w 40 minucie Udinese pokusilo sie jedynie o jeszcze jeden celny strzal bez historii ktory nie stworzyl zadnego zagrozenia i sedzie zakonczyl pierwsza polowe.
2nd half
Ja na miejscu Kubbasa bym sie juz poddal ale on ani myslal sie poddawac. Na druga czesc zmotywowal sie maksymalnie i przystapil do ataku. Przejal inicjatywe od samego poczatku i nie oddal jej juz do konca spotkania. Zyskiwalem jedynie na czasie wymieniajace pare podan w srodku pola ale nie bylem w stanie nawet przekroczyc lini 40 metra przed bramka Quima. Swoja droga ciekawe dlaczego ten doswiadczony i moim zdaniem lepszy bramkarz bronil dopiero w drugim meczu? Kontrowersyjne decyzje personalne zawsze bywaja zagadkowe... Kubbas szturmowal bramke gospodarzy raz po raz niestety bez efektu bramkowego. W pierwszym spotkaniu udalo mi sie uniknac fauli ale w drugim meczu zdarzyla sie sytuacja w ktorej byla to ostatnia deska ratunku. Rzut wolny w koncowce spotkania ktory mogl dac upragnione wyrownanie. Do pilki podchodzi Reyes. Strzela idealnie nad murem. Bramkarz wzbija sie w powietrze ale widac ze pilka poleci poza jego zasiegiem. Sytuacje ratuje Inler stojacy blisko slupka ktory w ostatniej chwili wybija pilke glowa. Koniec spotkania.
Wrazenia po meczu:
Kubbas zasluzyl na wygrana bez cienia watpliwosci w tym spotkaniu... Niestety pilka nie zawsze bywa sprawiedliwa i ten mecz jest tego znakomitym przykladem. Raz jeszcze chcialem podziekowac za oba spotkania i zyczyc mu powodzenia w kolejnych meczach. Dzis nie zabraklo mu umiejetnosci czy chlodnej glowy tylko zwyklego szczescia...
stay tuned...
Mecze jestem w stanie zagrac tylko w dniach 5-6 badz 10-12 w godzinach 19-22