Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak Wgrać Tekstury Stroji?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2009 > Problemy z edycją
Maniekk150
witam:) chciałbym sie dowiedzieć jak wrzucić kitsy do pes-a 2009? mam teksturki i nie wiem gdzie i jak je wgrać, żeby działały. Na przyklad w pes 2008 był w folderze kitserver folder GDB i tam się wrzucało natomiast w najnowszym kitserverze 8.0.9 nie ma tego folderu i nie wiem gdzie je mam wgrac:) Proszę o pilną odp bardzo mi zależy!
Hemon
CYTAT(Maniekk150 @ Nov 6 2008, 21:46) *
witam:) chciałbym sie dowiedzieć jak wrzucić kitsy do pes-a 2009? mam teksturki i nie wiem gdzie i jak je wgrać, żeby działały. Na przyklad w pes 2008 był w folderze kitserver folder GDB i tam się wrzucało natomiast w najnowszym kitserverze 8.0.9 nie ma tego folderu i nie wiem gdzie je mam wgrac:) Proszę o pilną odp bardzo mi zależy!

Stroje wrzucasz do .../Program Files/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2009/kitserver/img/cv06
Jesli na wlasna reke chcesz sobie te stroje powrzucac a nie na zasadzie ze sciagnales patcha i tylko podmieniasz caly kitserver to za pomoca programu kitrelink 1.0a musisz otworzyc swoj option file (PES2009_EDIT01.bin) ktory znajduje sie w katalogu Moje dokumenty/KONAMI/save i tam posprawdzac jakie numery slotow masz wolne i druzynie ktorej chcesz stroj dodac musisz numer tego slota nadac. Sa dwa numery slotow jeden maja bramkarze drugi gracze z pola do tego kazdy z tych dwoch slotow ma oddzielny numer dla czcionki i numerow na koszulkach. Sumujac dla kazdej druzyny zeby miec kompletny stroj z czcionka i numerami musisz miec 10 plikow. Gdy otworzysz sobie tym kitrelinkiem 1.0a swoj OF to zobaczysz liste druzyn kliknij na druzynie ktora cie interesuje dwa razy lewym klawiszem myszy a otworzy ci sie jej numery slotow np. i tam masz GK home, GK Away, Plaer Home, Player Away. Bramkarzom nadajesz ten sam numer slota i pilkarzom z pola tez jeden gdy to zrobisz w okienkach pojawia sie numery dla czcionki i numerow na koszulkach. Potem musisz dokladnie te same numery nadac sciagnietym plikom .bin ze strojami i czcionkami oraz numerami na koszulki i gdy to zrobisz wrzucasz do folderu cv06 w kitserwerze. I najwazniejsze bys zasejwowal zmiany jakie dokonales w swoim OF w programie kit relionk 1.0a czyli w lewym gornym rogu gdy otworzysz ten program masz zakladke File klikasz w to i wybierasz save. Wiem ze pewnie tak ci zamieszalem ze nic nie kumasz ale wrzucanie samemu stroi to naprawde ciezka robota
Wo(L)aN
a co zrobic jak stroje sa w formacie jpg a nie bin ?
Hemon
CYTAT(Wo(L)aN @ Nov 7 2008, 11:31) *
a co zrobic jak stroje sa w formacie jpg a nie bin ?

Przypuszczam, ze sciagnales same obrazy strojow i sa one w formacie jpg. Ja tez tak sciagalem i zeby je wrzucic do gry potrzebujesz oprocz tego kitrelika 1.0a taki program jak Gamegraphic studio 7.0.4 albo 7.4.0 nie pamietam ktore oznaczenie jest prawidlowe. Zakladam ze masz jakis patch a w nim jakies stroje (przez patch rozumiem kitserver z umieszczonymi tam strojami, pilkami itd. oraz adekwatny OF ktory atorzy patcha dorzucaja) stroje w kataogu cv06 maja pliki unnamed od siedem tysiecy osiemset iles tam do osiem tysiecy dwiescie czterdziesci. Ja robie tak: kopiuje sobie dwa pliki bn ze strojami druzyn ktore sa w patchu na pulpit potem otwieram te pliki skopiowane na pulpit przy pomocy gamegraphic studio (oczywiscie najpierw jeden plik a jak skoncze z nim robote to drugi) i masz tam dwa obrazki strojow lewy odpowiada za stroj gdy grasz u siebie a prawy na wyjezdzie nastepnie otwierasz sciagniety obraz stroju jpg pokaze ci sie w duzym oknie nad tymi dwoma strojami i przeciagasz go na miejsce jednego z nich na lewy stroj jesli twoj jpg jest strojem domowym na prawy jesli wyjazdowym. Podmien sobie w ten sposob oba stroje w tym pliku np. beda to stroje bramkarskie, teraz otworz sobie ten drugi skopiowany plik na pulpit i ta sama metoda podmien stroje dla graczy z pola. teraz gdy podmieniles wszystko zamknij gamegraphic studio a pliki sie zasejwuja atomatycznie. Nastepnie zmien nazwe tych plikow na pulpicie nadajac tym plikom te same numery co nadales numery ich slotow w OF przez kit relink 1.0a np. ja nazywam je tak liverpool_7900.bin a drugi liverpool_7901.bin bo takie maja numery slotow u mnie w OF pamietaj zeby po nazwie druzyny o ile tez tak bedziesz jenazywal byla ta kreska na dole (_) a po numerze musi byc .bin gdy tak je przemianujesz kopiujesz oba pliki z pulpitu do folderu cv06 w kitserverze. Jest sporo pierdolenia sie z tym ale wierze ze w miare zrozumiale Ci to powiedzielem. Najwazniejsze by numery slotow zespolu zgadzaly sie z numerami przerobionych przez ciebie plikow.
Maniekk150
ok spoko zrozumiałem co trzeba bo sie bawiłem troszku tym programem i pes 2008 edytowałem pare razy tylko ze stroje w taki sposób jeszcze nie wgrywałem ale podejrzewam dam sobie rade z tym:) wielkie dzieki
take_me_bite_me
wytłumaczyłeś wszystko bardzo fajnie... myślałem że problem z głowy, ale mam problem z tym KitsRelinkiem... instaluje, próbuje odpalić i wyskakuje mi błąd z komunikatem: Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000135).. bla, bla, bla...

wie może ktoś o co chodzi?

z góry thx smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.