Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edytowanie Na Wlasna Reke
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
mic_TS
Witam,
chcialbym wlasnorecznie poedytowac sobie PESa, dodac pare druzyn. Czy mozliwe jest dodanie koszulek ? Czy trzeba poczekac az bedzie kitserver ? Bo loga sponsora chyba nie da sie dodac w grze ?
NeoNH
nie wiem jak to bylo w 08 bo nie gralem ale w 6 sie dalo tylko nie wiem jak a kitserver jzu jest biggrin.gif i tekstury koszulek chyba tez juz sie pojawily
Wookiee
ja zrobilem stroj CHelsea w EDIT MODE

a adidas i SAMSUNG dodalem opcja wrzucania zdjec do gry.
ale strasznie duzo zabawy jest w paincie z tym pol dnia robilem jeden stroj ;/

SCREEN:

artysta germanista
no bo z grafiką tak to jest. Jeżeli chcesz żeby coś Ci wyszło naprawde dobrze to w godzine czy dwie tego nie zrobisz. Nie ma na to innej rady. Poczekaj na kitserwer wtedy będzie wszystko super tongue.gif

a i jeszcze jedno słowo do założyciela tematu: W pesie nie można dodawac nowych drużyn, możesz tylko zaedytowac
mic_TS
a mozna dodac wiecej niz jedno logo (tzn sponsor + firma) ?
Wookiee
nie mozesz tylko jedna fote wrzucic
i ja zrobilem to tak ze na niebieskim tle w kolorze calej koszulki wkleilem
na gorze logo adidas i na dole SAMSUNG

i to jest jako jeden plik

zreszta dam screena:

artysta germanista
CYTAT(mic_TS @ Oct 18 2008, 12:58) *
a mozna dodac wiecej niz jedno logo (tzn sponsor + firma) ?

wydaje mi się, że można pokombinuj w paincie i potem zarzuc do pesa
Wookiee
przeciez juz mu pokazalem jak to zrobic

wrzucic mozna tylko jedna fotke
i jak chcesz miec sponsora i firme stroju to musisz to zrobic na jednej fotke tak jak ja to zrobilem
na screenie powyzej
komes
A to moje dwa przykłady. Pobrałem z neta obrazy koszulek i wykadrowałem odpowiednie elementy.

Wookiee
haaa ziomus swietna robota brawo
karolinho
Ja wycinam z kitsów z PES 2008

oto przykład

Wookiee
przeciez te stroje sa male i taki wyciety kawalek jest malutki

jak ty zrobiles ze masz go w 512x512 ??
karolinho
co to za problem trochę rozciągnąć w photoshopie a później edytować w PES'ie
mati_910
bardzo dobrze wyglądają te edity własnoręczne. jak tak dalej będziesz editowal to może wydasz jakiegoś minipatcha;)
Mam takie pytanie: czy importowanie przyśpiewek do gry jest tylko możliwe na PS3 czy na PC również można. Bo wczoraj bawiłem się w EDIT MODE na PC i nie widziałem tej możliwości wink.gif
Wookiee
w EDIT tego nie ma ale mozna podmieniac chyba AFX Explorer'em
mati_910
CYTAT(Wookiee @ Oct 18 2008, 19:36) *
w EDIT tego nie ma ale mozna podmieniac chyba AFX Explorer'em

znaczy się zostaje taki sam sposób dodawania przyśpiewek jak dotychczas przez afs itp?
karolinho

Trochę kiepska jakość zdjęcia
Ramzik
Do kitservera da się wrzucać stroje czy nie bardzo?;>
oki200x

a to poczatkowy wynik mojej pracy mam problem z bialymi paskami "pod pachami" może jakieś propozycje? -.-
NeoNH
narazie sie nie da bo wyszla tylko podstawa kitservera trzbea poczekac na nastepna wersje
CYTAT(Ramzik @ Oct 19 2008, 09:38) *
Do kitservera da się wrzucać stroje czy nie bardzo?;>
blant92
zabrałem sie za druzynę Pogoni wink.gif na razie stan surowy, zrobione jedynie koszulki... jak wróce ze szkoły to się dokonczę cały team wink.gif

żółwias
Mam pytanie. Czy ktoś z Was mógłby mi opisać (krok po kroku), jak wrzucić swój zrobiony już w paincie strój, bądź herb? A i jeszcze jedno. Czy zdjęcia muszą być w jakimś specjalnym "miejscu" ażeby PES je odczytał? Jak wogóle zrobić, żeby je czytał, jakieś limity są na rozmiar i wagę?
Wookiee
limit jest na rozmiar chyba 640x480 i chyba 2MB max ale wagi nie jestem pewien

musi tez byc w .png
i plik musi byc w Moje dokumenty/moje obrazy tyle wiem xD
żółwias
A da radę plik jpg. zmienić na .png? Co to wogóle za rozszerzenie .png, mi wszystko w jpg'ach się przedewszystkim zapisuje.
Credt
CYTAT(żółwias @ Oct 21 2008, 19:01) *
A da radę plik jpg. zmienić na .png? Co to wogóle za rozszerzenie .png, mi wszystko w jpg'ach się przedewszystkim zapisuje.

No ludzie, nie rozbrajajcie mnie...
Edytujesz ów plik JPG, po czym klikasz Plik -> Zapisz jako... i w okienku na dole (pod nazwą) zamiast obraz JPEG ustawiasz obraz PNG. Zapisujesz. Ot cała filozofia...
spider3k
Mozecie mi powiedziec jak murawe z dema wrzucic do pelnej wersji?
Kettger
Z murawami w tym roku jest jakaś parodia, bardzo ciężko jest je podmienić.
kchmarzynski
Witam wszystkich, to mój pierwszy post...

Mam pytanie.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zapisać logo (które będę mógł wrzucić przez GGS) i przez jaki program (mam Adobe Photoshop 7.0), tak, aby było w 256 kolorach i miało niewidoczne tło.

Są takie loga, które mają jakieś obwódki (przejścia) które wgrywa się do pesa. Ja jak zapisze logo (z przezroczystością, próbowałem wszystkich rozszerzeń .png, .gif, jpg, itd) to w GGS mam czarne tło.

Ciekawe, czy ktoś mnie zrozumiał, proszę o szybką odpowiedz.

PS. Szukam odpowiedzi od 2 tygodni i doszedłem, że jest to chyba związane z grafiką wektorową, ale nie jestem pewny...

PS2. 'KTR' ma takie logo!
spider3k
CYTAT(KTR @ Oct 21 2008, 19:18) *
Z murawami w tym roku jest jakaś parodia, bardzo ciężko jest je podmienić.

Ale w demku dali rade podmienic to w pelnej wersji nie dadza?
żółwias
Jeszcze jedno. Jakie klawisze na klawiaturze odpowiedzialne są za zoom?
CYTAT
No ludzie, nie rozbrajajcie mnie...

Daruj sobie, łaski tutaj nikomu nie robisz.
Pablisso
CYTAT(żółwias @ Oct 21 2008, 21:16) *
Jeszcze jedno. Jakie klawisze na klawiaturze odpowiedzialne są za zoom?

Daruj sobie, łaski tutaj nikomu nie robisz.

Ale takie rzeczy to wiedzą 6 latki....
Credt
CYTAT(Pablisso @ Oct 21 2008, 21:29) *

Zgadza się. Jakbyś miał problem z konwertem np. pliku OGG na MP3, po czym na 3GP, to bym wierzył, bo sam nie wiem, jak to zrobić (pewnie pierwszym krokiem, jaki bym podjął, to Google). Ale żeby nie wiedzieć, jak się korzysta z Painta? Jak zmienić format obrazka? No proszę... blink.gif
To tak, jakby osoba używająca Photoshopa nie wiedziała, czym jest plik PSD.
żółwias
CYTAT

Daj spokój. Nie każdy jest komputerowcem. Ja używam go z rzadka, głównie do korzystania z internetu i okazjonalnie do grania. Jakoś nie użalam się nad sobą, że nie wiem takich rzeczy. Forum jest od tego ażeby się pytać, a nie każdy użytkownik musi być jakimś botem, więc taki ton wypowiedzi to użytkownik Credit może sobie zachować dla znajomych piszących do Niego na gadu-gadu. Grzecznie się spytałem, więc oczekuję odpowiedzi, ale nie z tonem "wszystkowiedzącego" dla którego głąbem jest ten który czegoś nie umie zrobić. Koniec tematu. A teraz ponowie swoje pytanie. Czy któryś z użytkowników byłby tak miły i powiedział mi jakie klawisze na klawiaturze odpowiadają opcji zoom, w edytorze?
kchmarzynski
Nie wiem jakie przyciski, ale jest ikonka 'lupa', a po za tym możesz zobaczyć w narzędziach.

PS. Ponawiam swoje pytanie..., szczególnie do osób, które robią i wgrywają loga przez GGS do PESa.
Credt
CYTAT(żółwias @ Oct 21 2008, 21:56) *
Daj spokój. Nie każdy jest komputerowcem. Ja używam go z rzadka, głównie do korzystania z internetu i okazjonalnie do grania. Jakoś nie użalam się nad sobą, że nie wiem takich rzeczy. Forum jest od tego ażeby się pytać, a nie każdy użytkownik musi być jakimś botem, więc taki ton wypowiedzi to użytkownik Credit może sobie zachować dla znajomych piszących do Niego na gadu-gadu. Grzecznie się spytałem, więc oczekuję odpowiedzi, ale nie z tonem "wszystkowiedzącego" dla którego głąbem jest ten który czegoś nie umie zrobić. Koniec tematu. A teraz ponowie swoje pytanie. Czy któryś z użytkowników byłby tak miły i powiedział mi jakie klawisze na klawiaturze odpowiadają opcji zoom, w edytorze?

Nigdzie nie jest powiedziane, że jestem wszystkowiedzący, bo z naturalnych przyczyn nie jestem. Po prostu dla mnie takie rzeczy są oczywiste tak samo, jak poranne śniadanko czy wieczorny paciorek. Ktoś, kto jeszcze nie ma wiedzy na ten temat nie powinien się brać za edycję gry.
Mniejsza.
Żeby zoomować obraz musisz najpierw przypisać odpowiednie klawisze. Wchodzisz w settings.exe, wybierasz zakładkę keyboard i w miejscu, gdzie są cztery puste pola oznaczone jako gałka z literą R i strzałkami w cztery strony, przypisujesz klawisze (np. na klawiaturze numerycznej). Jeśli grasz na padzie, zoomem sterujesz prawym analogiem.
kchmarzynski
CYTAT(kchmarzynski @ Oct 21 2008, 20:22) *
Witam wszystkich, to mój pierwszy post...

Mam pytanie.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zapisać logo (które będę mógł wrzucić przez GGS) i przez jaki program (mam Adobe Photoshop 7.0), tak, aby było w 256 kolorach i miało niewidoczne tło.

Są takie loga, które mają jakieś obwódki (przejścia) które wgrywa się do pesa. Ja jak zapisze logo (z przezroczystością, próbowałem wszystkich rozszerzeń .png, .gif, jpg, itd) to w GGS mam czarne tło.

Ciekawe, czy ktoś mnie zrozumiał, proszę o szybką odpowiedz.

PS. Szukam odpowiedzi od 2 tygodni i doszedłem, że jest to chyba związane z grafiką wektorową, ale nie jestem pewny...

PS2. 'KTR' ma takie logo!

Ponawiam pytanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.