Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2009 Demo- Zepsuta Karta Graficzna Przez Gre?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
adriano91
Witam. Wczoraj zainstalowałem sobie PES 2009 Demo. Kiedy 2 razy kliknełem na ikonę Od Pesa pojawiło się ostrzeżenie (Nie pamiętam dokładnie co tam pisało, na pewno coś o moim sprzęcie,że minimalnie wystarcza czy coś takiego.) Było do zaznaczenia ponów próbę,igonruj i anuluj. Wybrałem ignoruj no i PES się włączył. Zagrałem me czyk i wszystko ok. Lekko zacinało się na Filmikach ale podczas gameplayu w ogóle się nie cieło. Gram 2 mecz,chce zrobic zmianę a tu komp się zawiesił. Zresetowałem go i już na monitorze białe paski. Format :C nie pomógł. Czy to coś z kartą? Z duże obciążenie? O ile wiem PES 2009 ma mniejsze wymagania od Pes 2008 a właśnie w 2008 grałem rok i wszystko było ok. Moja karta graficzna to Radeon x1300 PRO 256

Proszę o odpowiedź co mogło się stac mellow.gif
Kettger
Radzę zmniejszyć detale, gdyż karta może się zbytnio nagrzewać.
foamy
karta mogła sie zepsuć jeśli sie "spaliła" (prosto ujmująć "za duże obciążenie"), chociaż aby tego uniknąć komputer resetuje sie
podkręcałeś karte albo wcześniej bawiłeś sie jakimiś programami? jeśli masz możliwość to zapuść jakiś program 3d/gre i podaj temperatury karty (everestem lub czujnik jeśli jest wbudowany)
z tego co widzę karta jest chłodzona wentylatorem, rozkręć bude i zobacz czy wiatrak w ogóle żyje
aby wykluczyć monitor najlepiej sprawdź karte z innym monitorem
btw jaki masz zasilacz?

a poza tym skoro ma na tyle dobry konfig aby cieszyć sie najwyższymi detalami to czemu kosztem marnego chłodzenia ma je zmniejszać? chyba nie po to kupuje sie kompa z kilka kawałków, żeby chłodzenie decydowało o efektach i płynności rozgrywki, bo to zadanie dla innych podzespołów huh.gif
w takim wypadku zmienić, dodać chłodzenie... zmienić karte tongue.gifp jeśli masz gwarancje to idź do serwisu, może nawet za małą dopłatą weźmiesz coś lepszego
adriano91
No tak ale co teraz zrobie jak już po 4 formatach i dalej to samo. Instaluje sterowniki do karty i komp już się nie włącza
foamy
po kolei (chociaż myśle, że powinneś sie udać na hardwarowe forum pclab, komputery.katalogi.pl)

czy po formacie normalnie uruchamia ci sie pulpit a dopiero po wgraniu sterów zaczynają sie problemy?

poza tym nie odpowiedziałeś na w/w pytania
przede wszystkim czy podkręcałeś karte? dzisiaj spotkał mnie podobny problem, tyle że w gf tongue.gif mam podkręconą kartę, po wgraniu najnowszych detonatorów obraz zaczął świrować, starsze stery pomogły
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.