Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szeroka Kadra Leo Na Euro2008.
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
kostek
Szeroka kadra na Euro 2008:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce)

Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad)

Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze).

Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larisa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa)

Rezerwowy - Roger Guerreiro (Legia Warszawa) - jeśli otrzyma polskie obywatelstwo i FIFA wyrazi zgodę na jego udział w finałach mistrzostw Europy.

Kogo najbardziej brak?
Moim zdaniem Pawła Brożka, którego bym wymienił z Saganowskim.
Za Wawrzyniaka Baszczyński.
Hal
Roger?
Świetnie!
Flisak
No rzeczywiście Brożka brakuje. A Saganowski to z jakiej pary w ogóle tu się znalazł? blink.gif A i Kowalewski dostał jeszcze moim zdaniem nie do końca zasłużenie powołanie. Chyba tylko za zasługi wcześniejsze, a nie za to jak teraz gra. Czemu nigdy Beenhakker nie zerknął do Panathinaikosu, żeby sprawdzić ich bramkarza - Polaka
kostek
Ano fakt, Saganowski to w ogóle nieporozumienie. Na jego miejsce można by powołać Brożka czy Sikorę, którzy są obecnie w niezłej formie strzeleckiej.
Powołanie Janczyka ma zapewne swoje plusy bo jest to piłkarz młody i perspektywiczny, ale wcześniej w reprezenatcji nie sprawdzony. Taki kot w worku. Wawrzyniak jest imo bez formy i Baszczyński, piłkarz doświadczony, byłby o wieeele lepszym rozwiązaniem.

Brak takich piłkarzy jak Jeleń i Kaźmierczak raczej nikogo nie dziwi, bo Leo konsekwentnie na nich nie stawiał od samego początku.
Ale patrząc obiektywnie obaj są lepszymi graczami niż powiedzmy Pazdan.
kemocik
Nawet fajne powołania, ale wydaje mi się, że - ogólnie w kadrze Leo - brakuje Irka Jelenia (jedynego polskiego gracza z pola na MŚ w Niemczech [-wink.gif. Jednak jest to wysokiej klasy napastnik, szybki, dobry drybler. Na pewno potrafiłby się spiąć, gdyby dostał szansę...
Ciekawe, czy Robert Górski zagra na Juro [;

Pozdrawiam.
Orange_91
Nie wiem po co powoływać tego Rogera 5 minut przed ME. Wprowadzając go do zespołu na chwile przed 1 meczem ME może on więcej zrobić szkody drużynie niż jej pomóc. Saganowski,Pazdan i Janczyk to też jakieś nieporozumienie. ?Nie zgodzę sie, że Brożek byłby dobrą alternatywą bo miał on już swoją szanse w kadrze i nie wykorzystał jej.
Tomak
Mnie dziwi brak Zieńczuka. Chłop naprawdę daje radę w OE, a tu taka skifa. Widać Beniek musiał mieć jakiś powód, dla którego go nie powołał.
Raffels
Brozek, Sikora? Wolne zarty. Brozka sprawdzal i chuja gral. Sikore tez kiedys powolywali i tez niczego nie pokazal. Po co Janczyk, Pazdan? A po co Erikson bral Walcotta na MS? Po to, zeby oswajac mlodziez z takimi imprezami. Saganowski moze i nie gra nic ostatnio ale kto ma za niego wejsc do kadry? Przeciez nie ma lepszych napastnikow. Co do Rogera - moja opinia jest taka, zeby nie robic z reprezentacji klubu dla cudzoziemcow(to nawet cytat z Baka). Jednak ciekawi mnie jak by sobie poradzil w kadrze. A moze bedzie wzmocnieniem? Moze. Zobaczymy.
Damian.
Wg.mnie tak:
Nieporozumienie to
Pazdan , Sagan , Piszczek , Janczyk , Jop.

Powołac powinien:
Kaźmierczak , Sikora , Zieńczuk

Pozdr wink.gif
kostek
Cytat
Po co Janczyk, Pazdan? A po co Erikson bral Walcotta na MS? Po to, zeby oswajac mlodziez z takimi imprezami.

No dokładnie to samo napisałem powyżej, że warto dać im szanse obycia się na wielkiej imprezie. Ale dlaczego Janczyk jest bodajże jedynym powołanym, który wcześniej nie grał z tą drużyną?

Saganowski lepszy od Brożka?
Wątpię.
A jeśli nawet to i tak nie będzie stanowił o sile naszego zespołu, toteż lepiej byłoby wziąć Brożka - młodszego i wciąż rokującego (jak długo jeszcze?!) jakieś nadzieje.
.::Diego::.
Cytat(kostek @ Apr 16 2008, 18:22:32) *
No dokładnie to samo napisałem powyżej, że warto dać im szanse obycia się na wielkiej imprezie. Ale dlaczego Janczyk jest bodajże jedynym powołanym, który wcześniej nie grał z tą drużyną?

Saganowski lepszy od Brożka?
Wątpię.
A jeśli nawet to i tak nie będzie stanowił o sile naszego zespołu, toteż lepiej byłoby wziąć Brożka - młodszego i wciąż rokującego (jak długo jeszcze?!) jakieś nadzieje.

I tak odpadnie jeszcze 7 osób, więc raczej na pewno będzie wśród nich saganowski.
Najbardziej brak mi powołania dla:
-Zieńczuka (facet ma kapitalne dośrodkowania, w dodatku jest bramokstrzelnym pomocnikiem a to żadkość)
- Baszczyńskiego (jakiś pazdan lepszy od niego, wątpie, a poza tym 'baszczu ma doświadczenie reprezentacyjne)
- oraz oczywiście Jelenia. Oki może ostatnio nie grał za wiele, ale co z tego? Błaszczu też dopiero co wyleczył kontuzje a w kadrze jest(i słusznie zreszta) natomiast jeleń bardzo mi go przypomina stylem i techniką
TheUnitedVibe
Pazdan pojechał bo od dawna było widać że to ulubieniec Leo. Ktoś powiedział że Sikora kiedyś zostal powołany, jakbyście nie zauważyli to Sikora jest teraz w życiowej formie i powinien zagrać chociaż w jednym sparingu rep. Polski i byśmy zobaczyli co pokaże.
.:CR7:.
Mi jednak najbardziej brakuje Irka Jelenia. Uważam, że on nawet jak nie jest w najwyższej formie to i tak jest lepszy od połowy kadrowiczów. Wczoraj zagrał po długiej przerwie spowodowanej kontuzją. Wszedł w przerwie (to tylko świadczy o tym jak wysoką pozycję ma w klubie skoro po kontuzji trener mu na tyle ufa, że wpuszcza go od początku 2giej połówki. Jego atutami są gra bez kompleksów, szybkość, drybling, umiejętność stwarzania sytuacji no i skuteczność mimo, że w klubie w większości meczów grał na skrzydle smile.gif Podobno jak Jeleń zacząłby dobrze grać to Leo może go dowołać do kadry. Nieporozumieniem jest dla mnie Radomski, który przez rok nie kopał piłki a może być praktycznie pewny wyjazdu. Już mógłby Hajte powołać zamiast niego smile.gif
Robson21
haha nie ma Rasiaka brakuje Jelenia gdyz brameczki pyka w lidze francuskiej tez brakuje Grosickiego i Sikory
ślimak
Nie wiem dlaczego wszyscy chcą brozka i zienczuka fakt w lidze prezentują sie dobrze ale w kadrze mieli pare szans i nic nie pokazali wiec nie rozumiem takiego napinania jakby chodzilo o sikore to fakt jest w formie ale nie zagral ani razu za leo i raczej nie zagra bo nie pasuje do taktyki(tak mówią) Na pewno wielkim nie obecnym jest jelen choc tak na prawde nie mial szans na wyjazd bo tak samo jak sikora nie pasuje do taktyki(nie wiem tylko jakim cudem ale trudno) a zamiast rogera to kaz z fc porto powinien jechac bo grac umie i moim zdanie zaslugiwal na wyjazd do austrii i moglby nawet w pierwszym skladzie obok lewandowskiego grac o radomskiego sie nie martwie co innego bak w/g mnie to nie nadaje sie do kadry bo juz jego najlepsze lata sa za nim (sporo kartek i zrobinych karnych w austrii wieden a ostatnio nawet samoboj) Brakuje mi tez grosickiego ale on nie dostal powolania bo niepotrzebnie zmienil klub i wypadl z pola widzenia leo
MaTi10
Mi brakuje w kadrze Irka Jelenia,Pawła Brożka,Kamila Grosickiego.Zienczuk dostał pare szans ale w kadrze nie błyszczał może zbyt mało szans,Rasiak zasłuszenie nie pojedzie w Boltonie nic ciekawego nie grał.
polop
za huja nie wiem czemu tam nie ma w tej kadrze BOSACKIEGO najlepszego obrońce Orange ekstraklasy
perONE
Cytat(polop @ Apr 24 2008, 20:53:57) *
za huja nie wiem czemu tam nie ma w tej kadrze BOSACKIEGO najlepszego obrońce Orange ekstraklasy

dokladnie
a MŚ 2006? 2 bramki jako jedyny Repr. unsure.gif

a slyszeliscie akcje z Rogerem? laugh.gif podobno przy oficjalnym wreczaniu obywatelstwa nasz kochany Pan Prezydent
Lech "Rambo" Kaczynski wreczyl... pusta teczke. dopiero DZISIAJ otrzymal obywatlestwo ale juz mniej oficjalnie.
czyl jaki morał?:
Lech K. za duzo rozmawia z Delmą
kostek
Majewski, Matusiak i Bronowicki nie jadą na EURO.

Moje odczucia?
Majewski... Patrząc przez pryzmat OE jest to piłkarz lepszy od Pazdana. W sumie to obecnie Radek to nawet jeden z czołowych graczy naszej ligi. Szkoda, że nie jedzie aczkolwiek musi być to czymś uwarunkowane - Leo pewnie wie co i jak. wink.gif
Matusiak? Bez formy. Szkoda chłopaka bo ma talent ale w obecnej dyspozycji raczej nic ro drużyny wnieść by nie mógł. Saganowski? Z dwojga złego wole jednak Sagana (patrząc na obecną formę oczywiście) ale i tak nie darze zbytnią sympatią tego grajka.
Bronowicki? Dość uniwersalny obrońca ale skoro nie jest w stanie wytrzymać EURO i mamy mieć kadrę 22,5 osobową to niech jedzie ktoś inny.
Hal
CYTAT(perONE @ czw, 24 kwi 2008 - 21:08) *
dokladnie
a MŚ 2006? 2 bramki jako jedyny Repr. unsure.gif

Co z tego? To jak Jarka strzelił kilka goli w 3 meczach, to już jest podstawowym napastnikiem? To o niczym nie świadczy. Ile jeszcze będziemy to rozpamiętywać? Żadną gwiazdą nie jest.
BadNewz
Moim zdaniem Majewski powinien jechać... A w zamian nie powinien - Rafał Murawski. Sory, ale ni jak do mnie nie przemawia. Oglądając sparingi widziałem tylko niecelne podania i straty, albo '' w ogóle go nie było widać '', że tak powiem.
RBK
CYTAT
Co z tego? To jak Jarka strzelił kilka goli w 3 meczach, to już jest podstawowym napastnikiem? To o niczym nie świadczy. Ile jeszcze będziemy to rozpamiętywać? Żadną gwiazdą nie jest.

A Roger jest gwiazdą? Na "jego" pozycję (za napastnikiem) mamy aż dwóch konkurentów, bo Majewski przecież odpadł. Wątpię, żeby dał radę z Gargułą i Żurawskim. Bosacki z kolei rozegrał jedną z najlepszych rund w karierze. Pewny punkt zespołu.

CYTAT( @ śro, 28 maj 2008 - 16:06) *
Moim zdaniem Majewski powinien jechać... A w zamian nie powinien - Rafał Murawski. Sory, ale ni jak do mnie nie przemawia. Oglądając sparingi widziałem tylko niecelne podania i straty, albo '' w ogóle go nie było widać '', że tak powiem.

A kto będzie alternatywą dla Dudki i Lewandowskiego? Radomskiego nie ma. Rafał, to piłkarz, który może grać i do tyłu i do przodu, co czyni go uniwersalnym, o co Leo Beenhakkerowi chodziło, Majewski nie sprawdził się na prawej flance i dlatego go nie ma.
Hal
CYTAT
A Roger jest gwiazdą?

Dobre pytanie. Zapytaj Leo.
Michael
Zobaczymy wszyscy ile głów tyle różnych powołań miejmy nadzieje że Don LEON wiedział co robił, byle tych Niemców chociaż uszczypnąć..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.