Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co Nowego W Pes 2009 ?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
herubq3
"Shingo Takatsuka z Konami Computer Entertainment Tokyo, w wywiadzie dla serwisu Computer and Video Games, powiedział o przyszłorocznych planach dotyczących serii Pro Evolution Soccer. Mimo tego, iż tegoroczna edycja, nie zagościła jeszcze na dobre na pułkach sklepowych, twórcy już snują plany co do nowej odsłony symulatora piłki nożnej.

„Mogę już teraz obiecać, że wersja PES-a na przyszły rok będzie zawierała dużo więcej nowych elementów, których moglibyście oczekiwać, bo właśnie obecnie nad nimi pracujemy. Po skończeniu pierwszej części na PlayStation 3 mamy już doświadczenie, które zaprocentuje w przyszłości. Znamy już podstawy konsol nowej generacji – teraz możemy na dobre rozpocząć wprowadzanie naszych idei w życie". - oznajmił Shingo Takatsuka

"Teraz jestem w stanie obiecać nowe rzeczy i kompletną rewolucję w każdym aspekcie. Wszystkie nowe tryby, które zamierzamy umieścić w przyszłorocznej wersji PES-a są już skończone. Chciałbym naturalnie już teraz się nimi pochwalić, ale musicie zrozumieć, że nie mogę tego zrobić, skoro nawet tegoroczna edycja się jeszcze nie ukazała.” - dodał Takatsuka"

Co wy otym sądzicie ?
ja bym chciał zeby było licenzje na wiecej lig oraz pl komentarz np. Szpakowskiego
oraz full kitserver i mnóstwo dodatków
simian raticus
Ja tam się nie napalam na kolejną częśc! Konami ma jeszcze dużo do zrobienia w sprawie online i serwerów porządnych! A komentarz to wolę najgorszy po polsku niż najlepszy po angielsku!
Beto
Licencje to akurat nie problem, popatrz na wcześniejsze wersje, a kitserver, to nie ich działka.
Najlepiej gdyby nie spieprzyli trybu online. Może więcej slotów na drużyny i przyśpiweki, bo resztą (miejmy nadzieję) zajmie się Juce. "Kompletna rewolucja" na to czekam, ciekawe co pod tym rozumie. smile.gif

WojoTorres
oby było kapitalne OE bez patcha...
herubq3
Cytat(WojoTorres @ Apr 9 2008, 14:20:51) *
oby było kapitalne OE bez patcha...

Ja znalazłem tyle na temt nowego pes

[*]PES 2009 WILL BE RELEASED IN OCTOBER
Forget all the rumours you may have heard about there being no Pro Evolution Soccer until next year, PES 2009 will be released October 2008.

[*]PREMIER LEAGUE TEAMS WILL NOT BE EDITABLE
I think this is something that has been coming for a while. For the past few years the Premier League has been getting on Konami’s back more and more about the Option Files that end up floating around the web and, more importantly, eBay. I dare say EA are not too happy about it either given there ‘exclusive’ deal. So I think it’s quite likely that PES 2009 the kits, at least, will be locked down for the Premier League teams.

[*]THERE WILL BE ONLY TWO LICENSED PREMIER LEAGUE TEAMS
At most! Konami have to buy these licenses individually from the clubs, and I believe they are allowed a maximum of 2 until the ‘exclusive’ deal EA has with the Premier League expires in 2010 when the rights will be up for grabs again. Don’t be surprised if the licensed teams are Everton and Aston Villa.

[*]PENDULUM WILL PERFORM THE INTRO MUSIC
PES 2008’s choice of music was questionable to say the least. I don’t have a problem with choosing the Kaiser Chiefs, but the song just didn’t work. Something with a bit more kick to it will be introduced for PES 2009. Pendulum, best known for their hits Granite and Slam, have already had their music appear in Motorstorm on the PS3 and Dance Dance Revolution Universe on XBox 360.

[*]ONLINE MODES WILL BE IMPROVED
This goes without saying. Konami know that unless online is ten-times better than it was for PES 2008 that they are in BIG trouble. I expect there will be online leagues, or at least knock-out cup contests, and the lobby system will be modified to be similar to that of PES6.
[*]UNLIMITED AMOUNT OF SAVED REPLAYS
No idea why you can’t do this alread.[*]

MASTER LEAGUE TO FEATURE MORE INTERACTION
They took a step in the right direction with PES 2008 by introducing things like ‘Player speaks about recent form’, but this can, and needs, to be taken a lot further. Around 5 years ago Konami made a joint announcement with SI Games that PES and CM would be joining forces - what the **** happened to that? I don’t see any Football Manager features currently in PES, do you? But for PES 2009 I forsee the ability to interact with players such as praising them for recent performances, resulting in their moral going up. Too much of this though and other players will become disheartend. Newspaper reports linking you to certain players will require a response from you - this will make negotiations with the player in question easier, or harder, depending on how you handle the report.

[*]YOU WILL BE ABLE TO STAND CLOSER FOR THROW-INS
Why can’t you go within 10 yards of a person taking a throw-in at the moment? I think Konami will finally see sense in the new game and allow players to go as close as they like (well, closer than 10 yards anyway!).

[*]REFEREE’S WILL BE MORE INTELLIGENT
I think one of the most disapointing aspects of the PES 2008 gameplay was the fact the referees often spoilt the game. You would see red for a perfectly good tackle, while a last man lunge would be punishable with only yellow. Advantages will be re-introduced properly. They seemed far less realistic in PES 2008 than they did in PES6. Unless I’ve somehow missed it, referee’s won’t go back and book a player after allowing play to continue following a rough challenge. This will be addressed for PES 2009.

[*]FERNANDO TORRES TO BE ON THE COVER
Don’t think I need to elaborate on this one.
Moze ktoś to dkładnie przetłumaczyć ?
robien92
ja chciałbym żeby tryb kariery był bardzo rozbudowany,ale oprócz tego mogliby dac wiecej slotow stadionowych, nie 15 tylko ok.30
kostek
Jak zakładasz nowy temat, to zrób to w odpowiednim dziale.
Przenoszę...

http://board.issonline.pl/index.php?showforum=2
Levuss
Dla mnie poprawiony musi być game play, nie będę ukrywał, że 2008 jest po prostu do bani. Co mi po jakiś nowych trybach gry jak same granie będzie przypominało arkadówkę??
mats19
unsure.gif Mnie martwią wymagani nowej części pes-a> unsure.gif
perONE
CYTAT(mats19 @ wto, 10 cze 2008 - 12:57) *
unsure.gif Mnie martwią wymagani nowej części pes-a> unsure.gif

oj jakis ty biedy dry.gif

wiadomo ze next czesc PESa bedzie miala jescze wieksze wymaganie niz 2008 no ale cóz . chcesz miec gre idealna i byc z niej zadowolonym->bdb komp
who_me
Z tego co mi wiadomo to pes2009 bedzie na tym samym silniku graficznym wiec wymagania beda zapewne wyzsze ,ale jezeli pes2008 chodzi to raczej pes2009 tez bedzie chodzil.
bandaz
A ja bym chciał aby przeciwnik używał wszystkich skrótów (chodzi mi o tricki, podania, loba itp.), żeby czuło się różnice między Juventusem Turyn, a np. Den Haag. Aby przeciwnik był inteligenty i w komentarzach mówili o klubach, chodzi mi o to: np. komentator mówi o Benzemie to gada ile ma lat, gdzie grał wcześniej itp. To by umiliło gre i zbliżyło ja do oglądanego meczu w TV. Chciał bym także więcej klubów, ponieważ strasznie lubie grać mało znanymi klubikami, gdzie gra jakaś 1 gwiazda smile.gif Pozdrawiam.
Pro-Evo-S

Co wy na to?

Fake or not? biggrin.gif
krzychu117
chyba raczej fake choc moze. Jak by tak pyło to miód:D.
kksm
Raczej fake. Ja sam moge coś takiego w PS skrobnąć, ale koleś ma talent czy tak czy tak.
Przemek23
CYTAT(Pro-Evo-S @ pon, 16 cze 2008 - 09:40) *

Co wy na to?

Fake or not? biggrin.gif

ciekawe gdzie jest exit xd
IronTiga
A co powiecie na to: http://www.youtube.com/watch?v=9cMJrVRlcd8
znalazłem ten filmik na jakiejś stronie o pesie, a na you tubie jest już takich filmików kilka, niby oficjalne

Pozdro wink.gif

PS. A co do sreenów wyglądaja prawdziwie jak na moje oko, ale nic nigdy nie wiadomo, jedyne co może nas kierować do tego ze sa prawdziwe, to narastajaca liczba info o PES2009

PS2. Znalazłem jeszcze na pes-sajtach takie obrazki:

tapetka:
http://gamek.channelvn.net/admin/images/up...0-%20942008.jpg
okładki:
http://img89.imageshack.us/img89/3949/pes2...overcopysd5.png
http://img59.imageshack.us/img59/7592/pes2...overcopyax0.png
Wiem ze raczej fejki ale daje smile.gif

Pozdro wink.gif
kksm
Ten trailer to jakis filmik zrobiony przez kogos do pesa 2008 a screeny to raczej fake, bo nawet o nim piszą na evo-web, a tak wogóle to nawet exit nie ma chyba że to wersja konsolowa.
whan
Zarówno filmik jak i screeny to typowe fejki. Jeśli pojawi się jakieś oficjalne info, natychmiast poinformujemy o tym na stronie głównej.
Rand
Co do nowej czesci to trzeba by sporo poprawić. Gameplay w PRo Evo 08 jest niezły wiec niech dużo nie mieszają.

Niech poprawią bugi, w końcu w PES 08 gra na low detalach jest niemożliwa, piłki przenikają przez bramkarzy itd. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest tylko w przypadku low.

Niech dodadzą rzeczy które zabrali, np wybieranie strojów, statystyki w ML, po meczu można było kliknąć na zawodnika i było pokazane ilość meczy i bramek strzelonych.

Jak dla mnie ogólnie mogliby dodać statystyki, nie mówie jak w jakiejś fifie czy menagerze, ale chociaż liczbę bramek, meczy i asyst, dla każdego zawodnika.

mam nadzieje rozbudują jeszcze tryb ML i może powrócą do trybu reprezentacyjnego z PES 07 w jeszcze bardziej rozbudowanej formie smile.gif Bo fajnie byłoby grać jak w ML tylko reprezentacją (jako selekcjoner)

Ogólnie to już zacieram ręce bo w wakacje już powinno się trochę informacji pojawić smile.gif
Matis17
CYTAT(Pro-Evo-S @ pon, 16 cze 2008 - 09:40) *

Co wy na to?

Fake or not? biggrin.gif

A pamiętacie rok temu co było...http://issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1181993622

Ale ja bym najbardziej chciał zmienionego gameplay'u, no i przy tym porawiony tryb kariery i więcej lig.
Orange_91
CYTAT(Matis17 @ wto, 17 cze 2008 - 13:59) *
A pamiętacie rok temu co było...http://issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1181993622

Ale ja bym najbardziej chciał zmienionego gameplay'u, no i przy tym porawiony tryb kariery i więcej lig.

Ludziom zawsze sie będzie nudzić i będą robić tego typu żarty.
Co do kolejnej edycji nie spodziewałbym sie żadnej rewolucji tak jak ostatnio. Zapewne Konami znów popadnie w monotonie jak w przypadku PES 3,4,5,6 i będzie wypuszczać podobne produkty, na ligi też bym sie zbytnio nie napalał. tongue.gif
bandaz
(pes 6)Zawsze ktos zrobi pacza, badz samemu mozna edytowac druzyne. Wiadomo, ze dodac sie nie da duzo teamow, jednak jezli byl by edytor ze screenow, ktore wczesniej ktos dal to bylo by dobrze. Fajnie jak by zrobili cos takiego jak przypadkowe faule. Np. gdy trafi kogos pilka badz po wyroceniu sie pilkarza stanie mu niechcacy na noge itp. Oczywiscie faule nie na kartke chyba ze ktos mial by agression + niekorzystny dla pilkarza wynik i dawalo by to jakas szanse na faul "na kartke". Dobrze by bylo gdyby bylo duzo lig i zeby obroncy i bramkarze mieli liczone parady uade, wybicia glowa, ilosc puszczonych goli itp. Poniewaz jak wiadomo bramkarzem sie nie gra, gra nim komputer wink.gif I zeby statystyki mialy odzwierciedlenie w realu. Np. top speed jest max 99 (przykladowy Ballack biega 28km/s) wiec powinien miec speeda jakies 90, a nie ponad 70, Ponad 70 to bramkarze powinni miec. Tak samo jest z Body balance, ktore jest nie odczuwalne przy roznicy 20. Gdy pilkarz ma 70 (co nie powinien miec poniewaz to jest nic) a drugi 99 (kohler np.) to roznica jest duza jednak przy 8x a 9x roznica jest zbyt mala. :] Troche mogli by podniesc wartosc polskich pilkarzy i ogolnie. mam wrazenie ze drodzy pilkarze sa tylko w men utd, chealsea, Liverpool itp. a w slabszych typu Lyon nie ma drogich pilkarzy. Mogli by takze zrobic opcje symulowania meczu, tak jak w fifie (ktorejs tam), oczywiscie w trakcie meczu dalo by sie zaczac grac samemu. Powinni podwyzszyc IQ zawodnikow, aby nie stal lub robil ruch w strone przeciwna niz pilka ;/ I oby bramkarze nie puszczali szmat az takich ;]
erni13
Niemożna wyświetlić strony ;/
El Guaje
CYTAT(erni13 @ Sep 27 2008, 19:29) *
Niemożna wyświetlić strony ;/

Nie wiem, mi sie strona wyświetla...

Powiem tak. Nie wygląda to aż tak źle jak myślałem. Podstawowa rzecz jaka mi się rzuciła w oczy to dośrodkowania. Wciąż te same, baloniaste wrzutki są nieco irytujące. Druga sprawa, dziwnie biegający piłkarze [nie wiem, albo mi się zdaje]. Wygląda to, jakby mieli kija wsadzonego nie powiem gdzie, biegają po prostu sztywno... Trzecia sprawa, tym razem in plus, strzały. Widać, że nie jest już tak łatwo uderzyć na bramkę i piłka nie leci za każdym razem w samo okienko, jak w częściach poprzednich [zwłaszcza w PES6], poza tym inne ułożenie piłkarza do strzału, bardziej naturalne [podobała mi sie bramka o ile sie nie mylę Park Ji Sunga]. Fizyka lotu piłki też uległa zmianie, ciekaw jestem jak to sie ma do strzałów z daleka, bo raczej na tym filmiku nie można było się takowego dopatrzeć. Tryb Champions League na pewno będzie czymś ciekawym, wkońcu jakaś nowość. Z niecierpliwością czekam na dzień premiery PES'a 2009, mam nadzieję, że sie na nim nie zawiodę.

Edit [adriano91] - na ten temat jeszcze nic nie wiadomo, zbytnio bym na to jednak nie liczył szczerze mówiąc...
Pozdrawiam.
adriano91
A zmiana klubu co sezon? Będzie taka zmiana?
Maarcin80
a czemu nie ma berbatova w man utd??
CYTAT(adriano91 @ Sep 27 2008, 21:04) *
A zmiana klubu co sezon? Będzie taka zmiana?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.