Stepover
Nov 21 2007, 00:00
Postanowiłem zabrać się za robienie face'ów. Obejrzałem kilka tutków, pokombinowałem i oto efekt mojej pracy:
AbidalPytanie podstawowe: nad czym powinienem jeszcze popracować??
Przede wszystkim, nie dawaj linków do obrazków, tylko taguj link albo po prostu kopiuj odpowiedni ling z imageshack.
Naucz się robić BMP i dawaj lepsze jakościowo screeny z gry. To przede wszystkim.
Cytat(Stepover @ Nov 21 2007, 00:04:34)

Postanowiłem zabrać się za robienie face'ów. Obejrzałem kilka tutków, pokombinowałem i oto efekt mojej pracy:
AbidalPytanie podstawowe: nad czym powinienem jeszcze popracować??
Obrazki zamieszczamy w nastepujacy sposob: [ img]adres obrazka[/img]
Screen najlepiej zeby został złapany w rozdzielczosci 1024x768 HIGH. Wtedy mozna obiektywnie ocenic twarz.
Co do samej mordki to co zdolalem zauwazyc na tej miniaturce, to bmp strasznie ciemnie, slabo zmapowane czolo no i duzo niedociagniec w modelu wzgledem fotki.
Stepover
Nov 21 2007, 15:04
Czyli co daj se siana chłopcze, tak??
AbidalZ tym screenem to robiłem tak jak mi powiedział norek ale nie działa coś ... a poza tym to dzięki za wskazówki. BMP w grze wygląda dobrze i jako tako współgra z karnacją (kolorem skóry) zawodnika.
a co inni sądzą???
perONE
Nov 21 2007, 15:22
radze ci rob screeny z EditMode a pozniej w paincie wytnij sama twarz i tak pokaz screena.
a co do twarzy to jak narazie cienko. jest wiele do poprawy: za ciemne BMP i pokombinuj cos z oczami i ustami.
ale w zaden sposob sie nie zniechecaj bo poczatku zawsze sa slabe.
Stepover
Nov 21 2007, 15:33
Zaraz, zaraz bo ja się już troszkę gubie... aby móc coś poprawić lub kombinować dalej chciałbym wiedzieć co jest dobre (mało tego raczej) a co złe (tego sporo)
Męczyłem, męczyłem i wymęczyłem...
Henrywłoski od konami bo jeszcze nie umiem robić
proszę o rady bądź porady, jeśli ktoś chce to niech ocenia
Skopiuj linka oznaczonego jako - Ditect, i zataguj go tak: [ img] link [/ img]
Oczywiście bez spacji.
Albo zaznacz obok przy Thumbnail Mode na No, jak zmienią się linki, skopiuj ten oznaczony Forum.
Nikomu nie będzie się chciało klikać, żeby zobaczyć pokemona.
Brudne BMP i chyba nieruszony model. Usuń te światła nad brwiami.
Ogólnie twarz beznadziejna. Pooglądaj dalej tutki, bo nic nie skumałeś.
Stepover
Nov 21 2007, 22:34
Aha dzięki. A więc dobre jeszcze trochę popróbuję... jak nie będe miał żadnego innego wyboru a póki co...
KONIEC
.:CR7:.
Nov 22 2007, 00:36
brzebarwione bmp, i posiedź wiecej przy modelu
Stepover
Nov 22 2007, 14:00
Ale co dokładnie jest źle a co dobrze?
Czy jest jakiś program czy coś żeby móc na bieżąco śledzić jak będzie wyglądała twarz w grze? Bo w OEdit a w grze to jest różnica...
Jest jakiś tutek na BMP bo szukałem ale niczego nie znalazłem. (szukałem w wielu miejscach, nie tylko tutaj)

Ale wy to qrwa jesteście super. W innych tematach to piszą ile wlezie, chwalą, nieraz mieszają z błotem ale dają wiele rad i wskazówek a tu g*ówno. Dzięki NAPRAWDĘ SUPER
Dominoz
Nov 26 2007, 22:49
Przestań się dzieciaku neo irytować i nie pisz dwóch postów pod rząd...
Abidal ch**owy i tyle...popraw wszystko- to jest moja rada...
Siedź w oedicie ile wlezie...
A Henry niezły...ale nic dziwnego, skoro pewnie nic w modelu od KONAMI nie ruszałeś...
W ogóle, to fajny fryz u Henrego
Cytat(Stepover @ Nov 26 2007, 22:41:38)

Ale wy to qrwa jesteście super. W innych tematach to piszą ile wlezie, chwalą, nieraz mieszają z błotem ale dają wiele rad i wskazówek a tu g*ówno. Dzięki NAPRAWDĘ SUPER
Łap dyszke ostrzezenia, nastepnym razem bede mniej wyrozumialy.
Jesli ktos bedzie mial ochote to napewno skomentuje Twoje "wypociny".
Jednak jesli faktycznie mordki sa slabe to nalezy przyjac krytyke i starac
sie na poprawienie pierwszego wrazenia.
Stepover
Dec 3 2007, 16:12
Dobra zrobiłem jeszcze jednego pokemona
Lisandro Lopez preview:

*hair by Cigman
w ogole go nie przypomina, niestety... zanim pokazesz cos na forum to najpierw porownaj to co zrobiles z fotka pilkarza z ktorej korzystales i nastepnie odpowiedz sobie na pytanie, czy Twoje dzielo przypomina prawdziwego grajka?
pozdro
Stepover
Dec 4 2007, 18:14
To jest moja 3 twarz (a raczej pokemon) w życiu... ale dlaczego nikt nie komentuje, albo co poprawić, co na temat modelu, bmp??
Bartezz
Dec 4 2007, 19:10
Tylko BMP mozna uznac za dobre.
Ale pracuj,pracuj
Dec 5 2007, 17:33
ale model jest bankowo nie twój. Powiedz jakiego modelu konami użyłeś. Wystarczy spojrzeć, że włosy Cigmana. Twarz pewnie tez.
Stepover
Dec 5 2007, 21:06
Przecież pod twarzą wyraźnie napisałem, że włosy od Cigmana, twarz jest moja i model również mój. Jeśli coś Ci "wyjaśni" to powiem, że wziąłem model Cristiano Ronaldo od Konami ale przerobiłem go niemal w 100%: całą szczękę, zmniejszyłem i wymodelowałem nos a później oczy. Oprócz tego zmniejszyłem czoło i cały profil. Jeśli nie wierzysz to trudno. Na dowód moje bmp

pokazać fotkę??
*a tak wogóle, to wygląda choć trochę jak twarz do pro evo???
Wygląda słabo i nie jest podobny, więc pewnie tym razem mówisz prawdę.
Dec 5 2007, 22:50
jeśli to prawda to sorry

. Ale model po prostu wydaje się być dobry, a nie kazdemu początkującemu facemakerowi to wychodzi. Tylko bmp do dupy
Stepover
Dec 6 2007, 15:13
Cytat(.:CR7:. @ Dec 5 2007, 22:54:05)

jeśli to prawda to sorry

. Ale model po prostu wydaje się być dobry, a nie kazdemu początkującemu facemakerowi to wychodzi. Tylko bmp do dupy

Aha dzięki

szczerze powiem, że dla mnie może łatwiej zrobić model niż dobre bmp.
*aha ale nikt nie napisał czy to wygląda choć trochę jak face do pes'a
Stepover
Dec 27 2007, 17:11

to na razie preview ale popracuje jeszcze nad modelem no i chciałbym w końcu zrobić włosy ale NIE UMIEM! Macie jakiś tutorial?????
perONE
Dec 27 2007, 17:25
ogolnie do porawki wszystko. ale tylko troszeczke. nos za szeroki miedzy oczami, BMP dziwne, dolna warga i pokombinuj z oczami.
A co do tutka z wlosami to zobacz w temacie POszukuje Twarzy bo dalem niesopdzianke
P.S jest sens bo twarz nie najgorsza.
P.S 2 Zico
Stepover
Dec 27 2007, 17:50
A jest w ogóle sens poprawiać czy zabierać się za kolejne?
Stepover
Dec 27 2007, 17:55
Cytat(Stepover @ Dec 27 2007, 17:54:39)

A jest w ogóle sens poprawiać czy zabierać się za kolejne?
EDIT:
To twarz czy pokemon?
Auriko
Dec 27 2007, 19:13
Kto to jest ??
Stepover
Dec 27 2007, 21:01
Dobra dzięki perONE. Obejrzałem tutka do robienia włosów ale nic mi to nie pomogło. Ale widziałem fajny na bmp i jeszcze dziś spróbuje poprawić

.
Mortin
Dec 27 2007, 21:32
naucz sie edytowac posty, a nie piszesz jednego pod drugim w przeciagu 5 minut... abys zapamietal 10% "nagrody"
Stepover
Dec 27 2007, 22:06
ZICO
prewiev2
Poprawiłem trochę oczy, nos, usta, model (na gorsze chyba). Wyostrzyłem bmp. Jeśli chodzi o moje możliwości to chyba już więcej nie wycisne (no może jeszcze troche zaokrągle ten "owal" twarzy)
Ronnie-10
Dec 27 2007, 22:22
Jakosciowo BDB Zico...przerobilbym tylko bmp(ten dziwny cień wokół oczu)...aha i zuchwe..jakas kwadratowa..ale ogolnie Mordka Full wypas..pracuj dalej..pozdrawiam..
Stepover
Dec 27 2007, 22:30
Cytat(Ronnie-10 @ Dec 27 2007, 22:26:23)

Jakosciowo BDB Zico...przerobilbym tylko bmp(ten dziwny cień wokół oczu)...aha i zuchwe..jakas kwadratowa..ale ogolnie Mordka Full wypas..pracuj dalej..pozdrawiam..
Dziękuję

. Jak się widzi takie posty to aż chce się pracować dalej i dalej...

P.S. właściwie to tych cieni chyba nie poprawie. Taka fotka. Mógłbym jedynie rozjaśnić ale nie wiem czy to coś da.
POZDRO

Damian.
Dec 28 2007, 10:16
Popraw: szczękę , uszy, lewe oko i włoski.
Reszta wydaje się dobra
.::Diego::.
Dec 28 2007, 10:30
Cytat(Ronnie-10 @ Dec 27 2007, 22:26:23)

Jakosciowo BDB Zico... Mordka Full wypas..
Kolego jesteś nie subiektywny. Jak zobaczyłem twojego posta tylko ironicznie się uśmiechnąłem.
A dlaczego? Morda bardzo słaba, podobieństwo znikome, bmp słabe, źle nacieniowane, przypomina
morde robioną na index colour do pesa4 - bez kitu takie mordy robiło się 3- 4 lata temu...
pozdrawiam
Ronnie-10
Dec 28 2007, 12:57
Cytat(.::Diego::. @ Dec 28 2007, 10:34:55)

Kolego jesteś nie subiektywny. Jak zobaczyłem twojego posta tylko ironicznie się uśmiechnąłem.
A dlaczego? Morda bardzo słaba, podobieństwo znikome, bmp słabe, źle nacieniowane, przypomina
morde robioną na index colour do pesa4 - bez kitu takie mordy robiło się 3- 4 lata temu...
pozdrawiam
Uwazam ze kazdy ma prawo ocenic mordke wg swojego systemu oceniania i masz prawo sie ze mna nie zgodzic.Zwroc uwage na To ze kolaga Stepover dopiero zaczyna swoja przygode z twarzami podobnie jak ja..widzialem juz wiele mordek i uwierz..twarz Zico nie jest zla..Docen to ze takie osoby jak ja czy Stepover(poczatkujacy) przynajmniej staraja sie wniesc cos na scene PES'a..co do samej Twarzy to mi sie podoba..pozdrawiam..
Stepover
Dec 28 2007, 14:00
Dobra więciej naprawde już nie zrobie. Włosy byle jakie... noo próbowałem zrobić ale nie wyszły.
ZICO
final
poprawiłem tą szczękę i zmniejszyłem uszy troche bo jakoś dziwnie wyglądały.
Pierwsza "skończona"

praca
POZDRO

PS komenty please
Mortin
Dec 28 2007, 15:38
Cytat(Ronnie-10 @ Dec 28 2007, 13:01:49)

Uwazam ze kazdy ma prawo ocenic mordke wg swojego systemu oceniania i masz prawo sie ze mna nie zgodzic.Zwroc uwage na To ze kolaga Stepover dopiero zaczyna swoja przygode z twarzami podobnie jak ja..widzialem juz wiele mordek i uwierz..twarz Zico nie jest zla..Docen to ze takie osoby jak ja czy Stepover(poczatkujacy) przynajmniej staraja sie wniesc cos na scene PES'a..co do samej Twarzy to mi sie podoba..pozdrawiam..
skoro ta twarz jest taka swietna, to ciekawe co powiesz na twarze od tych najlepszych?
Stepover
Dec 28 2007, 16:41
Bo Mortin jest jak Chuck Norris. On zawsze był zawodowcem w obieniu face' ów. Pewnie o to chodzi, że początkujący u niego = trędowaty (bez obrazy dla innych face makerów) albo po prostu GORSZY. Tyle
POZDRO
Jacmen
Dec 28 2007, 16:46
Stepover
Dec 28 2007, 16:52
Cytat(jacmen @ Dec 28 2007, 16:50:23)

Co Ty... żartujesz sobie

?

moge dać jak chcesz

POZDRO
d-note
Dec 28 2007, 17:14
Twarz taka...

może być u początkujących. Nie jest zła ale jakaś dobra to też nie jest

Pozdr...
Ronnie-10
Dec 28 2007, 17:25
Cytat(Mortin @ Dec 28 2007, 15:42:50)

skoro ta twarz jest taka swietna, to ciekawe co powiesz na twarze od tych najlepszych?
Mortin no jasne ze Facjaty najlepszych tj Norek czy don Rxf'a sa wrecz genialne i nie maja porownania do tych w dziale dla poczatkujacych...ale Ty tak samo jak reszta tych najlepszych od poczatku tez nie robila rewelacji...kazdy sie uczy tak jak Ja czy Stepover..nie mowie ze Twarz Zico jest swietna bo mozna bylo ja jeszcze poprawic..ale jak na poczatek to bardzo dobry face...ja tez przeciez zaczynam wiec nie wszystkie Twarze beda dobre...ale o to chodzi zeby cwiczyc..
dobra rozpisalem sie
PS:Mortin pozdro dla Ciebie i dla wszystkich najlepszych..zebysmy mogli sie od was uczyc..
PS2:Stepover..pracujemy dalej..trzym sie..pozdro...
Cytat(Stepover @ Dec 28 2007, 16:45:38)

Bo Mortin jest jak Chuck Norris. On zawsze był zawodowcem w obieniu face' ów. Pewnie o to chodzi, że początkujący u niego = trędowaty (bez obrazy dla innych face makerów) albo po prostu GORSZY. Tyle
POZDRO

Jesli nie pasuja Ci komentarze innych to daj sobie spokoj z mordorobstwem. Kolejne negowanie opinii kogokolwiek skonczy sie zaaplikowaniem bana.
Stepover
Dec 28 2007, 23:16
macie następnego pokemonka

Iniesta
prewiev
zrobiłem w końcu włosy ale lepiej nie pokaże bo gdzieś zrobiłem błąd i sam spróbuje naprawić
POZDRO
Ronnie-10
Dec 28 2007, 23:23
Sredni Iniesta...popraw przede wszystkim szczenke bo ona sprawia ze niepodobny...nie powiem Ci "pracuj"...sam dobrze o tym wiesz a poza tym sam mam jeszcze duzo do zrobienia

pozdrawiam...
Stepover
Dec 29 2007, 13:25
Widzę, że po tej "aferze" z norkiem nie mam nawet co liczyć na komenty
Damian.
Dec 29 2007, 13:26
Popraw oczy i zrób nowe BMP ;]
Pozdr
Stepover
Dec 29 2007, 13:32
A co z tymi oczami?? Za duże, za małe???
Czy, żeby zrobić włosy muszę mieć koniecznie fireworksa czy wystarczy ps?
perONE
Dec 29 2007, 13:55
BMP miazga. oczy jakies znieksztalcone
szołpas
Dec 29 2007, 13:57
w ogule nie przypomina iniesty ...
bartek-brt
Dec 29 2007, 14:28
Cytat(Stepover @ Dec 29 2007, 13:29:30)

Widzę, że po tej "aferze" z norkiem nie mam nawet co liczyć na komenty

Jak bedziesz wiecznie obrażony to napewno, a Iniesta kiepski. Bmp szorstkie a model zupełnie niepodobny. Zacznij od czegos łatwiejszego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.