Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co W Update ?!
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > PES6 - Ekstraklasa Patch
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
T-Mac
witam
patch wyszedl wczoraj a juz zabralismy sie za update
wiec jesli wylapales jakis blad w patchu wskaz nam a my postaramy sie go naprawic
nie piscie postow typu lepsze przyspiewki korony itp... no chyba ze od razu dacie linka do tych przyspiewek lepszych smile.gif
cambel
Witam 1 oprawa graficzna meczu jest zla bo zamiast wynikow sa biale plamy pozatym patch THE BEST
Dominoz
Cytat(Boski1985 @ May 5 2007, 19:08:26) [snapback]144894[/snapback]
Witam 1 oprawa graficzna meczu jest zla bo zamiast wynikow sa biale plamy pozatym patch THE BEST

Jak sie nie umie wgrać Patch,to tak jest....

Nie wiem,czy sie tak da: ale w lidze Polskiej powinny być Popupy Canal+...
A ja co mecz mam inne wink.gif
Średnio mi sie to podoba...
Ale w sumie,to moge sobie sam zmienić wink.gif
Hal
Na pewno do poprawy, a raczej do wymiany strój Widzewa, bo jest nieaktualny. Powinien być tak jak Lecha.
Pozdro
szołpas
Ja mam tak ze np.zalanczam mecz i mam niekiedy białe scoreboardy blink.gif aha i jeszcze jedno moglibyscie dac w update stadiony dla kazdej druzyny tongue.gif i bootserver dopracowac bo niektorzy pilkarze maja bardzo nieaktualne buty tongue.gif wiem ze to mozna samemu zmienic ale mysle ze tak by bylo lepiej :PPP pozdro
RBK
1. Do wymiany na pewno niektóre stroje oraz dodanie kilku mordek wink.gif
2. Zmiana nazwy pucharów (np. Uefa Chempions League)
3. Troszkę lepsza ścieżka dźwiękowa (jakieś sportowe np. Liber "Czysta Gra")

To są moje propozycje. Pozdro
MAT92
Ja zauważyłem taki błąd graifczny (w pogoni szczecien) że na twarzy zawodnika były takie zielone szlaczki ,troche to dziwne ale tak jest wink.gif
baski18
Przyśpiewki Lecha:

Chorwackie - super jakość - 40s.
Porto - super jakość - 60s
Za Lechem - super jakość - 58s - wiem, że w patchu jest już, ale jest z meczu z Odrą gdzie był jeszcze zły tekst, tutaj jest poprawny.

Przy¶piewki Lecha.rar

Ja bym polskiej muzyki w ogole nie dawał do tego patcha, popsuje klimat, proponuje jednak dodać kawałek Let Me Entertain You - Robbie Williams myśle, że pasował by do patcha.

Pozdro
DZIKU
- W Groclinie twarz Świerszcza jest przypisana Mateuszowi Żyle
- Nie aktualne stroje : Pogoń, Widzew, Groclin, Zagłębie Sosnowiec, Lechia Gdańsk (chociaż trudno stwierdzić bo strój tragicznie zrobiony)
- większość zawodników ma ustawione że grają na prawej i lewej stronie , przez co jak gra sie w lidze zawodnicy grający na prawej stronie często grają na lewej
-dajcie więcej stadionów smile.gif
barman_2000
Ja zauważyłem że w Koronie nie ma Marcina Kusia i kilku zawodników ma nieodpowiednie numery
MAT92
W polonii warszawa
Krzysztof Bąk ma narodowość chyba Honduras i nie da się tego zmienić
Lechia Gdańsk
tragicznie zrobione ich stroje :/
torin
Nie piszcie juz o strojach Lechii, nie sa mojego autorstwa, w update bede poprawione. Podobnie jak wszystkie nieaktulane stroje zarowno z Orange jak i z zagranicznych lig. Nie wyrobilem sie zeby zrobic wszystkie stroje...wszyscy juz krzyczeli chcemy patcha...wiec jest jak jest tongue.gif
DZIKU
Łęczna : Aleksandar Bajevski odszedł do Kataru
A przyszedł Chi-Fon (dosta? nr.16)
Jarecki jest lewym pomocnikiem a nie srodkowym

Ogólnie: Wielu zawodników ma zle pozycje przypisane
El_Magic
Gra czasami sie potrafi wylaczyc, da sie temu jakos zaradzic?
reS
No to ja się może skupię na Widzewie smile.gif

Odnośnie of'a:
- Rzuciło mi się w oczy, że piłkarze nie mają poustawianej wagi, wzrostu. Wagę oczywiście można przeboleć, ale np taki Budka który w rzeczywistości charakteryzuje się niskim wzrostem, ale za to dużą szybkością i zwinnością, w grze przy swoim 181 cm i małej ustawionej szybkości biega trochę jak kloc wink.gif
Dane na temat wagi, wzrostu itp.

- Co do zmiany statystyk to proponuje :
* Zwiększyć lekko szybkość i zwinność Budce
* Zwiększyć szybkość, zwinność, technikę i celność strzału Napoleoniemu przy czym zmniejszyć mu zdecydowanie wytrzymałość np do - 2
* Zwiększyć Wawrzyniakowi równowagę, atak i przyśpieszenie..w końcu kiedyś grał z powodzeniem na pomocy.
* Zwiększyć trochę Oshadoganowi gre głową, siłę i technikę strzału oraz równowage. Zmniejszyć i to zdecydowanie szybkość i przyśpieszenie.

- Taktyka:
Zamiast Aleksandra - Bogunovic
Zamiast Kłosa - Kuklis
Zamiast Rzezniczaka - Stawarczyk
Zamiast Nowaka - Kłos

Wolne w pobliżu pola karnego wykonuje Oshadogan.

-Przyśpiewki
Jak dla mnie bardzo słabe, w związku z tym wykonałem swoje, dużo lepszej jakości i bardziej na topie.
Przyśpiewki przekonwertowane już na format adx, sprawdzane w grze, oraz ponumerowane. link

-Reszta tzn stadion i stroje z tego co widzę w produkcji, więc liczę, ze się wyrobicie z tym do wydania uptdate.

Ode mnie tyle wink.gif pzdr
jestin
jak by sie dało to dodac młodych gniewnych i zmienic classic na U -21 bo starymi juz nikt nie gra (no prawie)
MAT92
Bardzo dobrze że ludzie piszą błędy które widzą w patchu smile.gif ,ale roboty będą mieli twórcy patcha <lol>
bartek-brt
Fajnie jakby sie dało zrobic ze jak sie gra np. legią to nie trzeba ustawiac stadiony zeby bylo na lazienkowskiej tylko automatycznie. Skasujcie ten puchar ekstraklasy bo on w rzeczywsitosci pierw jest faza grupowa a tu jej nie ma.
Filipfek
da sie ustawic zeby legia miala swoj stadion ale musisz sam napisac cobie map.txt smile.gif ja se juz zrobilem smile.gif

co do bledow to ja mysle ze troche statystki poprawic smile.gif pilkarze w polskiej lidze wytrzymuja spokojnie caly mecz a patchu :/ ? troche poprawic smile.gif

i mi w stadionie cracovii nie wyswietlaja sie bandy smile.gif

pac\tch super smile.gif pozdro smile.gif
robi_4
Patch bdb. tylko twarzy mało, moze i jakosc dobra ale ilośc tez sie liczy
Rafal USSJ
Ja bym zmienił statystyki m.in. Henryego Quinterosa z Lecha, obiektywnie patrząc jest to jeden z najlepszych techników w lidze, a jego gol w meczu z jesieni LECH - ŁKS został wybrany golem jesieni. W patchu Heniek ma bardzo niskie statystyki wink.gif i jest jednym z słabszych zawodników.
Dominoz
Staty mozna se zmienic tongue.gif
Ja mam wszystkich z Lecha na maksa ustawionych xD
luny
No ja myślę że Stadion Korony smile.gif Czemu nie daliście tego z PESa 5? Przecież był bardzo dobry..
szołpas
ja mam jeszcze taki bug ze jest w Chile twarz M.Fernandeza i jest niby tez przydzielony do Villarreal i jak chce zobaczyc czy tam jest to go nie ma LOL huh.gif i w niektorych klubach jest 1 tak jakby "slot" zammiast jakiegos zawodnika :/ aha i jeszcze Larsson jest w ManUtd a on juz tam nie gra ale to tam szczegół tongue.gif
rangiz
Koniecznie poprawic Quinterosa bo to wstyd te jego statystyki, przeciez to nie amator jak np. Napoleoni z Widzewa czy inny Costly z BOT-u.

Dodac przyspiewke My wierzymy do LEcha Poznan, jak trzeba to wrzuce.
bartek-brt
Jak jestesmy przy statystykach to troche więcej rogera, edsona i szałacha do lepszych wolnych i duzo większe dla rodovicia ogólnie.
Tomak
Przecież statystyki każdy indywidualnie może sobie zmienić... Zajmijcie się jakimiś poważniejszymi bugami...
voytazz13
Ogolnie to poprawic glosnosc przyspiewek i nie mowic tu zeby sobie odglosic, bo sama pilka je zaglusza:) np. jak gralem Legia to wszystkie przyspiewki byly baaardzo cicho
chatek
Mi tam ciężko jest się dopatrzyć błędów w tym patchu bo IMO jest genialny ale troche dziwne jest, że np. piłkarze Korony lub GKS mają mniej twarzy np. od Górnika Zabrze. Mam nadzieje, że Ci lepsi fejsmejkerzy dorobią kilka paczuszek do updatu smile.gif
El_Magic
Jeden poważny błąd znalazłem, a mianowicie na niektórych stadionach nie da się włączyć meczu, bo wywala do Windowsa, np. Telstar (ten australijski), Joao Havelange. I koniecznie do poprawki stadion Groclinu i Piasta. Czy brak pliku map. w kitserverze/stadiums może powodować, że niektóre się nie odpalają?

Kiedy będzie paczuszka stadionów do OE Patcha tych z innych krajów?

bartek-brt
do poprawy stadion groclina
mazgaj1
sredni tez jest stadion Wisly w moim odczuciu - szczególnie dachy trybun E i D oraz drzewa wokól stadionu.

No i narazie tyle z moich zalów. [;
baski18
T-Mac chciałem się zapytać ile slotów ma Lech Poznań przydzielonych? Chciałem wam już przesłać wszystkie przyśpiewki tzn. 1 slot = 1 przyśpiewka. I jeszcze jedno pytanie, dlaczego np. Za Lechem jest tak krótkie? Nie można było zrobić dłuższego?

Pozdro
Gwidon
stadioon Korony i Cracovii to moj bład , wyslalem je przez przypadek z folderów PES5
co do mapy stadionów w pliku map.txt zaraz ją tutaj załącze :

EDIT
oto mapa, wrzucacie ja do folderu stadiums , plik map.txt. uwzględniłem w niej wszystkie stadiony z paczki, zgodnie z nazwami folderów jakimi są nazwane ( jeżeli zmieniacie nazwe folderu - zmiencie tez wpis w pliku mapy., specjalnie zostawilem dziury miedzy wierszami dla stadionów które jeszcze nie wyszly ( żeby zachowac kolejnośc ID druzyn- nie jest to konieczne)

Kod
# Stadium Server map file
# --------------------------------------------------------------
# This config maps team number into its home stadium folder name
# Format: <team-num>,"<folder name>"
# Example: 45,"Maracana"

#National

18, "POL - Slaski Chorzow"

#Orange Ekstraklasa

125,"POL - Cracovia Krakow"
126,"POL - GKS Belchatow"

129,"POL - Groclin Grodzisk"
130,"POL - Lech Poznan"
131,"POL - Korona Kielce"
132,"POL - Legia Warszawa"

135,"POL- Stadion Pogoni Szczecin"
136,"POL-Stadion Ruchu Chorzow"

138,"POL-stadion Wisly Plock im.Kazimierza Gorskiego"
139,"POL - Wisla Krakow"

stadion widzewa wyjdzie dziś, wiec trzeba bedzie uzupelnic mapke o :
137,"POL - Stadion Widzewa"
rangiz
QUOTE(baski18 @ May 5 2007, 23:33:54) [snapback]145087[/snapback]
T-Mac chciałem się zapytać ile slotów ma Lech Poznań przydzielonych? Chciałem wam już przesłać wszystkie przyśpiewki tzn. 1 slot = 1 przyśpiewka. I jeszcze jedno pytanie, dlaczego np. Za Lechem jest tak krótkie? Nie można było zrobić dłuższego?

Pozdro

Za Lechem jest w patchu niepotrzebnie w dwoch wersjach. Slabszej jakosci z Wodzislawia i ta lepsza. W zamian za to powinno byc Chorwackie i My wierzymy np. zamiast bo wszyscy sa szczesliwi
Rovix
A więc gdy gram w master lidze widzewem smile.gif to np. nie ma twarzy napoleoniego ?? Dlaczego nie mam pojęcia jakby to był wogóle inny gracz.
MAT92
Ja znalazłem kolejny bug ,może tylko ja to mam ,jak ktoś wie jak temu zaradzić pisać sad.gif
http://i10.tinypic.com/63hy62w.png
teraz link działa
T-Mac
a mozesz dac tego screena w jpg ??
Orange_91
Cytat(MAT92 @ May 6 2007, 11:50:53) [snapback]145144[/snapback]
Ja znalazłem kolejny bug ,może tylko ja to mam ,jak ktoś wie jak temu zaradzić pisać sad.gif
http://i10.tinypic.com/63hy62w.png
teraz link działa

On tak caly czas ma? Napisz co to za pilkarz to sprawdze.
MAT92
Już jest wporzo smile.gif może to tylko w 1 meczu taki błąd był
mcraczek
A ja bym proponowal w updacie zmiane tablicy wynikow przypisanej dla Orange Ekstraklasy na taka jak na ponizszym screenie o ile to mozliwe:

Zdjecie pochodzi z topicu Seen'a o budowie stadionu Wisly.
Rovix
Cytat(Osc @ May 5 2007, 20:23:59) [snapback]144948[/snapback]
No to ja się może skupię na Widzewie smile.gif

Odnośnie of'a:
- Rzuciło mi się w oczy, że piłkarze nie mają poustawianej wagi, wzrostu. Wagę oczywiście można przeboleć, ale np taki Budka który w rzeczywistości charakteryzuje się niskim wzrostem, ale za to dużą szybkością i zwinnością, w grze przy swoim 181 cm i małej ustawionej szybkości biega trochę jak kloc wink.gif
Dane na temat wagi, wzrostu itp.

- Co do zmiany statystyk to proponuje :
* Zwiększyć lekko szybkość i zwinność Budce
* Zwiększyć szybkość, zwinność, technikę i celność strzału Napoleoniemu przy czym zmniejszyć mu zdecydowanie wytrzymałość np do - 2
* Zwiększyć Wawrzyniakowi równowagę, atak i przyśpieszenie..w końcu kiedyś grał z powodzeniem na pomocy.
* Zwiększyć trochę Oshadoganowi gre głową, siłę i technikę strzału oraz równowage. Zmniejszyć i to zdecydowanie szybkość i przyśpieszenie.

- Taktyka:
Zamiast Aleksandra - Bogunovic
Zamiast Kłosa - Kuklis
Zamiast Rzezniczaka - Stawarczyk
Zamiast Nowaka - Kłos

Wolne w pobliżu pola karnego wykonuje Oshadogan.

-Przyśpiewki
Jak dla mnie bardzo słabe, w związku z tym wykonałem swoje, dużo lepszej jakości i bardziej na topie.
Przyśpiewki przekonwertowane już na format adx, sprawdzane w grze, oraz ponumerowane. link

-Reszta tzn stadion i stroje z tego co widzę w produkcji, więc liczę, ze się wyrobicie z tym do wydania uptdate.

Ode mnie tyle wink.gif pzdr

Osc twoje przyśpiewki nie działają w ML wiesz dlaczego ?? :/
Orange_91
Cytat(Rovix @ May 6 2007, 12:22:27) [snapback]145169[/snapback]
Osc twoje przy?piewki nie dzia?aj? w ML wiesz dlaczego ?? :/

Bo w ML jest inny slot do przyspiewek niz przy normalnej grze. Jakby ktos sobie chcial podmienic to przyspiewki w ML majo numery 310,311,312,313,314
I mam pytanie czy w updacie zmienic klasyczne reprezentacje na U21 ale wtedy w pes shopie musialy by byc odblkowane te druzyny.
baski18
A możesz podać mi jeszcze jakie sloty ma Lech ??

Pozdro
Orange_91
Cytat(baski18 @ May 6 2007, 12:32:56) [snapback]145178[/snapback]
A możesz podać mi jeszcze jakie sloty ma Lech ??

Pozdro

Tu masz pelna lista slotow do kazdej druzyny musisz poszukac http://files.filefront.com/slotstxt/;7443384;;/fileinfo.html

Jak mozesz to wrzuc wszystkie przyspiewki lecha jakie masz bo do 1 druzyny mozna dodac 5 slotow.
Rovix
Panowie mnie nie działają przyśpiewki widzewa w ML ogólnie nie chodzą :/
Dominoz
Cytat(mcraczek @ May 6 2007, 12:13:55) [snapback]145160[/snapback]
A ja bym proponowal w updacie zmiane tablicy wynikow przypisanej dla Orange Ekstraklasy na taka jak na ponizszym screenie o ile to mozliwe:

Zdjecie pochodzi z topicu Seen'a o budowie stadionu Wisly.

Ja też bym za tym był...
Za każdym razem, jak gram mecz mam inne tablice wyników...
stQ
RUCH CHORZOW bledy-
1. blad jest taki ze nazwiska i nr na koszulce powinny byc napisane bialym kolorem a nie czarnym.
2. blad to taki ze nazwiska maja byc nad nr a nie pod.
3. Gesiora nie ma w skladzie
4. na meczu np z gornikiem jak gram na stadionie Ruchu to tylko sa flagi Gornika a nie Ruchu :| wiec moze dodacie jakies fany np 1 co sie dostala do finalu fan "Ruda ?l?ska" i inny takie jak "Psycho Fans", "Nucle ultra 03" , "Wielkie Hajduki" , "to my narod slaski", "Niebieski Giszowiec" "Batory" => tu link do fan http://www.niebiescy.pl/flagi.php?id=03
5.To malo przyspiewek ;/ moze dodac jakies nowe "wielka wielka wielka niebieska eRka" , "Niebieska eRka ", "Niebiescy gol lololololo","Moja jedyna mi?o?? to Niebiescy" , "Kto wygra mecz?" , "Rado?? po bramce","Niebiescy, Niebiescy..." a tu jest link -> http://www.niebiescy.pl/mp3.php

no i moze jakies twarze dodac :/ np ?wielonga , Soko?a , Grzybka , Mioduszewskiego , Nowaka , Pulkowskiego , Janoszki , Barana , Adamskiego
Dominoz
Ja jeszcze znalazłem coś: jak gram Lechem i jest przy piłce ZLATKO TANEVSKI, to Borek wymawia jakiegoś dziwnego gracza tongue.gif

Ale to se można samemu zmienić w sumie wink.gif
Nafciarz
W Wiśle Płock gra paru zawodnikow ktorych juz nie ma np Pekovic czy Grizonic a nie ma takiego piłkarza jak Adam Majewski.I to chyba na tyle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.