Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ustawienia Formacji Zespolu
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
SyNowizna
na jakich ustawieniach formacji gracie?

ja przykladowo na 3-4-3 A1
geforc
w master league Chelsea 4:4:2 c2 z tym ze bocznych pomocnikow daje bardziej do lini koncowej
NipponJapanBoy
W Master League Manchesterem United 4-4-2...boczni pomocnicy szeroko do lini a napastnicy wąsko blisko siebie jeden bardziej na szpicy...
Shaq
W zależności od przeciwnika gram albo klasyczne 4-4-2 (środkowi pomonicy w jednej linii i skrzydłowi mocno przy bokach) lub moje własne wymyślone 4-1-2-2-1 czyli 4 obrońców w tym boczni mocno wystaiweni do przodu i w bok środkowi cofnięci asekurujacy boki, dalej defensywny pomocnik, który ma zadanie asekurować środek pola i pozycje środkowych obrońców, gdy ci schodzą bardziej na bok. Potem dwóch środkowych pomocników ustawionych w linii dosc blisko siebie. Ich zadaniem jest przerywanie ataków przciwnika "w zarodku", a także rozdzielanie piłki na skrzydła i do wysuniętego napastnika. Maja wiec zadania zarówno ofensywne jak i defensywne. Dalej są dwaj skrzydłowi. Muszą to być dwaj bardzo szybki i wytrzymali piłkarze. Maja tylko zadania ofenswyne. Przy atakach szybkich mają dostać piłkę i biec po skrzydle gdzie dosrodkowaniem próbują znaleźć środkowego napastinka. Natomiast przy ataku pozycyjnym mają zadanie schodzenia do środka, tak by zostawić miejsce bocznym obrońcom, czyli de facto stają się napastnikami. Został jeszcze środkowy napastnik. Musi być koniecznie wysoki i dobrze grać głową (strącanie piłki po dośrodkowaniach, zgrywanie długich piłek do skrzydłowych), ale równiez w miarę szybki (by wychodzić do prostopadłych piłek od środkowych pomocników). Systemem 4-1-2-2-1 gram teraz najczęściej (gram w ml wisłą kraków) na poziomie 6* i ostatnio wyelminowałem FC Barcelonę w lidze mistrzów. Takze polecam ten system gry. Wymaga on oczywiscie trochę pracy i przyzwyczajenia ale polecam!!
baski18
4:3:3 wszystko ustawione po swojemu, żadnych gotowych przydzielonych zadań - wszystko stworzone prze ze mnie smile.gif

Pozrdo
czarek
4-2-4

---------------------------------------------------GK----------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------CB----------------------------------------------------------------
-----------------------------Rb------------------------------------------LB----------------------------------------
---------------------------------------------------CB---------------------------------------------------------------
------------------------------DM-----------------------------------------DM---------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------CF--------------CF--------------Cf--------------CF
E 9
Fajnie fajnie ja to gram formacją 1-4-5-1. Gram jednym stoperem , forstoperem i dwoma grającymi ofensywnie bocznymi obrońcami.Mam dwóch defensywnych pomocników wlanczających się do akcji ofensywnych dwóch atakujących bocznych pomocników i jedynego mocniej wysyniętego środkoego pomocnika.No i oczywiście pozostąło moje jedno żądło. smile.gif
Overmars
W ML ManU gram 3-4-3 i strategia Formacja A i Formacja B. Formacja A to 5-4-1 styl obronny, a Formacja B to 2-4-4 styl bardzo ofensywny. Pozdro for all
dawdi17
Ja gram ustawieniem 4-3-2-1 a wygląda ono tak:

-----------------------------------------------GK------------------------------------------------------
RB-----------------------CB------------------------------------CB---------------------------------LB
RMF----------------------------------------CMF----------------------------------------------------LMF
-------------------------AMF-------------------------------------AMF----------------------------------
---------------------------------------------CF---------------------------------------------------------

... i gra mi się fenomenalnie. Dwóch ofensywnych pomocników zarówno rozgrywa, wybiega na boki jak i często występują w roli napastnikó. Poprostu marzenie.
spasiboy
4-2-1-3-1
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.