piccolo36
Dec 26 2005, 17:10
Dzięki tym którzy mi powiedzieli, jak wykonać flip-flap'a Ronaldinho. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest może gdzieś klawiszologia zwodów do PESa5?? (oczywiście gram na padzie, nie na klawce). Oprócz tego zwodu Ronaldinho i za pomocą grzybków (tzn 2x w każdą strone i kółko z grzybkiem) czy są jeszcze jakieś lepsze i fajniejsze. Z góry dzięki za odp. jakiś link czy cuś:]
lookass
Dec 26 2005, 18:32
Poszukaj na forum był gdzieś link do tutoriala tyle że po francusku...
Ps. Mogłeś dopisać te zapytanie do tamtego tematu a nie niepotrzebnie zakładać nowy ale to tak na przyszłość
Rumunaldo
Jan 1 2006, 11:40
Jak ustawić przyciski na padzie żeby mozna było zrobić ruletkę ?
SWiergi
Jan 1 2006, 22:18
jak nie masz analoga to raczej dupa ale tak to ustwaw analog. w czasie meczu przekrec prawa galka w okolo i bedzie ruletka
Rumunaldo
Jan 2 2006, 21:34
Ja mam analog nawet dwa

Ale ja mam tak na lewym analogu mogę grać a na prawym strzelać, podawać itd. I jak ustawić ten alalog?
Imielok
Jan 2 2006, 22:14
do czego sluza klawisze R3 i L3 ? ktos mi to wyjasni, z gory thx
dzenda_dzenda
Jan 3 2006, 14:22
QUOTE(Imielok @ Jan 2 2006, 22:18:41)
nowa technika wlaśnie slyszałem o tym w "nie do wiary" :
niee, a tak serio to strzelać sie nie da, zadziwiające ale prawdziwe, jedynie podania górą, ale te podania analogiem letko mówiąc chujowe wychodzą(no jak sie nie umi

) a zwody...to przeciesz masz w command list w opcjach...czasami warto poszukać w samej grze albo na stronach www.google.pl
pionek!
Gunner4life
Jan 3 2006, 20:40
Sorka ze sie wwalam w czyjs temat ale nie chcem zakladac podobnego wiec moze ktos z was wie jak dosrodkowywac i strzelac krzyzaczkiem ??? pliss odp.
Pogieło sie stary

Mi niewychodzi ruletka, mam pada kręce tym analogiem 32525 stopni i nic, pilkarz jakiegoś bredgensa tańczy

Pad do dupy?
nie powinno byc wiecej pytan :}
Zamarkowanie strzału:
strzał + podanie
Zamarkowanie wrzutki:
wrzutka + podanie
Przekładanka:
(jojstik po lewej stronie chyba L1 lub R1 x2)
Ruleta:
prawa gałka 360* (ze skazówkami zegara)
Lob:
strzał + R1 lub L1
Klepa:,
L1 + podanie + podanie
3xR2 - (flip&flap)
flip-flapa mozna też zrobić wciskając dwa razy L1 a nastepnie R2.
-podrzucanie piłki do strzału: prawy analog w doł i w góre,
-odjazd z piłom do tyłu: R2 żeby sie zatrzymać i wtedy trzymając R2 strzałkami w kierunku pleców zawodnika,
-zmyłka stojąc (tzw.feint to go): zatrzymujemy sie R2 i wtedy b.szybko musimy pyknąć w któryś bok...
mozna zrobic zamach w dowolną strone 2X w bok (w byle która strone) r3 .... dosc skuteczne...
pobicie pilki dół i góra r3...
szybko nacisnąć strzal+podanie x2 podwujne markowanie...
szybko nacisnac sprint a nastepnie R2 i strzalki w ktoras strone
BombeL1946
Jan 9 2006, 22:10
Chłopaki też mam problem z prawym analogiem. Gdy biorę naprzykład w lewo to działa tak jak

nie mam pojęcia co się dzieje. Na początku myślałem że to może być zła konfiguracja pada w windowsie czy cos takiego ale wszystko jest ok. Jeżeli ktoś wie o co chodzi to prosze o pomoc bo ruletki nie moge wykonac.
Konrad-ek
Jan 9 2006, 23:00
wlacz najpierw analogi i ustaw w opcjach
ja tez tak samo mialem ale wlaczylem analogi i ustawilem
Nelson
Jan 10 2006, 14:18
Hej.Ja mam jeszcze pytania.
Jak podrzucic piłke do gury na klawiaturze???
Jak przyjmuje pilke na klatke i jestem tylem do bramki to jak moge zrobic przewrotke???
Dzieks.Pozdro
_DEVIL_
Jan 10 2006, 15:15
QUOTE(Konrad-ek @ Jan 10 2006, 00:04:06)
wlacz najpierw analogi i ustaw w opcjach
ja tez tak samo mialem ale wlaczylem analogi i ustawilem
[right][snapback]48307[/snapback][/right]
Dokladnie tak jak pisze konrad!
Wchodzisz w katalog gry setings i wlacz analog zeby sie swiecil! i wtedy wszysko ustawiasz!banal stary
Archie
Jan 10 2006, 19:22
Czy wiecie może jak zagrywac prostopadłą pikę GÓRNĄ???
lukasso
Jan 10 2006, 19:24

+
tomixx
Jan 11 2006, 14:35
dobra mam pytanko jedyne i ostatnie apropos tricków , umiem dużo porzytecznych ale nie wiem jak sie robi strzał ze skrzyrzowanych nóg. Mam nadzieje że ktoś wie oco łazi i wie jak to sie robi i napisze mi .
Widziałem tutoriale po francusku włosku i angielsku ale nie moge pojąć tego chociaż znam wszystkie słówka w tych językach po przetłumaczeniue (oprócz angielskiego

)
Naimad
Jan 11 2006, 14:49
Heh, strzal z krzyzaka nie jest zadna sztuka, tylko musisz miec odpowiedniego zawodnika. Tzn, b. slaba jedna noge i wysoki shoot tech. Ja gram Barcelona i gdy schodze Messim na strzal z prawej noge, zawsze strzela z krzyzaka. Mam nawet pare bramek zapisanych, jesli by ktos nie wierzyl
tomixx
Jan 11 2006, 15:09
QUOTE(Naimad @ Jan 11 2006, 15:53:28)
Heh, strzal z krzyzaka nie jest zadna sztuka, tylko musisz miec odpowiedniego zawodnika. Tzn, b. slaba jedna noge i wysoki shoot tech. Ja gram Barcelona i gdy schodze Messim na strzal z prawej noge, zawsze strzela z krzyzaka. Mam nawet pare bramek zapisanych, jesli by ktos nie wierzyl

[right][snapback]48505[/snapback][/right]
Heh , za kogo ty mnie uważasz za debila

nie oto mi chodzi tylko strzał ze skrzyżowanych nóg na ziemi kurde musze linka wysłać:
http://s1.ultrashare.net/hosting/fs/62d1744ac5d42d73/ Zedytowałem tego posta i moge odpowiedzieć na post Nelsona

:
W pes 5 też sie da ten gol jest recoby wykonania jakiegoś kolesia z pesfan.com, który zajął 2 miejsce w konkursie najładniejszej bramki w pesfan.com
Teraz pytanie:
Jak to sie robi??
Nelson
Jan 11 2006, 17:47
Hej,Tomixx ja wiem o co ci chodzi,w pesie 4 strzelilem tak recobą, bardzo efoktowny strzał,niestety chyba w pro5 nie ma tego,a moze jest tylko mi jeszcze nie wyszło...
chodzi o to,że prawą noge bierzesz za lewą i strzalsz prawą lub na odwrot
Pozdro
Naimad
Jan 11 2006, 18:06
No przeciez o tym samym mowimy. Takich goli jak recoba na filmiku strzelilem na peczki w taki wlasnie sposob jak opisalem. Zwroc uwage ze rocoba gosc tez zszedl na prawa noge. Jesli chcesz moge ci zrzucic pare takich bramek - ale w postaci seywu, bo nie mam inaczej.
tomixx
Jan 11 2006, 18:09
QUOTE(Naimad @ Jan 11 2006, 19:10:55)
No przeciez o tym samym mowimy. Takich goli jak recoba na filmiku strzelilem na peczki w taki wlasnie sposob jak opisalem. Zwroc uwage ze rocoba gosc tez zszedl na prawa noge. Jesli chcesz moge ci zrzucic pare takich bramek - ale w postaci seywu, bo nie mam inaczej.
[right][snapback]48532[/snapback][/right]
okey ale messi nie ma takiej zdolności według kilku stron :]
mozesz zarzucić :]
po ponownym zedytowaniu moge stwierdzić, że
już wiem jak to sie robi, ale banał heh nigdy jakos mi nie wychodziło
warson
Jan 12 2006, 19:54
Mam Pytanie, ktory Klawisz na Padzie Jest Odpowiedzialny za Lob?
Naimad
Jan 12 2006, 20:17
Prosze o to link do jednej z takich bramek:
http://rapidshare.de/files/10925370/KONAMI-WIN32PES5150.htmlPs. Wybralem strzelona w b. prostej sytuacji, zeby nie mogla byc przypisana sobie przez kogos i wykorzystana w jakims konkursie
tomixx
Jan 12 2006, 20:22
wiesz wczoraj Carlosem chyba z 10strzeliłem

jedną w okno z 16 metrów :]
Naimad
Jan 12 2006, 20:56
No przeciez mowilem ze to jest bardzo proste
Nelson
Jan 12 2006, 22:45
Hej,Ludzi prosze powiedzcie, czy jest jakis klawisz na klawie ktory daje mozliwosc podrzucenia piłki>>>???
Pozdro
prawym analogiem szybko - góra dół - jesli nie masz pada to sobie ustaw klawisze odpowiedajace tym funkcjom
QUOTE(warson @ Jan 12 2006, 20:58:40)
Mam Pytanie, ktory Klawisz na Padzie Jest Odpowiedzialny za Lob?
[right][snapback]48680[/snapback][/right]

+
luis nazario de lima
Jan 13 2006, 16:11
Ok skoro wiecie to dokladnie jak sie strzela a'la recoba ??
tomixx
Jan 13 2006, 16:18
możesz do mnie napisać na gg to ci wytłumacze :] już dzisiaj tłumaczyłem atomicowi :]
kurw.. już nie tłumacze piszcie na priv moze odpisze!!
Maesky
Jan 13 2006, 17:00
Wychodzi mi Recobą za każdym razem Rabona shot...ale chciałbym np. wykonać to Ronaldinho, który ma obie nogi dobre...czy to jest możliwe ? Czy jest tylko paru śmiałków od Rabony w tym PES-ie.
tomixx
Jan 13 2006, 17:16
nie jest to raczej możliwe koleś :/ musiałbyś mu statsy pogorszyć w lewej nodze tzn.słabszej
atomic
Jan 14 2006, 00:32
dzieki tomixowi (thx men) rabona wychodzi mi 8/10 razy :}
recobą - kaszka z mleczkiem
messim - raczej tez
ustawilem raulowi takie statsy jak ma recoba i tez wychodzi ale juz nieco gorzej.
Maesky: trudno to bedzie wykonac ronaldinhem ; ]
macie tu aviki z moich pierwszych krzyzaczkow kolejno raulem , recoba i messim
http://rapidshare.de/files/10995304/raul.avi.htmlhttp://rapidshare.de/files/10995377/recoba.avi.htmlhttp://rapidshare.de/files/10995493/messi.avi.html
czy wiecie ze flip-flapa moze takze zrobic Rosales mlody argetynczyk z Ajaksu
nie wierzycie sprawdzcie
robienie krzyzakow jest banalnie proste
zeby zrobic krzyzak trzeba miec zawodnika z minimalnie 3 czestosc uzywania slabszej nogi i 3 celnoscia
recoba czy maradona maja po 2 dlatego tak latwo wykonuja krzyzaki
mam pytanie do atomica jakim sposobem zrobiles krzyzaka raulem chyba ze zmieniles mu parametry bo on niestety tego nie robi bo ma dwie 5
a oto lista bardziej znanych pilkarzy ktorzy wykonuja krzyzaka:
messi,denilson,tote,f.aurelio,rivaldo,recoba,mendoza,r.carlos,boa morte,materazzi,tsartas,maradona itd.
Capitan Tsubasa
Jan 27 2006, 13:49
Kgb0 nastepnym razem edytuj posty, bo sobie nabijasz ...
Krzyzaka moga robic wszyscy zawodnicy. Odpowiedzialne za to sa jedynie 2 parametry : Schot Techique ( technika strzalu ) i Week Foot Frequency ( Czestopliwosc uzywania slabszej nogi ). Zawodnik ktory moze strzelac z rabony musi miec Schot Technique minimum 80 a Week Foot Frequeny minimum 3. Zbedne jest ustawianie Week foot accuracy rownie dobrze zawodnik moze miec 1 jak i 8, ten parametr nie jest zupelnie brany pod uwage przy strzale z krzyzaka. Mi osobiscie nie podoba sie to rozwiazanie poniewaz dajmy na to Cristiano Ronaldo w rzeczywistosci bardzo czesto stosuje rabone ale rowniez bardzo czesto korzysta z lewej nogi. W pesie nie da sie niestety ustawic zeby zawodnik mial obie nogi rownie dobre, czesto z nich korzystal i strzelal z krzyzaka. Moim zdaniem powinno byc to ustawiane za pomoca gwiazdek lub jak w przypadku flip-flapa jedynie wybrani pilkarze powinni z miec ta umiejetnosc ...
EDIT : Racja kgb0 Schot Technique rowniez nie ma znaczenia. Sprawdzilem i zawodnk z technika strzalu 50 wali mi z krzyzaka
w sumie tak celnosc slabszej nogi jest zbedna ale 80 shot technique nie musi miec
do capitana tsubasa znasz moze jeszcze zawodnikow ktorzy potrafia flip-flapa oprocz ronaldo,ronaldinho,rosalesa,c.ronaldo i ibrachimovica
lukasso
Jan 27 2006, 14:40
luque,cisse
Capitan Tsubasa
Jan 29 2006, 00:17
Pełna lista zawodnikow robiacych elastico : Ronaldo, Ronaldinho, Luque, Rosales, C. Ronaldo, Wilhelmson, Ibrachimovic, Cisse. Przynajmniej tak mi sie wydaje
A jest ktos kto umie taki zwod? : puszczami pilke z prawej strony i obiegamy kolesia z lewej strony ? albo odwrotnie ? wie ktos jak to zrobic ? bo widzialem na filmiku ze tak robia

jakby ktos wiedzial niech napisze bo fajny zwodzik
grzesio1712
Apr 14 2006, 10:34
mefi to jest czysty przypadek, mi sie to czesto zdarza
Nie jest to przypadek! Zwód z obiegięciem albo jak sie uda przepuszczeniem piłki między nogami robi sie naciskając

+

+strzałka do przodu i klepiąc szybko w

. Zwód bardzo trudny

do wykonania na treningu a co dopiero w meczu. Ale jak już wyjdzie....
thx whankus :] qrde to przydatny zwod szkoda ze taki trudny do wykonania

jakby ktos nie wiedzial o co mi chodzi to zwod jest w tym filmiku :
http://video.google.com/videoplay?docid=-4...&q=PES5&pl=true na 2.40 min moze ktos wie jak go inaczej zrobic ?

niz jak whankus napisal ;]
Maesky
Apr 14 2006, 11:30
whankus, please, napisz dokładnie co kiedy wciskamy, wtedy powinno być łatwiej, bo na razie trenowałem i ni hu.. nie wychodzi
biegniesz trzymając jednocześnie przycisk

i naciskając "klepiąc" w
proste...choć trudne
korona191
Apr 14 2006, 12:19
Zrobilem tak i nic

trzymalem jednoczesnie

i

a potem kliknąłem

i nic biegl normalnie dalej:( EDIT: A jednak udało sie ale ten trik jest nieprzydatny bo ja trzymalem

i

i bieglem z 10 razy klikając

i dopiero za tym 10 czy 11 razem sie udalo.Fajny trik ale no to jest przypadek jak sie go zrobi bo predzej wlecisz w przeciwnika niz ci sie uda to zrobic
e to lipa straszna

a znacie jakies inne jeszcze poza tymi co tu sa opisane ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.