Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie ligowe Waszym okiem /Finanse i premie za sezon | II LIGA
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 8 (I sezon MLO) > Sezon 8 - II liga
lukasz44

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.
Niebawem na stronie głównej krótkie podsumowanie, ale na razie czekamy na Wasze opinie\sugestie i odczucia.

Końcowa tabela:

Tabela po 1 rundzie:

Bonusy\Premie ligowe:

ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI !!!

sylwek12b
Może zacznę. Uważam, że gra ktorą prezentowałem w lidze była dobra, tracilem malo goli(zasługa Distina i Howarda), malo spotkan rowniez przegrywalem, miałem duzo remisow, wygrywalem spotkania czasem przekonujaco, a czasem mimimalnie po zacietej walce(dobrym transferem okazal sie Saha i Melikson, w rundzie rewanzowej strzelac zaczal kolejny nabytek - Helmes). Z rywalami z gornej polki moj wynik nie byl zadawalajacy (jedynym zawodnikiem ktory pokonal mnie 2 razy w lidze byl Czubihno). Gdyby nie fatalna gra w 2 czesci sezonu (tydzien w ktrym rywalizowalem z milerem, przemoskiem, wolridem i hyogiem/piecia - w 4 meczach 4 pkt, w tym nieoczekiwana wygrana z mistrzem 2 ligi) moglem utrzymac sie w czolowej '4'. Zaskoczyl mnie Nicejoke - w obu spotkaniach z nim remisowalem ale nie spodziewalem sie ze będzie on tak dobrze grał w rundzie rewanzowej (ledwie 6 porazek w lidze). Ogólnie rzecz ujmując, nikt wg mnie nie prezentowal rownej formy przez caly sezon (czolowka przegrywala swoje spotkania, dol taeli zaczal wygrywac), losy awansu rostrzygnely sie na 4,5 kolejek przed koncem sezonu - bylo juz pewne kto awansuje, walka toczyla sie juz tylko o pozycje ktore zajmą uczestnicy na miejscach 1-4
niCejOke
Sezon dla mnie dość ciekawy myślę że nikt nie dawał mi szans na awans po pierwszej części sezonu, w sumie sam w to nie wierzyłem i postanowiłem grać bez tak zwanej napinki. Zmieniłem formację na bardziej ofensywną co dało efekt wielu bramek i króla strzelców, którego zdobył Luis Fabiano. Transfery wypaliły i to mocno. Pierwsza runda porażka no ale w drugiej pokazałem że grać potrafię i napsułem sporo krwi moim rywalom. Zaledwie jedna porażka z francuska Toulusa, dwa fuksiarskie remisy na moją niekorzyść z Sylwkiem i Justme. W sumie była nawet szansa na mistrzostwo gdyż na minus grał millerinho totalnie poniżej oczekiwań. Dla mnie graczem na plus po drugiej rundzie jest na pewno trener espanyolu Piecia. Chłopak ładnie poskładał zespół w przerwie po I rundzie. i wiele namieszał. Zdecydowany +.
czubinho
Bardzo udany sezon w moim wykonaniu. Nie obyło się bez ostrych lań, lecz były i mecze bardzo dobre dla Tuluzy. 51 straconych bramek o czymś świadczy, mogę podziękować swojej obronie w składzie: Chimbonda, Ferrari,Congre, Cicinho,Chyghry. Ogólnie mój dom starców bardzo dobrze się spisywał. Awans Milera z 1 miejsca przed sezonem był nie do podważenia. Lecz już w trakcie miałem nadzieję na zabranie mu tego miana. Niestety kilka gorszych meczy pod koniec i przegrałem walkę o 1 miejsce. NiceJoke bardzo fajny sezon, Nalep również. Poziom ligi był cholernie wyrównany, każdy miał szanse na dobry rezultat. Ze swojej strony chcę podziękować za sezon i liczę, że następny będzie tak samo dobry ;*
Witu
Przed sezonem dałem sobie cel by znaleźć się w pierwszej "8" i to się mi udało co prawda zająłem właśnie 8 miejsce, ale jeden punkt więcej i było by 7 miejsce. Jeżeli chodzi o transfery to jestem z nich zadowolony, najlepszym nabytkiem okazał się Carrizo, który mimo swej niskiej ceny, zadziwiał w bramce, na nowych stoperów Aggera i Kinga tez nie mogę narzekać wydałem na nich 20 mln i na prawdę warci byli tej sumy bo pod względem straconych goli to jest chyba mój najlepszy sezon w pesie ponieważ straciłem jak na siebie "tylko" 86 goli, a główna w tym zasługa właśnie moich stoperów i bramkarza co ciekawe dokładnie tyle samo goli ile straciłem też strzeliłem tongue.gif. Graczem sezonu swojej ekipy wybrałbym Vedada Ibisevicia, który strzelił w tym sezonie sporo bramek i był postrachem bramkarzy ekip rywali. Jeżeli chodzi o graczy którzy awansowali to raczej niespodzianki nie ma, myślę że wszystkim tym graczom się ten awans należał, chociaż poziom ligi był bardzo wyrównany i każdy mógł z każdym wygrać. Na pewno tak jak Nicejoke napisał należy się wielki szacun dla Pięci, który zagrał genialną II rundę i gdyby nie to że trochę później do gry wszedł niż inni i miał mało czasu na przygotowanie ekipy na I rundę to pewnie on by się cieszył z awansu. Organizacja była świetna, wręcz nie ma się czego uczepić, oby tak dalej panowie admini tongue.gif
przemosekk
Ja powiem krótko. Po półmetku zmagań nawet dobrze mi szlo, dobra skutecznosc Palladino, Giovinco i innych graczy, zaś mecze rewanżowe i super zakupy w do swojej ekipy (Jeleń, Andy Johnson, Pitroipa, Bystrov, Quaresma) dały kompletną klape, tylko jedynie Jeleń i Andy pokazali klasę a reszta zawodników kupionych rozegrała ostatnie 2 kolejek w wysmienitej formie i dzieki nim i bramkarzowi Mirante zostałem w II lidze. Powiem szczerze że organizacja jak to napisal witu była świetna i nie ma czego sie uczepic do adminów oraz opiekunów ligi. Moim zdaniem po tym sezonie najlepiej spisywali się: Giovinco, Palladino, Jeleń i w mniejszym stopniu Andy Johnson. Tyle mogę powiedziec o tym sezonie a na miano bohatera to potiwerdzam wita i nicejoke'a że bohaterem sezonu został piecia który praktycznie z 3 miejsca od dołu po półmetku sezonu uplasował się na 11 miejscu. Wielkie graty dla Pieci się należą. smile.giftongue.gifsmile.gif
Jason Bourne
Ja coś szybko skrobnę. Na plus mogę zaliczyć drugą rundę- z 17 pozycji awansowałem na 11. Ciekawie to wyglądało w moim wykonaniu i daje mi to dużo pozytywnej energii na nowy sezon. Może to zabrzmi niezbyt skromnie, ale największy postęp patrząc na wyniki 1 rundy zrobił Nicejoke wraz ze mną. Nice awansował z 10 na 3 miejsce, ja zaś z 17 na 11 pozycję. Jak dla mnie wielkie brawa należą się za poziom jaki zaprezentowali Goofiemu i ....Similio . Tak ten Goofy, który zajął 17 lokatę. Grał ciekawie i naprawdę przyjemnie się z nim grało. Zabrakło szczęścia i jaj wśród jego zawodnik. Reszta zawodników była również silna i tak naprawdę nikt nie był słaby w gronie II ligii. In minus kto? Nikt, szkoda że Czubinho miał słabszą rundę. Miał szansę na mistrza, ale końcówka do niego nie należała. Co do SImilio facet gra ultraofensywnie i był naprawdę groźny. Nie grał schematem, a cieszył się grą. MVP sezonu? Zdecydowanie Nicejoke- straszył Cassano, a najlepszy był Fabiano. Jestem pod wrażeniem tego co dokonał. Szczerze- z żadnym przeciwnikiem nie byłem pewny , ze wygram. To utwierdziło mnie i chyba wszystkich w przekonaniu, że poziom II ligii nie odstawał od tego z I.
PS Przemosek z 17 tongue.gif
Nalep
No to pora na to, abym ja dodał coś od swojej skromnej osoby. Na samym początku chciałbym podziękować wszystkim za rywalizację. Niezmiernie cieszę się, że wszyscy rozegrali swoje mecze do końca. To naprawdę zrobiło na mnie wrażenie i pokazało, że żadne z nas, z 18 osób nie nawaliło. Wyniki to akurat sprawa drugorzędna. Liczy się fun z gry i to, aby wszystko przebiegało w miłej, spokojniej atmosferze. Jako, że nie zawsze udawało mi się uniknąć kłótni, z różnych powodów, to i tak zaliczam ten sezon do takiego, w którym atmosfera była świetna. Co do wyników. Moja 4. pozycja to rozczarowanie. Mogłem być przynajmniej trzeci i w sumie nie powinienem narzekać, lecz mam to jedno "ale". Nawaliłem w kilku spotkaniach, choćby tym najważniejszym z niCejOkem no, ale sorry. Fabiano był nie do zatrzymania o czym świadczy tabela króla strzelców. Tak więc mimo wszystko jestem odrobinę rozczarowany, ponieważ zdaję sobie sprawę z tego, że mogło być trochę lepiej. Wpadło kilka bonusów, za pozycję, za ponad 100 bramek, za zwycięstwa itd. Do tego, jeżeli ktoś uważnie śledził klasyfikację strzelców, mógł zauważyć, że u mnie bramki strzelało ponad 10 zawodników. Nie chcę się chwalić, ale nie złapałem też ani jednej kartki, chociażby żółtej. Szkoda, że za to nie ma jakichś 10 mln bonusu:) Co do gry innych to faworytem był Miler i wygrał tą ligę. Czubinho także od początku walczyć o mistrzostwo, ale ostatecznie zajął drugą lokatę. Niespodzianki? niCejOke i niska pozycja JustMe, który gra bardzo ładnie i 9. pozycja, którą zajął, na pewno nie odzwierciedla jego skilla. To tyle, w dużym skrócie. Dzięki za fajny, emocjonujący sezon. Powodzenia II-ligowcy!
WKS
Sorry, że się wtrące ale dziwi mnie to, iż skoro wymieniacie graczy którzy zaskakiwali umknął wam Hyoga... dla mnie to istny Robin Hood, bogatych okradał, biednym dawał. Niesamowite, że potrafił wygrac mecze z czołówką a nieszło mu z rywalami niżej notowanymi. Jeżeli by uzyskał stabliziacje to spokojnie moglibysmy go powitać w gronie pierwszoligowców bo ma bardzo duży potencjał smile.gif To tyle ode mnie.
zibii75
W pierwszych słowach chcę podziękować wszystkim za udany sezon, bo za taki można go uznać.
Co do swojej osoby, to widać, iż środek tabeli lub jej dół jest mi przypisany i raczej się do tego przyzwyczaiłem.
Sezon raczej uznaje za udanych, choć może to dziwić, przegrałem 18 meczy jednak chyba z 13 meczy tylko jedną bramką.
Brakło niekiedy zimnej krwi i nawet prowadząc 2: 0 potrafiłem przegrać, 2: 3 co trochę boli, bo miejsce około 8- go było spokojnie w zasięgu.
W kilku meczach trochę mnie poniosło i za to wielkie przepraszam dla moich przeciwników, przynajmniej raz na rundę puszcza mi zawór smile.gif.
Organizacja ligi pierwsza klasa, więc więcej się nie rozpisuje na ten temat, świadczy o tym dogranie całego sezonu przez wszystkich.
Brawo Panowie Admini oraz Opiekunowie Lig.
Jako osobę, którą chcę wyróżnić za całość, czyli nie tylko miejsce zajęte na koniec sezonu to JustMe, widać, że gra sprawia Mu zabawę a atmosfera podczas meczu jest zawsze dobra niezależnie od wyniku.
To tyle z mojej strony.
Dzięki za udany sezon i do następnego, czekamy na spadkowiczów z 1 ligi niech pokarzą , czego się nauczyli przez sezon.

Pozdrawiam
zibii75
similo14
Na początku gratulacja dla TOP 4 za awans. Najciężej grało mi sie z NiceJoke'iem który grał naprawde dobry sezon. Najfajniejszy mecz chyba z Pieca przegrany 7:5. Sezon jak najbardziej udany w moim wykonaniu naprawde jestem zadowolony z mojej gry, bo przez cały sezon grałem piłke jaka lubie. Ostra walka w obronie i efektowna gra w ataku sprawiły że sezon mało efektywny ale za to bardzo ciekawy. Na początku stawiałem ze wyzej bedzie Justme ale jednak byli lepsi. Pozdrawiam wszystkich i życze udanego kolejnego sezonu.
Milerinho
Zaczne od tego, ze dobrym pomyslem bylo wprowadzenie ML druga sprawa naprawde niewielka ilosc WO co w kazdym sezonie bylo widoczne. Wyróżnił bym Czubinho - stracil najmniej bramek z calej ligi do tego potrafil systematycznie wygrywac i niewiele zabraklo zeby byl na moim miejscu, niCejOke - to co wyprawiał w rundzie rewanżowej przechodzilo jego oczekiwania chyba biggrin.gif nie wiem jak to sie dokladnie przedstawia ale wydaje mi sie ze zdobyl najwiecej pkt i w calym sezonie mial najmnniej porażek (6) - szacunek ! Nalep on tak jak Czubinho systematycznie punktowal rywali lecz zbyt duzo remisów . Sylwek i jego Rangersi- nie raz ktos myslal po co mu taki czy taki zawodnikl a jak widac potrafil skleić z tego niezly kolektyw i zakonczyl na 4 miejscu ! Wesoly89 - nie mial takiego komfortu jak reszta ligowcow nie liczac Pieci ktorzy na starcie sezonu mogli zrobic bodajze po 6 transferow i mimo wszystko uplasowal sie na 6 pozycji. Kksm - kupno Henrego było niczym strzał w 10! ale takze niezawodny Junninho i Rami pokkazali ze warto bylo wylozyc za nich pare groszy i mysle ze 7 pozycja to niezly rezultat Hannoveru. Witu - jak z nim mialem mecz to wiedzialem ze bedzie ciekawie bo niezle sobie wycwiczyl szybkie przeżuty na drgą stronę przy kontrach i co rusz strzały z woleja - to sie az chcialo ogladac ! JusMe1987 - mialem nadzieje ze bedzie wyzej lecz w nie jednym meczu bramkarze wyprawialu cuda albo mial mega niefarta w koncowce, gral z polotem lecz braklo szczescia w niektorych meczach (wracaj jak najszybciej bo tworzysz dobra atmosfere w lidze!). gapa - obstawialem ze bedzie na pudle bo potrafi zagrac swietne zawody i przy tym zepchnąć rywala do obrony w kazdym meczu ostro musialem sie napracowac w obronie zeby powstrzymac jego ataki. piecha1990 - widac postepy w grze tego zawodnika, przyjemnie sie z nim gra potrafi sie zachowac po porazce i nie robic scen, obstawiam ze w nastepnym sezonie moze byc czarnym koniem ligi! przemosek123 - utkwiło mi w pamięci ze z nim jako pierwszym stracilem pkt i myslalem ze szarpnie w górze tabeli lecz zbyt duza ilosc porazek nie pozwolila na to. Zibi75 - gral ciekawie i rozkrecal sie z kazdym meczem podejzewam ze przy paru wzmocnieniach nie bedzie to 11 a o wiele wiecej wygranych w nowym sezonie. Hyog - nie zwracałem uwagi jak grał z innymi ale mnie ogral dwa razy i to nie liczac na przypadek ale to byly pewne zwyciestwa ! w meczu rewanzowym piekna bramke Yeste z wolnego mi zaaplikowal - gratulacje. W nowym sezonie walcz o pudło bo Cie na to stać ! Wolrid - grał ładnie dla oka i duet Suzao Llorente nie raz straszył bramkarzy rywali, zawsze chetny do gry sparingow i turnieji dnia czy to ML czy nieoficjalnych widac ze zalezy mu na graniu. radek93 - sprowadzil polskich zawodnikow lecz to nie przelozylo sie na wyniki mimo to nie bylo z nim tak lekko wygrac bo to co robil lewandowskim pewnie nie jednego zaskoczylo. Goofy - pierwsza runde pewnie by jak najszybciej chcial zapomniec, w rewanzowej widzialem ze sie pozbieral i zaczal zbierac pkt i maszyna rosyjska zatrybila lecz znowu przydażyła sie wpadka i nie udalo sie awansowac wyzej. similo14 - wygralem i przegralem z nim oba mecze przedziwne. on mial chyba najgorsza sutuacje poniewaz zle obliczenia transferow daly efekt taki ze pierwsza runde na deflaucie Trabzonu gral i wyciskal z Brozka 150%. Co do Mainz to jestem zadowolony ze udalo sie spelnic oczekiwania kibicow i wygrac lige i przy tym dobrze sie zaprezentowac w Pucharze ligi. W niemieckich gazetech mozna zobaczyc zdjecia czieszacych sie kibicow z awansu do 1 ligi !

lukasz44
CZYTAĆ

Podsumowanie napisane przez piecie już na głównej ! Zachęcamy do czytania i komentowania !
lukasz44
Bonusy i premie poprawione w 1 poście. Gdyż był błąd.
lukasz44
10\18 jeżeli chodzi o Wasze opinie i podsumowania, nie jest żle ale nadal czekamy na resztę ! Panowie zmobilizujcie się i skrobnijcie choć kilka słów !
GooFy
Co ja mogę napisać? Ligowe pośmiewisko roku nie ma prawa głosu.
kksm
No więc czas i na mnie coś skrobnąć. Ale będzie krótko i rzeczowo.

Sezon w moim wykonaniu dość udany. Sam nie wiedziałem czego mogę oczekiwać, gdyż był to mój w zasadzie pierwszy raz po paru latach, a nie jest to tak jak z jazdą na rowerze choć coś tam wiadomo się zawsze pamięta hehe. Kilka trafnych transferów i wypracowany styl gry - mimo, że gra była ostra, była też konsekwentna i momentami naprawdę cieszyła oko. Punkty i kolejne bramki jakoś wpadały na moje konto dając lokatę, z której w sumie mogę się cieszyć.

O innych nie będę pisał, bo już sporo zostało napisane, a ja nie oglądam się za siebie ani nie patrze przed siebie - po prostu robię swoje i staram się konsekwentnie cały czas do przodu.

Chciałbym podziękować też w tym miejscu organizatorom i w ogóle wszystkim uczestnikom Master League Online, którzy w mniejszym, bądź większym stopniu przyczynili się do tego, że gra się naprawdę bardzo fajnie.
niCejOke
Goofy starczy tej samokrytyki bo przyjadę do Ciebie i nakopie Ci do d**py ;] Nie miałeś szczęścia tyle a mecze z Tobą były dla mnie udręką... więc trochę optymizmu miejsce w tabeli nie odzwierciedla wszystkiego. a tak btw w sumie ja też jestem beniaminkiem (byłem) ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.