Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe kolejki ?
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 4
lukasz44
Nasunął się taki pomysł aby kolejki ligowe zacząć dodawać w piątki nie jak dotychczas w poniedziałki. Piszcie co o tym sądzicie i głosujcie w ankiecie. Czas na głosowanie do Czwartku do 20:00

-------
Ja głosuje na Piątek, gdyż gracze już w sobotę i niedzielę mogą sobie na spokojnie zacząć grać, zostawiając mnie meczy na pozostałe dni tygodnia.

GŁOSUJCIE !

czubinho
Jak dla mnie jest to bez różnicy, ale niech bedzie ten piatek
Bakel
Klasycznie - poniedziałek wink.gif
jarek
poniedziałek jakoś tak lepiej smile.gif
WKS
mi tam w sumie to rybka ale w sumie woole grac od piatku.
tomaj
Poniedziałek, a czemu?
Najwięcej czasu na rozgrywanie meczy jest w weekend, nie wiem jak to statystycznie wygląda, ale wtedy jest chyba najwięcej spotkań rozgrywanych. Przy 4 kolejkach tygodniowo może dojść do tego, że większość lub wszystkie mecze zostaną rozegrane podczas weekendu i reszta tygodnia będzie nudna.
Kolejny aspekt to kwestia planowania spotkań.
Ja np. staram się jak najszybciej rozegrać mecze bo nigdy nie wiem jak będzie u mnie z czasem. Mam za to jedną pewność, że tego co nie rozegram w ciągu tygodnia, to mogę to nadrobić w sobotę i niedzielę.
No i na koniec, poniedziałek to chyba najgorszy dzień tygodnia, więc umilmy go sobie oczekiwaniem na nowe kolejki biggrin.gif
camel11
CYTAT(lukasz44 @ May 18 2010, 20:37) *
Ja głosuje na Piątek, gdyż gracze już w sobotę i niedzielę mogą sobie na spokojnie zacząć grać, zostawiając mnie meczy na pozostałe dni tygodnia.

Ja na poniedziałek, bo czego się w tygodniu nie uda zagrać, na pewno uda się na weekend ;]
Orange_91
Poniedziałek.
lukasz44
Głosowanie zakończone.

12 osób opowiedziało się za wstawianiem kolejek ligowych w Piątek, a 9 w Poniedziałek.
Ostateczna decyzja należy jednak do Bakela.

-----
Według mnie można by zrobić jeszcze inaczej i na 1 tydzień ligowy dać 10 dni (piątek 0.00 - niedziela 23.59) Usprawniłoby to rozgrywki i oczywiście byłoby mniej kłopotów z umówieniem się na mecz ligowy. happy.gif

Czekamy na decyzję.

tomaj
CYTAT(lukasz44 @ May 20 2010, 21:29) *
Głosowanie zakończone.

12 osób opowiedziało się za wstawianiem kolejek ligowych w Piątek, a 9 w Poniedziałek.
Ostateczna decyzja należy jednak do Bakela.

-----
Według mnie można by zrobić jeszcze inaczej i na 1 tydzień ligowy dać 10 dni (piątek 0.00 - niedziela 23.59) Usprawniłoby to rozgrywki i oczywiście byłoby mniej kłopotów z umówieniem się na mecz ligowy. happy.gif

Czekamy na decyzję.

No ale wtedy albo byś miał 5 dni przerwy albo przez 3 dni by się pokrywały kolejki co by prowadziło do większego zamieszania. Ja raczej bym się nie zastanawiał czy kolejki dodawać w piątek czy poniedziałek, a raczej nad tym czy by nie zmienić ilości dodawanych kolejek.Wydaje mi się, że sensowne było by dodawanie teraz 5 kolejek, natomiast w wakacje 4 z tego względu, że część osób będzie na tydzień, dwa wyjeżdżało.
lukasz44
W sumie dobrze prawisz. Dodawać po 5 kolejek w piątki byłoby najlepiej.

Gdyż licząc po 4 kolejki na tydzień to skończymy około 20 Lipca xD
Orange_91
Zupełnie nie rozumiem po co tak udziwniać. Dobrze jest jak jest, raczej nikomu dotąd nie przeszkadzały kolejki w poniedziałek. Co do sondy to ja bym raczej brał pod uwagę posty na forum niż sondę a tutaj jest 5-3 dla poniedziałku. tongue.gif W sondzie mogła zagłosować osoba w ogóle nie biorąca udziału w lidze.
Edi092
ja w sumie jestem żeby dodać kolejki w piątek, w weekend Mam wiecej czasu niż w tygodniu , no ale jak kto woli smile.gif
Orange_91
CYTAT(Edi092 @ May 21 2010, 10:25) *
ja w sumie jestem żeby dodać kolejki w piątek, w weekend Mam wiecej czasu niż w tygodniu , no ale jak kto woli smile.gif

Przecież teraz też masz weekend na rozegranie meczy.
Mani3k
Ja zagłosowałem za piątkiem, ciekawy pomysł.
1 runda kolejek została wystawiona w piątek i szybko została rozegrana, gdyż rozpoczęła się weekendem przez co wielu chętnie umawiało się na mecz, w tygodniu czasami ciężko się ustawić na mecz... a lepiej zagrać szybciej i mieć spokój w ciągu tygodnia.
Administracjo wasz wybór. rolleyes.gif
Matis08
Niby to bez różnicy, bo zawsze masz weekend na rozegranie meczy. Po długim rozmyślaniu, uważam, że to tylko optycznie by przyspieszyło rozgrywki. BO teraz jest tak : Terminarz dostaje w poniedziałek i od razu się umawiam na mecze. Rozegram je w ciągu 3-4 dni i cały weekend się "nudzę". A gdyby był piątek, to rozegrasz wszystko w weekend i masz wolny tydzień. Niby nie widać różnicy, choć jednak uważam, że Poniedziałek jest lepszym wyborem. Rozegram wszystko w ciągu tygodnia, i mam cały weekend dla siebie. Mogę wyjechać bez obaw, że mam do rozegrania mecze. Choć zawsze można je przełożyć.
Co do ilości meczy w kolejce, dobrze by było ją zwiększyć z racji nadchodzących wakacji. Ludzie wyjadą na 2 tygodnie, niektórzy może nawet zafundują sobie dłuższe wakacje i co? Przełoży się mecz o 3 tyg? Lepiej żeby było 5-6 meczy na kolejkę, większość i tak rozgrywa obecną ilość meczy w 4-5 dni, więc nie widzę przeszkód, aby mieć te 5-6 meczy do rozegrania w tygodniu. A przecież zawsze można przełożyć. Takie rozwiązanie dość mocno skróciłoby czas trwania sezonu, co prawdopodobnie ucieszyłoby większość uczestników smile.gif
Roor1910
Według ankiety, nowe kolejki powinny być dzisiaj wstawione. smile.gif
tomaj
CYTAT(Roor1910 @ May 21 2010, 15:28) *
Według ankiety, nowe kolejki powinny być dzisiaj wstawione. smile.gif

No tak, ale jeszcze 13 meczy jest do rozegrania i mają na to czas do niedzieli tongue.gif

Według mnie obecny system się sprawuje dobrze i nie ma co kombinować.
WKS
Nie ma co czekać na spoznialskich bo np mi zostało jedno spotkanie do ugrania i jutro mam mecz umowiony a dzisiaj jestem caly czas wiec cos bym pykna wink.gif . Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.