Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pierzak.
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Liga WE2002 online > Liga ISSONLINE > Archiwum > Sezon 8
kostek
Tak więc:
Gralismy mecz ligowy. ok 65-70 minuta, prowadziłem 5:2 i mój przeciwnik wcisnął escape. Za przyczynę na gg podał, pokazywanie powtórki. Dodam tylko, iz był to mój pierwszy replay w meczu. Moim zdaniem, dla takich osób miejsca w lidze być nie powinno. Nie umiejąc przegrywać, psują tylko zabawę innym...Wnioskuję o jak najszybsze rozpatrzenie sprawy. Pozdro, kostek.

PIERZAK 23:26:39
co ty

PIERZAK 23:26:40
?

kostek 23:26:43
powtórka

kostek 23:26:45
jedna w mecz

kostek 23:26:50
*w meczu

PIERZAK 23:26:51
no i co sie bedziesz podniecal

PIERZAK 23:26:54
i kamere obracal

kostek 23:26:55
mam prawo.

kostek 23:27:03
ty tez jedna pokazywales @_o

kostek 23:27:06
tyle co i jak

kostek 23:27:09
* co i ja

PIERZAK 23:27:16
ale nie obracalem kamery i nie cofaelm

kostek 23:27:23
no i co z tego, chłopie?

kostek 23:27:27
to nie jest wymówka....

PIERZAK 23:27:36
ale wkurwia , chłopie

kostek 23:27:38
wcisnąłes esc...

PIERZAK 23:27:38
kumasz ?

kostek 23:27:42
no i co z tego?

PIERZAK 23:27:46
jajco

kostek 23:27:48
kumam, ale mam do tego prawo tak samo jak i ty.

PIERZAK 23:27:51
bezsensu jest

PIERZAK 23:27:55
cisne i cisne

kostek 23:27:59
<hahaha>

PIERZAK 23:28:00
a ty strzleisz z przypadku

kostek 23:28:02
...

kostek 23:28:09
dobra, spadam to zgłosic

PIERZAK 23:28:11
i jesazcze kamere obracasz i sie delektujesz powtorka

kostek 23:28:14
bo nie mam czasu

PIERZAK 23:28:18
wiec mam to w dupie

PIERZAK 23:28:19
kumasz?

kostek 23:28:21

ok

kostek 23:28:27
daswidenia.

PIERZAK 23:28:31
adios
Aros
Proszę zagrać jedną połowę zaczynając od stanu 5-2.

Tak na marginesie, nikt z Was nie miał prawa oglądać powtórki, więc nie wiem o co się ścinacie
Za nie przestrzeganie Regulaminu ligi każdy z Was otrzymuje po 3 pkt. karne.
kostek
Śmiech na sali Aros... za co -3 pkt karne? Za to, ze sobie oglądalismy powtórki? Fakt, sprawa nie potrzebnie została tak rozgrzebana ale kara wydaje mi się śmieszna... Tym bardziej, ze potwierdzenia o zaistaniałej sytuacji ze strony PIERZAKA nie ma. I ani ja, ani on nie wnosił o jakieś punkty karne. Ja tylko zapytałem co mam zrobić w tej sytuacj, ale widzę, ze następnym razem lepiej nie pytać tylko zrobić wszystko bez wiedzy adminów, bo to tylko sprawę pogarsza... Równie dobrze mogłem dopisać 5:2 i siedzieć cicho, bo 3pkt, to 3pkt... Ale chciałem mecz dokończyć, zeby było sprawiedliwie... Ehhh... Dziękuję, dowidzenia.
Rivaldinho

A co tematu moim zdaniem tylko Pierzak powinien zostać ukarany za użycie klawisza escape, kostek nic nie nabroił.Jescze jedno propo powtórek to chyba powinno się ustalać to się przed meczem ligowym, np. ktoś sobie skrócik robi i chce mieć ładne pokazane brameczki itp.
Pzdr.
Aros
QUOTE(kostek @ Sep 7 2006, 14:21:34) [snapback]88171[/snapback]

Śmiech na sali Aros... za co -3 pkt karne? Za to, ze sobie oglądalismy powtórki? Fakt, sprawa nie potrzebnie została tak rozgrzebana ale kara wydaje mi się śmieszna... Tym bardziej, ze potwierdzenia o zaistaniałej sytuacji ze strony PIERZAKA nie ma. I ani ja, ani on nie wnosił o jakieś punkty karne. Ja tylko zapytałem co mam zrobić w tej sytuacj, ale widzę, ze następnym razem lepiej nie pytać tylko zrobić wszystko bez wiedzy adminów, bo to tylko sprawę pogarsza... Równie dobrze mogłem dopisać 5:2 i siedzieć cicho, bo 3pkt, to 3pkt... Ale chciałem mecz dokończyć, zeby było sprawiedliwie... Ehhh... Dziękuję, dowidzenia.

Wy się bawicie, my pracujemy, Wy spędzacie czas własny na zabawie, my czas własny poświęcamy, albo inaczej - tracimy, na Wasze reklamacje, nie mające podstaw w Regulaminie, którego treść powinniście znać.

Proponowałem Ci, gdy rozmawialiśmy na GG, załatwić sprawę między Wami, odpowiedziałeś po pewnym czasie, że się nie da.

Rozwiązałem więc sprawe za Was, gdy wystarczyło przeczytać Regulamin i dogadać sie polubownie.

My Was czas szanujemy, czy Wy szanujecie nasz czas?
kostek
Miło było pograć z Wami w III lidze. Moze w przyszłości uda mi się jeszcze w niej zagrać wink.gif ...

Składam rezygnację z ligi.

pozdr,
kostek.
bobex77
QUOTE(kostek @ Sep 7 2006, 14:42:04) [snapback]88178[/snapback]

Miło było pograć z Wami w III lidze. Moze w przyszłości uda mi się jeszcze w niej zagrać wink.gif ...

pozdr,
kostek.

nie dziwie Ci sie....
Songo Q
Jeśli chodzi o Pierzaka, to muszę stwierdzić z przykrością, że to nie pierwszy taki jego wybryk. W I rundzie, kiedy prowadziłem z nim 5-0, ten sam Pierzak na 5 minut przed koncem meczu nacisnal ESC z bliżej nieznanych mi powodów. Stwierdziłem jednak potem, że sprawy nagłaśniał nie będę, bo głębszego sensu by to nie miało. Teraz jednak przypominam całą sprawę, aby uświadomić wam, że postawa Pierzaka jest karygodna.

Z drugiej jednak strony... Irytujące jest patrzenie jak przeciwnik ogląda 5 minut powtórkę swojej szmaciarskiej bramki (szczególnie podczas meczu ligowego), nieraz się o tym przekonałem. Niestety kostek, ale taki, a nie inny jest regulamin i należy go przestrzegać. Z tego co wywnioskowałem z waszej rozmowy, to Pierzak puścił po prostu Replay'a i wyłączył, a ty delektowałeś się bramką, cofałeś, przybliżałeś itp. , itd. Pewnie zrobiłeś to w formie rewanżu, pod wpływem wemocji, ale jakby nie było - złamałeś regulamin.

Ogólnie to dość ciężka sytuacja do oceny, więc jej się nie podejmę . wink.gif

Pozdrawiam.

PS: kostek, nie unoś się wielce honorem, tylko graj i dokończ chociaż ten sezon do końca. Rezygnować z ligi z powodu jednej głupiej sytuacji? Nie warto. smile.gif
kostek
Songo_Q, tak uniosłem sie honorem.

Co do sprawy:
PIERZAK strzelił gola, pokazał powtórkę do momentu jak piłka była przed linią bramkową i wyłączył. Ja -bijąc sie w pierś- pomyliłem regulamin rankingu z ligowym (w rank mozna zobaczyć 1 replaya w meczu...) Zostawiłem kawałek sowjego replaya. Mniej więcej wyglądało to tak:
Mój zawodnik minął bramkarza, poczym cofnąłem momencik i pokazałem to ponownie i chciałem wyłączyć replaya bo dalej nie było nic ciekawego... Zwykły strzał do pustej bramki. Nie robiłem tego złośliwie. Poprostu zwykła ludzka pomyłka, głupi błąd. I nie jest to nieznajomość regulaminu bo ten czytałem napewno. Poprostu ostatnio na głównej była aktualka rankowego regulaminu i takowy czytałem w dniu meczu z PIERZAK'iem. Coś mi się poprostu pomyliło.

A czy nie warto? Jezeli mam być karany, za coś, co miało wyjść i mi i mojemu rywalowi na dobre (czyli dokończenie meczu) to ja dziękuję za taką ligę i taki regulamin. Aros na gg dał mi do zrozumienia, ze te -3pkt są za marnowanie jego czasu... Fakt, wygłupiłem się, mogłem się nie odzywać, dodać wynik - po sprawie. Ale czy to byłoby zgodne z regulaminem?

Najbardziej wkurza mnie to, ze nikogo nie oszukałem, nie zrobiłem jakiegoś wałka a zostałem potraktowany jak oszust czy coś...

Proponowałem Ci, gdy rozmawialiśmy na GG, załatwić sprawę między Wami, odpowiedziałeś po pewnym czasie, że się nie da.

A ja odparłem, ze próbowałem. Ale na wejście mój rywal odparł, ze ma to w dupie i zrobił się 'niedostepny'. Gdy później pisałem, do dziś nie dostałem odzewu. Ja się chociaz staram to jakoś załtwić... Ale skoro się nie da to co mam zrobić? Na chate mu wjechać i zmusić do gry? Zastanów się...

Jezeli moje argumenty nie są wystarczające do zniwelowania bądź anulowania kary, to obstaje przy swojej decyzji...

tak ps:
PIERZAK 23:27:55
cisne i cisne

kostek 23:27:59
<hahaha>

PIERZAK 23:28:00
a ty strzleisz z przypadku

Chyba jednak sam replay nie był przyczyną wciśnięcia esc...

--------
kostek
vego21
Daj spokój kostek. Ja także kilkakrotnie myślałem o rezygnacji z ligi z różnych powodów. Jednak doszedłem do wniosku, że nie po to awansowałem, aby później psuć innym zabawę.
Dostaliśmy się do ligi po to aby dobrze się bawić i nie ma sensu przejmować się jakimiś błachostkami. Admin postanowił tak a nie inaczej i pal go licho nich mu będzie, zapewne wie co robi. U mnie w pierwszym meczu ArekŁDZ zatrzymał grę w czasie meczu, napisałem o tym na forum, jednak po dłuższym namyśle postanowiłem, że nie będę robił z tego wielkiej sprawy, i próbował wykorzystując regulamin (dziurawy) wygrać mecz.

Pozdro i mam nadzieję że jeszcze ze sobą w lidze zagramy.
norek
QUOTE(kostek @ Sep 7 2006, 14:42:04) [snapback]88178[/snapback]

pozdr,
kostek.

Brawo kostek....
bez urazy Aros...ale tutaj to żeś z lekka przegiął.
Chlopak w kulturalny sposób opisał problem
który poparł dowodami a Ty za replaye wsadzasz kare.
Nie bądź już taki regulaminowy tylko poprostu weź to na chłopski rozum.
Szczerze to rób tak dalej a do końca roku będzie grać
połowa z tej ekipy która gra dotychczas.

A co do pracy to...mi by zajęło minutę rozpatrzenie tej reklamacji
i wydanie werdyktu na rzecz kostka oczywiście a co najlepsze nawet się nie spociłem....:|
Aros
Ehhh, może macie racje. Może nie

Zdania nie zmieniam, uważam, że chciałbym dla Was pracować, ale z poszanowaniem mojej pracy i mojego czasu.

PIERZAKa kara zostaje, kostkowi anulowałem.
Kostek, zadeklaruj się pls, czy rezygnujesz, czy zostajesz?
kostek
zostaje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.